Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Un scenariu de coşmar!

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2746 Vizualizari

Pe 26 mai s-au născut John Wayne, Philip Michael Thomas, Lenny Kravitz, Vintilă Corbul, Radu Păun, Stan Golestan.

Iar nimic în "kalendar", după zăbava de ieri, când a fost o sărbătoare dinaintea dacilor. Să ne amintim sau să ţinem minte că la daci sărbătorile ţineau, neapărat şi întotdeauna, trei zile!

 

Se pare că una dintre îndeletnicirile preferate ale profeţilor  a fost şi este să prevadă sau să ameninţe cu un mare cutremur.  Este şi un semn al Sfîrşitului Lumii: “şi s-a făcut cutremur mare, aşa cum nu a fost de cînd este omul pe pămînt un cutremur atît de puternic”, spune Apocalipsa lui Ioan, 16:18.  Oricum, Sfîrşitul Lumii a fost anunţat de sute de ori pînă acum, dar nu s-a jucat niciodată, probabil din lipsă de actori!  Nostradamus, Edgar Cayce, Jane Dixon dar şi Sundar Singh au profeţit cu destulă exactitate ceva cutremure de pămînt.  Dar ei sunt o elită necontestată a practicanţilor ştiinţelor secrete şi nu este deloc imposibil să aflăm că foloseau nu ştiu ce formulă matematică statistică şi de calcul al probabilităţilor pierdută dintr-un tom de matematici superioare din Biblioteca din Alexandria. 

 

Trebuie să ne obişnuim cu faptul că, vrem sau nu, trăim într-o zonă cu risc seismic apreciabil. Şi aceasta indiferent dacă teoria plăcilor tectonice a lui Alfred Lothar Wegener este pusă sub semnul întrebării de cîte un tînăr savant sau vechea filozofie esoterică a sferelor concentrice ale Pămîntului se pare că este confirmată de geologie.  O dată pe generaţie  cutremurul cel mare va muşca din clădiri şi va lua de lîngă noi prieteni, fiinţe iubite şi apropiate. 

 

Să ne imaginăm, din nou,  un scenariu de coşmar dar care poate deveni realitate, cu siguranţă.  Au loc mai multe cutremure majore pe axa Himalaia, Caucaz, Anatolia; apoi în Karst şi în nordul Italiei. Etna şi Stromboli devin mai activi. Sistemul de sateliţi aparţinând "The World-Wide Earthquake Locator"  constată variaţii majore ale ionosferei deasupra Carpaţilor de curbură. Se înregistrează şi variaţii mari ale cîmpului electromagnetic.  Sateliţii respectivi indică şi o aplecare a plăcii danubiene cu cîţiva centimetri.   Senzorii NASA dispuşi în grotele din Carpaţii de Curbură  semnalează apariţia infrasunetelor de 3,8 pînă la 4 Hz.  Tot aceiaşi senzori, sau alţii, arată că au apărut în atmosferă urme de gaze rare infernale şi indică supraconductibilitatea solului.  Apa din fântânile satelor din Vrancea are un gust ciudat, fântânile miros a sulf, nivelul apei variază mult. Sătenii sunt nervoşi, animalele neliniştite. Şerpii ies pe şosea. Vulpile şi bursucii îşi scot puii din vizuini. La Bucureşti este ora 11 noaptea.  O Lună plină, uriaşă şi roşie, domină orizontul.  Oamenii par mai nervoşi decît de obicei, sunt multe accidente de circulaţie.  Pendulele merg aiurea, sau au stat. Vulcanii noroioşi, brusc, se opresc din activitate.  Sateliţii NEIC înregistrează variaţii mari ale gravitaţiei, în Vrancea, senzorii de la sol depistează urme de radon şi dau automat alarma. 

 

Dispozitive de semnalizare, pe care nu ar fi vrut nimeni, niciodată, să le vadă funcţionînd, se declanşează. Este ora 10,47.  Executivul român ia legătura de urgenţă cu oamenii de ştiinţă care încep să se certe între ei în legătură cu iminenţa unui cutremur.  Intervine preşedintele care spune, cu calm, să se anunţe oamenii.  Se dă alarma în armată.  Paza civilă şi comitetul dezastre  se pun în mişcare. Este ora 11,30.  Se redactează un comunicat, spre a fi difuzat imediat de presa electronică. Este ora 12,10.  Televiziunile şi radioul informează despre „posibilitatea unui cutremur semnificativ în munţii Vrancei, în următoarele ore”. Reacţia populaţiei este aproape nulă.

 

Un individ inteligent de la comitetul dezastre propune să se dea alarama aeriană prin sutele de sirene de pe blocuri. Propunerea se pierde pe circuitul birocratic. Savanţii continuă să se certe.   Este ora 12,30.  Pompierii militari sunt în maşini, armata, cât mai este, complet echipată, părăseşte cazărmile. Televiziunile şi radioul mai transmit o dată comunicatul guvernului.  Mai multe ferestre se aprind în Bucureşti, unele autoturisme se pun în mişcare.  Este ora 1,10.  Cîinii comunitari, câţi au mai scăpat de furia ucigaşă,  urlă în cor a jale, a moarte.  Urmează un moment de  tăcere totală. 

 

Este ora 1,26 din ziua de....  O mică zguduire, ca şi cînd te-ar trage cineva de haină. Apoi se aude vuietul acela groaznic şi cutremurul începe. Durează mult, mult prea mult pentru clădirile obosite, vilele făcute fără cap şi blocurile înghesuite ale Bucureştilor.  Sau puţin, mult prea puţin, pentru cei care nu vor supravieţui.  Oare suntem pregătiţi să facem faţă acelor momente şi mai ales, celor ce vor urma după cutremur ?!

 

Am vrut să vă sperii, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Un frison rece poate este binevenit pe căldura asta. Câteva sute dintre domniile voastre îmi faceţi reproşuri, pe diferite tonalităţi de la admiraţie la somaţie, pe tema: "...dacă ştiu când este un cutremur, de ce nu zic verde, ca să ştie toată lumea...". Majoritatea se legă de faptul că în articolul pentru sâmbătă 24 şi duminică 25 am adus vorba despre cutremur şi printre rânduri...

 

Ba, un domn care se pare că este bine inforamt şi care semnează "Argus" îmi pune în faţă o listă cu articolele mele din ultimii trei ani şi cu cutremurelor simţite în România. Trage concluzia că exită o corespondenţă de sută la sută şi mai mult, afirmă că în zilele în care am prevăzut că ar fi posibile cutremure, eram cu toată familia, în siguranţă, undeva, în Prahova...

 

Nu ştiu ce să zic şi eu mă mir de cât de deştept pot să fiu, mai deştept ca Einstein, că tot se poartă vorba...

 

Dar, mai bine, citiţi-mi horoscopul meu pe zodii, nu are catastrofe sau nenorociri, acelea vin singure, neinvitate, nu le poate prevede nimeni, dar o să fie o zi când... nu mâine, pentru că, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC 

După program stai mai mult in aer liber, plimbă-te! O bicicleta ar fi ideala, dar şi mersul pe jos nu-i de lepădat! Calmul tău relativ se hrăneşte din aer şi soare, din foşnet de frunze...

 

Domeniul sentimental este favorizat de conjunctură. Atenţie la vremea capricioasă! Ziua de astăzi trebuie sa-ti aminteasca de vorba populara „strângeţi hora nu fiţi hoţi, că de nu, vă tai pe toţi ”. Ai mai toate planetele grele în aspecte bune, ceea ce înseamnă că vei avea un „feed back” pozitiv din partea anturajului, prietenilor şi... colegilor.

 

TAUR  

Astăzi ai unele probleme de comunicare, ţi se reproşează lucruri pe care nu le înţelegi. Ce vrei, nu poţi să placi la toată lumea, nimeni nu-i perfect! Zâmbeşti şi vezi-ţi de ale tale...

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate