Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor. Un scenariu de coşmar!

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2740 Vizualizari

Pe 26 mai s-au născut John Wayne, Philip Michael Thomas, Lenny Kravitz, Vintilă Corbul, Radu Păun, Stan Golestan.

Iar nimic în "kalendar", după zăbava de ieri, când a fost o sărbătoare dinaintea dacilor. Să ne amintim sau să ţinem minte că la daci sărbătorile ţineau, neapărat şi întotdeauna, trei zile!

Se pare că una dintre îndeletnicirile preferate ale profeţilor  a fost şi este să prevadă sau să ameninţe cu un mare cutremur.  Este şi un semn al Sfîrşitului Lumii: “şi s-a făcut cutremur mare, aşa cum nu a fost de cînd este omul pe pămînt un cutremur atît de puternic”, spune Apocalipsa lui Ioan, 16:18.  Oricum, Sfîrşitul Lumii a fost anunţat de sute de ori pînă acum, dar nu s-a jucat niciodată, probabil din lipsă de actori!  Nostradamus, Edgar Cayce, Jane Dixon dar şi Sundar Singh au profeţit cu destulă exactitate ceva cutremure de pămînt.  Dar ei sunt o elită necontestată a practicanţilor ştiinţelor secrete şi nu este deloc imposibil să aflăm că foloseau nu ştiu ce formulă matematică statistică şi de calcul al probabilităţilor pierdută dintr-un tom de matematici superioare din Biblioteca din Alexandria. 

Trebuie să ne obişnuim cu faptul că, vrem sau nu, trăim într-o zonă cu risc seismic apreciabil. Şi aceasta indiferent dacă teoria plăcilor tectonice a lui Alfred Lothar Wegener este pusă sub semnul întrebării de cîte un tînăr savant sau vechea filozofie esoterică a sferelor concentrice ale Pămîntului se pare că este confirmată de geologie.  O dată pe generaţie  cutremurul cel mare va muşca din clădiri şi va lua de lîngă noi prieteni, fiinţe iubite şi apropiate. 

Să ne imaginăm, din nou,  un scenariu de coşmar dar care poate deveni realitate, cu siguranţă.  Au loc mai multe cutremure majore pe axa Himalaia, Caucaz, Anatolia; apoi în Karst şi în nordul Italiei. Etna şi Stromboli devin mai activi. Sistemul de sateliţi aparţinând "The World-Wide Earthquake Locator"  constată variaţii majore ale ionosferei deasupra Carpaţilor de curbură. Se înregistrează şi variaţii mari ale cîmpului electromagnetic.  Sateliţii respectivi indică şi o aplecare a plăcii danubiene cu cîţiva centimetri.   Senzorii NASA dispuşi în grotele din Carpaţii de Curbură  semnalează apariţia infrasunetelor de 3,8 pînă la 4 Hz.  Tot aceiaşi senzori, sau alţii, arată că au apărut în atmosferă urme de gaze rare infernale şi indică supraconductibilitatea solului.  Apa din fântânile satelor din Vrancea are un gust ciudat, fântânile miros a sulf, nivelul apei variază mult. Sătenii sunt nervoşi, animalele neliniştite. Şerpii ies pe şosea. Vulpile şi bursucii îşi scot puii din vizuini. La Bucureşti este ora 11 noaptea.  O Lună plină, uriaşă şi roşie, domină orizontul.  Oamenii par mai nervoşi decît de obicei, sunt multe accidente de circulaţie.  Pendulele merg aiurea, sau au stat. Vulcanii noroioşi, brusc, se opresc din activitate.  Sateliţii NEIC înregistrează variaţii mari ale gravitaţiei, în Vrancea, senzorii de la sol depistează urme de radon şi dau automat alarma. 

Dispozitive de semnalizare, pe care nu ar fi vrut nimeni, niciodată, să le vadă funcţionînd, se declanşează. Este ora 10,47.  Executivul român ia legătura de urgenţă cu oamenii de ştiinţă care încep să se certe între ei în legătură cu iminenţa unui cutremur.  Intervine preşedintele care spune, cu calm, să se anunţe oamenii.  Se dă alarma în armată.  Paza civilă şi comitetul dezastre  se pun în mişcare. Este ora 11,30.  Se redactează un comunicat, spre a fi difuzat imediat de presa electronică. Este ora 12,10.  Televiziunile şi radioul informează despre „posibilitatea unui cutremur semnificativ în munţii Vrancei, în următoarele ore”. Reacţia populaţiei este aproape nulă.

Un individ inteligent de la comitetul dezastre propune să se dea alarama aeriană prin sutele de sirene de pe blocuri. Propunerea se pierde pe circuitul birocratic. Savanţii continuă să se certe.   Este ora 12,30.  Pompierii militari sunt în maşini, armata, cât mai este, complet echipată, părăseşte cazărmile. Televiziunile şi radioul mai transmit o dată comunicatul guvernului.  Mai multe ferestre se aprind în Bucureşti, unele autoturisme se pun în mişcare.  Este ora 1,10.  Cîinii comunitari, câţi au mai scăpat de furia ucigaşă,  urlă în cor a jale, a moarte.  Urmează un moment de  tăcere totală. 

Este ora 1,26 din ziua de....  O mică zguduire, ca şi cînd te-ar trage cineva de haină. Apoi se aude vuietul acela groaznic şi cutremurul începe. Durează mult, mult prea mult pentru clădirile obosite, vilele făcute fără cap şi blocurile înghesuite ale Bucureştilor.  Sau puţin, mult prea puţin, pentru cei care nu vor supravieţui.  Oare suntem pregătiţi să facem faţă acelor momente şi mai ales, celor ce vor urma după cutremur ?!

Am vrut să vă sperii, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Un frison rece poate este binevenit pe căldura asta. Câteva sute dintre domniile voastre îmi faceţi reproşuri, pe diferite tonalităţi de la admiraţie la somaţie, pe tema: "...dacă ştiu când este un cutremur, de ce nu zic verde, ca să ştie toată lumea...". Majoritatea se legă de faptul că în articolul pentru sâmbătă 24 şi duminică 25 am adus vorba despre cutremur şi printre rânduri...

Ba, un domn care se pare că este bine inforamt şi care semnează "Argus" îmi pune în faţă o listă cu articolele mele din ultimii trei ani şi cu cutremurelor simţite în România. Trage concluzia că exită o corespondenţă de sută la sută şi mai mult, afirmă că în zilele în care am prevăzut că ar fi posibile cutremure, eram cu toată familia, în siguranţă, undeva, în Prahova...

Nu ştiu ce să zic şi eu mă mir de cât de deştept pot să fiu, mai deştept ca Einstein, că tot se poartă vorba...

Dar, mai bine, citiţi-mi horoscopul meu pe zodii, nu are catastrofe sau nenorociri, acelea vin singure, neinvitate, nu le poate prevede nimeni, dar o să fie o zi când... nu mâine, pentru că, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC 

După program stai mai mult in aer liber, plimbă-te! O bicicleta ar fi ideala, dar şi mersul pe jos nu-i de lepădat! Calmul tău relativ se hrăneşte din aer şi soare, din foşnet de frunze...

Domeniul sentimental este favorizat de conjunctură. Atenţie la vremea capricioasă! Ziua de astăzi trebuie sa-ti aminteasca de vorba populara „strângeţi hora nu fiţi hoţi, că de nu, vă tai pe toţi ”. Ai mai toate planetele grele în aspecte bune, ceea ce înseamnă că vei avea un „feed back” pozitiv din partea anturajului, prietenilor şi... colegilor.

TAUR  

Astăzi ai unele probleme de comunicare, ţi se reproşează lucruri pe care nu le înţelegi. Ce vrei, nu poţi să placi la toată lumea, nimeni nu-i perfect! Zâmbeşti şi vezi-ţi de ale tale...

Şi afacerile sunt bine aspectate, dar apare în continuare semnul acela de schimbare şi de redirecţionare spre o alta situaţie. Nu avea grijă, ai în continuare aceiaşi  „prieteni credincioşi”, dar pe total mediul se schimbă. Nu uita că numai în dragoste sunt duşmani o dată pentru totdeauna. În politica şi afaceri alianţele şi duşmăniile se schimbă în funcţie de interesul momentului. De aceea există vorba „nu este nimic personal”...

GEMENI   

Eşti, în acelaşi timp, Zorro şi un haiduc care fură inimi... E bine că iei apărarea celor slabi, e foarte bine că iubeşti! Azi încearcă să teoretizezi, să fii logic, ca să ai aliaţi loiali!

După o dimineaţă plină este bine să eviţi izbucnirile emoţionale şi să te relaxezi. Nu este indicată schimbarea la care te gândeşti. La serviciu, zi ideală pentru analize, întâlniri şi şedinţe pentru stabilirea unor noi direcţii de dezvoltare şi amplificarea celor vechi. Nu te enerva din lucruri mărunte cum ar fi incidentele casnice sau întîrzierile.

RAC   

O zi calmă şi cuminte, cum nu ai mai avut de mult şi de aceea eşti tandru şi înţelept, iar norocul îţi surâde.  Poţi să speri că şi pentru tine iubirea are o felie de tort pusă la păstrare.

Păstrează-ţi serenitatea şi buna dispoziţie. Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, având impresia, pe undeva,  că eşti oglinda conştiinţei lor.   Este luni, aşa că du-te, după program, la un film bun, în premieră!

LEU   

Eşti aproape umit de ziua de astăzi! Ai o formă de zile mari şi chiar şi serviciul îţi apare într-o lumină ceva mai favorabilă! Sunt mulţi cei care te plac, ba cineva, chiar, te iubeşte!

Ziua de azi este numai bună pentru finalizarea unor proiecte profesionale. Trebuie, numai, să te concentrezi  foarte bine – ai o mare putere de focalizare pe termen scurt, însă. Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes.  De mai multa vreme doreai un grad mai mare de libertate materiala pe care stelele te sprijina astăzi sa-l obtii prin harnicie si chiar cu puţin noroc.  

FECIOARĂ  

Eşti oarecum dezamagit de ceea ce se întamplă. De parcă nu ar fi urmarea directă a socotelilor greşite. Totuşi, azi te hotărăşti  sa fii ceva mai vesel şi să încerci să îndrepţi lucrurile.

Veşti bune de la rude şi prieteni. Astăzi este o perioadă de timp legată de protecţie. În aceiaşi măsură doreşti să oferi protecţie, cât şi să te bucuri tu însuţi de ea. Protecţia însemnând tot ceea ce te face să te simţi bine şi în siguranţă, de la bani la o vorbă bună, de la un gest de prietenie la o promisiune avantajoasă, de la o carte bună la un sfat de taină cu prieteni adevăraţi.

BALANŢĂ  

Azi nu te obosi prea tare, oboseala cronică şi eforurile din ultimul timp încep să se vadă. Dar, reuşeşti să transmiţi celor din jur armonia care te caracterizeză ca supus al planetei Venus.

Nu te băga în discuţii tensionate, pentru că ai altceva mai bun de făcut şi mai profitabil.Totusi, astazi vei avea de caştigat daca vei adauga si un zambet. Acordă mai mult timp familiei,  prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine. Cu toate că este luni, cap de săptămână, eşti favorizat, mai ales în domeniile legate de familie şi cămin. Poţi realiza ceea ce ţi-ai propus de mai mult timp.

SCORPION   

Realizezi că faci parte dintr-un plan, astrele incep să se uite mai atent la proiectele tale. Norocul ajută pe cei îndrăzneţi! Ai tot ce îţi trebuie ca să reuşeşti iar ziua este favorabilă.

Pentru tine este o perioadă complexă, dar care poate fi chiar monotonă. Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane potenţial ostile, sau discuţiile în contradictoriu cu partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune.  Pe de altă parte carisma ta este în creştere şi poţi avea o serie de succese sociale.

SĂGETĂTOR    

Dimineaţa, la serviciu, la muncă, ai o revelaţie! Parcă înţelegi ceva ce îţi era intrzis până în acest moment. E de bine, procesul de spiritualizare îţi aduce pace sufletească şi echilibru!

Nimic nu te întristeză azi si esti convins ca meriti mai mult. Poate că da, poate că nu, dar nu te astepta la minuni. Primeşti veşti, unele bune, despre proiectele tale pe    termen lung, dar altele te fac să schimbi nişte planuri. Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic ! Îţi faci planuri de vacanţă. Un umanism naiv si bunatatea caracteristice zodiei te fac vulnerabil la santajul sentimental paracticat de una dintre realatiile tale.

CAPRICORN      

Cu toate că eşti perfecţionist şi bine intenţionat, parcă azi nu ţi-ai rupe oasele pentru alţii, mai ales că ştii că sunt pui de lele. Zâmbeşte, pupă-i în bot şi papă tot, vorba din popor!

Experienta este suma greselilor care dor cel mai mult. In dragoste este bine sa-ti recunosti greselile, mai ales pe cele neimportante! Rasfatul propriu nu te ocoleste in ziua de azi. Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile în suspensie. Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut.

VĂRSĂTOR  

 Ziua îţi aduce posibile răspunsuri, posibili colaboratori şi o promisiune de mai bine. Entropia este mare, dar rămâne speranţa. Relaxează-te, altfel vei avea probleme cu căderea părului!

Azi trebuie sa zâmbeşti şi să-ti pastrezi calmul, mai ales daca auzi si vezi lucruri neplăcute; mănâncă alimente naturale si evită dulciurile industriale. In urma unei analize cinstite şi atente trebuie sa lasi deoparte problemele care nu sunt ale tale si sa te concentrezi pe propriile interese, pe interesele familiei tale. La serviciu, la muncă, unde îţi petrecţi dimineţile şi uneori toată ziua, te bucuri de o eficienţă mărită, aşa că profită şi rezolvă, finalizează, termină proiectele, lucrările mai dificile.

PEŞTI   

Nu cumpăra nimic important, nu lua şi nu da bani cu împrumut. Un aspect negativ din a doua casă, a banilor şi proprietăţilor, te poate face să pierzi bani, dacă nu eşti atent şi prudent!

Proiectele tale de viitor suferă de un defect major - se bazeaza mai mult pe întamplare decat pe planificarea abila a fortele proprii! Pe de altă parte zodia ta este zodia lucrului bine făcut, solid. Ai idei grozave, strălucitoare chiar, dar nu le pui în aplicare. Un parteneriat cu o „zodie analitică” gen Fecioara, de exemplu, nu ar fi o idee prea rea. Tu ai fi cu ideile, iar partenerul cu detaliul!
Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate