Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Domn' profesor. 2016 în lume şi în România

Radu Stefanescu
Autor: | | 1 Comentarii | 2601 Vizualizari

Pe 2 ianuarie s-au născut Isaac Asimov, Renata Tebaldi, Vera Zorina, Tia Carrere, Tiberiu Olah, Ion Dumitru, Ion Băieşu, Ileana Stana Ionescu, Janos Bencsik, Adrian Romcescu. Pe 3 ianuarie s-au născut Cicero, J.R.R. Tolkien, Mel Gibson, Sergio Leone, John Sturges, Victoria Principal, Michael Schumacher, Gabriel Dorobanţu, Gavrilă Balint, Ada Orleanu, Dan Chebac.

O perioadă de weekend, cu o configuraţie astrologică densă şi complexă, de aceea în echilibru, ca un clavecin bine temperat. O perioadă de trecere către muncă, activitate.

Tradiţional, pe 2 ianuarie este Sf. Silvestru. Mare şi interesantă figură teologică, acest episcop al Romei! Şi câte taine şi interpretări ascunde legenda vieţii lui!

Evident, un Merlin, un arhimag, convertit la creştinism de puterea şi de adevărul credinţei celei noi, pe atunci, a lui Iisus din Galileea prin intermediul preotului Timotei. Chiar numele lui ne poate duce cu gândul către puterile pădurii, a naturii neînfrânte.

Silvestru foloseşte puterile magice pe care le are într-un amestec cu creştinismul, sincretism uşor de înţeles pentru acele vremuri tulburi şi crude. Astfel el ucide cu magia vorbei pe prefectul Romei, Tarcinius, cel care ucisese în chinuri pe învăţătorului lui Silvestru, pe preotul Timotei.

Apoi, ales episcop al Romei, dă romanilor săptămâna şi zilele săptămânii, numite după vechea arcană celestă (astrologia): Luni, ziua Lunii, Marţi a lui Marte, Miercuri a lui Mercur, Joi a lui Jupiter, Vineri a lui Venus, Sâmbătă a lui Saturn şi Duminică – ziua Soarelui.

Chemat de oameni în ajutor, cu magia telurică, întărită cu rugăciuni către Iisus, închide „porţile pământului” pecetluind un balaur care făcea mari stricăciuni.

Magia, religia şi ştiinţa au luptat întotdeauna cu Răul, un rău de neimaginat cu mii şi milioane de feţe, de dinaintea Cuvântului. Oameni în slujba răului celui vechi au minţit, au înşelat, au manipulat şi au  învrăjbit magia cu religia, religia cu ştiinţa ca să le slăbească pe fiecare în parte şi neantul, haosul, nimicul să domnească. Dar întotdeauna s-a găsit o faţă bisericească luminată care să se aplece asupra vechilor ştiinţe oculte, sau un om de ştiinţă modern care să aibă o credinţă vie şi de neînfrânt. Lucrurile nu sunt deloc simple... şi nimic nu pare a fi ceea ce este!

Iată dragi lupi, padawani şi hobbiţi urmarea “Horoscopului 2016” de ieri, de data aceasta Anul Maimuţei din secolul XXI, anul 2004, şi “2016 în lume şi în România”:

2004.  Anul 2004, anul Maimuţei Verde de Lemn, a fost un an bisect, care a început într-o zi de joi. An internaţional de comemorare, dar şi de luptă împotriva scalviei, abolită în anul 1904. George W. Bush este ales pentru un al doilea mandat. Tabaré Vázquez este ales preşedinte în Uruguay, o victorie istorică a stângii. În Pakistan izbucneşte conflictul între talibani şi forţele armate pakistaneze. Continuă invazia Irakului, după şase zile de luptă grea americanii cuceresc Fallouja, pe 13 noiembrie. Scandalul cu fotografiile din închisoarea Abou Ghraib. Începe, istoric vorbind continuă, seria decapitărilor islamiste cu americanii Eugene Armstrong et Jack Hensley, asasinaţi de grupul islamist Abou Moussab Al-Zarqaoui. În Algeria Abdelaziz Bouteflika este ales preşedinte, pentru un al doilea mandat, cu o majoritate de 80%. Pe 24 februarie cutremur de gradul 6,5 Richter, în Maroc – 517 morţi, câteva mii de răniţi.În Haiti, preşedintele Jean-Bertrand Aristide, este alungat din ţară în urma unei lovituri de stat orchestrate din exterior. Uniunea Europeană este în posesia unui nou mecanism, stabilit prin Tratatul de la Roma, prin care poate anexa noi state. Pe 4 februarie se lansează Facebook, mecanismul prin care se controlează toată lumea. Se lansează sonda spaţială Rosetta, iar sonda Cassini-Huygens trece prin inelele lui Saturn transmiţînd pe Pământ fotofrafii de o frumuseţe... nepământească! O echipă de hematologi francezi, raportează în luna decembrie, că au reuşit să sintetizeze primele globule roşii.

Jocurile Olimpice de la Atena. Grecia devine campioana Europei la fotbal. Michael Schumacher devine, pentru a şaptea oară, campion mondial la Formula 1.

Filmele din anul 2004, considerate cele mai bune, după box-office: Shrek 2, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Van Helsing, The Passion of the Christ, Resident Evil: Apocalypse, Meet the Fockers, Blade: Trinity, Spider-Man 2, Alien vs. Predator, Kill Bill Vol. 2, Fahrenheit 9/11, I, Robot, Ocean's Twelve şi Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed.

Cele mai vândute albume de muzică, pe tot globul, au fost în anul 2004:

 • Confessions - Usher
 • Feels like Home - Norah Jones
 • Encore - Eminem
 • How to Dismantle an Atomic Bomb - U2
 • Under My Skin - Avril Lavigne
 • Greatest Hits - Robbie Williams
 • Greatest Hits - Shania Twain
 • Destiny Fulfilled - Destiny's Child
 • Greatest Hits - Guns N' Roses
 • Songs About Jane - Maroon 5
 • I'm Outta Love - Anastacia
 • In the Zone - Britney Spears
 • În România preşedinte este Ion Iliescu până la 20 decembrie, apoi Traian Băsescu, de la 20 decembrie. Prim ministru este Adrian Năstase până la 21 decembrie, apoi Eugen Bejinariu 21-28 decembrie, iar din 29 decembrie prim ministru este Călin Popescu-Tăriceanu. Pe 29 martie România este înglobată în NATO împreună cu alte şase ţări din Estul Europei, provocând indignarea şi protestele Rusiei, care vedea în acest act o călcare a celor convenite la Malta. Pe 24 mai, o cisternă cu azotat de amoniu explodează la Mihăileşti, judeţul Buzău, omorând 18 persoane şi rănind grav alte 13. Pe 13 mai primul ministru Adrian Năstase inaugurează lucrările la autostrada A3.  Pe 27 octombrie un cutremur de gradul 6, cu epicentrul în Vrancea, nu produce daune mari sau victime. Este cel mai mare cutremur din România din secolul XXI. Până în prezent.

  Dar, cel mai tragic eveniment al timpurilor moderne a avut loc la 26 decembrie 2004, când un cutremur de gradul 9 Richter din Sumatra a provocat un tsunami gigantic. În insulele Oceanului Indian - 250.000 de morţi, 20.000 de dispăruţi, aproape un milion de răniţi. Mulţi europeni, aflaţi în vacanţa de Crăciun.

  După cum realizaţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, anii Maimuţei, ale Regelui Maimuţă, politic corect, nu sunt deloc blânzi sau buni. Ca şi caracterul maimuţei – inteligentă şi mereu gata de amor, dar răutăcioasă, stricătoare şi agresivă.

  Anul 2016 poate fi un an bun, un an al dragostei, la nivel individual, personal şi un an rău, foarte rău, la nivel general, cu conflicte armate, asasinate, terorism, catastrofe naturale, incendii, secetă şi inundaţii în acelaşi timp.

  Dragostea, amorul, pasiunea sunt coordonatele personale, individuale, anului 2016 de la naşterea lui Iisus şi 7524 de la facerea lumii. Se vor forma o mare mulţime de cupluri dar şi nunţi. Anul 2016 nu este anul exitărilor în problemele dragostei, o iei sau nu, îl iei sau nu! Simplu. Este anul Maimuţei, şi după cum toţi ştiu, lucrurile serioase sau sobre nu au ce căuta în obiceiurile drăguţului, dar aiuritului animăluţ. Fetele şi băieţii între 5 şi 100 de ani se vor îndrăgosti peste măsură şi vor depăşi cu mult kilometrajul amorului stabilit în statisticile normale multianuale. Ca rezultat, în spre sfârşitul anului 2016 şi în 2017 se va naşte o generaţie nouă de bebeluşi, foarte norocoşi şi sănătoşi, născuţi sub triada dinamism, foc şi haos. Această generaţie norocoasă va fi printre ultimele din Marea zodie a Peştilor care a cuprins în ultimii 2000 de ani civilizarea omenirii prin religii monoteiste.

  Anul 2016 este primul an din ciclul elementului foc, după ce au fost o serie, de doi ani sub elementul lemn. Pe de altă parte, înţelepţii chinezi spun că orice se poate întâmpla într-un an al Maimuţei, an care de obicei cuprinde evenimente dramatice şi nefaste. Nici anul 2016 nu va face excepţie. Marii Iniţiaţi spun că o dată cu naşterea Antichristului, în 1992, adică în 7500 de la facerea lumii, a început o serie de ani din ce în ce mai grei, mai răi şi mai fără speranţă. Răul este într-o ofensivă fără precedent cucerind casă după casă, stradă după stradă, oraş după oraş, ţară după ţara! Valorile se răstoarnă, viciul devine virtute, hoţia lăudată, iar crima un eveniment cotidian obişnuit. Kabaliştii spun că anul 2016 va fi un an rău, foarte rău şi că ticăloşii şi jigodiile sunt avantajate. Dacă dragostea nu va mai îmblânzi inimile de piatră ale celor răi. „Mai este o speranţă...” aşa a spus şi Sfantul Ioan+paul al II-lea, exemplu de voinţă şi determinare pentru mulţi conducători de ţări şi popoare. Perioade de haos, tâlhării, corupţie, dezmăţ şi imoralitate au fost multe în istoria omenirii. Exemple sunt nenumărate, să ne amintim doar de prostituţia rituală în Babilon, sau de orgiile Imperiului Roman decadent. Nu este o dovadă de modernism şi de spirit înaintat dacă accepţi orice, spălarea creierului prin mass-media şi adoptarea unor hoţi, ticăloşi, curtezane şi analfabeţi ca valori de referinţă în viaţa publică. Anul 2016 va fi un an nefast prin globalizarea nonvalorilor şi îndreptarea atenţiei populaţiei prin fluxul controlat al informaţiilor, către distracţie, distracţie cu orice preţ. Dacă ne uităm şi astăzi în jur, 80% din activităţi nu au ca scop decât să te distreze, să te bage, fie că vrei, fie că nu, într-un imens spălător de creiere de unde toţi ies în ordine şi disciplină ca în celebrul roman 1984 al lui Orwell. Afluxul imens de informaţie negativă nu are alt scop decât producerea fricii. Frica este generatoare de violenţă. Iar violenţa naşte ordinea. Cel puţin aşa gândea Nietzche. Dar în lumea complexă şi imprevizibilă a unei populaţii mondiale de peste şapte miliarde, care are nici mai mult, nici mai puţin, decât 142 de credinţe religioase - totul eşuează într-un imens haos cu valori ale entropiei care cresc exponenţial. Moartea informaţională a Universului nu este doar o teorie, începe să se petreacă sub ochii noştri măriţi de uimire! 

  2016 sub aspectul climei, este un an, încă o dată, haotic. Se pare că, o dată la cinsprezece mii de ani, planeta Terra trece printr-un proces ciudat de încălzire şi răcire ca şi când şi-ar lepăda o piele de şarpe. Se pare că suntem într-o astfel de perioadă. Ultimele descoperiri arheologice arată că acum cinsprezece mii de ani era aşa de cald, încât se făcea agricultură pe podişurile alpine din lanţurile de munţi înalţi. Sunt ipoteze confirmate parţial de descoperirile arheologice făcute în Tibet, în Anzi şi chiar la noi în ţară, în Munţii Bucegi, pe platou. Acolo s-au găsit, la trei metri adâncime, unelte agricole.  În 2016 ne putem aştepta la o iarnă relativ caldă, cu mai puţină zăpadă decât anul trecut, dar iarna se pare că ţine seama de precesia punctului echinocţiului de primăvară, adică mai pe înţelesul tuturor – iarna s-a mutat cu circa o lună de zile mai târziu, spre primăvara. Primăvară  se va ilustra foarte slab, fiind pe cale de dispariţie ca anotimp. În orice caz, seceta şi căldura vor fi cumplite. Este an de foc şi de haos, doar. Va fi în anul 2016, când foarte cald, când frig, când furtună, când căldură toridă tropicală. Va ploua, dacă va ploua, în averse care vor produce inundaţii. Regimul haotic al precipitaţiilor va determina o politică de raţionalizare a apei potabile în unele zone ale globului. Poluarea imensă produsă de ţările industrializate dar mai ales de China, India şi ţările africane şi încălzirea globală, fenomen natural, sunt două lame ale foarfecii care pot tăia firul vieţii civilizaţiei actuale. Nu chiar în 2016, dar, poate, în curând!

  Evenimentele nu vor lipsi in anul 2016. Alegeri, atentate, migraţii, acte de terorism, revolte, războaie, asasinate, cutremure, dezastre şi catastrofe, accidente... o largă paletă de nenorociri şi necazuri. Anul 2016 este şi un an de alegeri în mai multe ţări. Prezenţa la urne a populaţiei va fi redusă, în primul rând din cauza dezinteresului populaţiei pentru politicianism şi în al doilea rând, datorita  respingerii sistemului. O bună parte a populaţiei nu mai doreşte să dea girul ei prin prezenţa la vot unui sistem perimat care nu mai corespunde aspiraţiilor sale. Reacţii, uneori de stradă împotriva establishmentului. Să ne amintim ca anii Maimuţei au fost anii de vârf ai mişcării hippy, ai revoltelor populare şi ai mişcărilor pentru drepturi civile. Totuşi omul de rând nu va fi prea necăjit, pentru că s-a obişnuit de acum cu această faţă hâdă a unei lumi pe dos. Mai mult, dragostea, pasiunea atotputernică în anul 2016 face ca uneori să se piardă simţul realităţii şi să se vadă totul în roz. Amorul este cel mai puternic drog.

  Marile structuri, ţările mari şi uniunile uriaşe gen Uniunea Europeană, SUA, China şi Federaţia Rusă sunt clar dezavantajate în anul 2016 şi acelaşi lucru se poate spune despre ţările mici şi mijlocii. Unele structuri mai mici vor fi chiar strivite de evenimente cărora nu vor putea să le facă faţă. ONU va ieşi din conul de umbră şi se va afirma ca un factor de stabilitate în urma alegerii unui nou secretar general. Se poate interpretza ca va fi o femeie, dar nu obligatoriu.  Bursa va avea cea mai neagră zi a existenţei ei în preajma echinocţiului de primăvară, tot înr-un an al Maimuţei a fost Miercurea Neagră, zi marcată odată pentru totdeauna în istoria finanţe-bănci a Marii Britanii. Moneda europeană Euro va cădea fluctua nebuneşte, scăzând începând cu vara lui 2016. Dolarul va rămâne monedă de referinţă, pentru ca USA să nu sufere prea mult din cauza cheltuielilor neproductive uriaşe, militare şi de securitate. Segregaţia dintre culturi, rase, religii mari şi popoare devine tot mai evidentă. După o perioadă utopică în care s-a crezut că globalizarea va rezolva necazurile umanităţii, pentru că o problemă universală nu mai este o problemă, ci o realitate cotidiană, segregaţia este reacţia de apărare faţă de o situaţie scăpată de sub control. Amestecul de rase, culturi şi religii nu a dat în decursul istoriei bimilenare a umanităţii decât combinatii puternic explozive. Atentatele teroriste ale musulmanilor nu fac decât să grăbească segregaţia, ba chiar segregaţia devine obligatorie din motive de securitate. Nu mai este momentul dialogului şi al diplomaţiei. Fie că ne place sau nu, cele două civilizaţii majore de pe Terra sunt în război. Care război nu a început în prezent cu 11 septembrie 2001, ci acum mai bine de o mie de ani, odată cu expansiunea musulmană. În prezent asistăm la o acutizare a acestui conflic milenar provocata de criza în care se află islamul. În anul 2016 acest război ciudat, fără front, va înregistra nişte episoade şi mai stranii.  Pe de altă parte, în anul 2016, minorităţile etnice, religioase sau sexuale vor plăti preţul discriminării pozitive, care a revoltat şi indignat până în prezent majoritatea tăcută. De exemplu, evreii nu vor mai considera Franţa un loc sigur. Iar lista de 42 de state ale Departamentului de Stat al SUA, listă care cuprinde statele în care americanii nu sunt bineveniţi, se va mai îmbogăţi cu două-trei denumiri. Drepturile omului privite ca o ameninţare şi intoxicare împotriva valorilor colectivităţilor tradiţionale vor fi ridiculizate  şi desconsiderate în anul 2016 în zone largi ale globului. Rasismul şi antisemitismul de fapt antisionismul (pentru că semiţi sunt şi arabii) vor fi în anul 2016 monedă curentă, tocmai pentru că sunt interzise. Poziţia planetelor colective arată că în 2016 reacţia viscerală a majorităţii tăcute nu se va lăsa aşteptată în faţa revendicarilor minorităţilor. Naţionalismul şi şovinismul vor atinge cotele cele mai înalte în anul 2016. Masele largi populare vor realiza, în 2016, în ciuda otravei mass media, sau tocmai de aceea, că singura proprietate cu care se nasc este apartenenţa la o naţiune, la un mod de a vedea şi trăi viaţa. În anul 2016, aceasta va fi considerată cea mai importantă proprietate!

  În 2016 sau în perioada imediat următoare, un lider carismatic se va afirma în spaţiul islamic şi va fi un unificator de popoare şi ţări. Nostradamus arată că aceasta va duce la o confruntarea mai ascuţită dintre nord şi sud, dinte raţiune şi pasiune, dintre tehnologie şi fanatism, dintre individualism şi obştesc. Anul 2016 nu este decât o treaptă pe scara confruntării finale dintre civilizaţii. În mod special, în anul 2016 trebuie să ne temem de atentate şi asasinate. Nu sunt semne ale unui război mondial, poate şi deoarece puterile care ar putea susţine acestă confruntare sunt ocupate cu alegerile. Pe de altă parte, un război mondial ar costa foarte mult, şi nu ar fi eficient, aşa că înfruntarea  globală se consumă prin conflicte locale clasice într-un timp mult mai lung.

  Pagina 1 din 2



  Alte articole din categoria: Horoscop

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro

  Articole salvate