Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Willi Messerschmitt şi Ziua Drapelului

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2878 Vizualizari

Pe 26 iunie s-au născut Mildred „Babe” Zaharias, Pearl S. Buck, Abner Doubleday, Willy Messerschmitt, Temistocle Popa, Petre Pandrea, Vasile Ghe. Radu.

Iar, nimic, în „kalendar”!

Astăzi îl pomenim pe celebrul inginer german Wilhelm Emil "Willy" Messerschmitt. Cu un nume predestinat, “Messerschmitt” însemnând “fierarul de cuţite”. Iar avionul proiectat de el, Me Bf 109, în anul 1934, a fost regele cerului în al Doilea război mondial. Lui Willy guvernul german i-a dat toate sumele necesare pentru perfecţionarea continuă a prototipului, nu cum s-a întâmplat cu IAR-80!

Me 109 a fost cel mai produs avion de luptă în Germania, la peste 35.000 de bucăţi şi cu “replici” în multe ţări.  Avioanele lui Messerschmitt erau perfecte în tunelul aerodinamic.  La comentariile lui Albert Speer, ministrul armamentului şi al producţiei de război, cum că Me 109 ar fi cam nărvaş, când i se ataşau tunuri şi armament, Willy Messerschmitt a răspuns: ”Mein Herr, eu proiectez avioane, dumneata le faci arme!”

După război, Willy a fost anchetat timp de trei ani ca să i se găsescă o “pată”. Valoarea, celebritatea, patriotismul nu sunt iertate! Willy Messerchmitt şi-a servit ţara, nu pe Hitler. Era greu de admis aşa ceva… aşa că au făcut o lege specială pentru “simpatizanţi ai nazismului” ca să-l bage pe Willy câţiva ani la puşcărie, să-l compromită. Este greu să contrazici o lege care condamnă gândurile. Până şi vechiul cântec patriotic german spune: “Die Gedanken sind Frei!”   Gândurile sunt libere… dar ticăloşii nu acceptă acest lucru!

Am primit ieri şi următoarea corespondenţă: „O zi excelentă,

Va reamintesc că mâine, 26 iunie, ora 11.00, în Aula Academiei Române, va avea loc o sesiune dedicată trecerii a 300 de ani de ani de la moartea lui Constantin Brâncoveanu.

Atasam programul sesiunii si va asteptam.

Biroul de presă”

Chiar îmi pare rău că nu am putut lua parte, dar bravo şi felicitări Academiei Române care îşi ţine rangul şi poziţia de far intelectual în aceste vremuri de “idiocraţie”.  Cuvântul nu există, este un barbarism din engleză, “idiocracy”, a fost şi un film. Nu o să murim dacă o să-l folosim pentru că descrie cel mai exact vremurile de astăzi, de pe la noi. Cred că Pruteanu ar fi fost de acord!

Şi, mai ales, astăzi este Ziua Drapelului Naţional. Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Îmi amintesc, în State, câtă grandoare se dădea zilei similare. Cum toată lumea arbora acasă drapelul „Star and Stripes” şi se petrecea, se spuneau poveşti eroice, la un grătar. Ferească Dumnezeu să uiţi să scoţi drapelul în faţa casei!   

În România... dar nu vreau să mă enervez, că mă doare capul şi trebuie apoi să iau Tylenol.  De vină nu este poporul, ci cei care conduc, că peştele de la cap se împute!

Îmi este greaţă, silă, să mai deschid radioul sau vreun ziar pentru că tot ceea ce se fac şi spun „iubiţii noştri oameni politici” îmi contrazice valorile mele, etica, buna creştere, cinstea, onorabilitatea, patriotismul, responsabilitatea, cultura, managementul performant. Cum vreţi să o ducem bine, să avem bani, să avem o „imagine” bună în lume când suntem conduşi de astfel de cadâne din haremul lui Suleiman, care se ocupă numai de curvăsăreală, comploturi în scop personal, înavuţire şi „asasinarea” adversarilor! Nimic pentru ţară, nimic pentru popor – inerţia statală mai ţine România la un loc!

Dar, pe 26 iunie ne silim să-l amintim pe Cuviosul David din Tesalonic, care, prin ascetism stâlpnic, vieţuind trei ani într-un migdal, a dobândit darul facerii de minuni, fiind sfătuitorul multora. Se pare că numitul David a fost primul consultant politic, atestat documentar: „pre mulţi ajutând şi vindecând cu sfatul”! 

Aşa cum zic unii, în glumă, şarpele a fost primul consultant pe probleme matrimoniale. Nu prea avea o bază de date, dar, oricum, reuşita a fost 100%!

Mă tem că în politica românească nu mai este nevoie de consultanţi politici erudiţi, inspiraţi şi docţi, nici măcar de cei suiţi în migdal. Nivelul „dezbaterii politice” este atât de jos, de josnic adică, de rudimentar, de mitocănesc şi ţigănesc, încât politicianiştii noştri au nevoie de bâtele lui Caragiale, nu de inteligenţa unor consilieri. Parol, mon cher!

Ei bine, spuneam ieri că horoscopul zilnic este cel mai greu şi mai riscant horoscop. În primul rând consumă foarte mult timp, nu fac un secret din faptul că mie îmi ia şase-şapte ore, zilnic, şi nu sunt lent în activitate!

În al doilea rând există un risc mult mai mare de „nerealizare” a predicţiei. Este greu, imposibil, de fapt, să prevezi ce vor face milioane de oameni diferiţi într-o singură zi, dar din aceiaşi zodie şi să dai şi gradul de generalizare necesar.

Astrologii care doresc, au vanitatea, să fie consideraţi infailibili şi să se bucure de avantajele celebrităţii, se limitează la perioade foarte mari de timp: ani, luni, cel mult săptămâni. Cu cât perioada de timp este mai mare, cu atât creşte probabilitatea ca prezicerea să se adeverească. Şi, publicul asta aşteaptă de la un astrolog în România: să-i ghicească, să spună ce o să se întâmple... ca şi când ar servi la ceva!

Horoscopul zilnic ar trebui, ca să fie în logica publicului român, să aibă o propoziţe, două, cel mult, extrem de generale, care să definească dacă ziua respectivă este fastă, sau nu. Şi, eventual, în ce domeniu: profesional, sentimental - sănătate, bani, dragoste, altfel spus. Foarte general şi impersonal!

Dar un astfel de horoscop nu este de folos nimănui. Dacă, în vechime, astrologul prezenta regelui un astfel de horoscop, fiţi siguri că astrologul ar fi avut necazuri!

Mii de ani astrologia a fost folosită în scopuri politice, făcea parte din politică. Era privilegiul capetelor încoronate şi a conducătorilor de state.

Odată cu democraţiile şi astrologia a fost făcută cadou poporului, publicului. Ca multe alte lucruri atinse de „gloata ineptă”, vorba boierului Baconschi, sau reduse pe înţelesul „pegrei”, vorba lui Petrică Roman şi astrologia... s-a prostit! Cel puţin cea oferită publicului. Eu încerc, cu mult efort şi încăpăţânare să păstrez canonul vechi, regal al astrologiei. O prognoză zilnică se compune din două părţi: prima fixă, repetitivă, care este poziţia Soarelui în zodie şi care se repetă cam la fel în fiecare an, şi a doua parte cea mobilă, aspectele, de la ora zece dimineaţa şi apoi şase seara, din ziua respectivă. Aşa s-a stabilit de sute de ani şi nu o să fac eu pe deşteptul astăzi. Orice „invenţie” sau „descoperire” în astrologie este malefică, ţine de vanitate şi de... prostia celui în cauză. Astrologia trebuie doar învăţată, nu inventată! Ea nu este o modă, sau o promoţie de cosmetice, sau un subiect frivol pentru paginile de mondenităţi!

Dar, prezenţa horoscopului zilnic în coloanele ziarelor, acum şi pe net, este un indicator că statul respectiv este o democraţie.

Astrologia a fost şi este interzisă în dictaturi şi în regimurile fundamentaliste. Nu eu am stabilit acestea, ci cu mult timp în urmă, la jumătatea secolului XX, la Langley şi Quantico. Şi alte case mari...

Simpla prezenţă a astrologiei în ziare nu rezolvă nimic. Astrologia trebuie să-şi îndeplinească rolul social pentru care a fost concepută. Acela de a sfătui ca să se evite pe cât posibil necazurile, să aducă zâmbetul, să se indice drumul către bunăstare şi viaţă armonioasă, să stabilescă momentele favorabie, să fie un îndreptar al cunosşterii personale. Ce-i foloseşte unui individ, dacă horoscopul indică accident auto şi respectivul nu supravieţuieşte în catastrofă! Sau este vorba de vanitatea şi celebritatea astroloagei de a „ghici” o nenorocire?

Comunitatea internaţională a astrologilor profesionişti s-a delimitat de această permanentă ghicire a răului, de „markerii negativi”, încă de la jumătatea decadei anilor ’50. Manifestul „For A Better World” emis atunci de asociaţia a peste şaptezeci de bresle de astrologi se termina cu cuvintele : „Să gândim de bine, să vorbim de bine, să prevedem drumul către evenimente şi fapte bune!” Nu căutaţi pe net, lucrurile cu adevărat importante nu o să le găsiţi niciodată acolo, oricum, acum şaizeci de ani nu exista netul!

Dar este vară, lumea pleacă în vacanţă, la ordinea zilei sunt subiectele frivole şi distracţiile. Asta îmi aduce aminte de o istorie... dar, acum citiţi-mi horoscopul, e făcut cu multă trudă! Povestea poate să aştepte până mâine, pentru că până la urmă, în definitiv, mâine este o altă zi!

BERBEC  

Dacă eşti pus în postura să dai explicaţii sentimentale, nu uita că adevărul (numai uşor rectificat) este cea mai bună minciună. Astăzi scapi de o grijă sau rezolvi o situaţie mai veche.

În limite acceptabile, astăzi poţi să reuşeşti în mai tot ce faci, deoarece ai o configuraţie favorabilă. De azi începe o perioadă potrivită pentru promovarea intereselor personale şi avansare sociala, spune Jupiter din casa a IV-a solară. Ai un mod original de a amâna problemele care te obsedeaza de ceva timp şi nu le poţi găsi o rezolvare adecvată. 

TAUR  

Dimineaţa încearcă să nu exgerezi, nici cu vorba, nici cu fapta. Îţi regăseşti echilibrul şi buna dispoziţie graţie lui Saturn, care cenzurează excesele şi te orientează către cumpătare.

Nu mai face atatea mofturi, viaţa este complicată şi fără sa o faci tu şi mai complexa! Un procent dintre nativi pot să aibă astăzi o surpriză plăcută: şefii sau patronii te pot aprecia în mod deosebit, pentru o periodă de realizări şi acumulări. O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia şi aşteptările.

GEMENI    

Este bine să fii stăpân pe situaţie! Cam aşa te simţi azi, ceea ce îţi dă şanse mari să duci la bun sfârşit proiectele, interesele. Dar, mai întâi, trebuie să îndrepţi o situaţie din trecut!

Uneori te înşeli în privinta oamenilor, pentru ca îţi faci păreri rapide şi preconcepute. Evită dezamagirea, fiind mai pragmatic în relaţiile cu colegii, prietenii, anturajul. Sigur că astăzi poţi intra în criză de timp, este talentul zodiei şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale, dar îţi faci planuri grandioase pentru restul săptămânii şi mai ales pentru weekend.

RAC   

Jupiter şi Soarele din zodia ta îţi aduc noroc şi protecţie. Dacă ai un obstacol, prag, examen, aceasta este ziua favorabilă! Este timpul să să îţi îmbunătăţeşti calitatea traiului cotidian!

Vremea toridă şi vremurile aiurea ţi se par probleme infinit mai grave decât micile lor intrigi. Zodia ta este, oricum, bine aspectată, aşa că îndrăzneşte să-ţi afirmi personalitatea şi opţiunile. Cu Luna, patroana ta, care pare a fi în toane bune pentru tine, intuiţia ta creşte şi poţi rezolva mai uşor situaţiile în care sunt implicate femei, sau de natură feminină. Sau, probleme cu, sau, despre dragoste!

LEU  

Astăzi trebuie să faci pe bunul samaritean, să pari blând şi bun, să te interesezi de problemele celor din jur. Bunăvoinţa pe care o arăţi nu va trece neobservată! Bine faci, bine găseşti!

Ai unele veşti care te neliniştesc şi te îngrijorează, dar în a doua parte a zilei ori primeşti un ajutor neaşteptat, ori rezolvi tu situaţia, aproape din întâmplare! Dar, cu siguranţă că “întâmplarea” se numeşte iscusinţă şi competenţă. Dar, totuşi, ai configuraţii minore faste mai ales in domeniul afacerilor cu amănuntul, comerţului, în general. Adică, poţi să cumperi ceva care îţi place şi să fie şi relativ ieftin.

FECIOARĂ 

Ai sentimentul că anumite aspecte ale vieţii tale profesionale te depăşesc. Poate este momentul unei perfecţionări? Sau este vorba de oboselă cronică şi abia aştepţi să pleci în concediu?

Stelele te avertizeaza asupra unei greşeli minore, o decizie proastă, pe care poţi să o comiţi astăzi. Daca recunoşti despre ce este vorba este foarte bine, daca nu o să ai timp după aceea să repari ce ai stricat! O serie de evenimente aflate din presă, net, mobil tv etc te vor obliga la o analiză  aprofundată. Interesele tale par că se pot derula bine în continuare, însă!

BALANŢĂ  

Eşti inspirat să rezolvi unele situaţii care te obsedau. Astăzi nu ai timp de pierdut, trebuie să alegi rapid! Te joci de-a strategul, dar cu propria ta viaţă. Multă grijă la detalii!

Sentimentele tale contradictorii nu sunt deloc folositoare pentru fermitatea în decizii pe care trebuie sa o arăţi astăzi anturajului. Ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar pe termen scurt. Deci, poţi să speri astăzi în rezolvarea favorabilă a problemelor tale tactice, fie profesionale, fie sentimentale.

SCORPION   

Schimbarea pe care o doreşti, la care te gândeşti, e benefică! Astăzi poţi să stabileşti unele acorduri, acţiuni, care pot avea un impact pe termen foarte lung, în direcţia dorită de tine.

Astăzi ai nevoie de mult optimism pentru rezolvarea treburile tale cotidiene. Eşti îngrijorat de viitor, de viitorul îndepărtat. Însă nu trebuie să uiţi că Saturn, retrograd, aflat pe undeva în şaptesprezece grade în zodie, deci în al doilea decan al zodiei, face să întârzie unele lucruri. De obicei cele pe care le aştepţi cu nerăbdare şi nici ziua de astăzi nu face excepţie. Mai multă răbdare, mai puţin tutun şi aşteaptă, foloseşte momentul prielnic, optim!

SĂGETĂTOR  

Astăzi ai o bruscă pasiune pentru ţări exotice şi pământuri îndepărtate. Poate fi şi o izbucnire contra firmei-vampir unde eşti exploatat ca şi negrii de pe plantaţie. Vrei în concediu!

Mai ai puţin, curaj, stelele îţi sunt favorabile, apoi o să ai toată vara la dispoziţie pentru distracţie, pasiuni, timp liber! Pe seară, pe fondul unei configuratii slabe şi cam confuze, voinţa şi determinarea care te-au caracterizat în ultimul timp încep să se estompeze. Poate că nici nu trebuie să iei o hotărâre, doar începe să fii natural şi să nu mai faci compromisuri păguboase.

CAPRICORN  

Azi ai speranţe şi chiar certitudini.  Norocul e de partea ta şi îţi ridică moralul, cam veştejit de prostia şi egoismul din jurul tău. Fie serviciu, sau sentimente, acţionează cu hotărâre!

Îndreaptă-ţi atenţia către profesia sau meseria ta. Eternul Pluton din zodie, retrograd, este în opoziţie cu Soarele şi în cuadratură cu Marte din Balanţă şi Uranus din Berbec. Nu sunt aspecte grozave, dar nici Pluton nu este important pentru că este un planetoid captiv, atras de Soare şi nu face parte, practic, din familia noastră cosmică. Este un străin de sistem, cu obiceiuri ciudate, dar nu face rău! Unii zic că aduce bani, avere şi putere, făcând aluzie la plutocraţie. Nu este rău să-i iei în serios!

VĂRSĂTOR  

Se pare că eşti mai sensibil, empatic şi mai perspicace şi limitările, defectele anumitor persoane din jurul tău devin mai evidente şi te deranjează. Dar, te bucuri de o vitalitate crescută!

E bine să ai mai multă ambiţie, dar nu te lăsa folosit şi ameţit de promisiuni şi vorbe mari. Astăzi şi în general nu trebuie să exagerezi cu efortul spre gloria şi banii altora, decât dacă eşti angajat pentru asta. Şezi şi cugetă, spune o veche zicala, care astăzi pare că ti se potriveste perfect. Ia mai multe informaţii, reflectează suficient şi abia atunci poţi lua o decizie buna!

PEŞTI  

Nu-ţi mai risipi talentele cu necunoscuţii, când cei din familia ta, prietenii, au atâta nevoie de ajutorul tău inspirat. „Cămaşa este mai aproape de piele”, spune înţelepciunea populară! 

Pe total, o zi pastelată şi o seară plăcută!  Uneori este bine sa fii mai puţin comunicativ şi doar sa asculti, iar astăzi poate fi una dintre acele zile.  Uneori lucrurile se rezolvă şi de la sine.  Uneori este o zi în care trebuie să analizezi cu atenţie, alteori trebuie să ceri un sfat, ca să nu regreţi mai târziu. Trebuie doar să recunoşti, sau să decizi dacă ziua de astăzi este „uneori” sau „alteori”!
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
16:45 Președintele Iohannis face o declarație de presă după consultările cu partidele 16:12 CONSULTĂRI la Cotroceni. UDMR: Nu o cunoaștem pe Viorica Dăncilă/Așteptăm decizia Președintelui pentru a purta discuții cu propunerea PSD 14:54 CONSULTĂRI la Cotroceni. Băsescu a avut în „plic” două propuneri de premier 11:40 CONSULTĂRI la Cotroceni. Liderul PSD, Liviu Dragnea: „Viaţa bate filmul!” 10:52 SURPRIZĂ în POLITICĂ. Cine a CÂȘTIGAT din RĂZBOIUL Dragnea-Tudose. Indiciu: NU e NICIUNUL dintre cei doi 09:41 EXCLUSIV EVZ. LISTA NEAGRĂ a miniștrilor PSD. Opt miniștri își vor pierde portofoliile în cabinetul Dăncilă 08:40 Marcel Ciolacu a DEMISIONAT din funcția deținută în GUVERN 08:20 Badea lansează bomba: URMĂTORUL PREMIER va fi DISCIPOLUL LUI COLDEA. „PSD îşi bate joc de votanţi” 22:22 Demisia lui Tudose. SE ŞTIA DEMULT despre LOVITURA DE GRAŢIE din PSD. Poate fi numită CONFIRMAREA ANULUI 19:55 Dragnea a dezvăluit cum va alege PSD viitorul premier: „Am mână proastă! Eu nu voi mai propune niciun nume” 19:54 Horoscop. Așa cum v-am anunțat în ”Horoscopul 2018”, Mihai Tudose și-a dat demisia pe 15 ianuarie 19:23 Cine se află în spatele premierilor demiși din PSD? ASTA, DA, DEZVĂLUIRE. Seism pe scena politică. NEWS ALERT! 17:29 UN GENERAL CELEBRU I-A ÎNVENINAT pe Dragnea şi Tudose. „Ultimul supraviețuitor al epocii Băsescu” 16:50 Mihai Tudose a promovat un Penal în Guvern! De ce nu mîrîie Presa anticorupție?! România lui Cristoiu 15:15 Prima femeie PREMIER din istoria României! VIORICA DĂNCILĂ este propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru 15:01 Olguța Vasilescu: DĂNCILĂ va continua cu legile JUSTIȚIEI/. PSD îi acordă tot sprijinul 13:31 Va numi Klaus Iohannis al treilea guvern PSD după ce a promis că nu va face asta? NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 13:13 PSD o propune premier pe Viorica Dăncilă - UPDATE NEWS ALERT ÎN POLITICĂ! 11:17 Noul premier PSD: Firea, Stănescu, Vasilescu și Manda au refuzat. Cine este în cărți în Kiseleff 10:58 Liviu Dragnea, „SPULBERAT” la Bruxelles: „A aprins fitilul unei REVOLTE cum nu a mai fost vreodată!”

Articole salvate