Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom'Profesor. S-a terminat, China a hotărât!

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3200 Vizualizari

Pe 30 octombrie s-au născut Cristofor Columb, John Adams, Diego Armando Maradona, Claude Lelouche, Duiliu Zamfirescu, Toma Simionov, Marcel Dragomir.

Nimic în "kalendar"... iar în calendarul creştin sfinţii Zenovie, Zenovia şi Cleopa. Până acum nu am botezat pe nimeni cu astfel de nume! Nume călugăreşti, să ne amintim de înţeleptul părinte Cleopa şi ale sale cuvinte pline de lumină.

Mi-am pus mereu întrebarea: de ce lumea admiră pe înţelepţi, dar nu le urmează sfaturile?

Să nu intrăm în filosofia lui Diogene, dar, vai, cât de adevărată este! Să cauţi mereu un om cu lumânarea, ziua în amiaza mare, mi se pare un exerciţiu actual. Cât despre locuitul într-un butoi, cam asta făceau şi hobbiţii, nu?

Veşti proate, foarte proaste, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Nici nu ştiu cu care să încep. Poate cu o ştire pe surse, din partea prietenului meu ucrainian, Anatoli Zaiţev, mare astronom şi la fel de mare astrolog. Mi-a trimis vorbă că totul pare pierdut, Rusia este pe picior de război. Fără multă reclamă şi tam-tam câteva sute de mii de tineri din federaţie au primit seducătoare invitaţii să devină militari. După cum spune Tolea, asta îi aminteşte de un banc de pe vremea lui Stalin: “Tineri sovietici, vreţi să călătoriţi, să cunoaşteţi ţări străine, să străbateţi Europa? Înrolaţi-vă în Armata Roşie!”

Altă veste vine din Iran, tot pe surse. Sursele mele. În ajunul iernii, iranienii aşteaptă un puhoi de afghani şi pakistanezi, poate peste trei sute de mii, armată de invazie cu destinaţia Europa. Ultimul cutremur din regiune a determinat mase mari de oameni, rămaşi, poate, fără adăpost, sau este doar un pretext convenabil, să caute El Dorado, aurita Europă. Armata iraniană şi pasdaranii se sforţeză să rechiziţioneze suficiente camioane şi autobuze ca să facă tranzitul “refugiaţilor” rapid pe teritoriul Iranului. Iranienilor nu le plac nici afghanii, nici indienii musulmani, adică pakistanezii. S-au războit cu ei suficient în istorie. Dacă nu le plac lor, atunci de ce trebuie să-i accepte europenii? Donald Tusk a avut dreptate când a prevăzut “invazia de Crăciun”!

Din Polonia lui Dunald Tusk o altă veste: alegerile generale au fost caştigate de partidul ultraconservator şi eurosceptic "Lege şi Justiţie". Acest partid a adunat suficiente mandate pentru a putea forma singur guvernul; fapt fără precedent in istoria postcomunista a Poloniei. De ce s-a orientat electoratul către un partid considerat reacţionar, de foarte de dreapta? Simplu. Partidul a făcu două promisiuni: “niciun musulman pe teritoriul Poloniei” şi “renegocierea termenilor cu UE, eventual ieşirea din uniune” ceea ce corespundea cu orizontul de aşteptare a majorităţii polonezilor. Şi eu aş vota cu un asemenea partid!

Este Polonia prima piesă de domino? Va funcţiona principiul dominoului? Este UE în pericol să se destrame? Probabil, dacă nu se vor lua măsuri severe, drastice, manu militari, pentru oprirea invaziei de catifea musulmane în Europa. Până acum liderii europeni şi ai principalelor state, Germania şi Franţa, s-au făcut copios de râs, parcă jucau într-un film cu proşti. Chiar aşa? Ia spuneţi-mi dragi lupi, padawani şi hobbiţi, de ce aceiaşi lideri europeni, masoni, iluminaţi şi iacobini, nu au acceptat să se treacă în Constituţia Europei, în Tratatul de la Lisabona fraza care pomenea de “rădăcinile creştine ale Europei”? Eiii... vorba lui Caragiale!

Dar vestea pe care o consider cea mai proastă vine din China. O să fie peste tot în toate jurnalele, pe toate canalele tv, dar eu am primit-o joi la ora 11. Am avut o zi să mă interesez şi să vorbesc în State. Dar, despre ce este vorba? De joi, 29 octombrie 2015 în China a fost abolită legea, din 1979, a copilului unic. Cu doi ani în urmă s-a făcut un prim pas, în stilul complicat, chinezesc. Astfel, dacă unul din membrii cuplului era copil unic, respectivul cuplu putea să aibă doi copii. Bun, legea nu a fost foarte respectată, mai ales în mediul rural, unde dacă primul născut era o fată... mai încercau o dată! Aşa au apărut mai multe zeci de milioane de “copii negri” adică ilegali, cărora li se refuza şcolarizarea şi cele mai elementare drepturi.

Autorităţile chineze au motivat această decizie prin faptul că populaţia chineză este “bătrână” şi există un dezechilibru major între sexe. Pe total, China are, la această oră, în momentul în care am scris: 1.376.330.272 locuitori. Joi s-au născut 41.142 bebeluşi. În acest an, până pe 29 oct s-au născut puţin mai mult de 13 milioane de copilaşi. 51,9% din populaţie sunt bărbaţi şi numai 48,1% sunt femei. În anumite zone industraiale urbane sunt circa trei bărbaţi pentru două femei. Fapt invers decât în restul globului, unde predomină populaţia feminină.

Autorităţile chineze au informat că “au impiedicat” anul trecut, 2014, peste 400 de milioane de naşteri. Care se pot petrece în anul 2016, este liber la făcut copii! Aşa, în trei ani, China va avea aproape două miliarde de locuitori!

Comisara europeană Edith Cresson a spus: “asiaticii sunt nişte furnici care vor devora întreg Pământul, dar vor începe cu Europa!” Ce scandal a fost, ce... Doamna Cresson şi-a dat, cu scârbă şi demnitate, demisia din UE şi a primit de la masonii ei un post de sinecură: aprobă medicamentele pe piaţa franceză. Dar, câtă dreptate a avut!

Americanii mei, sursele cu care am putut discuta, trebuie să ţineţi cont de fusul orar, sunt uşor crispaţi şi interpretează măsura chinezilor ca o escaladare a conflictului. Analiştii descifrează măsura chinezească ca un mesaj că pot accepta cu uşurinţă un război de uzură şi de durată, cu pierderi foarte mari umane. După cum spunea Mao: “sacrificiul a câtorva zeci de milioane de chinezi nici nu se simte de marele popor, care îşi urmează, neabătut, destinul de excepţie!”

În rest, numai bine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, poate unde mâine este, în definitiv, o altă zi!

   

BERBEC  Se poate spune, după conjunctură, că, astăzi, te gândeşti să-ţi schimbi ceva din rutina obişnuită, cotidiană. Oricum a trecut mult timp de la ultima schimbare şi poate că noul te avantajează! Însă, tendinţa generală nu poate decât să te bucure. Sigur, aceasta poate să se întâmple la un procent dintre Berbeci, la ceilalţi poate să fie ceva similar. Adică tot ceva care să te bucure, poate un dar, poate o promisiune de afacere, în definitiv tot despre bani este vorba!

TAUR   E greu de crezut că un om puternic ca tine se poate lăsa copleşit de melancolie. De vina sunt doar vremurile şi vremea încă frumoasă, de vară indiană! Lasă nostalgia, ai multe de făcut! Raporturi foarte bune astăzi cu semnele de pământ şi aer, dar atenţie la posibilele interpretari greşite făcute de semnele de foc si apa. Interpretări care te pot pune pe piste false şi duc la pierdere de timp şi bani.

GEMENI   Astăzi ai un mare dar al comunicării, al povestirii – specialitatea zodiei! Cu toate că eşti predispus la exagerari, nu renunţa la punctul tău de vedere, ci susţine-l cu pasiune şi umor! Te preocupa, te obsedează, banii şi ascensiunea sociala. Cu mai multa obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior vei gasi calea. Cu toate că ai dori ceva nou, o schimbare – mai aşteaptă, încă nu este timpul tău, iarna aceasta timpurie este pentru altceva!

RAC  O dimineaţă favorabilă, placerea problemelor rezolvate pot fi întrecute doar de rafinamentul unei cine festive, pe seară, în doi, cu şampanie, fructe, nuci şi caviar la lumina lumânărilor! Toată lumea pare că te iubeşte şi la serviciu sau la şcoală şi acasă. Ceea ce te linişteşte şi te face să produci proiecte generatoare de bani şi echilibru în anturaj. Un moment ceva mai tensionat la mijlocul zilei. Până la urmă totul se rezolvă cu o împăcare cu pupături şi o cafea cu o prăjitură de frişcă (bună idee, nu?).

LEU    Ziua este monotonă şi fără evenimente importante. Tocmai bună să faci, cum te sfătuiesc stelele, un prilej de relaxare şi recuperare, poate la sală, poate acasă, un somn bun şi necesar! Nu te lăsa tentat de cumpărături, adică de cumpărături neprogramate. De mâncare poţi să-ţi cumperi că doar nu o să mori de foame, dar şi atunci trebuie să nu exagerezi, mai ales cu cantitatea. Nu amesteca plăcerea cu utilul. Moderaţie în relaţiile cu Racul şi Vărsătorul. Proiectele începute în această perioadă pot aduce rezultate excelente, dar mare atenţie la obligaţiile de natură socială asumate pe termen lung.

FECIOARĂ   Te simţi bine, în putere, în formă! Nu exagera cu sentimentul de plenitudine şi nu-ţi da cu părarera pentru orice se întâmplă. Cu siguranţă, sunt şi persoane mai inteligente în jurul tău! O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană, poate influentă, semn de foc sau de apă, te poate ajuta dar trebuie să te porţi frumos cu ea, cu persoana. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu te întinde mai mult decât poţi, nici la muncă, dar nici la dragoste.

BALANŢĂ   Ai un partener, sau prieten, coleg, care te poate ajuta esenţial. Dă-i mai multă importanţă şi consideraţie, laudă-l şi-ti va mânca din palma! Trebuie să respecţi, ca să fii şi tu sprijinit! Nu trebuie să te minţi spunând tot timpul că o să fie bine. Cum îţi aşterni, aşa o să dormi! Astrele te favorizează cât de cât, puţin, acolo, dar suficient pentru tine. Nu trebuie să aştepţi nimic bun din partea celorlalţi, trebuie să te descurci singur. Atenţie la cumpărăturile săptămânale de vineri, la termenul de valabilitate.

SCORPION  Cu o aglomeraţie de planete suficient de complexa în horoscop, viaţa nu este deloc simplă şi un bun exemplu este ziua de astăzi. Abordează problemele pe rând, într-o ordine firească! Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus. Nu-ţi face griji, viitorul pare că îţi este favorabil. În această perioadă poţi să întâlneşti o persoană deosebită sau să mergi la un spectacol de excepţie şi astfel de evenimente îţi încălzesc inima şi îţi oferă suficiente rezerve de bună dispoziţie şi optimism pentru toată săptămâna care a ami rămas.

SĂGETĂTOR  Astăzi ai probleme financiare şi sentimentale. Ia-le pe rând! Termină ce ai început şi ia în serios sfaturile prietenilor, familiei. Ei nu îţi vor răul, aşa că măcar fii atent, ascultă-i! Uită-tă bine la ce cumperi şi cât costă, nu ai credit nelimitat! Dorinţa de schimbare şi marea competiţie cotidiană te face să cheltuieşti prea mult. Incerca să-ţi planifici un pic, să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele tale strategice. Şi vei obţine acest lucru dacă limiteazi cheltuielile la strictul necesar!

CAPRICORN  Favorurile stelelor se îndreaptă astăzi în special către Capricornii din justiţie, mediul de afaceri, finanţe-bănci, armată şi sănătate, care au ceva noroc în domeniul relaţiilor umane. Planurile şi proiectele începute astăzi sunt faste şi pot să aibă o dezvoltare interesantă. Întotdeauna trebuie să ai o atitudine pozitivă, dar să nu promiţi niciodată mai mult decât poţi să faci, în speranţa că se rezolvă, sau se uită. Seară deosebită în compania celor dragi.

VĂRSĂTOR   Este cazul să mai lasi obişnuinţa şi inerţia deoparte, aduna-ţi forţele şi banii şi schimbă-ţi puţin viaţa, începand de astăzi cu organizarea locuinţei şi îmbunătăţirea garderobei! Emoţional, simţi instinctiv dorinţa să fi cât mai mult în prezenţa celor la care ţii cu adevărat şi care îţi simt căldura sufletească şi îţi răspund pe măsură la gesturile tandre şi semnele tale de consideraţie. Pe de altă parte simţi o mişcare centrifugă de izolare, mai ales în a doua parte a zilei, o nevoie de singurătate şi solitudine în care vântul pustiului să-ţi vindece rănile sufleteşti. Cele două tendinţe sunt în echilibru dinamic şi de aceea probabil că vei trece succesiv prin stări similare cu cele descrise.

PEŞTI  “Ziua în care vin peştii”! Uneori neluat in seama, alteori privit cu condescendenţă, peştele îi va inghiţi pe mulţi azi. Profită din plin şi fă-ţi o listă pe cine ai de mestecat! Poftă bună! Sigur, alegoric, pentru că dacă vrei să-ţi înghiţi duşmanii, o să facă ei ceva să-ţi rămână în gât! O dimineaţă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. O zi inspirată, mai ales pentru promovarea intereselor personale. Evită să amesteci lucrurile. Ai de făcut un serviciu unui prieten, serviciu pe care respectivul îl va aprecia şi va rămâne îndatorat, chiar dacă nu va arăta acest lucru. Aşa că grăbeşte-te să rezolvi problema stimabilului sau dulcei duduiţe!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate