Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom`Profesor. A scăpat doar unul singur: „Partizanul”!

Autor: | | 0 Comentarii | 3226 Vizualizari

Pe 28 septembrie s-au născut Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Peter Finch, Georges Clemenceau, Gheorghe Dima, Anton Sinceac, Aristide Caradja, Valeriu Râpeanu, Vasile Pârvan, Leonida Teodorescu, Sorin Gheorghiu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Hariton Mărturisitorul şi Proorocul Baruh.

În „Kalendar” ziua de 28 septembrie este ultima zi din primul festival, de toamnă, al Lupilor. A împrumutat, sau a dat, numele din calendarul creştin: Haritonul. Fiind şi luni, ziua Lunii, cap de săptămână, este mare pericol dacă lucrezi, mai ales cu unelte ascuţite. Femeile, mai ales, ţin Haritonul, ca să nu le crape călcâiele! (Olteanu, Speranţia)

Şi pentru că este ziua de naştere a Brigittei Bardot să-i spunem La mulţi ani! Şi să-i revedem filmele, poate aşa o s-o înţelegem mai bine. Vedeţi, oamenii ca ea, care încercă să-i convingă pe ceilalţi să salveze vieţi, nu este vorba strict de căţei, poate fi vorba de pisici, veveriţe, cămile, negri, evrei, gay, ei bine acei oameni încercă că-i salveze de fapt pe cei care vor să ucidă, pe cei sunt pentru omor. Să le salveze omenia, să-i rezoneze să redevină oameni.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, în weekend am avut mai mulţi oaspeţi, ca de obicei. Familia, prieteni, cunoscuţi şi necunoscuţi. Toată curtea, care nu este mică deloc, era umplută de maşini, grătare, mese, pături, iar căţeii mei încercau să se joace cu toată lumea. 

Când, o apraţie teatrală: în curte intră un Kawasaki Vulcan cu număr de Elveţia. De pe motocicleta de 1.700 cmc coboară două amazoane în costume meseriaşe, de piele: Luana şi Simona. Pe Luana o cunosc de patruzeci de ani, am ţinut-o în braţe, i-am fost naş. Cum am făcut şi cu Simona, acum douăzeci de ani. Elveţiene adevărate, se trag din mărul lui Wilhelm Tell, după cum obişnuia să glumească tatăl Luanei, Claude, un bun şi vechi prieten pe care l-am întâlnit, prima dată, în Africa neagră. Nu mai am ţinut cont cine cui i salvat mai întâi viaţa, am trecut prin aventuri pe care mi-e ruşine să le povestesc, ca să nu mă creadă lumea mincinos.

Nu poţi să spui, la prima vedere, că Luana este mama Simonei. Subţirele, înăltuţe, tunse scurt, băieţeşte, parcă ar fi surori. Aceiaşi ochi albaştrii, albastru deschis de porţelanuri englezeşti, aceiaşi modalitate elveţiană, calvină, de a te privi deschis şi a-ţi zâmbi, în linişte şi pace. Luana are un lanţ de cabinete cosmetice, de fapt avea, că le-a vândut în mare profit, la sfatul meu, înainte de criză. Simona este profesoară de biologie. Amândouă sunt „free lance”, jurnaliste mercenare! 

De vineri dimineaţă au plecat pe puternica lor motocicletă să dea un tur prin zona invaziei musulmane. Au coborât la Triest, de acolo în Croaţia şi Serbia. Au filmat şi au înregistrat lucruri fabuloase. Nu o să le vedeţi niciodată pe „cartea cu mutrea” sau „tu eşti un tub”! O să le vândă la cine dă mai mult, au o mulţime de clienţi tradiţionali în Occident. 

Dar am râs, cu lacrimi! Un clip de 30 de secunde, este bun de Oscar. În toaleta femeilor, destul de curată, într-o benzinărie oarecare, patru balabuste musulmane îmbrobodite şi supraîncălzite se spălau pe picioare în chiuvete. Într-un miros insuportabil, mi-au spus fetele. Când cele două elveţiene, îmbrăcate în costum de motociclist, au intrat şi ele să... musulmancele au început să arunce în ele cu suluri de hârtie igienică zbierând în albaneză şi într-o engleză stricată rău de tot: „men out, men out”! Ciocnirea civilizaţiilor! 

Un alt clip arată un cocoş frumos-frumos, imens, şi foarte vocal. Din Serbia. Serbia şi Croaţia sunt ţări sărăcite, cenuşii, fără speranţă. Prin voia celor puternici, să nu-i mai rabde Bunul Dumnezeu! Peste sărăcia lor s-au mai adugat şi prădăciunile migranţilor. Cu toate că aveau consemn să nu facă nimic pe drum, întârzierile şi lipsa alimentelor i-a făcut pe tinerii invadatori să dea iama în coteţe. Nişte găinari, la propriu! Există o zonă întreagă, numită „aleea invaziei” în care nu mai există nicio galinacee. Oile şi mieii, din fericire, erau, încă la munte, vitele în ocoluri. Iar de porci, cum să se atingă, este interzis de islam! 

A scăpat doar cocoşul cel frumos şi mândru, care şi-a aminti că poate se trage din fabuloşii pterodactili şi de câte ori se apropie cineva de el, zboară în primul pom, de unde cucurigă, triumfător. Sârbii l-au botezat „Partizanul” şi le este tare trag. A devenit un simbol naţional, este păzit, de la distanţă, de un întreg detaşament de tineri. Dar, nimeni nu se poate apropia de Partizan! Mă gândesc că, poate, este încarnarea lui Iosip Broz Tito, mândru croat şi amarnic partizan. M-a mângâiat pe cap când s-a inaugurat amenajarea Porţile de Fier I, în 1972. Pe atunci eram doar un tânăr, un student la hidroenergetică, foarte arătos şi ţanţoş şi cu încredere în viitor.

Nu o să găsiţi nicăieri informaţiile acestea dragi lupi, padwani şi hobbiţi, sunt din cele pe care „le-am cumpărat” de la cele două elveţiene, iar datele nu sunt tocmai politic corect. Al dracului de politic corect! 

BERBEC    În acestă zi de luni îţi regăseşti echilibrul şi bucuria de a trăi. Motivul este că ai satisfacţii, primeşti veşti bune şi te întâlneşti cu oameni interesanţi! Nu exagera cu efortul fizic! Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face. O zi potrivită sa iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei să obţii ceva important. Discuţia însă nu se finalizează, aşa că trebuie să mai încerci.    

TAUR  Azi, onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante, profesionale. Relaxează-te mai pe seară, poate la un film nou, poate cu ceva muzică bună. Astăzi eşti tare înclinat să rişti, fie că-i vorba de slujbă, bani sau o relaţie amoroasă. Lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Primesti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze!

GEMENI   Evită activităţile care nu sunt necesare. Puţină pauză nu strică, pentru ca relaxarea are şi ea virtutea ei. E doar luni, ai în faţă o săptămână densă şi obositoare. Planifică-ţi activitatea. O dimineaţă aproape liniştită, fără prea mult de lucru şi fără complicaţii. La prânz, posibilă şi neaşteptată schimbare de program. Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate