Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Se poate trăi din astrologie?

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 3642 Vizualizari

Pe 26 februarie s-au născut Victor Hugo, Honore Daumier, Buffalo Bill Cody, Johnny Cash, Camille Flamarion, Michael Bolton, Sandie Shaw, Bogdan Petriceicu Hasdeu, Alexandru Repan, Sanda Toma, Elena Cârstea, Jean Negulesco.

Nimic în "Kalendar", iar în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Porfirie, Fotini şi Teodor.

De când a apărut prima dată ca rubrică permanentă în „Sunday Express”, în anul 1930 şi până în ziua de astăzi, horoscopul pe zodii atrage un numeros public, sute de milioane, pe tot globul. Este evident interesul publicului, ca  să cunoscă sfaturile unui astrolog. Acest lucru este primordial, face parte din instinctul de conservare. Prevenit, însemnă pregătit!

Mă întrebaţi doamnelor şi domnilor, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, „dacă se poate trăi din astrologie”? Înţeleg interesul domniilor voastre pentru a găsi o nouă cale de a face bani, de a supravieţui vremurilor aspre. Da, se poate trăi din astrologie! Nu cunosc situaţia din România, sunt doar un pustnic fără legături mondene, dar cred că nu este altfel decât în lume.

În lumea largă există mulţi astrologi foarte oneşti care au muncit cinstit, din greu, pentru averea strânsă. De exemplu:  tutorele meu, Dereck Parker, cred că are cam două milioane de lire sterline pe care o să le ronţăie încet şi fără grijă împreună cu frumoasa şi inteligenta sa soţie, Julia, în micul lor paradis din Sydney, împreună cu cei patru căţei foxterieri şi două pisici persane. Au scris împreună, sau separat, cam treizeci de cărţi esenţiale pentru astrologia modernă, iar când l-am cunoscut pe Derek era mai tot timpul pe avion, între marile oraşe ale lumii, Londra, New York, Paris, Berlin, Teheran, Tokio unde ţinea cursuri, sau oferea tutela sa pentru perfecţionarea în astrologie. Derek a fost şi este şi jurnalist, autor apreciat de cărţi de critică literară dar şi despre balet şi dans, a apărut la multe emisiuni tv, a avut propriile emisiuni la radio şi tv. Într-un fel şi la scara respectivă, i-am urmat calea, doar mi-a fost tutore!

„Compleat Astrolger” din anul 1970, scris de Derek şi Julia a fost manualul meu la Madrasse Omar Khayyam şi este considerat şi astăzi manualul ideal pentru începători. A fost depăşit doar de „The New Compleat Astrologer” din 1990, o reeditare, completare şi cu o grafică fabuloasă a manualului din 1970.

Plăcută pereche, Julia şi Derek! Dansau împreună, ca un vis, ca o materializare a muzicii şi a dragostei - i-am văzut la un banchet de echinocţiu. Născuţi în acelaşi an, 1932, dar la exact două luni diferenţă: Derek era născut pe 27 mai iar Julia pe 27 iulie. Exact 25 de ani mai târziu, pe 27 iulie, de ziua Juliei, s-au căsătorit sub aceiaşi conjunctură astrologică, cu Luna nouă în Leu. Într-adevăr, iubirea lor este scrisă în astre şi sunt făcuţi din pulbere de stele!

Dar cel mai de succes astrolog al tuturor timpului, sub aspectul averii strânse, bineînţeles, este britanicul Jonathan Cainer, cu o avere estimată la peste şaptesprezece milioane de lire sterline. Făcută în treizeci de ani de activitate, în care apărea cam de două ori pe săptămână la televizor şi scria mai mult de 25.000 de cuvinte pe săptămână.  Nu ştiu dacă vă daţi seama de amploarea efortului!

Celebritatea şi o bună parte a banilor provin de la popularul cotidian „Daily Mail” în care, de aproape treizeci de ani, scrie horoscopul, şase zile pe săptămână. Mai colaborează şi la trei ziare australiene: Sydney Daily Telegraph, Melbourne Herald Sun şi Perth Sunday Times. Horoscoapele lui apar şi în „Hello” din Auckland, în „Botswana Echo” şi în japonezul „Misty Magazine”. Se estimează că aproape cincisprezece milioane de oameni, de pe tot globul îi citesc, zilnic, horoscoapele lui Jonathan Cainer!

Am avut ocazia să-l întâlnesc, acum câţiva ani pe Jonathan. Un Săgetător din anul Cocoşului de Foc, de o energie fantastică, curios ca o pisică şi un astrolog adevărat, cum sunt puţini în ziua de astăzi. Asculta cu gura căscată poveştile mele din Orient. A ţinut morţiş să rămân în Marea Britanie şi să-i devin partener în afacerea lui astrologică. Dar a renunţat când i-am spus despre faptul că sunt un pustnic în rodaj. „Respect decizia ta, dar îmi pare tare rău!” a spus britanicul. Şi mie îmi pare rău, el este văduv şi se descurcă greu cu cei şase copii ai lui. Un partener i-ar fi fost absolut necesar. Dar, nu a fost să fie, Johnatan nu şi-a găsit alt partener nici în ziua de astăzi.

Da, repet, se poate trăi din astrologie! Dacă chiar aveţi de gând să o luaţi pe calea aceasta, scrieţi-mi la dom.profesor@gmail.com. Am câteva precizări şi sfaturi. În aceiaşi ordine de idei îmi cer scuzele de rigoare, că, de mai multe săptămâni nu am răspuns la corespondenţă. O să răspund, negreşit, acum sunt foarte ocupat, nici nu ştiu cum trec minutele, orele, zilele, săptămânile. Dar, trec prea repede, zboară!

Iată, a mai trecut o zi, prea repede, dar există speranţa permanentă că, vorba frumoasei Scarlett O’Hara, mâine este, în definitv, o altă zi!

BERBEC   Astăzi nu eşti foarte inspirat în relaţiile umane, mare atenţie la mişcările bruşte, la propriu şi mai ales la figurat. Evită să te bagi în treburile altora, zâmbeşte şi taci din gură! Ziua aceasta ai simţăminte pastelate şi suave. Aşa că te poţi duce la cumpărături, ca să te enervezi de creşterea preţurilor, dar, până la urmă, găseşti piatra filozofală a negustorilor, ceva ieftin şi bun! Cumpără!

TAUR  Trebuie să dai dovadă de reţinere, calm şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile. Aplică politica struţului, astăzi nu vezi, nu auzi, nu vinzi, nu cumperi. Mâine, mai vedem! Nu te implica în conflicte deschise cu semnele de foc.  Este o perioadă favorabilă celor care caută să se afirme sau doresc o situaţie profesională mai bună. Această zi de face să-ti crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm.

GEMENI   Zi de cumpărături, indică stelele. Orice obiect cumpărat astăzi, fie ca este vorba de un autoturism, sau de o pereche de ciorapi, te poate bucura mult, mai ales sub raportul calitate-preţ! În general primăvara care vine trebuie să fie un serios examen pentru ceea ce eşti de fapt şi ceea ce doreşti să devii. Ziua de astăzi îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să eviti discuţiile în contradictoriu cu persoanele din anturajul tău apropiat.

RAC   Organismul îţi cere alimente naturale, sucuri naturale, vitamine naturale, iar anturajul îţi cere sa fii tu însuţi mai natural! Încearcă să fii mai cald, mai apropiat, faţă de cei dragi! Spiritul armonios, uneori de întreprinzător care te caracterizează te face să iei o decizie care va fi mult discutată în familie şi de prieteni. Pentru un procent din Raci o realizare notabilă în a doua jumătate a zilei. Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică, căută să te şi distrezi să te relaxezi.  

LEU  Din nou, pentru a câta oara, eşti în faţa unei alegeri, decizii. In lipsa lui Solomon, sau a unui sfetnic de taină, dă cu banul! E acelaşi lucru, pentru că dacă ai noroc, viaţa nu zice nu! Astăzi, mai ales dimineaţa, este exact perioada de timp de care ai nevoie ca să rezolvi problemele întârziate de serviciu, de la scoala şi/sau să discuţi cu personale care au fost amânate de mai mult timp.  Poziţia lui Venus indică prieteni noi şi discuţii agreabile.  Pentru o parte din nativi, câştiguri modeste dar sigure.

FECIOARĂ   Conjunctura zilei te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu cei dragi, cu cei din jurul tău. Nimic foarte important. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Transformări în bine ale relaţiilor cu prietenii sau familia. Atenţie mărită la convorbirile la telefon, evită confuziile. Nativele din zodie, mai ales, pot fi avantajate în relaţiile amoroase. O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie.

BALANŢĂ   Te simţi în plină formă şi eşti gata de fapte mari. Astăzi fă-ţi o imagine care să corespundă preferinţelor celor dragi. Doar, ceea ce este important pentru tine e să placi celor din jur! Activităţile legate de speculaţiile financiare sau comertul cu amanuntul nu sunt avantajate. Un incident neplăcut în a doua parte a zilei poate fi evitat cu prudenţă şi respectarea regulilor, mai ales de circulaţie. Strălucesti într-un grup, sau te bucuri de un eveniment social deosebit. Un Taur şi/sau un Săgetător te ajută să treci o cumpănă.

SCORPION   O zi densă, eşti foarte prins de munca ta. Discuţiile şi bruiajul, cacofonia din jurul tău te distrag şi te încurcă. Refugiază-te, pune-ţi căştile cu muzică “ambientală” şi lucrează! Magnitudinea neplăcerii depinde de cât de pozitiv gândeşti. Dacă cobeşti, la rău tragi. Până la urmă cu toată activitatea tensionată, astăzi este o perioadă pentru reflecţii calme şi meditaţii liniştite şi puţină distracţie în mijlocul acestei activităţi susţinute.

SĂGETĂTOR  Crezi că te poţi face util, că ajutorul tău este necesar. Foarte bine, e un demers bun pentru sufletul tău, pentru că bine faci, bine găseşti! Dar, nu pleca la drum lung, mai ales pe seară! Dacă reuşeşti să te concentrezi asupra a ceea ce faci şi să laşi alte lucruri de o parte, norocul este al tău. Totuşi, nu te băga prea mult în viaţa altora, şi nu comenta, nu exagera inutil. Totusi, o veste buna, chiar foarte buna!

CAPRICORN   O zi dinamică, în care încerci să controlezi timpul, să anticipezi şi să planifici. Aşa viitorul şi evenimentele nu te mai îngrijorează, îţi păstrezi calmul şi seninătatea, cheile sănătăţii! Nevoia imperioasă să fii în armonie cu anturajul, cu mediul, cu lumea te conduce către concluzia că totul are o legătură şi că vrei să faci parte din ceva important şi permanent. Indrazneşte şi poţi reuşi! Dar amintirea lucrurilor bine făcute şi a trăirilor puternice nu te părăseşte. Pentru tine familia este patria cea mică, iar patria este familia cea mare!

VĂRSĂTOR  Fă în aşa fel ca să nu te laşi invadat de grijile şi neliniştile celor din jur. Astăzi eşti mai empatic şi deci, mai vulnerabil. Nu spune nici da, nici nu, amână tot ce poţi şi taci din gură! Seducţia ta începe să convingă, dar produce şi facturi telefonice astronomice. Pentru că, până la urmă, este aşa de bine să mai bine stai la o bârfă  la mobil!  Nu te aştepta la cine ştie ce cuvinte de laudă din partea şefilor sau de aprecieri de la anturaj. Zâmbeşte, poate obţii zâmbete în schimb!

PEŞTI   Curiozitatea ta mondenă pare că, astăzi, este satisfăcută. Afli amănunte picante despre un coleg, prieten, cineva din jurul tău. Dar, nu fii sigur că e adevărat, şi bârfele sunt tot mondene! ! Eşti într-o perioadă… bună! Poate că este ziua ta de naştere. Poate nu ai performanţe de excepţie la serviciu, la muncă sau la şcoala dar te simţi asa de bine! Dacă nu curge, pică, cu ceva tot o să te alegi pe ziua de astăzi. Este, de asemenea, cea mai bună perioadă pentru lămurirea  afacerilor de familie.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
14:49 Simona Ionescu despre Raportul Secret cu privire la Arhiva SIPA: „Ne-am pus problema ca nu cumva să fim atraşi într-o CAPCANĂ” 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient” 23:44 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE

Articole salvate