Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. TC: atenţie, televizorul se uită la tine

Radu Ştefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 4101 Vizualizari

Pe 18 februarie s-au născut Toni Morrison, Andres Segovia, Yoko Ono, John Travolta, Milos Forman, Matt Dillon, Cybill Shepherd, Alessandro Volta, George Kennedy, Marin Sorescu, Constantin Cotimanis.

Nimic în "Kalendar" iar în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Leon din Roma, Agapit din Sinai şi Sinadei.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, miercurea primesc curierul, acum ştiţi cum şi ce. Nu sunt secrete militare, ci doar informaţii publice puţin prelucrate şi traduse. O să dau şi sursa, pentru buna desfăşurare a procesului, ca să nu fie niciun dubiu. Iată:

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat, in luna ianuarie, programele de supraveghere a cetatenilor in Ungaria, decizie ce ar putea constitui un precedent pentru restul statelor membre ale UE. Astfel, supravegherea persoanelor exercitata de catre autoritatile maghiare in scopuri antiteroriste a fost declarata ilegala. Decizia Curtii europene vine dupa ce guvernul de la Budapesta a fost criticat de nenumarate ori pentru restrictiie impuse presei şi ONG-urilor în scopul apărării ţări. Ungaria dispune de trei luni pentru a solicita recurs in camera superioara a Curtii Europene a Drepturilor Omului. De mentionat ca pe parcursul ultimelor luni, unele personalitati politice din UE s-au pronuntat in favoarea consolidarii serviciilor de informatii si pentru un control superior al tehnicilor de criptare. Specialistii in protejarea vietii private estimeaza ca decizia Curtii europene ar putea multiplica plangerile pe aceste subiecte şi în alte state membre ale UE.

Sursă: http://www.euractiv.fr/section/europe-de-l-est/news/la-hongrie-condamnee-pour-son-programme-de-surveillance-de-masse/

Această ştire coroborată cu:

BBC si-a confirmat intentia de a pune la punct o noua tehnologie de analizare a expresiilor fetei celor care privesc la televizor. Noua tehnica baleiaza faţa telespectatorului şi măsoară raspunsurile emoţinale în timpul campaniilor de marketing. Pentru început vor fi analizate circa 5.000 de persoane intr-un test realizat impreuna cu societatea britanica “CrowdEmotions”. Noua tehnologie va permite BBC sa inregistreze imediat, instantaneu, fiecare reactie faciala si sa analizeze sase posibile reactii emotionale constiente si inconstiente: tristetea, perplexitatea, fericirea, frica, respingerea şi surpriza. Responsabilii serviciului de publicitate din BBC au afirmat ca aceasta tehnologie le-a permis sa gaseasca raspunsul emotional al fiecarei persoane şi sa-si dea seama ce simteau subiecţii în legatura cu conţinutul pe care il vizionau. Astfel se poate renunţa la tipul vechi de analiza a reactiilor masurate pe baza paginilor vizionate şi a timpului afectat.

Sursă: http://www.digitalspy.com/tech/news/a783244/bbc-plans-to-scan-your-face-and-measure-your-emotions-while-you-watch-tv/

Teoria conspiraţiei spune că suntem observaţi prin ecranele televizoarelor şi prin camerele video ale laptopurilor, sau tabletelor.

Dacă privim cele două ştiri, două informaţii, teoria conspiraţiei se confirmă! Oricine are un televizor de ultimă generaţie, sau un laptop cu cameră video, o tabletă, sau un mobil fiţos, ei bine, oricine poate fi observat şi ascultat de cine are posibilitatea. Nu, nu este vorba de serviciile secrete. Nu, numai de ele. În general serviciile secrete sunt limitate şi mutilate de legi ciudate şi de o tehnologie nu întotdeauna modernă. Sunt sute de firme particulare din Europa, America şi, mai ales, China, care se ocupă cu „sondajele” sau „studiile sociologice” care au tehnica necesară, nu foarte scumpă, să spioneze pe oricine şi oricând.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, uneori, uitându-vă la televizor aveţi o senzaţie ciudată. Da, da, aşa este, cineva vă priveşte din televizor!

Sigur, cine mai are un televizor cu tub catodic, acela este scutit de supraveghere. În State, prietenii mei caută maşini de scris manuale şi televizoare cu tub. Oare de ce? Au ceva de ascuns? Nu, dar nimănui nu-i place ca cineva străin să se holbeze la el şi să-i înregistreze obiceiurile, reacţiile şi preferinţele. Pentru că povestea cu antiterorismul este parţial adevărată, mare parte din spionajul prin televizoare şi tablete se face cu scopuri economice. Lumea vrea să facă bani, nu să te apere de ameninţări!

Şi ca un ultim argument, marii guru ai informaticii şi hackerii care contează au lipită o bucăţică de staniol sau o gumă de mestecat pe obiectivul camerei web a laptopului. Ştiu ei ce ştiu! Acum ştiţi şi domniile voastre!

Vă las în faţa televizoarelor, tabletelor sau a mobilelor, uneori mai inteligente decât posesorul, dar vă rog eu mult lăsaţi doza sau paharul de bere. În România, berea pare că este otravă curată! Vezi: https://www.occrp.org/en/investigations/4943-romania-bioteching-poor-beer-for-poor-countries

Acum cu voia domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mă duc să caut “Pulp Fiction” cu John Travolta, care astăzi împlineşte 62 de ani şi dacă mai am timp, o să o revăd cu plăcere pe Cybill Shepherd, care, tot astăzi, împlineşte 66 de ani, în “Moonlighting” serialul din anii 80’ în care îl are ca partener pe Bruce Willis, în mare formă şi cu mult păr pe cap!

Şi, last but not least, iată ce spune Aurora Simionescu pe pagina ei de FB (eu nu am cont de FB mi-a trimis unul dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi): “Ladies and gentlemen, I give you: the world's youngest astronomy satellite! We are now in orbit. All instruments on board will be switched on gradually, the extensible optical bench deployed, and we will be running many tests and calibration measurements along the way, so our work has just begun, and it will be a while until we are in normal operation mode. Nevertheless, this evening, we have a great reason to celebrate!”

M-am mândrit întotdeauna cu românii de pretutindeni, singurul meu regret este că Aurora nu-mi este fină, sau nepoată! Pentru mine Aurora Simionescu este infinit mai celebră decât, de exemplu, Simona Halep. Depinde de unghi de vedere, depinde de ce preţuieşti pe lumea aceasta, este părerea mea, vorba lui Văcăroiu!

Haideţi cu toţii spre ziua de mâine, cu speranţă şi gânduri bune, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Astăzi, mai mult ca oricând, îţi place traiul bun şi fără griji. Dar ai multe de făcut, drumuri şi programări. Totuşi, pe seară, oferă-ţi ce-i mai bun, cine se respectă, este respectat! Ai ocazia să demonstrezi că buna ta credinţă este valabilă, legitimă şi apreciată de anturaj. Profesional, se deschid nişte căi noi, constructive, direcţii care îţi atrag imediat atenţia! Nu lua decizii importante astăzi, mai ales în a doua parte a zilei. Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de proprietate şi familie.

TAUR Ai probleme sentimentale? Azi nu te baza pe intuiţie şi impresii. Eşti prea subiectiv şi emoţiile tale sunt prea puternice ca să ai o poziţie corectă. Mai aşteaptă, conjunctura se schimbă. O zi favorabilă contactelor sociale profitabile, întâlnirilor fructoase. Cu toate că oboseala cronică îţi închide ochii, mai ai suficientă energie, pentru că eşti foarte motivat. Profită de configuraţia cosmică favorabilă si regăseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufleteasca. Uneori este mai important şi mai placut să încerci să-ţi găseşti echilibrul, poate chiar cu ajutorul unui sfat de la o persoană cu experienţă.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate