Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom'Profesor. S-a terminat, China a hotărât!

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3210 Vizualizari

Pe 30 octombrie s-au născut Cristofor Columb, John Adams, Diego Armando Maradona, Claude Lelouche, Duiliu Zamfirescu, Toma Simionov, Marcel Dragomir.

Nimic în "kalendar"... iar în calendarul creştin sfinţii Zenovie, Zenovia şi Cleopa. Până acum nu am botezat pe nimeni cu astfel de nume! Nume călugăreşti, să ne amintim de înţeleptul părinte Cleopa şi ale sale cuvinte pline de lumină.

Mi-am pus mereu întrebarea: de ce lumea admiră pe înţelepţi, dar nu le urmează sfaturile?

Să nu intrăm în filosofia lui Diogene, dar, vai, cât de adevărată este! Să cauţi mereu un om cu lumânarea, ziua în amiaza mare, mi se pare un exerciţiu actual. Cât despre locuitul într-un butoi, cam asta făceau şi hobbiţii, nu?

Veşti proate, foarte proaste, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Nici nu ştiu cu care să încep. Poate cu o ştire pe surse, din partea prietenului meu ucrainian, Anatoli Zaiţev, mare astronom şi la fel de mare astrolog. Mi-a trimis vorbă că totul pare pierdut, Rusia este pe picior de război. Fără multă reclamă şi tam-tam câteva sute de mii de tineri din federaţie au primit seducătoare invitaţii să devină militari. După cum spune Tolea, asta îi aminteşte de un banc de pe vremea lui Stalin: “Tineri sovietici, vreţi să călătoriţi, să cunoaşteţi ţări străine, să străbateţi Europa? Înrolaţi-vă în Armata Roşie!”

Altă veste vine din Iran, tot pe surse. Sursele mele. În ajunul iernii, iranienii aşteaptă un puhoi de afghani şi pakistanezi, poate peste trei sute de mii, armată de invazie cu destinaţia Europa. Ultimul cutremur din regiune a determinat mase mari de oameni, rămaşi, poate, fără adăpost, sau este doar un pretext convenabil, să caute El Dorado, aurita Europă. Armata iraniană şi pasdaranii se sforţeză să rechiziţioneze suficiente camioane şi autobuze ca să facă tranzitul “refugiaţilor” rapid pe teritoriul Iranului. Iranienilor nu le plac nici afghanii, nici indienii musulmani, adică pakistanezii. S-au războit cu ei suficient în istorie. Dacă nu le plac lor, atunci de ce trebuie să-i accepte europenii? Donald Tusk a avut dreptate când a prevăzut “invazia de Crăciun”!

Din Polonia lui Dunald Tusk o altă veste: alegerile generale au fost caştigate de partidul ultraconservator şi eurosceptic "Lege şi Justiţie". Acest partid a adunat suficiente mandate pentru a putea forma singur guvernul; fapt fără precedent in istoria postcomunista a Poloniei. De ce s-a orientat electoratul către un partid considerat reacţionar, de foarte de dreapta? Simplu. Partidul a făcu două promisiuni: “niciun musulman pe teritoriul Poloniei” şi “renegocierea termenilor cu UE, eventual ieşirea din uniune” ceea ce corespundea cu orizontul de aşteptare a majorităţii polonezilor. Şi eu aş vota cu un asemenea partid!

Este Polonia prima piesă de domino? Va funcţiona principiul dominoului? Este UE în pericol să se destrame? Probabil, dacă nu se vor lua măsuri severe, drastice, manu militari, pentru oprirea invaziei de catifea musulmane în Europa. Până acum liderii europeni şi ai principalelor state, Germania şi Franţa, s-au făcut copios de râs, parcă jucau într-un film cu proşti. Chiar aşa? Ia spuneţi-mi dragi lupi, padawani şi hobbiţi, de ce aceiaşi lideri europeni, masoni, iluminaţi şi iacobini, nu au acceptat să se treacă în Constituţia Europei, în Tratatul de la Lisabona fraza care pomenea de “rădăcinile creştine ale Europei”? Eiii... vorba lui Caragiale!

Dar vestea pe care o consider cea mai proastă vine din China. O să fie peste tot în toate jurnalele, pe toate canalele tv, dar eu am primit-o joi la ora 11. Am avut o zi să mă interesez şi să vorbesc în State. Dar, despre ce este vorba? De joi, 29 octombrie 2015 în China a fost abolită legea, din 1979, a copilului unic. Cu doi ani în urmă s-a făcut un prim pas, în stilul complicat, chinezesc. Astfel, dacă unul din membrii cuplului era copil unic, respectivul cuplu putea să aibă doi copii. Bun, legea nu a fost foarte respectată, mai ales în mediul rural, unde dacă primul născut era o fată... mai încercau o dată! Aşa au apărut mai multe zeci de milioane de “copii negri” adică ilegali, cărora li se refuza şcolarizarea şi cele mai elementare drepturi.

Autorităţile chineze au motivat această decizie prin faptul că populaţia chineză este “bătrână” şi există un dezechilibru major între sexe. Pe total, China are, la această oră, în momentul în care am scris: 1.376.330.272 locuitori. Joi s-au născut 41.142 bebeluşi. În acest an, până pe 29 oct s-au născut puţin mai mult de 13 milioane de copilaşi. 51,9% din populaţie sunt bărbaţi şi numai 48,1% sunt femei. În anumite zone industraiale urbane sunt circa trei bărbaţi pentru două femei. Fapt invers decât în restul globului, unde predomină populaţia feminină.

Autorităţile chineze au informat că “au impiedicat” anul trecut, 2014, peste 400 de milioane de naşteri. Care se pot petrece în anul 2016, este liber la făcut copii! Aşa, în trei ani, China va avea aproape două miliarde de locuitori!

Comisara europeană Edith Cresson a spus: “asiaticii sunt nişte furnici care vor devora întreg Pământul, dar vor începe cu Europa!” Ce scandal a fost, ce... Doamna Cresson şi-a dat, cu scârbă şi demnitate, demisia din UE şi a primit de la masonii ei un post de sinecură: aprobă medicamentele pe piaţa franceză. Dar, câtă dreptate a avut!

Americanii mei, sursele cu care am putut discuta, trebuie să ţineţi cont de fusul orar, sunt uşor crispaţi şi interpretează măsura chinezilor ca o escaladare a conflictului. Analiştii descifrează măsura chinezească ca un mesaj că pot accepta cu uşurinţă un război de uzură şi de durată, cu pierderi foarte mari umane. După cum spunea Mao: “sacrificiul a câtorva zeci de milioane de chinezi nici nu se simte de marele popor, care îşi urmează, neabătut, destinul de excepţie!”

În rest, numai bine, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, poate unde mâine este, în definitiv, o altă zi!    

BERBEC  Se poate spune, după conjunctură, că, astăzi, te gândeşti să-ţi schimbi ceva din rutina obişnuită, cotidiană. Oricum a trecut mult timp de la ultima schimbare şi poate că noul te avantajează! Însă, tendinţa generală nu poate decât să te bucure. Sigur, aceasta poate să se întâmple la un procent dintre Berbeci, la ceilalţi poate să fie ceva similar. Adică tot ceva care să te bucure, poate un dar, poate o promisiune de afacere, în definitiv tot despre bani este vorba!

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate