Hoții ROMÂNI de bijuterii din PARIS și modul lor de operare în plină zi |VIDEO

Hoții ROMÂNI de bijuterii din PARIS și modul lor de operare în plină zi |VIDEO

Banda de infractori români a fost prinsă în momentul în care încerca să spargă ușa de la intrarea în bujuteria de pe Champs Elysee. Bărbații ar putea avea legătură cu un alt jaf spectaculos ce a avut loc în octombrie, pe strada Rue de la Paix din Paris, scrie Le Figaro.

Luni, hoții au fost prinși în flagrant la o bijuterie aproape de Champs Élysées. Infractorii, adepți ai loviturilor date în plină zi, nu au reușit să deschidă ușa securizată a buticului situat pe rue François Ier, potrivit informațiilor furnizate de polițiști.

Înarmați cu topoare, cei opt bărbați s-au lansat în asaltul asupra magazinului de lux, după-amiaza. Au reușit să spargă prima ușă de la intrare, dar a doua nu a cedat eforturilor lor susținute. Polițiștii nu au avut nicio problemă să-i surprindă în flagrant delict: unii au rămas la intrarea în butic, în timp ce alții au încercat să fugă. Ministrul francez de interne, Manuel Valls, s-a deplasat în cursul serii la locul incidentului pentru „a-i felicita pe anchetatori şi a discutat cu angajaţii magazinului de bijuterii care erau foarte şocaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Pierre-Henry Brandet. Opt români, prinşi în timp ce încercau să spargă un magazin de bijuterii la Paris

Potrivit primelor elemente ale anchetei, cei opt hoți erau români. Polițiștii îi suspectează că aparțin aceleași grupări care a comis un jaf la începutul lunii octombrie. Modul de operare a fost aproape la fel - atunci 15 indivizi cu cagule și arme albe, cu bâte de baseball și topoare, au spart vitrinele unei bijuterii și au plecat cu mai multe ceasuri de lux, în valoare de peste un milion de euro. Tâlharii au încercat să scape, aruncând în urma lor fumigene. Cinci persoane au fost arestate și pus sub acuzare. Români arestați după ce au furat ceasuri de lux din Paris și Strasbourg

Ne puteți urmări și pe Google News

Unii dintre hoți ar avea legătură și cu un furt dintr-o bijuterie din Strasbourg, în 27 decembrie. Mai mult de 200.000 de euro au fost furați atunci, în ceasuri de lux. Doi români au fost arestați în Austria, a doua zi după jaf. Poliția franceză s-a aflat pe urmele rețelei de tâlhari de mai multe luni. Aceștia sunt autorii unei serii de furturi de ceasuri de lux în frumoasele cartiere pariziene.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/7GgdM1L1H_8" frameborder="0" height="315" width="560"></iframe>