Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Veveriţele, mai eficiente decât hackerii

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3335 Vizualizari

Pe 5 februarie s-au născut William Burroughs, Charlotte Rampling, John Boyd Dunlop, Hiram Stevens Maxim, H.R. Giger, John Carradine, Andreas Papandreu, Irina Eliade, Gheorghe Hagi, Mircea Romcescu, Andrei Zincă.

În calendarul creştin ortodox, Sfintele Agata şi Teodula.

O zi plină de muncă, fără conotaţii tradiţionale, în „Kalendar”.

Creştinismul a fost învinuit adesea că este misogin şi că nu a acordat femeii locul meritat. Iată, astăzi, o pomenim pe Sf. Mc. Agata. „Era în cetatea Panormului o fecioară foarte frumoasă, anume Agata, născută din părinţi de neam bun şi bogat” – Vieţile Sfinţilor. Iată că învinuirea se dovedeşte mincinoasă. Care religie, spuneţi-mi una măcar dintre cele 137 de pe Pământ sau măcar din Islam şi Budism, ei bine, care religie mai spune că un motiv al sanctificării a fost că femeia, fecioara respectivă, a fost foarte frumoasă!

Trebuie să dăm cezarului, ce este al cezarului!

După cum ştiţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, miercuri primesc curierul de Bruxelles şi cum ştiţi deja vă fac şi pe domniile voastre părtaşi la unele informaţii. Iată ceva care mi s-a părut nostim:

“Veveriţele sunt o ameninţare mai mare decât hackerii pentru infrastructura digitală. În peste 630 de cazuri din întreaga lume pentru care există dovezi, aceste rozătoare au ros cablurile şi au paralizat reţelele electrice. În schimb, potrivit cybersquirrel1.com, citat de “Süddeutsche Zeitung”, hackerii au fost eficienţi doar în celebrul caz Stuxnet, virusul informatic prin care Statele Unite au sabotat mai mult timp programul nuclear iranian. Veveriţele sunt, conform site-ului citat, responsabile pentru cele mai multe dintre penele de curent provocate de animale în decembrie 2015. Chiar dacă această statistică sună mai mult a glumă, ea are scopul de a atrage atenţia asupra ameninţărilor care planează asupra infrastructurilor critice. De ani de zile, oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor secrete, politicieni, furnizori de soluţii de securitate IT avertizează în legătură cu pericolul unor atacuri asupra centralelor nucleare, băncilor, reţelelor de cale ferată sau spitalelor. Fondatorii cybersquirrel1.com au explicat, într-un interviu acordat “The Atlantic”, că au avertizat de ani buni asupra riscului enorm la care sunt supuse infrastructurile critice. Dar, au subliniat ei, "nu există dovezi în cazul unor astfel de atacuri care au avut loc”. În afară de veveriţe şi şobolanii, şerpii, ratonii sau alte animale sunt un pericol pentru infrastructura critică. Cât despre hackeri, nicio urmă (deocamdată). În afară de “Anonymous” care îşi face treaba. Cu câteva săptămâni în urmă, în timpul sărbătorilor de Crăciun, în Ucraina sute de mii de oameni au rămas ore bune fără curent. Potrivit experţilor în securitate informatică, indiciile duc către Rusia. De asemenea, în Germania, în urma unui atac al hackerilor, a fost deteriorată reţeaua unei oţelării. Süddeutsche Zeitung notează că aceste cazuri nu sunt amintite de cybersquirrel1.com, deoarece nu există informaţii suficente. Pe cybersquirrel1.com, locurile unde animalele "au comis” "atacuri cibernetice” sunt marcate cu roşu. Reiese că au luat în vizor în special Europa şi SUA. E posibil însă să fie aşa ca urmare a faptului că site-ul s-a bazat pe informaţiile şi arhivele disponibile pe Internet referitoare la aceste zone. De aceea, autorii au solicitat ajutor pe reţelele de socializare pentru a găsi şi alte locuri unde au avut loc astfel de atacuri.”

Trebuie, în calitate de avertizor public, să semnalez un animal deosebit de periculos. Este o veveriţă americană, o ştiţi din “Chip and Dale” un veveriţoi, de fapt, rău-rău, stricător, obraznic şi foarte răsfăţat şi zăpăcit. Locuieşte în curtea din spate a alor mei, curte care dă direct în marea pădure a Virginiei. Bun, unii dintre domniile voastre, care au călătorit în State, ştiu probabil veveriţele civilizate şi cuminţi din Central Park, care îţi iau din mână delicat şi frumos nucile pe care le oferi, cumpărate de la un chioşc din apropiere. Veveriţoiul din Virginia, un “redneck”, intră în casă pe fereastră şi îţi ia şniţelul din farfurie! Nu că i-ar place şniţelul, dar ca să facă mişto de tine! Apoi te înjură pe limba lui, că mănânci astfel de porcării nemţeşti. Dacă te răţoieşti la el, intră în panică, sparge câteva pahare, în special pe cele de cristal şi iese urgent pe fereastră. Se urcă rapid, cât poate, că este rotund de gras, i se oferă toate delicatesele, într-un copac, un vişin de lângă fereastră şi se uită cu ochişorii lui rotunzi, uşor îngrijorat: nu te-ai supărat, aşa sunt eu, nu pot să mă schimb! Că este iubit şi răsfăţat peste poate, asta este de la sine înţeles. Nu prea se are bine cu pisica Miaunica, dar au învăţat să se ignore reciproc. Dacă are un nume? Sigur că are şi ştie că-l cheamă aşa, ba vine în goană când este strigat. I se spune Mahomed. Nu este politic corect, dar aşa îl cheamă!

Nu sunt numai glume şi lucruri de domeniul diverselor în rapoartele UE. Iată ceva îngrijorător:

« In timp ce in Europa se discuta despre modalitatile de contracarare a propagandei rusesti, un oligarh ucrainean apropiat de Moscova a cumparat serviciul ucrainean al Euronews. Drept urmare, Kievul a decis sa retraga licenta de difuzare pentru canalul european privat care a fost finantat puternic cu fonduri europene in ultimii ani. Intr-un comunicat de presa citat de site-ul Telekritika, directorul general adjunct al companiei nationale ucrainene a vorbit despre « probleme juridice » in legatura cu serviciul ucrainean al Euronews, deschis in 2009 cu finantare publica. In februarie 2015, un investitor egiptean, Naguib Sawiris (cunoscut ca apropiat al «Frăţiei Musulmane») a cumparat 53% din pachetul de actiuni al Euronews, iar pe 13 martie anul trecut, Inter Media Grup, o societate detinuta de oligarhul ucrainean Dmitri Firtash a cumparat antena ucraineana. In fiecare an, aceasta trebuia sa plateasca 5,5 milioane de euro pentru licenta si acumulase peste 10 milioane de euro datorii pana la achizitionarea de catre Inter Media Grup.In februarie 2013, Dmitri Firtash a cumparat Inter Media Grup Ltd. care detine 8 canale de televiziune, pentru 2,5 miliarde de euro de la fostul vice-premier Valeri Horoshkovski, fost insarcinat cu serviciile secrete ale presedintelui Victor Ianukovici. In prezent, Dmitri Firtash asteapta sa fie extradat in SUA pentru frauda si coruptie, dupa ce fusese arestat in martie 2014 in Austria si eliberat pentru o cautiune de 125 milioane de euro, cea mai mare cautiune fixata vreodata in Austria. Obligat sa ramana la Viena, oligarhul asteapta extradarea catre SUA pentru saptamanile urmatoare. Intr-un recent interviu pentru Euronews, Dmitri Firtash si-a expus clar opiniile politice, ca si cand ar fi fost spuse direct de presedintele Vladimir Putin. Pentru specialistii din media ucraineana, serviciul local Euronews risca sa nu obtina suficienta publicitate, deci sa nu poata functiona (părerea lor). Potrivit directorului general al televiziunii nationale ucrainene, grupul tv al lui Firtash manipuleaza diverse evenimente care se petrec in Ucraina si in Europa.

Aflata la presedintaia rotativa a Consiliului European, Letonia intentioneaza sa contracareze propaganda Kremlinului lansand o ofensiva mediatica. In acest scop, ar putea fi lansat un canal independent de televiziune in limba rusă. »

Tare mă tem că lupta aceasta pentru controlul mediei, al informaţiei, al gândurilor, va escalada. Deocamdată se punt pietrele pe marea tablă de joc Go a Europei. Dar până când va fi prea târziu, haideţi spre ziua de mâine, pentru că deocamdată este pace şi mâine este, în definitiv, o altă zi. 

BERBEC   Nelinişte existenţială s-ar putea putea numi această zi. Ai nevoie de puţină linişte, relaxare şi de distanţă faţă de problemele altora. Zi bună pentru discuţii plăcute, calme, cu cei dragi. Partea mistică a zodiei te ajută să-ţi înţelegeţi mai bine limitările şi să-ţi găseşti drumul de urmat, în continuare. Nu trebuie să dai dovadă de naivitatea caracteristică a zodiei, mai ales când este vorba de produse cosmetice sau medicamente. Este bine să eviţi toate situaţiile neclare. În general toţi nativii trebuie să dea atenţie buzunarelor în special şi proprietăţilor, în general.

TAUR  După orele de activitate, cumpărături şi vizite. Descoperi  cunoştinţe comune despre care nu mai aveai veşti demult. Atenţie, multă discreţie şi prudenţă, nu da din casă, nu te lăuda! Nu da crezare tuturor zvonurilor, mai ales dacă se referă la prieteni sau la anturajul apropiat! Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie, sau relaţiilor cu prietenii. Nu uita că vorba dulce mult aduce şi că o rugăminte bine formulată este mai uşor ascultată. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii, investiţiile, titlurile de valori, proprietăţile. O perioadă de timp în care trebuie să dai dovadă de conservatorism, dar oferă-ţi mici momente care să-ţi facă plăcere.

GEMENI   Ai foarte multe gânduri şi planuri. Prea multe pentru un singur om, aşa că mai gândeşte-te şi la repaos. Relaxează-te activ, adică fă puţin sport, poate la o sală. Nu pleca la drum lung! Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. Pentru un procent dintre nativi, succese neaşteptate în carieră. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt preponderent favorabile. Nu te lăsa impresionat(ă) de ceea ce se discută, de bîrfe, intrigi sau modă. Nu-ţi lăsaţi interesele personale pentru mai târziu. Acum, nu mâine! Nu exagera cu mesele, cu cantităţile, supraveghează-ţi, deci, regimul alimentar. 

RAC    Atenţie la o posibilă discuţie, legată de atitudinea ta, de „mersul” tău zodiacal: doi paşi înainte, unul înapoi!  Nu îţi place mediul în care trăieşti. Dar, nu da vrabia din mână! Cumpără-ţi lucrul acela la care râvneşti de mult timp – inflaţia este ca pasta de dinţi, odată ieşită din tub nu mai poate fi pusă la loc – mai târziu nu o să-ţi mai poţi permite. Dorinţa de schimbare şi marea tentaţie te fac să cheltuieşti prea mult. Incercă să începi de pe acum să-ţi organizezi viaţa – este o perioadă favorabilă pentru interesele tale!

LEU   Trebuie să ai mai multă grijă de sănătatea ta. Incepe să scârţâie câte ceva, deocamdată, dar care te avertizează că trebuie să încetineşti ritmul şi să te cruţi, pentru că alţii nu o fac! Este o perioadă excelentă pentru legăturile amoroase (întărirea celor vechi sau stabilirea unor noi relaţii). Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru afacerile de, şi în familie. Se prefigurează o schimbare a situaţiei, atât financiare cât şi sentimentale. Singurul aspect negativ se referă la risc – atenţie la inccidente şi accidente! Atenţie la regimul alimentar şi la schimbarea vremii.

FECIOARĂ  Începi să înţelegi că ai mai mult de construit pentru viitor, decât grijile pentru gospodărie şi bucătărie. Pune pe hârtie gândurile care te frământă şi atribuie sarcini celor din casă. Reinventează “ceaiul de la ora cinci”, de fapt britanicii primesc la ora patru,  sau dă o raită pe la toţii prietenii. Mai poţi dedica ziua studiului şi perfecţionării tale profesionale şi fizice. Te poţi duce, de asemenea, la o sală sau pur şi simplu mergi mai rapid într-un parc, dacă este timp frumos.  Mai multe planete şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili.

BALANŢĂ   Noua ta poziţie îţi creează o mare problemă. Trebuie să pari mulţumit, deşi nu eşti. Iar timpul ţi se pare prea scurt şi obligaţiile prea mari. Mai aşteptă puţin, până să iei o hotărâre! Sinceritatea te salvează „in extremis” în această zi. Totuşi zodia face şi unele configuraţii şi aspecte bune - deci ai o perioadă relativ favorabilă şi cu ceva momente plăcute. Prânzul te găseşte, poate, construind ceva, in orice caz muncind din greu la un proiect. Sănătatea este mediocru aspectată, atenţie la frigul încă prezent şi la incidente!

SCORPION   Ai sarcini şi griji noi, de astăzi pentru câteva zile şi nu prea îţi convine. Dar trebuie să te obişnuieşti şi să te organizezi, nu ai de ales. Pe seară primeşti veşti bune de departe. De asemenea, poţi finaliza în condiţii bune unele sitaţii, care ţi-au dat atâta bătaie de cap. Aspecte uşor nefavorabile la bani, întârzie sau se reprogramează, dar foarte bune la dragoste şi sănătate. Aspectele arată şi cumpărături inspirate, cu Mercur favorabil. Cheltuieşti, deci existi – chiar dacă anturajul zice că eşti zgârcit(ă)! Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes !

SĂGETĂTOR „Cerc vicios” se numeşte situaţia în care te afli. Problemele abia încep. Trebuie să te linişteşti şi cu mult calm să găseşti „ieşirea” din situaţie. Dar, probabil, o vei lua de la capăt! Mai multe aspecte minore benefice arată că lucrurile pot merge şi mai bine. Nu-ţi face griji prea mari, viitorul îţi este favorabil! La un moment dat orele de lucru îţi par că devin mai grele, dar de fapt eşti în pierdere de energie. Mâncarea naturală (evită alimentele ce provin din plante mutate genetic), vitaminele cu minerale şi sucuri din fructe la care poţi adăuga ceiuri din plante româneşti te ajută să treci de această perioadă cu vitalitatea mai scăzută. Şi ca să fii într-adevăr dibaci, nuanţează-ţi regimul alimentar în funcţie de zodie şi de grupa sanguină.

CAPRICORN   Trebuie să ai răbdare şi să analizezi cu atenţie atitudinile celor din jur. Profesional eşti pe drumul cel bun, dar trebuie să te concentrezi mai mult şi să fii atent la detaliile sociale. O configuraţie astrală echilibrată  face ca ziua de astăzi să fie benefică, totuşi.  Magnetismul personal este în creştere – poţi rezolva relativ uşor problemele sentimentale. Primeşti ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Mai greu, puţin mai greu, este cu autorităţile şi cu terţii. Nimic nu mai este cum a fost şi nici nu este cum trebuie să fie!

VĂRSĂTOR  Pentru că nu eşti în apele tale, ai nevoie de o schimbare. Drept catharsis poate îţi cumperi ceva nou, o canadiană de ploaie sau ceva de primavară, eşti dispus să cheltuieşti pentru tine. Un ajutor neaşteptat. Cineva din anturaj, semn de foc sau de apă te ajuta cu un scop (sau chiar dezinteresat) sa rezolvi o problemă care îţi părea foarte complicată. Pentru cine se pricepe, nu a fost deloc complicat. Incearcă să reduci cheltuielile – se apropie primăvara şi nu trebuie să te găsescă nepregătit.

PEŞTI   O prietenă mai veche, o persoană care nu ţi-a făcut niciodată probleme, îţi iese in cale cu gânduri bune. Ieşiţi la o cafea şi vorbiţi despre modă, filme, telenovele. Poţi să te simţi bine! In această perioadă este bine să te abţii de la orice proiect nou, de la orice nouă asociere. Eşti vulnerabilă sau vulnerabil din cauza unei iubiri mai vechi sau a unor amintiri care te obsedează.  Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale. În general şi unii dintre Peşti pot profita de oportunitate, ai câteva prilejuri  bune de afirmare şi de rotunjire a buzunarelor  - nu trebuie să le scapi!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate