Editura Evenimentul si Capital

Hotărâre de Guvern pentru COPIII ABANDONAȚI. Sute de NOU-NĂSCUȚI au fost PĂRĂSIȚI ÎN MATERNITĂȚI, în 2014

Autor: | | 3 Comentarii | 1238 Vizualizari

În primele luni ale anului 2014, în Romania au fost părăsiți aproximativ 900 de copii. Cu toate acestea, statisticile recente indică o oarecare scădere a numărului copiilor părăsiţi în maternităţi.

Hotărârea de Guvern pentru aprobarea metodologiei privind realizarea obligaţiilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor şi profesioniştilor implicaţi în prevenirea şi intervenţia în cazurile copiilor aflaţi în situaţie de risc de părăsire sau părăsiţi în unităţi sanitare a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

„Situația copiilor părăsiți în unitățile sanitare şi asigurarea dreptului la identitate al acestora reprezintă cele mai mari provocări ale Autoritatii Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.”, se arată într-un comunicat al ANPDCA.

De aceea, arată oficialii de la Protecția Copilului, intrarea în vigoare a unei Hotărâri de Guvern care aprobă o metodologie de lucru în domeniu reprezintă un demers important, menit să clarifice cât mai rapid situația copiilor pentru care spitalul a luat locul familiei.

Copiii abandonați vor sta mai puțin în spitale

Practic, aprobarea acestui act normativ asigură autorităților și specialiștilor din domeniul sănătății și al asistenței sociale instrumente de lucru dar și proceduri clar definite, al căror scop primordial este scurtarea perioadei de ședere în unitățile sanitare a copiilor abandonaţi de părinţii biologici.

Statisticile recente indică o oarecare scădere a numărului copiilor părăsiţi în maternităţi. Cu toate acestea, în primele luni ale anului 2014, în Romania au fost părăsiți aproximativ 900 copii.

Gabriela Coman, preşedintele ANPDCA, declară: „Fiecare copil are dreptul de a fi crescut şi îngrijit într-o familie, iar spitalul nu poate reprezenta, in niciun caz, un substitut. Din acest motiv, cred că prin intrarea in vigoare a acestei Hotărâri de Guvern vom reuși să oferim o şansă şi acelor copii pentru care unitatea sanitară a reprezentat până acum singura casă pe care au avut-o”.  

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate