Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor. Veteranul Iulian, Mon Cher, Bâzu şi Harry.

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2942 Vizualizari

Pe 27 mai s-au născut Isadora Duncan, Henry Kissinger, Cristopher Lee, Louis Ferdinand Celine, Emil Isac, Alexandru Voevidca, Constantin Ionescu-Vovu, Medeea Marinescu.

Nicio menţiune în calendarele vechi, ale dacilor.

Însă, în calendarul creştin fix este pomenit, printre alţi sfinţişori, soldatul Iulian, veteranul. Scurtat de cap parcă la început de secol IV pentru că nu a vrut să respecte legea de pe atunci, să proslăvească pe împărat, mărturisind că este creştin şi că nu poate venera doi zei! Mai tot calendarul creştin fix este plin de astfel de martiri, spre buna aducere aminte şi exemplu. Se pune întrebarea, sanctificarea celor care nu respectă legea este un bun exemplu?

Dar, pe de altă parte tradiţia, „Legea veche” de la fundarea Romei era că fiecare cetăţean poate să adore ce zeu vrea, avea libertate religioasă, atâta vreme cât slujea interesele Romei. Iulian era veteran, îşi dăduse cei mai frumoşi ani din viaţă în slujba Romei! Morala, într-un sistem dictatorial şi corupt, dacă nu respecţi legea, poţi să ajungi chiar sfânt! Postmortem, bineînţeles!

Am făcut câteva demersuri, ca să ne reamintim de veterani, de cei care au salvat, acum 70 de ani, Bucureştii şi Ploieştii de la distrugere. Am scris câteva articole, am dat telefoane pe la mahări ca să organizăm pe 10 iunie o comemorare a eroilor aviatori. I-am "deranjat"... erau prinşi în campania electorală!

Abia astăzi, după ce circul european s-a sfârşit cu rezultatele prevăzute de mult timp de specialişti, dar care sunt o mare mirare pentru presă, ei bine, am primit vreo trei telefoane. Unul dintre ele de la un mahăr mare de tot. "Măi, nea Radule, prietene, lasă povestea cu aviatorul ăla. Şi eu mă întristez că ne uităm eroii şi că plătim veterenii mai puţin decât pe ţigani, dar ce pot să fac... au fost alegeri, acum toată lumea plecă în vacanţă, începe Campionatul Mondial... "bad luck"!"

Altul mi-a spus de la obraz: "...Boierule, dacă Mon Cher al tău împuşca ruşi şi nu americani alta era situaţia. De ce nu-l sărbătoreşti pe taică-tu, că am auzit că a distrus o sută de tancuri ruseşti!"

La revedere "Mon Cher", la revedere "Bâzu" la revedere "Harry"! Ştiu că zburaţi cu toţii, în formaţie strânsă, apărându-vă reciproc şi faceţi loopinguri pe cerul Paradisului lui Dumnezeu. Îngeri fără aripi, dar cu IAR-80, IAR-81, Me-109 şi FW-190! Familiile voastre, prietenii, câţi mai sunt, familiile celor care au zburat cu voi o să vă amintească mereu şi o să facă ceea ce nu este în stare o ţară nerecunoscătoare - să vorbească despre voi! Atâta timp cât cineva îşi mai aminteşte de voi şi de faptele voastre glorioase, exemplare, voi sunteţi încă între vii!

La revedere şi vouă, dragii mei prieteni, lupi, padawani şi hobbiţi mâine revenim la problemele astrologiei, că multe şi spinoase sunt, ca la un trandafir în floare, la revedere, până mâine, pentru că în definitiv, mâine este o altă zi! Până atunci, citiţi-mi horoscopul, astăzi este un pic diferit...

Am mai spus şi altă dată, dar îmi face plăcere să repet, răspunzând multelor dumneavoastră întrebări. „În definitiv, mâine este o altă zi!” spune Scarlett O’Hara în interpretare divei Vivien Leigh, în finalul, poate celui mai bun film, „Gone with the Wind”.

Cred că titlul celebrul roman a fost tradus neinspirat în limba română: „Pe aripile vântului”. Romanul a fost printre primele cărţi pe care le-am citit şi apoi răscitit aproape anual. Mai corect ar fi fost titul „În bătaia vântului” sau „Ca o frunză în furtună”.   „Pe aripile vântului” este prea pompos şi pretenţios, sună ca o lozincă comunistă.  Iar tot romanul considerat a fi de dragoste, este într-adevăr dragoste, dar pentru proprietate, pentru moşia Tara. Un roman despre oameni care, faţă de vitregiile soartei, vântul care bate, furtuna timpului, se lasă purtaţi de vânt, dar revin mereu la dragostea lor, la proprietate.

„În definitiv, mâine este o altă zi!” 

BERBEC 

Ziua de azi îţi aduce unele răspunsuri şi o promisiune de mai bine. Nu-ţi face griji, nu mai fii tensionat! Ziua este favorabilă unor proiecte sau trăiri noi. Arăţi bine – o duci bine!

Nu prea te simţi în apele tale, însă, la serviciu sau la şcoală, sau unde îţi petreci dimineţiele şi uneori, toată ziua. Ai nevoie de un impuls, de o motivaţie suplimentară. Dar astăzi eşti receptiv la propunerile şi sfaturile celor din jur. Ascultă şi vei găsi soluţia ca să îţi faci viaţa profesională mai uşoară. Nu uita că dacă prevalezi faţă de alţii, dacă îi controlezi - acest lucru nu îţi aduce nici siguranţă, succes sau satisfacţie.

TAUR  

Atenţie la oportunităţi şi fii mai pe fază, relitatea e dură, uneori... Totuşi, o zi plăcută, cu multă lume în jur, te relaxezi şi faci planuri. Cu voinţă, o să reuşeşti în planurile tale!

O zi foarte potrivita ca să iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cat mai ales in relatiile tale sentimentale. Confuzia si dezordinea sentimentala proprie zodiei pot deveni calitati poetice, adică acceptate de anturaj daca dai dovada de abilitate si nu vorbesti prea mult! Pe plan emoţional, nu te repezi, din nou, să faci promisiuni şi să cataloghezi oamenii şi faptele. Este o activitate păguboasă pentru tine din care te alegi cu inamici şi certuri. Intelegerile trecute trebuie mereu reinnoite, atat in afaceri cat si in dragoste, altfel partenerii işi cam "uita obligatiile"! Fă ceva bun pentru cineva din anturaj, din familie, fără să ştie. Fă-i o surpriză plăcută!   

GEMENI  

Te zbaţi să înţelegi ce se întâmplă în jurul tau şi ai frustrări, ba chiar migrene. Astăzi eşti cam dezamăgit de ceea ce ţi se întamplă. Nu reacţiona, taci din gură, aşteaptă momentul!

Responsbilitatea îţi pare foarte grea, vei constata în cursul dimineţii. Simţi o oarecare presiune a evenimentelor care te obligă să-ţi organizezi efortul în viaţa profesională. Poate se apropie un examen, poate un obstacol de trecut. Trebuie să faci aranjamentele necesare, să iei deciziile care se impun, chiar să faci mici cumpărături pentru efortul de ordonare a activităţii. Intuiţia te îndreaptă în direcţia bună. Urmeaz-o! Pe plan sentimental simţi o dorinţă impetuoasă să revii în trecut, la persoane şi sentimente din trecut.  Parcă ai uitat ceva, parcă nu eşti aşa de sigur de tine dacă nu-ţi aminteşti ce ai uitat şi nu rezolvi problema aceea, încă necunoscută.

RAC

Stăpâneşte-ţi impulsul către confesiuni, nu toată lumea împărtăşeşte opiniile şi visele tale. Dar eşti ceva mai mai senin şi accepţi că trebuie să faci şi unele compromisuri sentimentale.

Primele ore ale zilei nu iti sunt colosal de prielnice, dar cu moderaţie, mai ales la relaţiile cu anturajul şi la cumpărături, vei evita neplăcerile. Trebuie neaparat sa analizezi evenimentele din ultimul timp, sa tragi concluziile care se impun si sa iei imediat masurile necesare. De asemenea, trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele! Se face simţit un dezechilibru între activitate şi odihnă. Trebuie să încerci să te relaxezi mai mult şi să te culci mai devreme. Pe plan sentimental, fie că eşti celibatar sau nu, seducţia şi buna dispoziţie sunt coordonatele zilei.

LEU 

Trebuie să faci faţă unui val emoţional provocat de cei din jur. Au ceva de jelit, au păţit ceva, numai Dumnezeu ştie! Poate au pierdut alegerile... lasă că le găseşte altcineva! În toamnă!

Nu incerca sa impui anturajului si lumii intregi propriul sistem de referinta, ci mai bine respecta regulile jocului ca sa obtii ce vrei. Stelele iti recomanda sa nu intri astazi in competitie cu persoane nascute in zodia Berbecului sau a Săgetătorului, in general cu alte semne de foc. Nu-ti schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Stelele spun sa te plimbi prin Mall, sau macar printr-un supermarket local in cautarea unui obiect dragut, util şi poate chiar si ieftin. Astazi poti sa ceri un favor sau o inlesnire de la anturaj, adica de la prieteni sau de la familie, acestea fiind domeniile favorizate!

FECIOARĂ  

Azi nu e bine să faci declaraţii complicate,  dar nici să să spui numai “da” sau “nu”, găseşte calea de mijloc! Conjunctura te împinge către viaţă bună şi răsfăţ, fie că meriţi, sau, nu!

Nu te baga in chestiuni care nu te privesc, mai ales daca este viata intima a unui coleg, limiteaza-te la trancaneala mondena obisnuita. Nu uita vorba : „câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”. Astazi evita schimbarile bruste de program. O realizare care te bucură în mod deosebit, mai ales că este rezultatul unor eforturi trecute. Numeroase planete, adică vreo patru, îţi sunt favorabile aşa că poţi să-ţi realizezi unele dorinţe. Dupa efortul monoton de la serviciu sau unde activezi, Luna bine aspectată iti recomanda un joc pe tabletă, un biliard, sau o paradă de moda. Sau un tratament de întreţinere, masaj, poate.   

BALANŢĂ  

Dimineaţa este favorabilă, îţi pot veni unele idei interesante. Poţi să-ţi oferi câteva momente de lux boieresc şi calitate, respectul, răsplata trebuie să vină în primul rând de la tine!

La serviciu, sau unde îţi desfăşori activitate trebuie să începi o acţiune prin care să demonstrezi că eşti de neânlocuit sau că eşti de bună credinţă.  Evita încăpăţânarea, nerăbdarea şi graba, mai ales spre seară. Nu accepta cu nici un pret sfaturi garantate si substante ciudate pentru cura ta de slabire, mult sport, multa mişcare sunt infinit mai bune. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, duşmanii au şi ei problemele lor aşa încât te mai slăbesc un pic. Stelele sunt cam glumeţe si iti pregatesc o intreaga telenovelă cu intrigi, marturisiri si declaratii infocate.  Daca iti place genul... Nu uita că in dragoste, ca si in politica, este relativ uşor sa castigi increderea, dar este extrem de greu sa-ti respecti promisiunile facute!

SCORPION  

Eşti tare şi convingător, dar nu te implica în conflicte cu alte semne de apă. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. O zi plină de evenimente şi trăiri emoţionale!

Astăzi treci printr-o perioadă sensibilă, vulnerabilă, când ochii se umezesc uşor la vederea unui pui de pisică rătăcit. Nu te forţa inutil să porţi o mască de duritate, o mască de fier, cum îi stă bine unui Scorpion veninos. Ai un suflet sensibil şi senzual care îşi cere drepturile. De fapt nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp! Eşti mai rezonabil, mai raţional şi mai tolerant decât de obicei, aşa că poţi face ceva şi pentru tine. Renunţă la un obicei prost, sau măcar începe să renunţi. Răreşte ţigaretele, de exemplu! 

SĂGETĂTOR    

Este o zi cuminte, cum nu ai mai avut de mult. Poţi fi şi bun şi înţelept, iar norocul e cum ţi-l faci. Simţi bucuria de a trăi şi începi să speri că şi pentru tine viaţa poate fi plăcută!

Sunt mai multe aspecte mediocre generale, dar cred ca se referă la evenimente sociale şi la relaţiile dintre oameni care sunt prost aspectate. Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri sau a unor defecte de comunicare.  Fii deosebit de clar în discuţii sau în negocieri.  Ziua de astăzi, perioada dimineţii, este un bun prilej să recapeţi iniţiativa.  Este, de asemenea o perioadă propice pentru relansarea unor proiecte mai vechi, dar nu pentru închiderea, finalizarea lor.  Călătoriile şi drumurile rămân în continuare bine aspectate.

CAPRICORN  

Viaţa ta sentimentală îşi cere drepturile. Acordă atenţie planului legăturilor umane. O perioadă favorabilă pentru interesele şi reuniunile de familie, sau o seară plăcută cu prietenii.

Lucrurile devin mai serioase, ascultă cu atenţie, descifrează sensul ascuns al lucurilor. Fi selectiv şi reţinut în promisiuni, mai ales nu promite nimic pe termen lung. Pe de alta parte nu exagera cu analiza si sinteza. Cel mai adese lucrurile sunt dezarmant de simple. Trebuie să recuperezi timpul pierdut; de asemenea este bine să reconfirmi înţelegerile şi promisiunile făcute, cele care îţi convin, binânţeles – în sensul verificării dacă partenerii sunt capabili să se ţină de cuvânt, iar pe de altă parte poţi adăuga nuanţe favorabile ţie.  Timpul se recuperează în dauna altui timp. Nu te împărţi în prea multe activităţi, nu te enerva pentru amănunte mărunte – lumea este plină de indivizi rudimentari  sau cu probleme grave de comportament  şi nu se cade să te cobori la nivelul lor. 

VĂRSĂTOR

Problemele, lipsa de comunicare, frustrările încep să te îngrijoreze astăzi. Nu exagera neplăcerile, continuă cu optimism, adu-ţi aminte şi de lucrurile bune. Apoi, mâine este o altă zi!

Dar trebuie sa te gandesti la deciziile pe care trebuie să le iei şi la modul în care acestea trebuie să prinda viaţa. Domeniile de aplicare sunt în primul rand meseria, profesia şi relatiile de afaceri, dar si prietenii si dusmanii stiuti si nestiuti. Schimbarea este necesară si face parte din masurile sigure şi verificate de supravieţuire. Atentie la ce si când maninci. Ai o atitudine dispretuitoare fata de stomac si el se razbuna cum poate. Cruta-te mai mult, cu eleganta si diplomatie!  Pe de altă parte, viata ta sentimentala nu este suficient de intensa pe cat ai dori. In orice caz, trebuie sa dai dovada de discretie, diplomatie si eleganta. Iluziile pe care ti le-ai facut in ceea ce privea pregatirea, bunul simţ si eleganţa unor persoane din anturajul tau se spulbera azi ca fumul de ţigaretă!

PEŞTI

Eşti distrat şi pari a fi foarte departe de problemele cotidiene. Ceea ce poate fi o reţetă psihologică de succes pentru lumea de azi. Dacă nu te implici, nu suferi, cel puţin aşa crezi!

Dupa această perioada vei obţine recunoaşterea unor eforturi trecute.  Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să nu le amani. Mai bine acţionează! După o perioda pe care ai caracteriza-o drept mediocra ai, în sfârşit, o zi care începe o perioadă nouă. Paşi mici, dar fermi pe drumul care ţi l-ai ales. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionand un film bun, pe seară, poate. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei, dar şi distracţiei şi relaxarii.  Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul şi apoi ţi se pare că ai uitat ceva. Nimic nu este nou sub soare, lucrurile se uită pentru că nu este nimeni sa-ţi amintească de ele...
Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 08:22 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 00:32 ULTIMA MUTARE A LUI PONTA. Dragnea, luat prin surprindere 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 21:36 Gușă, previziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului” 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 18:18 Grindeanu are sfaturi preţioase: „Viitorul prim-ministru să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea" 17:00 CANCER ÎN JUSTIŢIE! Dezvăluirea anului vizează un judecător de la ÎCCJ. Relaţii incestuoase cu sora sa 16:55 CTP are un mesaj dur după moţiune: „ PSD e condus prin FRICĂ” 16:21 Grindeanu este istorie. DRAGNEA ŞTIE CELE 4 NUME care POT AJUNGE PREMIER: „Sunt din PSD” 13:50 Prima REACȚIE de la COTROCENI, după CĂDEREA Guvernului. Consultări cu partidele, începând de luni 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate