Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom`Profesor. A scăpat doar unul singur: „Partizanul”!

Autor: | | 0 Comentarii | 3216 Vizualizari

Pe 28 septembrie s-au născut Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Peter Finch, Georges Clemenceau, Gheorghe Dima, Anton Sinceac, Aristide Caradja, Valeriu Râpeanu, Vasile Pârvan, Leonida Teodorescu, Sorin Gheorghiu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Hariton Mărturisitorul şi Proorocul Baruh.

În „Kalendar” ziua de 28 septembrie este ultima zi din primul festival, de toamnă, al Lupilor. A împrumutat, sau a dat, numele din calendarul creştin: Haritonul. Fiind şi luni, ziua Lunii, cap de săptămână, este mare pericol dacă lucrezi, mai ales cu unelte ascuţite. Femeile, mai ales, ţin Haritonul, ca să nu le crape călcâiele! (Olteanu, Speranţia)

Şi pentru că este ziua de naştere a Brigittei Bardot să-i spunem La mulţi ani! Şi să-i revedem filmele, poate aşa o s-o înţelegem mai bine. Vedeţi, oamenii ca ea, care încercă să-i convingă pe ceilalţi să salveze vieţi, nu este vorba strict de căţei, poate fi vorba de pisici, veveriţe, cămile, negri, evrei, gay, ei bine acei oameni încercă că-i salveze de fapt pe cei care vor să ucidă, pe cei sunt pentru omor. Să le salveze omenia, să-i rezoneze să redevină oameni.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, în weekend am avut mai mulţi oaspeţi, ca de obicei. Familia, prieteni, cunoscuţi şi necunoscuţi. Toată curtea, care nu este mică deloc, era umplută de maşini, grătare, mese, pături, iar căţeii mei încercau să se joace cu toată lumea. 

Când, o apraţie teatrală: în curte intră un Kawasaki Vulcan cu număr de Elveţia. De pe motocicleta de 1.700 cmc coboară două amazoane în costume meseriaşe, de piele: Luana şi Simona. Pe Luana o cunosc de patruzeci de ani, am ţinut-o în braţe, i-am fost naş. Cum am făcut şi cu Simona, acum douăzeci de ani. Elveţiene adevărate, se trag din mărul lui Wilhelm Tell, după cum obişnuia să glumească tatăl Luanei, Claude, un bun şi vechi prieten pe care l-am întâlnit, prima dată, în Africa neagră. Nu mai am ţinut cont cine cui i salvat mai întâi viaţa, am trecut prin aventuri pe care mi-e ruşine să le povestesc, ca să nu mă creadă lumea mincinos.

Nu poţi să spui, la prima vedere, că Luana este mama Simonei. Subţirele, înăltuţe, tunse scurt, băieţeşte, parcă ar fi surori. Aceiaşi ochi albaştrii, albastru deschis de porţelanuri englezeşti, aceiaşi modalitate elveţiană, calvină, de a te privi deschis şi a-ţi zâmbi, în linişte şi pace. Luana are un lanţ de cabinete cosmetice, de fapt avea, că le-a vândut în mare profit, la sfatul meu, înainte de criză. Simona este profesoară de biologie. Amândouă sunt „free lance”, jurnaliste mercenare! 

De vineri dimineaţă au plecat pe puternica lor motocicletă să dea un tur prin zona invaziei musulmane. Au coborât la Triest, de acolo în Croaţia şi Serbia. Au filmat şi au înregistrat lucruri fabuloase. Nu o să le vedeţi niciodată pe „cartea cu mutrea” sau „tu eşti un tub”! O să le vândă la cine dă mai mult, au o mulţime de clienţi tradiţionali în Occident. 

Dar am râs, cu lacrimi! Un clip de 30 de secunde, este bun de Oscar. În toaleta femeilor, destul de curată, într-o benzinărie oarecare, patru balabuste musulmane îmbrobodite şi supraîncălzite se spălau pe picioare în chiuvete. Într-un miros insuportabil, mi-au spus fetele. Când cele două elveţiene, îmbrăcate în costum de motociclist, au intrat şi ele să... musulmancele au început să arunce în ele cu suluri de hârtie igienică zbierând în albaneză şi într-o engleză stricată rău de tot: „men out, men out”! Ciocnirea civilizaţiilor! 

Un alt clip arată un cocoş frumos-frumos, imens, şi foarte vocal. Din Serbia. Serbia şi Croaţia sunt ţări sărăcite, cenuşii, fără speranţă. Prin voia celor puternici, să nu-i mai rabde Bunul Dumnezeu! Peste sărăcia lor s-au mai adugat şi prădăciunile migranţilor. Cu toate că aveau consemn să nu facă nimic pe drum, întârzierile şi lipsa alimentelor i-a făcut pe tinerii invadatori să dea iama în coteţe. Nişte găinari, la propriu! Există o zonă întreagă, numită „aleea invaziei” în care nu mai există nicio galinacee. Oile şi mieii, din fericire, erau, încă la munte, vitele în ocoluri. Iar de porci, cum să se atingă, este interzis de islam! 

A scăpat doar cocoşul cel frumos şi mândru, care şi-a aminti că poate se trage din fabuloşii pterodactili şi de câte ori se apropie cineva de el, zboară în primul pom, de unde cucurigă, triumfător. Sârbii l-au botezat „Partizanul” şi le este tare trag. A devenit un simbol naţional, este păzit, de la distanţă, de un întreg detaşament de tineri. Dar, nimeni nu se poate apropia de Partizan! Mă gândesc că, poate, este încarnarea lui Iosip Broz Tito, mândru croat şi amarnic partizan. M-a mângâiat pe cap când s-a inaugurat amenajarea Porţile de Fier I, în 1972. Pe atunci eram doar un tânăr, un student la hidroenergetică, foarte arătos şi ţanţoş şi cu încredere în viitor.

Nu o să găsiţi nicăieri informaţiile acestea dragi lupi, padwani şi hobbiţi, sunt din cele pe care „le-am cumpărat” de la cele două elveţiene, iar datele nu sunt tocmai politic corect. Al dracului de politic corect! 

BERBEC    În acestă zi de luni îţi regăseşti echilibrul şi bucuria de a trăi. Motivul este că ai satisfacţii, primeşti veşti bune şi te întâlneşti cu oameni interesanţi! Nu exagera cu efortul fizic! Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face. O zi potrivită sa iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei să obţii ceva important. Discuţia însă nu se finalizează, aşa că trebuie să mai încerci.    

TAUR  Azi, onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante, profesionale. Relaxează-te mai pe seară, poate la un film nou, poate cu ceva muzică bună. Astăzi eşti tare înclinat să rişti, fie că-i vorba de slujbă, bani sau o relaţie amoroasă. Lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Primesti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze!

GEMENI   Evită activităţile care nu sunt necesare. Puţină pauză nu strică, pentru ca relaxarea are şi ea virtutea ei. E doar luni, ai în faţă o săptămână densă şi obositoare. Planifică-ţi activitatea. O dimineaţă aproape liniştită, fără prea mult de lucru şi fără complicaţii. La prânz, posibilă şi neaşteptată schimbare de program. Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude

RAC   În jurul tău se încinge tărâţa! Discuţii, certuri, chiar. Trebuie să intermediezi, să lămureşti, să faci pace. Fericiţi sunt făcătorii de pace! Da, dar ce obositor este să o stabileşti! Ziua este favorabilă Racilor care lucrează cu copiii, sau au copii. Vorbeşte, joacă-te cu copiii, nu-i lăsa să se înstrăineze prematur. Şi aşa lumea este cum este, oferă iluzia unei copilării fericite de care copiii să-şi amintească cu plăcere mai târziu. Fii generos, chiar dacă ascunzi adevărul!  Astăzi eşti, din punct de vedere emoţional, mai sensibil.

LEU    O zi bună! Ai ocazia să mai adaugi trofee la colecţia ta. Dar mai întâi, trebuie să asculţi ce mai bârfeşte jungla. S-ar putea să nu-ţi placă ce auzi, doar Leul află întotdeauna ultimul! O veste bună. Primele ore ale zilei de muncă nu iţi sunt colosal de prielnice, dar cu moderaţie şi calm vei evita neplăcerile. Sigur, dacă nu eşti la şcoală – la şcoală apar alt tip de probleme! Nu promite nimic. Astăzi trebuie să alegi cu grijă modul de abordare a problemelor tale sentimentale. Este bine să fii convingător, dar şi rabdător!    

FECIOARĂ  Domeniul sentimental este favorizat, aşa că nu mai ezita! Sănătatea este bună, dar trebuie să eviţi schimbările bruşte de temperatură şi supraveghează regimul alimentar. O veste neaşteptată. Astăzi, în mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi conflictele, fără motiv şi inutile, de altfel. Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele negative, multele aspecte dezavantajoase, nu te avantajează. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de avantaje sau glorie cu orice preţ.

BALANŢĂ   O veste bună sau folositoare. Una din zilele favorabile care te fac să te simţi bine.  Poziţiile lui Venus, protectoarea zodiei, a lui Marte şi a Lunii indică succes şi pe plan sentimental. După o periodă mediocra ai o zi mai bună. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te simţi bine şi faci planuri de viitor.  Astăzi poţi profita de un chilipir curat, şi/sau poţi culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apoi ţine-te de ea!   SCORPION   Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Lasă lucrurile să se petreacă natural, de la sine. Nu interveni, nici măcar un singur moment! Posibile schimbări în registrul sentimental şi veşti plăcute. Noi prietenii sau relaţii pot face ziua interesantă. Zâmbeşte larg, spune o vorba bună şi mai câştigi un prieten. Nu trebuie să călătoresti, iar dacă totuşi eşti obligat să pleci undeva, astăzi trebuie sa fii foarte atent, în special la bagaje. Ai o propunere, mai veche, să câştigi mai mulţi bani. Toate felurile de a caştiga bani sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit.    SĂGETĂTOR    Astăzi ai tendinţa păguboasă să te subestimezi, să îţi plângi de milă. Din fericire, cei dragi, prietenii, familia, "îţi umflă cauciucurile" şi poţi să mergi în direcţia bună şi corectă! Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. Dragostea e bine aspectată. Astăzi evita schimbările bruşte de program şi mai ales nu lasa colegii de la serviciu sau rudele apropiate să aibă iniţiative păguboase şi să-ţi facă “program”. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, mai ales în mijloacele de transport în comun!    CAPRICORN     Dimineaţa este mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Nu risca! Seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi al prietenilor discutând cum ultimile scumpiri influenţează viaţa ta. Astrele, totuşi, te favorizează. În special în domeniul familiei.  Oferă-ţi bucuria unei seri într-un cadru mai puţin convenţional.  Oricum, eşti cam plictisit şi ceva nou sigur iţi face plăcere. Eşti avantajat mai ales în domeniul dragostei fie că eşti familist sau nu. Bate şi ţi se va deschide, caută şi vei găsi. Zâmbeşte şi vei fi mereu bine primit. 

VĂRSĂTOR   Ai probleme în planificarea zilei. Abordarea sistematică a situaţiei iti furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajutor, nu mai amâna lucrurile inutil! O problemă personală îşi poate găsi astăzi rezolvarea, ceea ce consideri o mare victorie. Atenţie, să nu te culci pe lauri! Este mai plăcut să stai cu un prieten şi să vorbiţi vrute şi nevrute, decat să te duci la cine ştie ce cantina populara. Astăzi, în a doua parte a zilei, posibile tensiuni ca urmare a unor veşti nu tocmai bune. Nu te descuraja. Necazul ţine numai azi.

PEŞTI  O zi de luni care pare că este obositoare, schimbarea anotimpului te-a marcat ceva mai mult. Mâncarea naturală, fructele, mierea şi ceaiurile din plante româneşti îţi pot reface vitalitatea! Transformări în bine, la serviciu şi acasă. O veste bună, de la rude sau prieteni de departe. Astăzi - calm şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu fii leneş, insistă acum, pentru că eşti într-o perioadă relativ favorabilă.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate