Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Zodia Vărsătorului... de aer?!

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 5601 Vizualizari

Pe 19 februarie s-au născut Nicolaus Coopernic, Lee Marvin, Istvan Szabo, prinţul Andrew, Merle Oberon, Falco, Maria Ploae, Arthur Gorovei.

Nicio menţiune în "Kalendarul" cel vechi, al dacilor, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Arhip, Evghenie, Macarie, Filimon şi soţia sa Apfia.

Pe la orele dimineţii, Soarele trece, în mod convenţional, din zodia Vărsătorului în cea a Peştilor. De aceea, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mi-am luat inima în dinţi şi pentru că m-aţi rugat, somat, poruncit, de atâtea ori, astăzi vă predau lecţia despre zodia Vărsătorului de apă, care, paradoxal, este un element de aer!

VĂRSĂTORUL - (Aquarius)  21 ianuarie - 19 februarie

Semn de aer, masculin, fix.

Este domiciliul tradiţional diurn al lui Saturn şi al lui Uranus. Soarele este în exil.

Primul decan, 21-30 ianuarie, este guvernat de Venus: pericol de boală în prima lună a vieţii; natură superioară, respectuoasă, artistică; succes în ţări străine; bogăţie prin imobile; cunoştinţe deosebite, aptitudini inventive; tendinţe spre progres. Este decanul originalităţii.

Al doilea decan, 31 ianuarie - 9 februarie, este domeniul lui Mercur: bunătate de caracter; independenţă, asimilare, obiceiuri bune, voiajuri astrale sau în lumea hiperfizică; obţinerea de informaţii din surse invizibile; imaginaţie inepuizabilă. Decanul inspiraţiei.

Al treilea decan, 10-19 februarie, este guvernat de Lună: maladii infantile; unele perturbări ale vederii; fatalism, melancolie, căsătorie din alte motive decît cele sentimentale. Este decanul represiunii dorinţelor.

Semnul Vărsătorului este diurn, de ascensiune scurtă şi oblică, condamnat, pozitiv, meridional, uman, sălbatic, steril, violent, periculos, debil, de spirit superior şi de ştiinţă, de iarnă, malefic.

Gu sau Mulgula, Vărsătorul, reprezenta “marele om”, constelaţia lui Ghilgameş, erou devenit Hercule la greci. “Purtătorul de apă” aminteşte şi de una din cele douăsprezece isprăvi ale lui Hercule.

Zeul Hapi, purtînd două amfore cu apă era simbol antic al rîului Nil, iar în Babilon, zeul Ea era uneori numit zeul izvoarelor.

Caracteristici pozitive: umanism, independenţă, prietenie, originalitate, loialitate; nativul(a) are un spirit inventiv înclinat spre activitatea intelectuală şi progres.

Caracteristici negative: excentritatea, lipsa de tact, răzvrătirea; perversiunea, instabilitatea, încăpăţînarea.

Tipul uman evoluat, are o extraordinară lărgire a vederii. El(ea) este deschis oricăror cunoştinţe, fără prejudecăţi sau superstiţii de orice fel. Tradiţia, obiceiurile, autoritatea - nu îl influenţează. Cînd se află în faţa unei norme prestabilite, el o priveşte cu calm şi seninătate, uneori chiar cu prietenie şi interes; în nici un caz, nu se va întoarce de pe drumul său în căutarea adevărului.

Calea sa nu este nici militantă, nici agresivă. El aşteaptă; cu cît aşteptarea este mai lungă, cu atît el realizează dificultatea atingerii certitudinii; de aici trage concluzia că este prematur să condamni orice teorie, şi că în urmărirea adevărului pot exista mai multe alternative. “Care este adevărul despre...?” este întrebarea pe care o pune adesea un nativ din Vărsător. “La ce foloseşte...?” nu intră în vederile sale. În general are un caracter simpatic şi plăcut. Dar păstrează întotdeauna o anumită distanţă: Vărsătorul este gata mereu să ajute, dar o va face rămînînd personal detaşat.

Independenţa personală este de o enormă importanţă pentru el şi este capabil de mari sacrificii - chiar renunţînd la relaţii intime.

Adesea, urmăreşte un ideal inaccesibil: el vede totul “în mare” şi nu dă atenţie detaliilor. Tonalitatea zodiacală accentuează spiritul inventiv al nativului, capacitatea sa de a face faţă unor situaţii noi şi neaşteptate şi de a le întoarce în avantajul său.

Stilul său de gândire este raţional, inteligent şi intuitiv - uneori fiind înaintea timpului în care trăieşte. Gîndirea sa este ştiinţifică în fond: el rezolvă problemele analizîndu-le cu metodă şi logică.

Tipul uman rudimentar, conform statisticilor istorice, se întîlneşte destul de rar pentru semnul Vărsătorului. Dar, există! Defectul principal al Vărsătorului este lipsa de eficienţă.  Nativul (a) este înclinat (ă) să piardă timp şi energie, visînd sau cercetînd fără rost, pierzînd astfel cele mai bune posibilităţi din viaţă. Vărsătorul rudimentar are, în general, o putere de concentrare insuficientă, memoria îi este mai lentă, iar uneori chiar deficientă. Detaliile importante sînt uitate, iar activitatea suferă din această cauză. Este acuzat în mod frecvent de o anumită laşitate morală şi fizică; aceasta din cauza căutării păcii, a situaţiilor liniştite cu orice preţ. Vărsătorul rudimntar poate începe o luptă pentru a susţine ceea ce i se pare a fi un adevăr important, sau în apărarea celor mai slabi; dar o face cu atîta lipsă de tact şi strategie, încît pare de la început învins. El nu are resursele necesare de argumentare şi de aceea caută sprijinul prietenilor, un belicos Berbec sau un Geamăn bun de gură care îl ajută să pulverizeaze inamicii. Prin comportamentul lui, mai ales din cauza influenţei planetei Uranus, prin excentricităţi, surprinde şi ultragiază sentimentele prietenilor şi ale familiei.

Aspectul fizic. Vărsătorul este o persoană bine făcută, robustă, sănătoasă, mai mult înaltă, cu o faţă delicată, ovală, deschisă, dacă nu chiar palidă, ochii căprui, părul blond mătăsos, o persoană plăcută.

- prima faţetă, 1-5 grade, (21-25 ianuarie): persoană înaltă, figură lungă, picioare şi mîini lungi, păr negru, gură mare, nas roman, ochi de culoare întunecată;

- a doua faţetă, 6-10 grade, (26-30 ianuarie): arată o persoană nu aşa de înaltă ca cea precedentă, mai slabă, faţa sangvină, pielea aspră, tenul castaniu închis, faţă prelungă, gura şi nasul mari;

- a treia faţetă, 11-15 grade, (31 ianuarie - 4 februarie): denotă o persoană înaltă, zveltă, subţire, faţa ascuţită, frunte înaltă, ten congestionat, bărbie ascuţită, păr cîrlionţat;

- a patra faţetă, 16-20 grade, (5-9 februarie): persoană de statură medie, tenul deschis, faţa rotundă, gura largă, nările pronunţate, părul castaniu, braţele şi picioarele scurte; un semn pe faţă;

- a cincea faţetă, 21-25 grade, (10-14 februarie): persoană plăcută, faţa ascuţită, nasul lung, fruntea înclinată, pomeţii pronunţaţi, maxilarul inferior atîrnînd, aparenţă melancolică;

- a şasea faţetă, 26-30 grade, (15-19 februarie): denotă o persoană drăguţă, statură medie, ten frumos, faţă rotundă, păr de culoare deschisă.

Profesiuni şi meserii. Ocupaţia nativului din zodia Vărsătorului trebuie să cuprindă originalitate, independenţă şi să fie legată într-un fel sau altul de ştiinţă sau tehnică. O activitate monotonă îl va plictisi şi îl va face ineficient. Vărsătorul este născut om de ştiinţă şi este adesea implicat în domenii moderne, foarte noi cum ar fi: zborurile spaţiale, biochimia, bionica, electronica, computere etc.

Om de ştiinţă, cercetător, profesor, arheolog, muncitor industrial, inventator; o carieră în forţele aeriene sau navale ca specialist tehnic, inginer, mai ales în radio şi televiziune; activităţi umanitare sub steagul diverselor cauze benefice. Vărsătorul îşi utilizează timpul liber pentru diverse pasiuni, sau să învăţe să zboare sau să organizeze săpături arheologice şi căuări de comori. Interesul pentru mări şi oceane îi ocupă perioada de vară. Fotografia şi pescuitul sînt alte îndeletniciri plăcute de nativ.

Dragostea. Vărsătorul(ea) căsătorit(ă) are nevoie de un considerabil spaţiu de manevră, de un grad de independenţă ridicat, chiar dacă există copii mici în familie. Partenerul de viaţă trebuie să înţeleagă şi să tolereze această caracteristică - în caz contrar, Vărsătorul se va simţi ca într-o cuşcă.

Vărsătorul este loial şi credincios în dragoste, dar natura sa rece, lipsită de pasiune, poate fi adesea o sursă de conflicte. Totuşi, căsătoria Vărsătorului este foarte stabilă.

Doamna Vărsătoare găseşte ciudată legătura cu un Berbec, dar foarte puternică cu un Taur. Va rămîne prietenă bună cu un nativ din Gemeni, în schimb nu se va înţelege cu un Rac. Un bărbat din Leu îi face viaţa dificilă, iar unul din Fecioară pare a pescui în ape tulburi. Cu un bărbat din Balanţă relaţia este minunată, spune semnul roşu din zodiac, iar cu un Scorpion sau cu un Săgetător dragostea este oscilantă, cu certuri şi împăcări succesive. Cu un Capricorn apare al doilea semn roşu: fantastic. Un nativ din aceeaşi zodie a Vărsătorului îi poate oferi înţelegere şi se poate încheia un acord surprinzător, dar unul din Peşti îi cere prea multă afecţiune.

Domnul născut în zodia Vărsătorului va găsi că relaţia cu o nativă din Berbec este plăcută şi veselă, în schimb pe o frumoasă din zodia Taurului o va găsi prea inflexibilă; o fată din Gemeni îi va aduce o fericire calmă. Zodia Racului nu se potriveşte cu zodia Vărsătorului. O Leoaică va fi amuzantă aproape întotdeauna, pînă cînd nu-şi va scoate ghearele. Nici o armonie în relaţiile cu o Fecioară. Se pare că o nativă din Balanţă oferă acordul suprem. Cu nativele din Scorpion, Săgetător şi Capricorn relaţiile sînt greoaie, se înregistrează numeroase conflicte, complicaţii şi pentru a se înţelege sînt necesare eforturi mari. Acelaşi acord cu o cozodiacală. Relaţia cu o nativă din zodia Peştelui poate face să curgă multe lacrimi.

Părintele Vărsător va dori ca şi copiii lui să fie la fel de independenţi ca el însuşi. Va da copiilor cea mai modernă educaţie, sprijinită de ultima tehnică. Discută multe probleme cu copiii, menţinînd mai tot timpul un contact strîns. Este prietenos cu copiii, raţional şi blînd. Va face tot posibilul să cumpere pentru copilul său ultima creaţie ştiinţifică, probabil un computer personal superperformat, sau o tabletă nemaipomeniă. Cu toate acestea, ceva lipseşte între el şi copil!

Copilul trebuie încurajat să-şi dezvolte inventivitatea naturală. Jocuri mecanice, seturi de chimie sau optică îl vor atrage foarte mult, la fel ca şi cărţile despre ştiinţă, tehnică jocuri pe computer. Este talentat, dar va găsi în artă căi mai deosebite: dacă îi place muzica, va dori de exemplu să cînte la un instrument neobişnuit: naiul, sau harpa.

La şcoală va învăţa bine, mai ales la materiile legate de ştiinţă şi tehnică.

Tendinţa sa de a fi indisciplinat poate fi corectată prin explicarea superiorităţii organizării şi a metodei - copilul Vărsător înţelege aproape orice.

Tradiţional zodia Vărsătorului guvernează din punct de vedere anatomic picioarele între genunchi şi gleznă.

Globulele sanguine, hormonii, glandele endocrine, măduva spinării, ganglionii limfatici şi ţesuturile elastice care condiţionează mobilitatea fizică a organismului, ca şi ţesuturile cartilaginoase şi centrul reflexiv simpatic sînt considerate a fi de natura zodiei Vărsătorului. Tendinţele patologice sunt alterarea şi leziunile organelor, ţesuturilor şi aparatelor anatomice menţionate:  artrite, aterioscleroze, varice, ulcere varicoase, hemoroizi, insuficienţa glandelor endocrine, paralizii de origine spinală, tulburări medulare.

Personalităţi internaţionale importante născute în zodia Vărsătorului sunt (până la jumătatea secolului XX): Francis Bacon, 22 ianuarie 1561; Galileo Galilei, 15 februarie 1564; Emanuel Swedenborg, 29 ianuarie 1688; Mozart, 27 ianuarie 1756; Lord Byron, 22 ianuarie 1797; Franz Schubert, 12 februarie 1809; Charles Darwin, 12 februarie 1809; Abraham Lincoln, 12 februarie 1809; Charles Dickens, 7 februarie 1812; John Ruskin, 8 februarie 1819; Colette, 28 ianuarie 1873; Somerset Maugham, 25 ianuarie 1874; F.D. Roosevelt, 15 februarie 1882; John Barrymore, 15 februarie 1882; Babe Ruth, 6 februarie 1895; Katharine Cornell, 16 februarie 1898; Adlai Stevenson, 5 februarie 1900; Clark Gable, 1 februarie 1901; Tallulah Bankhead, 31 ianuarie 1902; Charles Lindbergh, 4 februarie 1902; Louis Nizer, 6 februarie 1902; Eileen Farrell, 13 februarie 1920; Santha Rama Rau, 24 ianuarie 1923; Leontyne Price, 10 februarie 1927; Jeanne Moreau, 23 ianuarie 1928; James Dean, 8 februarie 1931; Kim Novak, 13 februarie 1933; Vanessa Redgrave, 30 ianuarie 1937; Mia Farrow, 9 februarie 1945.

Culoarea: albastru închis şi albastru-oţel, aducînd, amîndouă, relaxarea nervoasă.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate