Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor | ”Să fug acum, sau când o începe războiul?” Berbecii au o zi dinamică, Fecioarele fac program de Sf. Paști

Autor: | | 0 Comentarii | 4228 Vizualizari

Pe 5 aprile s-au născut: Bette Davis, Spencer Tracy, Gregory Peck, Herbert von Karajan, Colin Powell, Agneta Faltskog (ABBA), Romulus Vulpescu, Fănuş Neagu, Marius Lăcătuş, Ioan Ursu, Şerban Georgescu.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții Teodul și Agatopod, Victorin și cei împreună cu el. Nimic în ”Kalendar”.

 

Mulți dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți îmi scrieți cu teamă și îngrijorare. Veninul și otrava vărsate de unii din presă își fac efectul. Vă temeți de război, de năvăliri, de prăbușirea economiei. Un tânăr mă întreabă de la obraz: ”...domnule profesor am 22 de ani. Suntem în prima linie. Să fug acum, sau când o începe războiul?” Ce să vă spun, știți că am rămas singur, doar cu familia mea, care nu a plecat, pentru că eu nu am vrut să părăsesc zidul de apărare. Dar sunt mulți, foarte mulți cei care îmi solicită sfaturi cum să reziste, cum să contracareze politicienii, criminalii în serie, după cum bine i-a caracterizat o corespondentă.

După cum băncile sunt alţi criminali virtuali în serie. Am mai discutat desprea asta. Sistemul bancar este un intermediar nedorit şi autoimpus, o căpuşă, în multe procese tehnico-economice. Este veriga slabă, care măreşte preţul produselor şi încetineşte, dacă nu blochează, ciclul de producţie, introducând date false în sănătatea procesului capitalist. În timp, sistemul bancar, din lăcomie şi reacredinţă, şi-a depăşit scopul pentru care fusese creat. Sistemul bancar actual este un virus informatic. Sau un cancer.

 

Mă întrebaţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce să faceţi cu banii domniilor voastre, dacă nu-i duceţi la bancă. Toţi mi-ați daţi dreptate, în timp, asupra părerilor mele, provenite din experienţă, despre bănci, mai puţin doi-trei prieteni care sunt angajaţi la bănci şi care spun că am dreptate, dar parţial.

 

În primul rând vă felicit că aveţi bani! Mai mulţi decât vă trebuie. Sper că nu provin din economii la sânge, care vă privează de bucuriile vieţii şi vă îmbolnăvesc.

 

Nu o să vă spun ce scrie prin cărţi, asta le găsiţi şi domniile voastre. O să vă spun ce am făcut eu. Am investit tot ce aveam, bani, în calitatea vieţii familiei mele şi în copii. Am călătorit, am trăit bine. Am ajutat, cu bani şi obiecte, pe cine am putut. Am botezat şi am cununat. Nu am rezerve, depozite de bani. Trăiesc din ceea ce câștig, lună de lună. Nu sunt bogat, ba din contră, dar sunt aşa de echilibrat, mulţumit şi... fericit, în pustnicia mea!

 

Dacă aveţi mulţi bani, cel mai bun exemplu îl oferă cei care își băgaseră tablourile și valuta prin pereți. Ei investesc banii în bunuri de valoare, nu îi depun la bancă. Aur, bijuterii, opere de artă. Tablourile celebre sunt pentru cei bogaţi titluri de valoare, cambii, bilete de ordin la termen. Aceste investiţii sunt sigure şi prezervă valoarea. Banii depuşi la bancă se corodează, scad ca valoare prin faptul că, comisioanele şi multele deduceri şi reguli ale băncii te fac să scoţi de la bancă mai puţini bani decât ai depus, ba şi inflaţi. Banii de la bancă nu pot fi scoşi rapid, imediat, în cazul unei catastrofe, iar sistemul de bancomate este primul care nu mai funcţionează în cazul, unui cutremur, de exemplu. S-a întâmplat în Japonia şi Peru, de acolo ştiu!

 

Dacă nu sunteţi aşa de bogaţi ca să cumpăraţi Picasso şi Goya, valuta, puternicii dolari şi euroi sunt ceea ce vă trebuie. Dacă aş avea bani, i-aş transforma, două treimi în dolari şi o treime în euro. Sigur, opţiunea mea este dictată de faptul că familia mea este în State. Şi după cum ştiţi, acolo se folosesc dolarii!

 

Şi un banc de pe vremea lui Ceuşescu: „ce face un român când nu mai are bani? Schimbă o sută de dolari!”

 

Eu în pustnicia mea, am un buffer, o rezervă, de alimente și apă, de cam o săptămână. Primesc oaspeți pe neașteptate, vreun clan de finlandezi, sau cine știe ce Prieteni ai Muzicii. Regula asta a fost făcută de tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească, el a făcut o cutie de vreun metru cub de lemn, acoperită cu tablă zincată, în care ținea alimente. Unele se stricau, își depășeau termenul de valabilitate, pentru mine este o mare durere și risipă, să arunci alimente, am văzut lumea și știu ce înseamnă o bucată de pâine și un pahar de apă potabilă. Când îi spuneam, râdea: ”bine că nu a început războiul, o să iau altă făină, că asta are gărgărițe!”. Săracul tata! A insistat să ne stabilim aici, lângă castrul roman, pentru că spunea că este un loc bun, locuit de mii de ani, și ferit de năvăliri iar în jur nu este niciun obiectiv important ca să fie bombardat. Tata era convins că o să izbucnească un război, iar România o să fie teatru de ostilități.

 

Eu nu sunt foarte convins că o să fie război, adică mai am speranța că se pot rezolva toate diferendele pe cale diplomatică, mai puțin cele cu musulmanii.

 

Dar cei mai pragmatici și mai informați pleacă din țară. Soția mea are o calitate extraordinară, știe să motiveze, să conducă tinerele fete. Este coach la ”Blue Heron” dar și familii organizate, bogate, s-au bătut ca să le educe fetele. Dacă ar putea și dom’ profesor să se ocupe un pic – asta era dorința lor! Eu, din nefericire, nu am timp, dar totuși schimb câteva vorbe. Ei bine, toate cele trei familii de care vorbesc au plecat, anul trecut, sau la începutul anului acesta. Au vândut, tot, tot și au plecat definitiv fără să se uite înapoi. Erau familii dragi mie, de mic burghezi, făcuseră banii muncind de dimineață până seara, nu furând politic.

 

Îmi scriu mulți tineri. Sunt debusolați, nu știu ce să facă, îmi cer sfaturi. Trebuie să le răspund, dacă am rămas, nu vreau să fiu singur pe metereze. Știu că mai sunt mulți oameni cinstiți, responsabili, onorabili, patrioți, curajoși. Făceți-va datoria de român acolo unde sunteți, am mare încredere în românii de pretutindeni, cei care nu pot fi ocupați de nimeni!

 

Acum vă rog să mă scuzați, o să răspund la corespondență, s-au strâns peste o sută de emailuri, de ieri până astăzi, dar o să am timp, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                          ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

 

BERBEC  Este o zi dinamică, pentru că ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi astăzi este cazul să acţionezi! Nu accepta compromisuri, viața nu ia prizonieri. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să insişti cât poţi. Tenacitatea ta poate va fi răsplătită. Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Stelele iti dau reusita daca esti suficient de logic. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili.

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:26 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 18:52 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate