Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Solar Impulse 2 a ajuns în America

Radu Ștefănescu
Autor: | | 5 Comentarii | 3463 Vizualizari

Pe 25 aprilie s-au născut: Oliver Cromwell, Giugliemo Marconi, Ella Fitzgerald, AL Pacino, Vladimir Jirinovsky, Bjorn Ulvaeus (ABBA), Lia Manoliu.

În calendarul creştin ortodox, pe 25 aprilie, sunt Sfinţii: Ap. şi Ev. Marcu, Vasile din Poiana Mărului. Sfânta și Marea Luni. Denie.

În ”Kalendar” după sărbătorirea vânătorilor, a războinicilor, a cailor, după „Paştele Cailor” iată o nouă sărbătoare a animalelor, pe 25 aprilie,  “Marcu Boilor”. Dar oare de ce aveau strămoşii noştri, de exemplu dacii, atâtea sărbători, ţinute cu străşnicie, în care nu se lucra? Simplu, ei nu aveau concediu plătit! Zilele de odihnă erau repartizate corect şi natural, ţinând seama de ritmurile agricole şi pastorale. Dacă nu era de lucru, atunci era sărbătoare! Nu erau mai puţine zile de odihnă decât acordă capitalismul victorios, ba chiar mai multe. Dar, în prezent s-a făcut o afacere şi din concediul tău, de exemplu! Cineva îţi ia banii, repede-repede! Ia gândeşte-te!

Dacă ieri a fost Ziua Calului, numită de mulţi Paştele Cailor (dar e şi pe 2 februarie!) ei bine astăzi este Ziua Boului. Poate unde este Zodia Taurului. Poate unde Taurul cu multele sale variante, zimbrul, bivolul, chiar şi... boul cel muncitor, este un animal foarte puternic.

Jocurile Taurului erau larg răspândite în Europa. Tineri şi mai ales tinere săreau acrobatic, în salt mortal peste un taur sacru care ataca. Este zodia lui Venus (Afrodita), iar jocurile taurului făceau parte din Misterele Afroditei. S-au păstrat mult timp în Creta. Iar în Vestul Europei s-au transformat în coridă.

Este victoria agilităţii şi inteligenţei omeneşti asupra forţei brute, animalice. Corida nu mi-a plăcut niciodată, poate unde toreadorul avea sabie. În antichitate tinerii aveau doar agilitatea lor şi inteligenţa superioară. Scopul nu era uciderea taurului ci învingerea lui.

Taurul este prezent pe stema UE. Este mitul vechi, antic grecesc, despre Zeus, transformat într-un Taur alb, care trece împreună cu frumoasa Europa Mediterana şi ajunge într-un continent necunoscut. Continentul primeşte numele de Europa.

Dar de unde veneau Zeus şi Europa? Nu cumva din... Atlantida? Din ce în ce sunt mai favorabil ideii, împărtăşită de mulţi savanţi, că Atlantida a fost civilizaţia minoică, „scufundată într-o singură noapte”.

De acea nu este întâmplător că astăzi pomenim pe Apostolul şi Evanghelistul Marcu, dar care are ca simbol Leul. Taurul este simbolul lui Luca, aşa cum Matei este Îngerul şi Ioan, Vulturul. Cele patru portaluri de energie al zodiacului!

Trăim, într-adevăr, vremuri istorice, dragi lupi, padawani și hobbiți!

Deoarece pasiunea mea este astrologia, care se ocupă cu studiul timpului, recunosc viitorul, atunci când îl văd. ”Solar Impulse 2” și ”Airlander 10” sunt viitorul aeronauticii. O aeronautică care nu va mai polua deloc și nu va consuma resurse terestre, niciun gram de petrol. Progresul nu se poate dezinventa și acum există, din fericire, voința politică, către acest gen de proiecte. Pentru că, orice afacere, de exemplu terorismul mondial, invazia musulmană, pot fi oprite prin blocaj financiar. Adică, dacă nu mai au surse de finanțare, eurodolarii. Trecerea masivă la vehicule aeriene, terestre și navale propulsate electric, cu energia furnizată de Soare, prin fotocelule, va sugruma terorismul, va dărîma societatea bazată pe petrol și insolența musulmană.

Duminică, 24 aprilie, ”Solar Impule 2” la ora locală 08:45 a aterizat în California, venind tocmai din Hawai. Plecat joi din insula tropicală, avionul solar a avut nevoie de două zile ca să ajungă pe coasta americană. Cea mai periculoasă etapă a ocolului Pământului, deoarece în caz de urgență, nu aveau unde să aterizeze.

Sunt mulți care privesc cu dușmănie acest zbor și încearcă să-l saboteze. Și prin faptul că au ordonat ziarelor și mediei controlate de ei să nu facă nicio referire la știre.

Am spus, recunosc viitorul, când îl văd. Ocolul Pământului, aproape făcut, de ”Solar Impulse 2” este la fel, dacă nu mai important, decât traversarea Atlanticului de către Charles Lindbergh în anul 1927, cu al său monoplan ”Spirit of St.Louis”.

Dacă, atunci, ziarele au reacționat și l-au făcut celebru pe Lindbergh, acum media tace din gură. Mai ales ziarele, tv de stânga, controlate, din umbră, de musulmani. Doar ”Le Figaro” dă o știre, de câteva rînduri, cu o fotografie a preafrumosului avion. Bun ”frizerul” a fost întotdeauna de dreapta, am lucrat acolo. 

Pentru domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți iată unde puteți afla mai multe despre vehiculele aeriene care nu poluează deloc și nu consumă o picătură de kerosen: http://www.solarimpulse.com

Recunosc viitorul, când îl văd! Avioanele solare, acum, sunt la început, sunt prototipuri, nu au viteză, nu au acumulatorii care trebuie, nu pot transporta mult. Dar, cred că trebuie făcut un cartel al viitorului, care să îmbunătățească rapid proiectele și prototipurile. Cu Piccard de la Solar Impulse, cu Elon Musk de la Tesla Motors, cu băieții care au făcut ”Airlander 10”, sunt mulți, cu Warren Buffet, care a spus că ar finanța ”drăciile astea” și cu încă vreo trei-patru duzini de visători - visători, dar visurile lor fac viitorul posibil! Dacă vom rămîne în continuare la energiile poluante pe bază de combustibili ne așteaptă un viitor ca în Mad Max. Încălzirea globală nu iartă. Energia apei (hidroenergetica), energia vântului, a mareelor, a curenților oceanici, energia solară, energia geotermică - acesta este viitorul curat al omenirii. Altfel...

Gîndiți-vă la aceste lucruri, cu toate că o mare doamnă a radioului românesc, Denise Theodoru, spunea că pe români nu-i interesează progresul, cât îi pasionează politica. Ca să putem face politică, care, este adevărat, este cel mai mare joc, trebuie să avem un viitor. Dacă nu renunțăm la petrol și la tehnologiile poluante nu o să vă mai pot spune că mâine, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Cu Venus în conjuncție largă cu Uranus în zodie ai unele impasuri. Sentimentale, pentru că acest gen de probleme este „la modă”. Ți se par lucruri, ai bănuieli ciudate! Stai liniștit, trece! Ascensiunea ta din ultimul timp şi ultimile mişcări profitabile atrag invidii şi bârfe. Este şi o zi cînd se pot petrece evenimente neplăcute în sfera familiei şi a prietenilor, domenii care sunt negativ aspectate.  Afacerile sunt moderat aspectate, mai curînd spre bine, sănătatea la fel.  Domeniul dragostei şi al relaţiilor sociale nu este aspectat, deschizînd cutia Pandorei, compartimentul neprevăzutului.

TAUR     Astăzi, problemele şi situaţiile generate, sunt de natura şi din cauza dorinţei de parvenire a nativilor. Lucrurile nu par să iasă după cum le-ai proiectat şi le-ai visat, mai ai răbdare! Încetează să fi nemulţumit de performanţele membrilor familiei tale. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară a valorilor şi propriile aspiraţii. Nu te poţi substitui lor, nu poţi impune propriile gusturi. După prânz primeşti o vizită, sau ai o întâlnire care nu-ţi face nicio plăcere. Ba, din contră! După întîlnire te gîndeşti că sunt mulţi proşti pe lume. Atenţie, şi partenerul tău de discuţie poate că gândeşte acelaşi lucru! Interesul și reacțiile nu sunt similare, în majoritatea cazurilor cu cele ale anturajului, colegilor, rudelor. Logica, da!

GEMENI    Ai nevoie de sprijin din partea celor din jur, a colegilor şi a familiei. Ai intrat în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale de Sf. Paşti. Și, o veste interesantă. Vin vremuri foarte grele, după alegeri probabil că economia se va prăbuşi, şi tot oamenii cinstiţi o să sufere, aşa că trebuie să te pregăteşti de pe acum. Astăzi ai o informaţie care te interesează şi poţi să o valorifici mai tîrziu. Nu te mai gândi la emigrare, ca la „calea de aur”. Situaţia este foarte grea în toate ţările civilizate şi acolo ei nu privesc cu ochi buni pe noii veniţi. Nicăiei nu sunt „câini cu covrigi în coadă”. Aşa că astăzi începe să cauţi un „second job” pentru perioada cală, ceva de sezon.

RAC   Luna în scădere, luminată 92%, indică că doreşti o schimbare, să ai o viaţă socială plină şi frumoasă, ca în visurile tale, să frecventezi locuri plăcute şi oameni buni şi înţelepţi. Este o zi profitabilă şi densă. Promovează-ţi cu îndrăzneală interesele şi solicită ceea ce ţi se cuvine. Stelele îţi sunt favorabile şi intuiţia ta funcţionează excelent, Luna, protectoarea ta, este în conjuncţie cu Venus în Gemeni. Saturn din Balanţă face ca mai toate lucrurile să întârzie sau să fie amânate, dar nimic nu se contramandează sau se anulează. O întâlnire importantă la mijlocul zilei, la prânz, te face să îţi freci mâinile de mulţumire. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie, de apartament, de cămin, în general.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate