Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Regină, caut şofer!

Autor: | | 0 Comentarii | 2445 Vizualizari

Pe 28 februarie s-au născut Rene Reaumur, Mario Andretti, Vincent Minelli, Cristofer Kraft, Brian Jones, Dino Zoff, Gh. Şincai, Gh. Marinescu, Gheza Vida, Virgil Almăşanu. Pe 1 martie s-au născut Sandro Boticelli, Frederic Chopin, Oskar Kokoschka, Robert Lowell, David Niven, Harry Belafonte, Glen Miller, Itzhak Rabin, Ion Creangă, Elisabeta Bostan, Elena Cernei, Gh. Asachi, Solomon Marcus.

Pe 28 februarie pomenim pe Cuv. Gherman, născut aici, în Sciţia Minor, adică în nordul Dobrogei. Să ştiţi că poporul este mereu acelaşi, doar cuceritorii, invadatorii, se schimbă şi atunci, uneori, se impune o limbă nouă, latina, slavona, turca, franceza, germana, rusa, engleza...

Dar pomenim şi pe Sfinţii Ioan Casia Romanul, Vasile Mărturisitorul, Nestor şi Proterie. Este sâmbăta Pomenirii morţilor, prima din Post, numită Sâmbăta Sf. Teodor. Dezlegare la ulei şi vin.

1 martie este cap de primăvară, baba Dochia sau baba Marta, Mărţişorul, intrarea în zilele babelor, care după regiune, pot fi şapte, nouă sau chiar douăsprezece. Sunt multe tradiţii populare despre această zi, de exemplu obiceiul de a alege o zi-babă şi de a crede că aşa va fi tot anul, sau topirea de zăpadă care apoi să fie amestecată, tot anul, câteva picături, în apa de spălat ca fetele să fie mândre şi să aibă părul bogat. Înainte, baba Dochia se ţinea de femei, care nu munceau, dar acum dacă îşi fac cadouri mărţişoare între ele, se zice că au dat de pomană babei şi sunt iertate. (Speranţia). Oricum, anul acesta cade duminică!

Luna martie este considerată în prezent ca o lună feminină, a sărbătorilor gingaşe ale primăverii.

Iniţial numele lunii venea de la zeul războiului, Marte. În această perioadă popoarele antice se pregăteau şi chiar mergeau la război. Mereu era ceva de împărţit, o veche jignire de răzbunat, ceva de jefuit sau câţiva metri de pământ de cucerit.

Tot în această perioadă era un obicei şi mai vechi, se retrasau hotarele loturilor agricole. Prilej de ceartă, păruială, ciomăgeală, chiar război în toată regula.

Femeile rămâneau lăcrimând în casele pustii, pentru că soţul, fratele, tată, iubitul plecau să ucidă alţi taţi, fraţi, iubiţi.

Magia veche a dragostei, cea mai puternică care există, a făcut ca, întîi la misterioşii etrusci, apoi la romani femeile să împletească două fire de lână: unul alb şi unul roşu şi să le ţină pe inimă.

Firul roşu simbolizează sângele şi firul alb limfa, lichidele principale ale vieţii în filozofia antică. Cât timp femeia ţine pe inimă firele împletite, simbolizând viaţa bărbatului iubit plecat la război, funcţioneză magia. Dacă firele se desfac, atunci este mare nenorocire, cel iubit poate fi rănit grav, sau chiar mai rău...

Treptat lumea s-a “civilizat” nu mai sunt pateticele chelfăneli antice ci războaie mondiale cu zeci de milioane de morţi.

Totuşi femeile speră că dragostea va învinge moartea, până la urmă – şi poartă în continuare Mărţişorul, sigur “îmbunătăţit” de societatea de consum. Iată, sărbătorile feminine ale primăverii s-au îndesit, poate că raţiunea va învinge până la urmă şi sabia se va transforma în plug şi suliţa în floare!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi aţi vrea să deveniţi şoferul unei regine? Majestatea Sa, Regina Marii Britanii şi a Irlandei de Nord, Elisabeta a II-a, se pare că are nevoie de un şofer nou. Pe situl Palatului Buckingham, “The British Monarchy”, a apărut un anunţ pentru ocuparea unui post de şofer.

Dar care sunt cerinţele?

Să posezi un carnet de conducere britanic, preferabil fără contravenţii de circulaţie şi să ai experienţă de şofer profesionist.

Să lucrezi foarte bine în echipă şi să ai calităţi excelente de comunicare şi relaţii umane.

Se cere candidatului să aibă calităţi de organizare, astfel ca să poată conduce la locul indicat, membrii ai Casei Regale, în timpul solicitat. Să răspundă bine la stres şi să-şi păstreze calmul sub presiune.

Să întreţină şi să ţină permanent autoturismul în condiţii perfecte de funcţionare şi de aspect.

Să dea dovadă de flexibilitate ca să se alinieze unui program dens şi să dea o mare importanţă detaliilor.

Se oferă casă, masă, pensie şi 24.000 ₤ pe an!

Trebuie să aplicaţi pentru acest post, dacă sunteţi interesaţi, până pe 8 martie la ora 23:55 GMT.

Acum, ca anecdotă, ce i-o trebui Reginei şofer, Majestatea Sa este singura din Regatul Unit care poate conduce o maşină fără permis. Dacă vrea... şi pe partea dreaptă!

BERBEC    Aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales în casă, în familie. În acest weekend, dacă nu înţelegi ceva, mai bine cere precizări, decât să încurci lucrurile.

În acest weekend, mai exact sâmbătă dimineaţa, eşti pus în faţa unei decizii. Să stai acasă cu pisica sau căţeluşul sau să ieşi pe seară în frig pentru cine ştie ce fiţe la cluburi şi/sau peteceri incerte. Sau să trăbăluieşti plenar în bucătărie pentru cele cinci feluri de mâncare pentru săptămâna viitoare. Sfatul meu este să stai cu necuvîntătoarele. Animăluţele nu mint, nu trădează, nu bârfesc, nu invidiază. Au după cum bine spunea Carl Sagan o capacitate deosebită de a recunoşte binele. Iar dacă le faci rău te muşcă sau zgârie, direct şi fără intrigi pe la spate.

TAUR   Vezi-ţi de treburile tale, cele obişnuite de weeknend, zâmbeşte, du-te la un film, distrează-te cu prietenii, fii calm şi senin! Nu e niciun motiv de panică, presa exgerează, ca deobicei!

Este sâmbătă, zi de relaxare şi odihnă, aşa că tu ai tendinţa să eviţi orice discuţie, orice activitate, orice fel de efort. Minimum necesar cerut este să dai dovadă de bunăvoinţă! O persoană care te-a dezămăgit, sau evitat, în ultimul timp încearcă în acest weekend să-şi răscumpere păcatele. Atenţie la datele primite, deoarece de multe ori reprezintă părerea (de rău) celui în cauză şi nu o descriere cât mai apropiată de realitate. Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa!

GEMENI   Dedică ziua activităţilor obişnuite de weekend, relaxare, cumpărături, vizite, poate un film nou. Nu face schimbări în program, noul nu îţi prieşte şi mai binele e duşmanul binelui!

Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Domeniul emoţional este bine aspectat. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Ideea este că uneori ai nevoie de puţină singurătate ca să ai o perspectivă mai bună asupra vieţii personale şi weekendul acesta este un bun prilej. Paradoxala situaţie!

RAC  Tendinţa acestui weekend este către un ritm redus, de cruţare, distracţie, relaxare şi odihnă. Se apropie primăvara cu mult consum de energie şi cu nopţi nedormite, fă acum provizie de somn!

Sâmbătă este o zi ceva mai plictisitoare şi enervantă, în acelaşi timp. Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite, mai ales dacă eşti solicitat să dai o mână de ajutor în casă. Leagă-te la cap pentru ca o să te doară! Duminică, ceva migrene din cauza unor tensiuni neaşteptate în anturaj. Le rezolvi cu diplomaţie şi treci mai departe. Nu te repezi să tragi concluzii după barfe, zvonuri si intrigi, sau după televizor. Lumea pare că are probleme de comportament grave de tot  şi nu este niciun motiv să o iei şi tu razna!

LEU   Lucruri importante, sâmbătă. Duminică nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere, ci determină prin ajustări succesive, ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine!

Orice rău spre bine, astăzi descoperi unele lucruri, mai greu de acceptat, despre persoane din anturajul tău. Eşti încă în formă bună, dar trebuie să te pregăteşti pentru o cădere de energie. Nu trebuie să te oboseşti peste măsură, deja eşti într-o starea de oboseală cronică. In acest weekend o sa realizezi că nu contează "ce" faci, ba mai mult, nici nu conteaza "cum" faci, ci este important "pentru cine"!  Nu te repezi imediat ce auzi o intriga. Uneori leii se prind în capcană cu mâncare pentru pisici, adică ascultă pe primul venit fără să mai verifice. Reflectează cui foloseste situaţia, „cui prodest”, ca în cărţile scrise de Agatha Cristie.

FECIOARĂ   Cei pe care îi întâlneşti în acest weekend par că sunt binevoitori. Duminică, afacerile tale personale sunt bine aspectate, nu uita de mărţişor. Cineva aşteaptă un răspuns, lasă-l să aştepte!

Configuraţiile benefice sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obişnuită, dar fără evenimente notabile. O zi care trece repede, pentru că seamănă cu altă zi! Weekendul acesta este o perioadă de aşteptare şi relaxare.  Ai, în sfârşit, răspunsul la acţiunile tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aştepţi - din domeniul social şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Adică primeşti un telefon sau un mesaj pe care îl cam aşteptai.  

BALANŢĂ    Dimineaţa de sâmbătă enervantă, ai uitat să cumperi ceva. Pâine, cafea sau mărţişorul? Weekendul acesta nu e o perioadă în care să faci schimbări importante, pe niciun plan, stai liniştit!

Azi găseşti motive de satisfacţie tocmai acolo unde credeai că o să ai probleme. Este sâmbătă, aşa că stelele indică un program de relaxare şi distracţii. Redu ritmul şi vei avea rezultate! Supraveghează-ţi, în acest weekend, cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, să investeşti utopic în propria imagine. De asemenea – vechea ta problema – amorul. Cu o astfel de configuratie astrologica, ca în zilele acestui weekend de martie, te indragosteşti uşor şi de cine nu trebuie, dar egoismul bine temperat te salveaza de deceptii! 

SCORPION  Un weekend dedicat acţiunii, reacţiei, intervenţiei. Timpul proiectelor a trecut, acum trebuie să realizezi ce ţi-ai propus cu tenacitate şi fără să ţii cont de comentariile răutăcioase.

Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Un fenomen meteo sau o întârziere a unei persoane sau obiect îţi strică buna dispoziţie, dar nu pentru mult timp! Pe total weekendul  este o perioadă bună, dar atenţie la deplasări sau călătorii!

SĂGETĂTOR  Eşti în postura plăcută nativilor să acţioneze, să fie în activitate. Ziua este favorabilă pentru începerea unor proiecte noi, numai după ce te interesezi de înţelegerile trecute. Lumea uită!

Sâmbăta este, totusi, mai densă pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva. Adică juci rolul unui detectiv particular. Fără să faci parte din personajele Aghatei Christie, de exemplu Hercule Poirot, care îmi place atât de mult, ei bine, în acest weekend ascultă cu atenţie şi nu întrerupe persoanele care fac destăinuiri. Nici nu ştii câte poţi să afli, pentru că adevărul este întotdeauna dincolo de noi.

CAPRICORN  Weekendul este dens şi aglomerat, dar eşti optimist şi motivat în ceea ce faci. Sâmbătă, primeşti un premiu pentru atitudinea ta pozitivă - o veste bună. Duminică, poate, un film bun!

Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, veşti bune de la rude sau prieteni. Seară de sâmbătă relaxantă şi plăcută. Poate la un film, poate la un concert, poate la un club neagresiv, plăcut şi nepoluant. Duminica este zi de aranjat şi verificat garderoba pentru sezonul mai cald, care pare că se apropie, în sfârşit. Sigur, nu toată ziua, mai este timp şi de o discuţie, de o prăjitură cu o cafea şi poate şi de un film bun. Şi poţi începe să citeşti un roman-fluviu, sau să vezi un film nou, ştiu că îţi plac ficţiunile istorice!

VĂRSĂTOR   Domeniul emoţional este bine aspectat. Cu mai mult pragmatism şi mai puţine iluzii poţi să te simţi chiar confortabil. Frecventează prietenii care te fac să te simţi bine şi chiar răsfăţat.

Reuşeşti să cazi de acord şi să închei o alianţă cu cineva din anturaj, sau cu cineva din famile. Bunătatea caracteristică zodiei te face să crezi că e în avantajul tău. Oare chiar aşa să fie? Steaua Vega îţi indică un weekend în care trebuie să-ţi struneşti emoţiile şi să dai dovadă de inspiraţie, atât în relaţiile de familie cât şi cu prietenii sau partenerii. În acest weekend nu ar trebui să faci mari cheltuieli.

PEŞTI  Planurile făcute în sfera personală, care încep în acest weekend, pot aduce în viitor rezultate bune. O dispoziţie schimbătoare iţi poate marca duminica. De vină este Soarele din zodie!

Sâmbăta aceasta evită izbucnirile sentimentale şi instabilitatea emoţională şi amână orice nu îţi face plăcere. Nu te lăsa invadat de interesele şi pretenţiile celor din jur. Refuză elegant! Repausul este poate, cea mai mare dintre încercări. Întotdeauna îţi faci programe peste programe şi duminică seara realizezi că nu ai avut timp. Nicio problemă! În acest weekend ai nevoie doar de repaos şi relaxare, dar şi de distracţie, de şampanie şi caviar. Ai ceva de sărbătorit, poate ziua ta de naştere şi lucrurile nu pot fi lăsate la voia întâmplării!
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate