Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Veteranul Iulian, Mon Cher, Bâzu şi Harry.

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2945 Vizualizari

Pe 27 mai s-au născut Isadora Duncan, Henry Kissinger, Cristopher Lee, Louis Ferdinand Celine, Emil Isac, Alexandru Voevidca, Constantin Ionescu-Vovu, Medeea Marinescu.

Nicio menţiune în calendarele vechi, ale dacilor.

Însă, în calendarul creştin fix este pomenit, printre alţi sfinţişori, soldatul Iulian, veteranul. Scurtat de cap parcă la început de secol IV pentru că nu a vrut să respecte legea de pe atunci, să proslăvească pe împărat, mărturisind că este creştin şi că nu poate venera doi zei! Mai tot calendarul creştin fix este plin de astfel de martiri, spre buna aducere aminte şi exemplu. Se pune întrebarea, sanctificarea celor care nu respectă legea este un bun exemplu?

Dar, pe de altă parte tradiţia, „Legea veche” de la fundarea Romei era că fiecare cetăţean poate să adore ce zeu vrea, avea libertate religioasă, atâta vreme cât slujea interesele Romei. Iulian era veteran, îşi dăduse cei mai frumoşi ani din viaţă în slujba Romei! Morala, într-un sistem dictatorial şi corupt, dacă nu respecţi legea, poţi să ajungi chiar sfânt! Postmortem, bineînţeles!

Am făcut câteva demersuri, ca să ne reamintim de veterani, de cei care au salvat, acum 70 de ani, Bucureştii şi Ploieştii de la distrugere. Am scris câteva articole, am dat telefoane pe la mahări ca să organizăm pe 10 iunie o comemorare a eroilor aviatori. I-am "deranjat"... erau prinşi în campania electorală!

Abia astăzi, după ce circul european s-a sfârşit cu rezultatele prevăzute de mult timp de specialişti, dar care sunt o mare mirare pentru presă, ei bine, am primit vreo trei telefoane. Unul dintre ele de la un mahăr mare de tot. "Măi, nea Radule, prietene, lasă povestea cu aviatorul ăla. Şi eu mă întristez că ne uităm eroii şi că plătim veterenii mai puţin decât pe ţigani, dar ce pot să fac... au fost alegeri, acum toată lumea plecă în vacanţă, începe Campionatul Mondial... "bad luck"!"

Altul mi-a spus de la obraz: "...Boierule, dacă Mon Cher al tău împuşca ruşi şi nu americani alta era situaţia. De ce nu-l sărbătoreşti pe taică-tu, că am auzit că a distrus o sută de tancuri ruseşti!"

La revedere "Mon Cher", la revedere "Bâzu" la revedere "Harry"! Ştiu că zburaţi cu toţii, în formaţie strânsă, apărându-vă reciproc şi faceţi loopinguri pe cerul Paradisului lui Dumnezeu. Îngeri fără aripi, dar cu IAR-80, IAR-81, Me-109 şi FW-190! Familiile voastre, prietenii, câţi mai sunt, familiile celor care au zburat cu voi o să vă amintească mereu şi o să facă ceea ce nu este în stare o ţară nerecunoscătoare - să vorbească despre voi! Atâta timp cât cineva îşi mai aminteşte de voi şi de faptele voastre glorioase, exemplare, voi sunteţi încă între vii!

La revedere şi vouă, dragii mei prieteni, lupi, padawani şi hobbiţi mâine revenim la problemele astrologiei, că multe şi spinoase sunt, ca la un trandafir în floare, la revedere, până mâine, pentru că în definitiv, mâine este o altă zi! Până atunci, citiţi-mi horoscopul, astăzi este un pic diferit...

Am mai spus şi altă dată, dar îmi face plăcere să repet, răspunzând multelor dumneavoastră întrebări. „În definitiv, mâine este o altă zi!” spune Scarlett O’Hara în interpretare divei Vivien Leigh, în finalul, poate celui mai bun film, „Gone with the Wind”.

Cred că titlul celebrul roman a fost tradus neinspirat în limba română: „Pe aripile vântului”. Romanul a fost printre primele cărţi pe care le-am citit şi apoi răscitit aproape anual. Mai corect ar fi fost titul „În bătaia vântului” sau „Ca o frunză în furtună”.   „Pe aripile vântului” este prea pompos şi pretenţios, sună ca o lozincă comunistă.  Iar tot romanul considerat a fi de dragoste, este într-adevăr dragoste, dar pentru proprietate, pentru moşia Tara. Un roman despre oameni care, faţă de vitregiile soartei, vântul care bate, furtuna timpului, se lasă purtaţi de vânt, dar revin mereu la dragostea lor, la proprietate.

„În definitiv, mâine este o altă zi!” 

 

BERBEC 

Ziua de azi îţi aduce unele răspunsuri şi o promisiune de mai bine. Nu-ţi face griji, nu mai fii tensionat! Ziua este favorabilă unor proiecte sau trăiri noi. Arăţi bine – o duci bine!

Nu prea te simţi în apele tale, însă, la serviciu sau la şcoală, sau unde îţi petreci dimineţiele şi uneori, toată ziua. Ai nevoie de un impuls, de o motivaţie suplimentară. Dar astăzi eşti receptiv la propunerile şi sfaturile celor din jur. Ascultă şi vei găsi soluţia ca să îţi faci viaţa profesională mai uşoară. Nu uita că dacă prevalezi faţă de alţii, dacă îi controlezi - acest lucru nu îţi aduce nici siguranţă, succes sau satisfacţie.

 

TAUR  

Atenţie la oportunităţi şi fii mai pe fază, relitatea e dură, uneori... Totuşi, o zi plăcută, cu multă lume în jur, te relaxezi şi faci planuri. Cu voinţă, o să reuşeşti în planurile tale!

O zi foarte potrivita ca să iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cat mai ales in relatiile tale sentimentale. Confuzia si dezordinea sentimentala proprie zodiei pot deveni calitati poetice, adică acceptate de anturaj daca dai dovada de abilitate si nu vorbesti prea mult! Pe plan emoţional, nu te repezi, din nou, să faci promisiuni şi să cataloghezi oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu inamici şi certuri. Intelegerile trecute trebuie mereu reinnoite, atat in afaceri cat si in dragoste, altfel partenerii işi cam "uita obligatiile"! Fă ceva bun pentru cineva din anturaj, din familie, fără să ştie. Fă-i o surpriză plăcută!   

 

GEMENI  

Te zbaţi să înţelegi ce se întâmplă în jurul tau şi ai frustrări, ba chiar migrene. Astăzi eşti cam dezamăgit de ceea ce ţi se întamplă. Nu reacţiona, taci din gură, aşteaptă momentul!

Responsbilitatea îţi pare foarte grea, vei constata în cursul dimineţii. Simţi o oarecare presiune a evenimentelor care te obligă să-ţi organizezi efortul în viaţa profesională. Poate se apropie un examen, poate un obstacol de trecut. Trebuie să faci aranjamentele necesare, să iei deciziile care se impun, chiar să faci mici cumpărături pentru efortul de ordonare a activităţii. Intuiţia te îndreaptă în direcţia bună. Urmeaz-o! Pe plan sentimental simţi o dorinţă impetuoasă să revii în trecut, la persoane şi sentimente din trecut.  Parcă ai uitat ceva, parcă nu eşti aşa de sigur de tine dacă nu-ţi aminteşti ce ai uitat şi nu rezolvi problema aceea, încă necunoscută.

 

RAC

Stăpâneşte-ţi impulsul către confesiuni, nu toată lumea împărtăşeşte opiniile şi visele tale. Dar eşti ceva mai mai senin şi accepţi că trebuie să faci şi unele compromisuri sentimentale.

Primele ore ale zilei nu iti sunt colosal de prielnice, dar cu moderaţie, mai ales la relaţiile cu anturajul şi la cumpărături, vei evita neplăcerile. Trebuie neaparat sa analizezi evenimentele din ultimul timp, sa tragi concluziile care se impun si sa iei imediat masurile necesare. De asemenea, trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele! Se face simţit un dezechilibru între activitate şi odihnă. Trebuie să încerci să te relaxezi mai mult şi să te culci mai devreme. Pe plan sentimental, fie că eşti celibatar sau nu, seducţia şi buna dispoziţie sunt coordonatele zilei.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate