Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor | ”Să fug acum, sau când o începe războiul?” Berbecii au o zi dinamică, Fecioarele fac program de Sf. Paști

Autor: | | 0 Comentarii | 4173 Vizualizari

Pe 5 aprile s-au născut: Bette Davis, Spencer Tracy, Gregory Peck, Herbert von Karajan, Colin Powell, Agneta Faltskog (ABBA), Romulus Vulpescu, Fănuş Neagu, Marius Lăcătuş, Ioan Ursu, Şerban Georgescu.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții Teodul și Agatopod, Victorin și cei împreună cu el. Nimic în ”Kalendar”.

Mulți dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani și hobbiți îmi scrieți cu teamă și îngrijorare. Veninul și otrava vărsate de unii din presă își fac efectul. Vă temeți de război, de năvăliri, de prăbușirea economiei. Un tânăr mă întreabă de la obraz: ”...domnule profesor am 22 de ani. Suntem în prima linie. Să fug acum, sau când o începe războiul?” Ce să vă spun, știți că am rămas singur, doar cu familia mea, care nu a plecat, pentru că eu nu am vrut să părăsesc zidul de apărare. Dar sunt mulți, foarte mulți cei care îmi solicită sfaturi cum să reziste, cum să contracareze politicienii, criminalii în serie, după cum bine i-a caracterizat o corespondentă.

După cum băncile sunt alţi criminali virtuali în serie. Am mai discutat desprea asta. Sistemul bancar este un intermediar nedorit şi autoimpus, o căpuşă, în multe procese tehnico-economice. Este veriga slabă, care măreşte preţul produselor şi încetineşte, dacă nu blochează, ciclul de producţie, introducând date false în sănătatea procesului capitalist. În timp, sistemul bancar, din lăcomie şi reacredinţă, şi-a depăşit scopul pentru care fusese creat. Sistemul bancar actual este un virus informatic. Sau un cancer.

Mă întrebaţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi ce să faceţi cu banii domniilor voastre, dacă nu-i duceţi la bancă. Toţi mi-ați daţi dreptate, în timp, asupra părerilor mele, provenite din experienţă, despre bănci, mai puţin doi-trei prieteni care sunt angajaţi la bănci şi care spun că am dreptate, dar parţial.

În primul rând vă felicit că aveţi bani! Mai mulţi decât vă trebuie. Sper că nu provin din economii la sânge, care vă privează de bucuriile vieţii şi vă îmbolnăvesc.

Nu o să vă spun ce scrie prin cărţi, asta le găsiţi şi domniile voastre. O să vă spun ce am făcut eu. Am investit tot ce aveam, bani, în calitatea vieţii familiei mele şi în copii. Am călătorit, am trăit bine. Am ajutat, cu bani şi obiecte, pe cine am putut. Am botezat şi am cununat. Nu am rezerve, depozite de bani. Trăiesc din ceea ce câștig, lună de lună. Nu sunt bogat, ba din contră, dar sunt aşa de echilibrat, mulţumit şi... fericit, în pustnicia mea!

Dacă aveţi mulţi bani, cel mai bun exemplu îl oferă cei care își băgaseră tablourile și valuta prin pereți. Ei investesc banii în bunuri de valoare, nu îi depun la bancă. Aur, bijuterii, opere de artă. Tablourile celebre sunt pentru cei bogaţi titluri de valoare, cambii, bilete de ordin la termen. Aceste investiţii sunt sigure şi prezervă valoarea. Banii depuşi la bancă se corodează, scad ca valoare prin faptul că, comisioanele şi multele deduceri şi reguli ale băncii te fac să scoţi de la bancă mai puţini bani decât ai depus, ba şi inflaţi. Banii de la bancă nu pot fi scoşi rapid, imediat, în cazul unei catastrofe, iar sistemul de bancomate este primul care nu mai funcţionează în cazul, unui cutremur, de exemplu. S-a întâmplat în Japonia şi Peru, de acolo ştiu!

Dacă nu sunteţi aşa de bogaţi ca să cumpăraţi Picasso şi Goya, valuta, puternicii dolari şi euroi sunt ceea ce vă trebuie. Dacă aş avea bani, i-aş transforma, două treimi în dolari şi o treime în euro. Sigur, opţiunea mea este dictată de faptul că familia mea este în State. Şi după cum ştiţi, acolo se folosesc dolarii!

Şi un banc de pe vremea lui Ceuşescu: „ce face un român când nu mai are bani? Schimbă o sută de dolari!”

Eu în pustnicia mea, am un buffer, o rezervă, de alimente și apă, de cam o săptămână. Primesc oaspeți pe neașteptate, vreun clan de finlandezi, sau cine știe ce Prieteni ai Muzicii. Regula asta a fost făcută de tatăl meu, Dumnezeu să-l odihnească, el a făcut o cutie de vreun metru cub de lemn, acoperită cu tablă zincată, în care ținea alimente. Unele se stricau, își depășeau termenul de valabilitate, pentru mine este o mare durere și risipă, să arunci alimente, am văzut lumea și știu ce înseamnă o bucată de pâine și un pahar de apă potabilă. Când îi spuneam, râdea: ”bine că nu a început războiul, o să iau altă făină, că asta are gărgărițe!”. Săracul tata! A insistat să ne stabilim aici, lângă castrul roman, pentru că spunea că este un loc bun, locuit de mii de ani, și ferit de năvăliri iar în jur nu este niciun obiectiv important ca să fie bombardat. Tata era convins că o să izbucnească un război, iar România o să fie teatru de ostilități.

Eu nu sunt foarte convins că o să fie război, adică mai am speranța că se pot rezolva toate diferendele pe cale diplomatică, mai puțin cele cu musulmanii.

Dar cei mai pragmatici și mai informați pleacă din țară. Soția mea are o calitate extraordinară, știe să motiveze, să conducă tinerele fete. Este coach la ”Blue Heron” dar și familii organizate, bogate, s-au bătut ca să le educe fetele. Dacă ar putea și dom’ profesor să se ocupe un pic – asta era dorința lor! Eu, din nefericire, nu am timp, dar totuși schimb câteva vorbe. Ei bine, toate cele trei familii de care vorbesc au plecat, anul trecut, sau la începutul anului acesta. Au vândut, tot, tot și au plecat definitiv fără să se uite înapoi. Erau familii dragi mie, de mic burghezi, făcuseră banii muncind de dimineață până seara, nu furând politic.

Îmi scriu mulți tineri. Sunt debusolați, nu știu ce să facă, îmi cer sfaturi. Trebuie să le răspund, dacă am rămas, nu vreau să fiu singur pe metereze. Știu că mai sunt mulți oameni cinstiți, responsabili, onorabili, patrioți, curajoși. Făceți-va datoria de român acolo unde sunteți, am mare încredere în românii de pretutindeni, cei care nu pot fi ocupați de nimeni!

Acum vă rog să mă scuzați, o să răspund la corespondență, s-au strâns peste o sută de emailuri, de ieri până astăzi, dar o să am timp, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                          ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  Este o zi dinamică, pentru că ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi astăzi este cazul să acţionezi! Nu accepta compromisuri, viața nu ia prizonieri. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să insişti cât poţi. Tenacitatea ta poate va fi răsplătită. Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Stelele iti dau reusita daca esti suficient de logic. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili.

TAUR   Informaţiile primite  de pe rețelele de socializare au implicaţii sentimentale, depinde numai de tine să tragi foloasele care te avantajează. Atenţie, nu amesteca plăcutul cu utilul! La serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, astăzi trebuie să dai dovadă de mare abilitate. Sunt anumite „capcane” care te pândesc, dar cu profesionalism şi cu prudenţă o să dejoci orice aspect nefavorabil. Încearcă să pari entuziast de toate noutăţile pe care ţi le comunică surâzători colegii şi/sau rudele. Dacă ei sunt mulţumiţi, trebuie să te bucuri şi tu!

GEMENI  Lumea de astăzi este superficială, aşa că trebuie să arăţi bine, ca să te simţi și să o duci bine. Astăzi nu face economie când nu trebuie, e necesar să te îngrijeşti şi să te îmbraci bine. Din întâmplare sau tocmai ăsta este geniul zodiei tale reuşeşti mai întotdeauna să te găseşti la locul potrivit şi la momentul indicat, lucru care se intampla şi astăzi. Ziua se anunţă favorabilă în ceea ce priveşte domeniul conjugal sau de cuplu. Sunt favorizate domeniile vieţii în comun, lucrurile pe care le împarţi cu dragoste şi plăcere cu cei dragi.    

RAC  Evită să faci declaraţii complete, să discuţi prea mult. Modul tău de abordare, atitudinea, nu este nici indicată, nici de succes. Eşti prea încet şi pari nesigur, aşa că eşti neconvingător! Toată lumea ştie că îţi plac bijuteriile de argint, aşa că nu este dificil sa le porţi astăzi – iţi oferă protecţie şi şanse de succes. Ar trebui să ştii cum să porţi aceste bijuterii, dar ştiinţa protecţiei mentale şi psihice prin bijuterii, pietre şi cristale se pare că s-a pierdut, mai mult, a fost compromisă. Poate fi vorba de o admiraţie excesivă care se transformă în „de-ochi”, poate chiar un atac psihic ca la Dragoş Argeşanu, în orice caz, cineva este cu „ochii” pe tine.

LEU  Există un procent de naivitate în caracterul tău, dar trebuie să fii mai iscusit, încearcă să convingi anturajul prin paşi mici, fără să te foloseşti de prerogativele de rege al junglei! Perioada îţi este favorabilă, acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine depănând amintiri frumoase. Si aşa poate să-ţi vină o idee noua, sau să-ti aminteşti de o relatie folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, dacă nu le foloseşti! Evită să mănânci in oraş, pregateşte-ţi ceva de acasa, poate nişte fructe şi totul o sa fie bine!

FECIOARĂ   Astăzi dedică ziua planurilor de viitor, fie că este vorba despre primăvară, în general, sau de programarea micii vacanţe de Sf. Paşti. Nu este prea devreme, deloc, o săptămână trece repede! Configuraţia cosmică te avertizeaza să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Astăzi sunt favorizaţi nativii care activează în servicii sau administraţie şi de asemenea cei care, de fapt foarte puţinii, cei care încă mai produc marfă. Se apropie nişte termene sau praguri şi ai chef de orice numai de asta, nu! Concentreaza-te acum ca sa te distrezi dupa. Nu te bate cu toată lumea în acelaşi timp, planifică-ţi secvenţial priorităţile. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai.

 

BALANŢĂ  Zi favorabilă pentru rezolvarea unor probleme urgente. Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente notabile. Configuratia iţi indica să nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru ca lucrurile se vor lamuri. Azi configuratia astrala iti ofera prilejul sa inchei unele lucrari sau situatii mai vechi si sa lamuresti unele aspecte ale sentimentelor tale. Este momentul să-ţi faci prieteni din anturaj, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie in curand de sprijinul și ajutorul lor competent. Nu te pune în categoria invinşilor... înainte de luptă!

SCORPION   Este o zi în care trecutul este important şi poţi să te simţi bine depănând amintiri şi schimbând informaţii şi impresii.  O zi plăcută care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi! Dacă depinde de tine nu pleca astăzi în nicio călătorie lungă. Anumite evenimente şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul colegilor şi a prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali sau conjuncturali.  Iartă, dar nu uita şi nu trebuie să faci mereu aceiaşi greşeală: cea cu încrederea nelimitată în oameni, în partea lor bună şi cinstită.

SĂGETĂTOR  O zi nefavorabilă în care trebuie să spui mai tot timpul nu. Evită orice propunere, invitaţie, discuţie, compromis şi ziua poate fi salvată! Stai în defensivă şi pândeşte... cu arcul pregătit! Un proiect început acum câteva zile începe să ia amploare şi îţi solicită participarea ta din ce în ce mai mult. În a doua parte a zilei, o perioadă foarte bună pentru spectacole, sau vizite sociale la prieteni cu influenţă. Adică te poţi duce de pe acum cu „ne daţi, sau nu ne daţi” - în unele regiuni se colindă şi de Sf. Paşti! Stelele zic că o să-ţi dea. Pentru mulţi Săgetători astăzi începe un proces de dinamică crescută, de lucru făcut bine şi la timp.

CAPRICORN  Pe plan personal se deschid nişte căi noi, profitabile, direcţii care îţi atrag imediat atenţia! Ai ocazia să demonstrezi că buna ta credinţă e valabilă, legitimă şi apreciată de cei dragi. Pastreaza prieteniile de afaceri strict conventionale si nu-ti baga partenerii de afaceri in casa. Astazi, măcar – pentru că poate ieşi cu scandal! Un prilej excelent sa pui la punct unele probleme legate de casa, cămin, familie, sau proprietati. Suna-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Astăzi, pe seară, te simţi bine şi ai vrea să-ţi depasesti conditia sau sa incepi ceva nou, orice - chiar de azi!

VĂRSĂTOR  Pe plan sentimental este momentul unor discuţii. Discuţii interesante şi, adeseori, chiar necesare. Lămurește acum, azi, unele aspecte ale vieţii de cuplu - te poate scuti de mari probleme! Oferă circumstanţe atenuante. Iartă ca să fii şi tu iertat. Ştii legea lui Ohm: „fii om cu mine, ca să fiu om cu tine!” Dacă te duci la serviciu, înseamnă că ai de lucru. Aşa că păstrează-l! Serviciul. Poţi să faci urât şi după ce pleacă şeful din birou. Treburile neterminate trebuie analizate şi dacă se poate, gandeşte-te cum sa le finalizezi.  

PEŞTI   Astăzi se pare că eşti prea obosit, nu trebuie să te mai enervezi în plus! E o situaţie obiectivă, nu te stresa inutil, păstrează-ţi calmul şi aşa poți găsi soluţia optimă problemelor tale. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează – asta dacă jumătate de zi munceşti pentru alţii.  Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Trebuie să fii mai informat, găseşte alte surse decât cele pe care le ai acum. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimelor evenimente în care ai fost implicat, cu sau fără voia ta.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 08:22 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 00:32 ULTIMA MUTARE A LUI PONTA. Dragnea, luat prin surprindere 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 21:36 Gușă, previziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului” 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 18:18 Grindeanu are sfaturi preţioase: „Viitorul prim-ministru să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea" 17:00 CANCER ÎN JUSTIŢIE! Dezvăluirea anului vizează un judecător de la ÎCCJ. Relaţii incestuoase cu sora sa 16:55 CTP are un mesaj dur după moţiune: „ PSD e condus prin FRICĂ” 16:21 Grindeanu este istorie. DRAGNEA ŞTIE CELE 4 NUME care POT AJUNGE PREMIER: „Sunt din PSD” 13:50 Prima REACȚIE de la COTROCENI, după CĂDEREA Guvernului. Consultări cu partidele, începând de luni 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate