Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. „Tesla Motors” produce bateria viitorului

Radu Ştefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 3744 Vizualizari

Pe 11 ianuarie s-au născut Alexander Hamilton, Rod Taylor, Jean Chretien, Boris Caragea, Leonid Dimov.

În calendarul creştin ortodox este Cuviosul Teodosie cel Mare, începătorul vieţii de obşte.

Iniţial, protector al pruncilor şi al femeilor însărcinate, sau cu probleme la naştere, Cuv. Teodosie, primul călugăr de obşte, devine protector şi stăpân şi peste cutremure.

Analizând istoric acest detaliu asistăm la modul de edificare a mitologie, a legendei – cum se face un sfânt!

În 11 ianuarie 1838 a avut loc, la orele prânzului, un mare cutremur de pământ cu epicentrul în Vrancea. După descrierea cronicarului: „La Sf. Teodosie s-a întâmplat cutremur mare, de povestesc bătrânii că nu se putea sta omul în picioare, de s-aplecau copacii cu vârful la pământ, vitele şi oile zbierau, iar câinii urlau a mort”. Th. Speranţia

Nu se ştie exact câte vieţi s-au pierdut, câte sate s-au distrus, câte oraşe au fost mistuite de foc, urmare a cutremurului. Multe, probabil!

Poporul a interpretat dezastrul, nenorocirea care se abătuse asupra-i, ca pe o pedeapsă a Sfântului, care nu fusese respectat. În logica populară imbatabilă, cine poate dezlănţui urgia cutremurului, acela poate să o controleze şi deci să apare de cutremur.

Mai are Cuv. Teodosie o particularitate care îmi place foarte mult: alungă dăunătorii, pe paraziţi.

Pilda care ni s-a transmis arată un călugăr foarte bătrân care nici nu mai putea să meargă, dar tot sare în ajutorul oamenilor. Dus pe braţe pe ogoarele bântuite şi pustiite de lăcuste şi omizi el se roagă Sf. Treimi şi spune: „Aşa vă porunceşte Stăpânul vostru cel de obşte al tuturor, să nu pierdeţi ostenelele omeneşti şi să nu mâncaţi hrana săracilor!”. Iar dăunătorii au pierit pe dată!

Ce bine ar fi să vină Cuv. Teodosie şi pe la noi şi să alunge lăcustele şi omizile cu două picioare, ca tare s-a umplut ţara de profitori şi paraziţi!

Dragi lupi, padawni şi hobbiţi în weekend mi-au atras atenţia două ştiri. Prima este că „Mein Kampf”, volumul autobiografic, în două părţi, scris de Adolf Hitler între anii 1924-1926 este liber de orice sarcină, intrând în domeniul public. De la moartea, prezumtivă, a autorului au trecut 70 de ani şi nu există niciun copyright. Oricine poate să o publice. Pentru mine nu este de niciun interes, am citit cartea acum cincizeci de ani, când limba germană învăţată mi-a permis acest lucru. Tata avea, în rândul doi în bibliotecă, ca să nu se vadă, un volum, primit în timpul războiului de la comandatul escadrilei Otto, de WF-190 în care zburase în misiuni de Panzerjaeger. Pe atunci nu mi-a făcut nicio impresie, decât constatarea că Hitler a aplicat exact, la literă, ceea ce scrisese, când a ajuns la putere. „Ein Man, ein Wort, ein Mort” vorba lui Tănase, din filmul „Actorul şi sălbaticii”. Ce oameni, ce ţară am avut!

A doua ştire este legată de carismaticul fondator al „Tesla Motors”, Elon Musk, care, după anul nou, a anunţat că împreună cu Con Edison Development şi GE va produce bateria viitorului, capabilă de 24 MWh şi nu mai mare decât un diplomat. “Este ca şi cum ai înghesui un elefant într-un diplomat Samsonite” a spus, plastic, Pratima Rangarajan, director general de producţie şi marketing la GE Energy Storage. “Dar o s-o facem!”

Bateria viitorului, probabil litiu-ion, dar şi un hocus-pocus cu bobine Tesla, va deschide larg calea vehiculelor electrice şi a ansamblurilor panouri solare-baterie-invertor, care pot alimenta mici orăşele. Se crede că nu mai departe de doi ani de zile bateria, care este de mii de ori mai puternică decât bateria noastră auto din prezent, va intra în producţie de serie. Dacă este adevărat, aceste baterii Tesla ne vor schimba radical viaţa şi aspectul lumii ce va să vie.

Dar poate să fie doar o intoxicaţie, ca şi nodulii de metale de pe fundul oceanului, cei ai lui Howard Hughes, strategie menită să facă presiune asupra petrolului, a preţului. O să vedem, pentru că, mâine, vă asigur, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Nu mai mânca atâta ciocolată, sub pretext că are magneziu şi serotonină. De fapt acoperi frustrările tale, lipsa de înţelegere şi invidia colegilor tăi. Nu riposta, bârfa se stinge singură! Lasă ambiţiile şi vanitatea de o parte şi bucură-te de vremea milostivă. Perioada zilei de azi este pentru cei născuţi sub semnul Berbecului o perioadă bună ca sa admire natura, adică natura umana. O mică supărare dar pe total perioada - îţi este favorabilă. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nicio importanţă. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii.

TAUR Eşti înconjurat de bune intenţii, la serviciu, dar şi acasă. Trebuie să comunici cu cei din jurul tău, să precizezi cum te pot ajuta, coopera. Depistează interesele comune, aşa este mai uşor! Astăzi este ziua în care trebuie să dai dovadă de exactitate şi precizie, altfel, poţi avea de pierdut. Trebuie, de asemenea, să fii foarte clar în exprimarea sentimentelor. Dar, nu trebuie să vorbeşti mult. Pregăteşte din timp ce ai de spus, fă-ţi stereotipuri de exprimare şi repetă de mai multe ori ceea ce este într-adevăr important pentru tine. În felul acesta nu poţi să greşeşti!

GEMENI Trebuie să dai dovadă de diplomaţie în relaţiile cu cei de la serviciu, unde activezi. Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este avantajat. Evită enervarea înainte de masă şi în general. Relaxează-te înainte să adormi şi gîndeşte-te la lucruri plăcute - aşa te vei odihni complet. O perioada buna, pe care o meriti. Eşti rapid, ai imaginaţie şi darul vorbelor, deci ai certe calitati pe care perioada aceasta de timp le poate pune in valoare. Daca cauti ceva de lucru, sau ceva mai bun, atunci ai toate şansele să gaseşti începând de astăzi. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate bune.

RAC Cooperează mai strâns cu partenerii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei. Problema este cea a statului social. De fapt, nu vrei să recunoşti că lipsa banilor te face mizantrop! Zodia îţi este favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. Succese minore în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în nici un mod. Cooperează mai strâns cu partenerii, fie de afaceri, fie de amor şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei, cu un zâmbet şi dulce, dulce ca o prăjiturică din Orient.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate