Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom'Profesor. TC: Colectiv, o variantă la Bataclan?

15-09/horoscop-01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 3482 Vizualizari

Pe 16 noiembrie s-au născut împăratul Tiberiu, Jean le Rond D\'Alembert, Rodolphe Kreutzer, Paul Hindemith, José Saramago, Andrei Mureşanu, Ion Şahighian, Dumitru Stăniloae, Ion Cristoiu.

Nimic important în „kalendar” iar în calendarul creştin ortodox este Sf. Ap şi Evanghelist Matei.

Să-i spunem: La mulţi ani, cu sănătate şi bunăstare! Domnului Ion Cristoiu, care nu întâmplător este născut în aceiaşi zi cu Apostolul şi Evanghelistul Matei. 

“Sa iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau şi cu tot cugetul tau. Aceasta este marea şi întâia porunca. Iar a doua, la fel ca aceasta: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi “(Matei 22:37-39). Mai sunt aceste porunci actuale, poţi să mai iubeşti pe aproapele tău, de exemplu, pe musulmanul care ţi-a ucis rudele şi prietenii? Nu, nu cred că se mai poate, trebuie să aplicăm legea talionului, legea veche, din Vechiul Testament. Ştiu că Bunul Iisus se va supăra, dar o să ne ierte!

Nu sunt gândurile mele, ci cele ale unui cleric francez. Duminică, pentru prima dată, de foarte mulţi ani, bisericile creştine au fost pline, în Franţa. Au cântat Marseillaise. În mod ciudat, dar logic, atacurile incalificabile din hexagon şi pierderile enorme au adus înapoi, în basilică, pe creştini. Mulţi şi-au recunoscut pentru prima oară această calitate, nici nu ştiau dacă sunt botezaţi. Societate secularizată! Dar, când este clar un război religios, când faci parte, fără să vrei, la această conflagraţie, trebuie să-ţi alegi tabăra. Ciudat, dar îmbucurător, bisericile s-au umplut de rockeri! Veneau, veneau timizi, timoraţi, fără să cunoscă obiceiurile creştine, raşi în cap şi tatuaţi cu dragoni şi sfinţi, iar fetele machiate cam strident dar sfioase sub basmalele colorate ascunzând piercinguri, veneau ca nişte soldaţi să primescă ordinele de la generali! O armată. Cruciada acum începe.

Duminică a fost Sf. Hubert, protectorul vânătorilor. În Franţa s-a deschis vânătoarea! Pe trendul actual nimic nu mai poate opri victoria FN la locale, poate şi legislative şi preşedenţia pentru Marine. Tare mi-ar plăcea!

Mark este normand, din viţa marinarilor, ce zic eu marinari, că erau corsari, din Flamanville. L-am cunoscut pe tatăl lui în Africa. Mark, are aproape 30 de ani şi este rocker. Mare specialist în chimicale explozive. A studiat chimia în Germania, nemţii se pricep. A încercat întîi în parfumuri, cosmetice, dar nu a reuşit, mediul era prea dens, concurenţa prea mare. Acum este contractor pentru armată, expert în explozibil. A pierdut doi prieteni la Bataclan, rockeri.

Vorbim, uneori, pe Skype, este foarte interesat de frumoasa mea fiică şi ea oarecum rockeriţă dar mult mai temperată, adică fără tatuaje şi piercinguri. Fetei mele îi place muzica, nu numai rockul, de la Wagner şi Mozart la Tiesto şi David Guetta.   Duminică seara am vorbit din nou cu el, cu Mark, cu toate că netul merge ca dracul. Explicabil. Imi spune că s-a gândit mult şi că după expertiza lui incendiul de la Colectiv a fost iniţiat chimic. Şi îmi mai spune că într-un asemenea caz primele informaţii, primele mărturii ale celor implicaţi contează. După aceea vine Big Brother, sau cine trebuie şi oferă varianta... care trebuie. Şi, urmează Mark, care a fost primă informaţie? Că la Colectiv a avut loc o explozie urmată de un incendiu. Coincidenţele sunt prea multe ca să nu se ia în calcul şi varianta teroristă, continuă francezul. A fost în zi de vineri, la fel ca şi Bataclan. A fost vorba de un concert al unei formaţii rock, la fel ca şi la Bataclan. Ţinta au fost tinerii, la fel ca la Bataclan. Şi încă alte câteva “coincidenţe” dar sunt clasificate. Eu şi Mark, nu credem în coincidenţe!

La Bucureşti nu a revendicat nimeni atentatul pentru că, probabil, a fost o probă, poate o experienţă scăpată de sub control. Sau o experienţă teroristă reuşită, un model la scară, la ceva mare de tot, o ţintă uriaşă din Occident.

Hai să spunem că este un TC, adică Teoria Conspiraţiei. Mark mi-a demonstrat, mi-a arătat câteva filmuleţe cu astfel de chimicale, care iau foc prin “rezonanţă” aş putea spune. Un spray cu o astfel de combinaţie chimică, dat pe decoraţiunile de carnaval din clubul de noapte, nu mult, doar câteva împroşcături, putea provoca tipul de incendiu de la Colectiv. Oricum, un club de noapte este foarte inflamabil, trebuie doar iniţierea, detonatorul. Chimicalele “explodau” cu flacără deschisă în momentul când la o anumită distanţă era o anumită temperatură (iarăşi clasificată). Şi produceau voom-ul acela, suflul, semnalat de mulţi supravieţuitori din Colectiv. Adică, dacă un terorist turc din Califat a pus câteva pete din chimicale respective în Colectiv, acestea au luat foc după ce s-au aprins artificiile, fie că erau cu flacără de reacţie termitică, fie că erau “reci”. Repet, Teoria Conspiraţiei.

Mark era, însă, foarte convins că trebuie cercetată şi această variantă. Colectiv, o variantă la Bataclan!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, aş dori să închid ochii şi să mă trezesc într-o lume normală, a păcii, a frumuseţii şi a lucrurilor inteligente. O lume care preţuieşte cultura şi arta. Sunt un om al păcii. Am prieteni peste tot în lume. Am fost scos din jocurile mari după 911, când nu mai era nevoie de oameni ai păcii “cu o conversaţie interesantă”! Dar aşa cum se spune să te ferească Dumnezeu de mânia unui om calm, aşa cred că ar trebui să se ferească adversarii de un om al păcii. “Si Vis Pacem Para Bellum” – spuneau strămoşii noştri, romanii. Eu nu sunt jurnalist, nu sunt obligat  numai să enunţ, să nu mă implic. Există arme mult mai înspăimântătoare decât bomba atomică. Numai oamenii păcii ştiu să le folosească!

Dar până o să intrăm cu toţii în logica de război, să preţuim ziua de mâine, poate ultima zi de pace, pentru că, nu-i aşa, mâine este, în definitiv, o altă zi! 

BERBEC   În acest început de săptămână nu trebuie să exagerezi cu efortul, în special cel fizic. Sentimental, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere, să obiectivizezi. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. Nu te pierde în rezolvare treburilor “urgente” dar care nu te interesează. Dar nu uita să te disimulezi inteligent, cum spune înţeleptul din Orient. Eşti prea direct şi prea naiv, păcate dar şi calităţi ale zodiei. Nu discuta problemele tale personale, mai aşteaptă. 

TAUR  Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti în această zi de luni. Nu promite, la rândul tău, nimic! O informaţie te avantajează, dar verifică, fii prudent, nu te repezi! Nu te speti cu munca pentru altii şi nu fă eforturi titanice! Astăzi nu este cazul! Drumurile scurte sunt bine aspectate, probabil pentru aprovizionarea generală de iarnă, sau săptămânală, de asemenea, micile schimbări in dispunerea obiectelor la birou sau acasă. Schimbă ambianţa şi te vei simţi mai bine. Monotonia plictiseşte şi nu este productivă.

GEMENI  Utilizează orele de lumină pentru treburile cotidiene. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Nu uita că timpul este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Nimic foarte important, însă, nici măcar foarte interesant. Evita cantităţile mari de cafea, tutun, piper, orice te-ar irita şi mai mult. Notează că s-a precizat „cantităţile mari”! Astăzi nu eşti în cea mai buna dintre zile, mai bine ţine o dieta uşoară şi incearcă să te gandesti la lucruri placute si vesele. Poţi şi trebuie să te deconectezi de la izvoarele toxicităţii psihice: televiziunea, internetul, mobilul etc. Poţi să spui nu vulgarităţii şi prostiei. Poţi să-ti faci şi un ceai de tei cu miere de albine! Poţi multe, trebuie să şi vrei!   RAC   Ziua e bună pentru cumpărăturile de completare, după consumul din weekend. Dar ai trecut de jumătatea lunii şi trebuie să începi să faci economii, să strângi bani pentu sărbătorile de iarnă. Cu toate ca esti o fire prudenta pe linga prudenta trebuie sa adaugi vigilenta, tact, foarte multa diplomatie si chiar şi un zambet! Exista o doza de naivitate adolescentină care te prinde, dar nu uita ca naivitatea este păguboasă pe termen lung. Ai o zi bună, dacă ţii seama de sfaturi, o zi de relaxare şi distracţie.

LEU    În această zi eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită discuţiile în familie, la serviciu, sau cu partenerul de viaţă. Zâmbeşte şi nu da replica imediat, stăpâneşte-te! Incearcă sa fii mai cumpatat în vorbe şi să nu întrerupi tot timpul pe cel cu care vorbeşti. Ziua de azi este sub semnul discuţiilor neterminate. Ca un făcut, timpul te presează şi mereu nu termini ce ai de spus. Nu ai timp să stabileşti ceea ce doreai de fapt. Este bine să revii şi să termini lucrurile, dar în registrul drăguţ, binevoitor.   FECIOARĂ   Un zvon, o informaţie, o promisiune! Eşti pe calea cea bună. Nu renunţa tocmai acum, nu schimba nimic. Ai potenţial, poţi să reuşeşti şi acum ştii acest lucru! Eşti motivat în ceea ce faci! O anumita tensiune domneste la serviciu sau în familia ta, dar e bine sa nu dai importanta şi să-ţi vezi liniştit de treburile tale. Limitează-te la activităţile de rutină. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu de la servicu şi de acasă. Nu uita că tăcerea este de aur, vorba de tinichea!    BALANŢĂ   Trebuie să te preocupi mai mult de familie. Implică-te în treburile de acasă, dar nu neglija programul tău de serviciu. Echilibrul, calea de mijloc, cumpătarea, este drumul de urmat! Toate felurile de a câştiga sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit, fie că este pe Wall Street, sau, în bucătărie, în garsoniera din Rahova. Nu-ti schimba direcţiile şi intenţiile, tenacitatea îţi aduce succes. Disimulează cu grija intentiile si păstrează secretele intime, dar acordă familiei mai mult timp. Adevaraţii invingatori au fost intotdeauna discreţi şi precauţi, dar sprijiniţi întotdeauna de familie.

SCORPION   Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp, în weekend, iar acum, luni, începutul săptămânii, poţi să acţionezi. Nu rata momentul, conjunctura nu se repetă! Toată lumea se grăbeşte. Tu ia-ţi un moment de respiro şi vezi în ce parte poate merge barca vieţii tale. Este momentul să te gândeşti la un curs nou în viaţa ta. Da, măcar să te gândeşti. Nu faci în viaţă ceea ce vrei, dar poţi să speri.  Nu fii original cu orice pret, mai ales la serviciu sau într-o comunitate de oameni. Astăzi ai o imagine care poate fi mult imbunataţită, mai ales dacă nu te enervezi cand eşti contrazis şi nu te răsteşti la oameni!

SĂGETĂTOR    Ai un control bun asupra emoţiilor, reacţiilor tale. Chiar ai nevoie, pentru că ziua îţi rezervă situaţii complicate, din care poţi să ieşi doar prin rapiditatea şi optimismul tău de centaur. O zi obositoare, dar foarte plăcută. Astăzi, la serviciu sau la şcoală, unde activezi dimineaţa, evită schimbările bruşte de program şi mai ales nu lăsa anturajul, chiar bine intenţionat, să te conducă şi să-ţi organizeze viaţa. Ai impresia că ai intrat in criză de timp şi că nimic nu te mai poate salva – se apropie ameninţător un termen, dar totul este doar o impresie. O să te descurci şi de data asta!

CAPRICORN   Toate drumurile sunt deschise! Eşti privit favorabil în această zi. Nu te risipi, nu risca în proiecte ambiţioase, trebuie să înaintezi cu prudenţa şi seriozitatea caracteristice zodiei! Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături generale de iarnă, sau cumpărăturile obişnuite, săptămânale, de completare, după consumul din weekend. Ceea ce cumperi astazi îţi foloseşte sau va face mare placere celor dragi. Deci o zi  buna pentru făcut cumpărături aşa cum iţi place ţie, să pipăi fiecare obiect, să te uiţi atent şi să-l întorci pe toate părtile. Nu cheltui prea mult, stabileşte-ţi o suma de la inceput. Seară plăcută în compania celor dragi.

VĂRSĂTOR   Viaţa ta sentimentală nu este suficient de intensă pe cât ai dori. Conjunctura astrologică indică un timp favorabil lămuririi unor relaţii sentimentale… călduţe. Ori la bal, ori la spital! Domeniul sentimental este relativ bine aspectat, insistă! Nişte mici ambiţii personale, mai curând niste achiziţii, dar care nu-ţi dadeau pace, pot fi satisfacute azi spre satisfacţia ta nedisimulată. Încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri, renunţând la strategia, puţin recomandata : "totul sau nimic"! Aceasta, sigur, mai ales în domeniul sentimental.

PEŞTI   În această zi de luni ai şansa să-ţi clarifici dorinţele şi aspiraţiile, să te detaşezi de cotidian şi să te relazexi. De dimineaţa se declanşează o mică criză, ai uitat să cumperi cafea... Amână pe mâine formularea unei concluzii, sau decizia respectiva, ca sa ai timp sa te informezi si să te documentezi in mod corespunzator. Nimeni nu te poate grabi ca să iei o hotărâre greşită. Ziua de azi este, de asemenea, un bun prilej ca sa cooperezi cu colegii, prietenii sau familia în realizarea unui proiect la care ţii foarte mult. Proiectul se poate numi “armonie, înţelegere şi iubire”!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
11:13 Portretul-robot al viitorului premier. Cine vine la Palatul Victoria 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 07:36 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 07:30 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 07:16 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 16:55 CTP are un mesaj dur după moţiune: „ PSD e condus prin FRICĂ” 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate