Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor. TC: atenţie, televizorul se uită la tine

Radu Ştefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 4095 Vizualizari

Pe 18 februarie s-au născut Toni Morrison, Andres Segovia, Yoko Ono, John Travolta, Milos Forman, Matt Dillon, Cybill Shepherd, Alessandro Volta, George Kennedy, Marin Sorescu, Constantin Cotimanis.

Nimic în "Kalendar" iar în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Leon din Roma, Agapit din Sinai şi Sinadei.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, miercurea primesc curierul, acum ştiţi cum şi ce. Nu sunt secrete militare, ci doar informaţii publice puţin prelucrate şi traduse. O să dau şi sursa, pentru buna desfăşurare a procesului, ca să nu fie niciun dubiu. Iată:

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat, in luna ianuarie, programele de supraveghere a cetatenilor in Ungaria, decizie ce ar putea constitui un precedent pentru restul statelor membre ale UE. Astfel, supravegherea persoanelor exercitata de catre autoritatile maghiare in scopuri antiteroriste a fost declarata ilegala. Decizia Curtii europene vine dupa ce guvernul de la Budapesta a fost criticat de nenumarate ori pentru restrictiie impuse presei şi ONG-urilor în scopul apărării ţări. Ungaria dispune de trei luni pentru a solicita recurs in camera superioara a Curtii Europene a Drepturilor Omului. De mentionat ca pe parcursul ultimelor luni, unele personalitati politice din UE s-au pronuntat in favoarea consolidarii serviciilor de informatii si pentru un control superior al tehnicilor de criptare. Specialistii in protejarea vietii private estimeaza ca decizia Curtii europene ar putea multiplica plangerile pe aceste subiecte şi în alte state membre ale UE.

Sursă: http://www.euractiv.fr/section/europe-de-l-est/news/la-hongrie-condamnee-pour-son-programme-de-surveillance-de-masse/

Această ştire coroborată cu:

BBC si-a confirmat intentia de a pune la punct o noua tehnologie de analizare a expresiilor fetei celor care privesc la televizor. Noua tehnica baleiaza faţa telespectatorului şi măsoară raspunsurile emoţinale în timpul campaniilor de marketing. Pentru început vor fi analizate circa 5.000 de persoane intr-un test realizat impreuna cu societatea britanica “CrowdEmotions”. Noua tehnologie va permite BBC sa inregistreze imediat, instantaneu, fiecare reactie faciala si sa analizeze sase posibile reactii emotionale constiente si inconstiente: tristetea, perplexitatea, fericirea, frica, respingerea şi surpriza. Responsabilii serviciului de publicitate din BBC au afirmat ca aceasta tehnologie le-a permis sa gaseasca raspunsul emotional al fiecarei persoane şi sa-si dea seama ce simteau subiecţii în legatura cu conţinutul pe care il vizionau. Astfel se poate renunţa la tipul vechi de analiza a reactiilor masurate pe baza paginilor vizionate şi a timpului afectat.

Sursă: http://www.digitalspy.com/tech/news/a783244/bbc-plans-to-scan-your-face-and-measure-your-emotions-while-you-watch-tv/

Teoria conspiraţiei spune că suntem observaţi prin ecranele televizoarelor şi prin camerele video ale laptopurilor, sau tabletelor.

Dacă privim cele două ştiri, două informaţii, teoria conspiraţiei se confirmă! Oricine are un televizor de ultimă generaţie, sau un laptop cu cameră video, o tabletă, sau un mobil fiţos, ei bine, oricine poate fi observat şi ascultat de cine are posibilitatea. Nu, nu este vorba de serviciile secrete. Nu, numai de ele. În general serviciile secrete sunt limitate şi mutilate de legi ciudate şi de o tehnologie nu întotdeauna modernă. Sunt sute de firme particulare din Europa, America şi, mai ales, China, care se ocupă cu „sondajele” sau „studiile sociologice” care au tehnica necesară, nu foarte scumpă, să spioneze pe oricine şi oricând.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, uneori, uitându-vă la televizor aveţi o senzaţie ciudată. Da, da, aşa este, cineva vă priveşte din televizor!

Sigur, cine mai are un televizor cu tub catodic, acela este scutit de supraveghere. În State, prietenii mei caută maşini de scris manuale şi televizoare cu tub. Oare de ce? Au ceva de ascuns? Nu, dar nimănui nu-i place ca cineva străin să se holbeze la el şi să-i înregistreze obiceiurile, reacţiile şi preferinţele. Pentru că povestea cu antiterorismul este parţial adevărată, mare parte din spionajul prin televizoare şi tablete se face cu scopuri economice. Lumea vrea să facă bani, nu să te apere de ameninţări!

Şi ca un ultim argument, marii guru ai informaticii şi hackerii care contează au lipită o bucăţică de staniol sau o gumă de mestecat pe obiectivul camerei web a laptopului. Ştiu ei ce ştiu! Acum ştiţi şi domniile voastre!

Vă las în faţa televizoarelor, tabletelor sau a mobilelor, uneori mai inteligente decât posesorul, dar vă rog eu mult lăsaţi doza sau paharul de bere. În România, berea pare că este otravă curată! Vezi: https://www.occrp.org/en/investigations/4943-romania-bioteching-poor-beer-for-poor-countries

Acum cu voia domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mă duc să caut “Pulp Fiction” cu John Travolta, care astăzi împlineşte 62 de ani şi dacă mai am timp, o să o revăd cu plăcere pe Cybill Shepherd, care, tot astăzi, împlineşte 66 de ani, în “Moonlighting” serialul din anii 80’ în care îl are ca partener pe Bruce Willis, în mare formă şi cu mult păr pe cap!

Şi, last but not least, iată ce spune Aurora Simionescu pe pagina ei de FB (eu nu am cont de FB mi-a trimis unul dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi): “Ladies and gentlemen, I give you: the world's youngest astronomy satellite! We are now in orbit. All instruments on board will be switched on gradually, the extensible optical bench deployed, and we will be running many tests and calibration measurements along the way, so our work has just begun, and it will be a while until we are in normal operation mode. Nevertheless, this evening, we have a great reason to celebrate!”

M-am mândrit întotdeauna cu românii de pretutindeni, singurul meu regret este că Aurora nu-mi este fină, sau nepoată! Pentru mine Aurora Simionescu este infinit mai celebră decât, de exemplu, Simona Halep. Depinde de unghi de vedere, depinde de ce preţuieşti pe lumea aceasta, este părerea mea, vorba lui Văcăroiu!

Haideţi cu toţii spre ziua de mâine, cu speranţă şi gânduri bune, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Astăzi, mai mult ca oricând, îţi place traiul bun şi fără griji. Dar ai multe de făcut, drumuri şi programări. Totuşi, pe seară, oferă-ţi ce-i mai bun, cine se respectă, este respectat! Ai ocazia să demonstrezi că buna ta credinţă este valabilă, legitimă şi apreciată de anturaj. Profesional, se deschid nişte căi noi, constructive, direcţii care îţi atrag imediat atenţia! Nu lua decizii importante astăzi, mai ales în a doua parte a zilei. Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de proprietate şi familie.

TAUR Ai probleme sentimentale? Azi nu te baza pe intuiţie şi impresii. Eşti prea subiectiv şi emoţiile tale sunt prea puternice ca să ai o poziţie corectă. Mai aşteaptă, conjunctura se schimbă. O zi favorabilă contactelor sociale profitabile, întâlnirilor fructoase. Cu toate că oboseala cronică îţi închide ochii, mai ai suficientă energie, pentru că eşti foarte motivat. Profită de configuraţia cosmică favorabilă si regăseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufleteasca. Uneori este mai important şi mai placut să încerci să-ţi găseşti echilibrul, poate chiar cu ajutorul unui sfat de la o persoană cu experienţă.

GEMENI Luna, în aspecte bune cu Soarele şi Neptun, arată o mulţime de evenimente, veşti şi emoţii. Eşti gata la exagerari de tip Münchausen, dar susţine punctul tau de vedere cu pasiune şi umor! Este momentul unei discuţii dificile, pe care le-aţi amânat mereu. Sorţii sunt favorabili, ziua e fastă, trebuie să ai curaj şi să rezolvi problemele, fie sentimentale, fie profesionale. Astăzi trebuie să-ţi îndrepţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit. Poţi valorifica unele obiecte care nu-ţi mai trebuie. Fă puţină ordine şi poate obţii şi ceva bani. Daca ai ceva de vândut, la preţ redus, poate mărţişoare sau bijuterii, acum este momentul!

RAC Astrele indică o zi uşoară şi comodă. Nimic foarte important, nicio veste de luat în seamă. O zi bună, pentru că micile necazuri cotidiene nu-ţi mai tulbură calmul şi serenitatea sufletului. Întrezăreşti spectrul unui posibil eşec, poate sentimental. Nu intra în bătălie! Retrăge-te acum şi luptă mâine, păstrează-ţi liniştea! Sau în altă zi, când eşti sigur de victorie. Nu-ţi epuiza resursele, replierea înţeleaptă pregăteşte viitorul succes. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apoi ţineţi-te de ea.

LEU Ai nevoie de mişcare, atât sport, mişcare fizică, cât şi schimburi de idei, mişcare spirituală. Sport poţi să faci în parc, sau la sală dacă e frig, cât despre scrima gândirii, cu cine, oare? Ai un mod de abordare direct şi-ţi place să rezolvi lucrurile clar şi net, dar azi trebuie să foloseşti multă diplomaţie şi poate puţină ipocrizie. Aşa sunt timpurile, aşa sunt oamenii! Ai un program aglomerat, cu mult de lucru şi cu multa agitaţie, dar astazi este bine sa vorbeşti mult fără sa spui mare lucru şi să nu iei decizii importante. Ceea ce nu poţi rezolva, amână, că nu este nicio ruşine - amană, dar cu termen fix!

FECIOARĂ Astăzi lucrurile par că se încurcă şi ai nevoie de ajutor şi înţelegere din partea celor din jurul tău. Nu este nimic important, doar o zi cu o indispoziţie trecătoare. Mâine eşti ca nou! Încă de dimineaţă, ca o muscă supărătoare, un mic amănunt te enervează inutil. Calmează-te, nu ai motive, familia este bine, prietenii te stimează, la serviciu este activitatea obişnuită! Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o mica decepţie sentimentală, mai curând o confirmare a unei temeri mai vechi. Şi nu ezita să spui „Iarta-mă, am greşit!” iar dacă este cazul poţi aduga un buchet mare de flori!

BALANŢĂ Eşti prea încordat, prea nervos. Eliberează principiile negative prin sport, sau prin practicarea unei metode spirituale. Rugăciunea şi postul, cumpătarea, sunt folosite pe meridianul nostru! Dimineaţa desfăşori o mare cantitate de energie ca să rezolvi o parte din situaţiile urgente. Drept urmare stelele te sfătuiesc să-ţi organizezi o seară plăcută, liniştită şi relaxantă. Ai o perioadă care te avantajează, mai ales în relaţiile sentimentale. Poate fi o zi bună, îţi şoptesc stelele. Ai mult de lucru, dar e plăcut. Relaxează-te, zâmbeşte, respira adânc (vezi să nu fumeze cineva lângă tine)!

SCORPION Trebuie să depăşeşti blocajul emoţional şi monotonia unei zile obişnuite, dintr-un anotimp incert. Schimbarea necesară din viaţa ta se poate face cu paşi mici, prin recificări succesive. O zi parţial nefavorabilă în care trebuie să spui mai tot timpul nu. Evită orice propunere, invitaţie, discuţie, compromis şi ziua va fi salvată! Stai în defensivă şi pândeşte. Dacă poţi! Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele nu te avantajează. Cu anturajul apropiat, chiar în familie, zâmbeşte larg şi evită orice discuţie care poate degenera în replici. Stai la pândă, zâmbeşte şi „dă din coada veninoasă”, o zi trece repede. Mai ales dacă este nefavorabilă!

SĂGETĂTOR Te grăbeşti prea mult şi pui şi pe alţii pe fugă! Aşa nu ai timp şi ocazia ca să concretizezi ceva. Azi fii mai cumpătat, nu te împrăştia în toate părţile şi lasă pe cei din jur să răsufle! Nu lăsa timpul să treacă păgubos, fără să faci bani. Insistă ca să reuşeşti! Stelele te avantajeaza astazi in relatiile cu semnele de pamant şi foc. Este bine să ocoleşti nativii nascuti sub semne de aer si apa. Cu toate ca îţi place sa ai un răspuns placut din partea anturajului, astazi configuratia astrologica îţi indica să insişti, chiar dacă nu este foarte elegant şi armonios, dar lasă grabă, pentru că strică treaba!

CAPRICORN Perfecţionismul şi realismul care te caracterizează, azi te pot ajuta foarte mult, pentru că ai de rezolvat unele probleme complicate, de fineţe, delicate, atât la serviciu cât şi acasă. Mare atenţie la orele serii. Nu trage tigrul de mustăţi, cum se zice în Orient, e bine să fii precaut ca să eviţi o posibilă neplăcere, mai ales dacă eşti la drum. Stelele previn, nu obligă! Poate nu trebuie sa călătoreşti – iar daca totuşi eşti obligat sa pleci undeva, este bine sa evţi avionul – elementul aer îţi este ostil în această perioadă. Totuşi, horoscopul este bun în general, aşa că ai unele oportunităţi.

VĂRSĂTOR Astăzi parcă nimic nu te poate tulbura şi nimic nu pare important. Pare a fi o zi în care te poţi ocupa de interesele tale, de o pasiune, poate un hobby. Dar, nu pierde timpul degeaba! Dă dovadă de realism şi stai cu picioarele pe pământ. Nu eşti nici invincibil, nici imortal. Astăzi nu promite nimic, nu te alătura cauzelor păguboase care par deja pierdute, păzeşte-ţi buzunarele. Trebuie sa nu te implici în vechi probleme, măcar astăzi şi să te bucuri de o mai mare libertatea individuala – adica să ai mai mult timp liber numai pentru tine.

PEŞTI Cu Soarele gata să intre în zodie şi Neptun mereu prezent, situaţie pare normală, obişnuită, cu un procent de “déjà vu”! Astăzi trebuie să-ţi regăseşti ritmul tău natural de viaţă şi muncă. Eşti suficient de obiectiv, aşa că poţi să e implici în situaţii mai complicate care cer fler şi o gândire superioară. Dacă nu te pricepi, amână, nimeni nu este perfect! Este o perioadă în care nu trebuie să te laşi descurajat de nerealizări sau de întîrzierea finalizării unor proiecte.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 08:22 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 00:32 ULTIMA MUTARE A LUI PONTA. Dragnea, luat prin surprindere 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 21:36 Gușă, previziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului” 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 18:18 Grindeanu are sfaturi preţioase: „Viitorul prim-ministru să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea" 17:00 CANCER ÎN JUSTIŢIE! Dezvăluirea anului vizează un judecător de la ÎCCJ. Relaţii incestuoase cu sora sa 16:55 CTP are un mesaj dur după moţiune: „ PSD e condus prin FRICĂ” 16:21 Grindeanu este istorie. DRAGNEA ŞTIE CELE 4 NUME care POT AJUNGE PREMIER: „Sunt din PSD” 13:50 Prima REACȚIE de la COTROCENI, după CĂDEREA Guvernului. Consultări cu partidele, începând de luni 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate