Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ponta + Tăriceanu = LOVE

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 3015 Vizualizari

Pe 5 noiembrie s-au născut Vivian Leigh, Lester Piggot, Elke Sommer, Art Garfunkel, Mihail Sadoveanu, Ion Vlădoiu, Elena Merişoreanu, Ion Pârcălab, Alexandru Şiperco, Mihai Covaliu.

Nimic în "kalendar"... iar în calendarul creştin Galaction, Epistimia şi Grigorie.

Dar, o notă specială pentru diva adevărată care a fost Vivian Leigh, pe care o pomenim astăzi. Nu ştiu dacă se găsea o altă actriţă, atunci şi în toată istoria teatrului sau a filmului, care s-o înţelegă şi s-o interpreteze mai bine pe Scarlett O'Hara! Pentru o perioadă de timp, atinsă de graţia divină, Vivian Leigh a fost, a devenit, Scarlett O'Hara, fiica Sudului! Evident, o nativă din Scorpion...

Ziua de 5 noiembrie este importantă, dar nu ca şi conjunctură astrologică. O predominare benefică face ziua „călduţă”, dar nu poate săraca zi să fie foarte bună, din cauza vanităţii şi a răutăţii unor oameni!

Ei bine, ziua de 5 noiembrie este importantă pentru că arată cum se constituie, cum se formează tradiţiile populare.

În Marea Britanie este „Guy Fawkes Night”. Am mai vorbit şi altă dată, dar o să repet, pentru că repetiţia este mama învăţăturii!

Faptul istoric este, că, un complot condus de renumitul catolic Robert Catesby plănuia să arunce în aer Parlamentul, parlamentarii şi pe Regele James I, cu ocazia celebrării a patru ani de activitate a susnumitului forum politic. 

Guy Fawkes s-a însărcinat cu executarea planului ce avea ca scop aruncarea în aer a clădirii Parlamentului britanic cu ajutorul a 30 de butoiaşe cu praf de puşcă, ascunse într-o căruţă cu cărbune ce urma să fie depozitat în pivniţa Parlamentului, exact sub piciorele aleşilor şi ale unsului lui Dumnezeu. Pe data de 4 noiembrie 1605!

Însă zbirii care păzeau Parlamentul l-au prins pe Guy Fawkes şi a doua zi, 5 noiembrie, populaţia a sărbătorit prinderea criminalului.

Treptat, ziua de 5 noiembrie s-a transformat într-o sărbătoare aproape naţională, dacă nu foarte naţională, cu focuri de artificii, în unele locuri chiar se dădea liber de la serviciu!  Şi prilej de cerşetorie, la început copiii şi apoi tot felul de indivizi dubioşi îmbrăcaţi grotesc, cer oricui „un penny pentru sărmanul Guy”!

Totul se sfârşeşte când o efigie, un manechin de zdrenţe, închipuind pe Guy Fawkes este ars pe un rug special făcut, apoi toată lumea pleacă clătinând-se elegant şi „cockney” spre case. Pentru că, după cum ştiţi, clima britanică fiind cam umedă şi rece în noiembrie, ca să nu mai vorbim de ceaţă, ei bine, se consumă abundent băutura lui Guy: seducătorul gin britanic!

Ce avem de învăţat din istorioară, pildele, deci:

 • Britanicii aveau Parlament încă de la începutul secolului XVII şi se cam săturaseră de el, de doreau să-l arunce în aer! Mai toate popoarele civilizate au vrut să arunce în aer Parlamentul propriu sau al vecinilor, la un moment dat în istorie. De exemplu, nemţii au dat foc propriului Parlament, Reichstagul şi pentru că a fost un fiasco total, au dat vina pe bulgari!
 • Orice eveniment interesant se poate transforma în sărbătoare naţională ca să se poată bea gin! Sau altă băutură alcoolică, de exemplu, ruşii au 365 de sărbători anuale în care este absolut obligatoriu să bei vodcă!
 • Ca să fie sărbătorit evenimentul, trebuie să existe o continuitate de populaţie care cunoaşte tradiţia. În prezent, Marea Britanie fiind locuită de indieni, arabi şi români aceştia nu doresc să arunce Parlamentul în aer şi au alte preferinţe alcoolice!
 • Fiind toamnă, să mai ieşim din încrîncenarea alegerilor, cred că nu v-a făcut rău această povestioară scrisă în stilul lui Jerome K. Jerome!

  Doamne, ce am mai râs, adolescent fiind, când am citit prima oară "Trei într-o barcă, fără a mai socoti şi căţelul".

  La fel cum am râs cu lacrimi când am citit "Viţelul de Aur", "Douăsprezece scaune" şi "Atitudine dispreţuitoare faţă de stomac" ale neegalaţilor Ilf şi Petrov. Sau râsetele în hohote la filmele lui Norman Wisdom, ale lui Louis de Funes sau Fernandel, dar să nu-i uităm pe Toma Caragiu şi Amza Pellea, pe Birlic, Tomazian şi mulţi alţii, de exemplu Radu Zaharescu şi... cum îl chema pe cel de al doilea cupletist? Horia Şerbănescu!

  Ce se întâmplă, dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Nu mai vrea lumea să râdă? Ne este interzis râsul? Nu se mai fac cărţi, filme, piese de teatru cu umor de bună calitate? Unde ne sunt comicii, unde ne este râsul? Nu mă refer la atrocităţile vulgare de la televiziune, acelea sunt subproduse care te fac să plângi sau să rânjeşti ca prostul!

  Răspunsul îl găsiţi în "Numele Trandafirului", capodopera lui Umberto Eco. Râsul bun trebuie interzis! Nu poţi să stăpâneşti un popor care râde bine, râde frumos, râde când trebuie şi din toată inima! Trebuie să râdă la comandă şi numai de prostii vulgare!

  Râsul eliberează şi condamnă. "Să te faci de răs!" este o locuţiune care condamnă reaua atitudine. Râsul este ultima redută în faţa prostiei, hoţiei, vulgarităţii, dictaturii, în faţa Nimicului care încercă se ne cuprindă.

  Râdeţi de ei, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, că dacă nu avem colţi de aur, săbii laser şi spade contra orcilor, ei bine... avem râsul!

  De cine, „ei”? De ăia! Iată, circul grotesc cu alegerile prezidenţiale se apropie de sfârşit şi aşa cum am anunţat acum un an de zile, pe 21 decembrie 2013, tot în această rubrică:

  „Probabil, după horoscopul consolidat, general, că va fi Preşedinte al României un reprezentant al stângii! Stânga tradiţională, sau "lărgită" cu liberali şi independenţi! Victor-Viorel Ponta poate fi Preşedintele României, având în vedere şi horoscopul personal foarte favorabil, cu aspecte tari pe sfârşitul anului. Acest lucru coroborat cu o răzmeriţă împotriva lui Crin Antonescu după europarlamentare şi debarcarea "lipoveanului" din lotca PNL, sau cel puţin de la cârma ei. Şi preluarea "frânelor" PNL de eficientul KLAUS WERNER IOHANNIS, un Geamăn-Porc, născut în acelaşi an ca şi Crin şi bucurându-se în 2014 de un noroc porcesc. Sau poate fi Iohannis un candidat pentru Cotroceni, dacă Crin se rătăceşte cu lotca în larg?”

  Asta da, astrologie! Numai cu astrologia creştină, cu teoria ciclurilor a cardinalului Pierre d’Ailly se poate atinge astfel de performanţe, să descrii, cu un an în urmă, aproape exact situaţia, pe atunci puţin probabilă, dar astăzi devenită realitate!

  Mai poate să piardă Victor-Viorel Ponta fotoliul de la Cotroceni? Numai dacă vin extratereştrii din Alfa Orion şi îl desconspiră ca fiind “extraterestru acoperit” şi-l iau înapoi pe farfuria zburătoare!

  Dacă şi-l face aliat pe Tăriceanu, numindu-l a prori prim ministru şi face o înţelegere cu UDMR... plus câţiva “mititei”, Vadim, Meleşcanu... gata, over and out, şah mat! Chiar cu ordinele primite de la UE, de la populari, prin vocea autoritară a lui Joseph Daul, ca toată dreapta să voteze cu Iohannis! În general, în turul doi, votează mai puţină lume... iar domnul Victor Ponta are calcului hârtiei, dacă Ponta + Tăriceanu = LOVE!

  Măria Ta, vodă Victor-Viorel Ponta, The First, eu îţi fac o rugăminte, dacă vrei să te votez şi să mai aduc şi 19.000 de voturi cu mine! Fă-i scăpaţi pe Hrebe şi pe Andrei, ca prim act de domnie, aşa se obişnuieşte, ei nu sunt vinovaţi, ştii şi Măria Ta şi apoi Hrebe, cu voia marelui CTP, este singurul care mai gândeşte politic în România. Aşa spune şi un horoscop pe care l-am primit din America, de la republicanii mei. Chiar îmi punea neuronii la încercare cu “maţocăriile” lui! Cine vrei să negocieze cu UDMR? Lasă-i pe coprofagii pe care îi ştii prea bine, sunt de carton! Iar chestia cu oricine este de înlocuit, lasă-o că piuie! Excelenţă, Maria Ta, Victor The First, The One, matale eşti de înlocuit?

  Măi oameni buni, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, voi v-aţi gândit ce faceţi acum? Votaţi ca nişte proşti ca unul să se îmbogăţescă, să devină celebru, să aibă asistenţă medicală superioară, să stea la căldură în Palatul Cotroceni, să fie servit, să fie vodă! Nici un moment, oricare dintre specimenele astea frenologice care vă cerşesc votul, nu se gândeşte la binele vostru! A fost altfel, de când este istoria, istorie? Iar în ultimii 25 de ani, egoismul acerb, vanitatea, ura împotriva poporului, dorinţa de îmbogăţire, dictatura, călcatul peste cadavre au fost strategiile “aleşilor”... voştri, că eu nu i-am ales!

  BERBEC   Ai nevoie de puţină linişte ca să evaluezi bine situaţia şi şansele pe care le ai. Primeşti o mulţime de informaţii, de veşti. Trebuie să foloseşti datele care te avantajează în mod direct.

  Este o zi bunicică spre bună. Horoscopul tău te informează că planurile pe care le-ai făcut şi le urmăreşti de ceva timp, încep să se materializeze. Nu chiar cum le-ai visat, dar oricum, ceva-ceva începe să se mişte.  Încerci sentimente complexe şi nu este vorba doar de iubire şi pasiune.

  TAUR    Nu lăsa vechile nerealizări şi adversităţi să revină în actualitate. Ce-a fost, a fost! Dar şi situaţiile noi pot ridica probleme greu de rezolvat.  Aşa că găseşte un drum mai uşor de urmat!

  Dar oricât te străduieşti şi te concentrezi, lucrurile nu par să iasă după cum le-ai proiectat şi le-ai visat. Mai încercă! Sau renunţă la planuri, dacă eşti comod şi planurile nu sunt importante pentru tine. O perioadă ceva mai complicată, spre seară. Probabil eşti mai obosit...

  GEMENI   Dispunerea ordonata a zodiacului de astăzi te ajuta să faci ceva ordine şi să aduci logica carteziană în propriile gânduri. De ceva timp încerci să faci faţă unei enervari fără motiv.

  Conversaţia, tot sistemul tău de comunicare devine mai vioi şi chiar mai vesel, dacă nu chiar mai precis şi exact, dar generalităţile pe care le debitezi sunt plate şi fără originalitate. Eşti maestru în vorbe şi poate şi la relaţiile umane, dar astăzi nu ai trece clasa. Vorbeşte puţin, precis şi numai la obiect!

  RAC   Azi trebuie să-ţi regăseşti echilibrul interior şi pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu te lasa impresionat de zvonuri şi perspective sumbre, zâmbeşte şi rezolvă-ţi problemele tale.

  Astăzi cam îţi cad lucrurile din mână şi nu prea te simţi în apele tale. Lucrurile îţi par că devin mai grele, dar de fapt eşti în pierdere de energie. Mâncarea naturală (evită alimentele ce provin din plante mutate genetic), vitaminele cu minerale şi sucuri din fructe la care se poat adăuga ceiuri din plante româneşti te ajută să treci de această perioadă cu vitalitatea mai scăzută.

  LEU   Ai energie şi eşti bine dispus. Reuşeşti să termini lucrurile la timp şi în condiţii bune! Poţi să-ţi odihneşti neuronii, fie la un film plăcut, poate o comedie, sau la o vorbă cu prietenii.

  Odată cu Soarele, protectorul zodiei, bine aspectat, ziua de azi îţi este favorabilă la bani – câştiguri mici, dar necesare, probabil că ai încasat deja ceea ce aveai de primit! Atenţie la deciziile importante, mai ales la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri cât şi în dragoste. În a doua parte a zilei, mai ales după miezul zilei ai impresii ca dintr-un caleidoscop.

  FECIOARĂ  Fiind vorba despre nişte probleme personale, veştile primite astăzi nu trebuie anunţate în public, ci analizate cu discreţie. O veste primită spre sfârşitul zilei te bucură foarte tare.

  Proiectele începute în această perioadă pot aduce rezultate excelente, dar mare atenţie la obligaţiile de natură socială, sau a relaţiilor umane, asumate pe termen lung. O veste bună urmată de o mică pierdere.  Atenţie la mijloacele de transport în comun.

  BALANŢĂ   Nu lăsa nicio schimbare majoră să te tenteze, nu vinde, nu cumpăra, nu călători, nu-ti face noi prieteni! Problemele cu  banii s-au mai rezolvat puţin, relaxează-te şi odihneşte-te mai mult!

  O veste bună care te face să fii mulţumit pentru că ţi-a confirmat intuiţia. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă, semn de foc sau de apă, te poate ajuta. Atenţie la solicitarea nervoasă, nu te întinde mai mult decât poţi, nici la muncă, dar nici la distracţie.

  SCORPION   Veşti bune care privesc viitorul tău apropiat. Urmează-ţi în continuare instinctul, intuiţia, prima impresie! Astăzi reuşeşti să rezolvi în condiţii favorabile un impas, o problemă mai veche.

  A doua parte a zilei este favorabilă vizitelor, prieteniilor, corespondenţei, socializării pe net, plimbărilor prin supermarketuri. Configuraţia generală a horoscopului arată o zi favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus.

  SĂGETĂTOR   Viaţa ta sentimentală nu este exact ce ţi-ai dorit. Nici astăzi, se pare, nu este nicio schimbare. Trebuie să mai ai răbdare, afinităţile selective şi chimia amorului sunt probleme grele!

  Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru ca să eviţi o neânţelegere profesională sau o decepţie sentimentală.  Totuşi, ziua îţi este favorabilă, mai ales în afirmarea propriei personalităţi. Trebuie să eviţi discuţiile în contradictoriu cu persoanele de sex opus. Nu-ţi face griji, viitorul îţi este favorabil.

  CAPRICORN   Există o latură defensivă în zodia ta care se activează imediat ce apare o problemă. Dar, ai un oarecare procent de noroc şi azi trebuie să acţionezi. Fii realist şi cu picioarele pe pământ!

  Ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. A tuturor! Sigur că intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale. O informaţie de la nişte prieteni adevăraţi te pune pe pista cea bună. Dar, fatalitas, toată lumea este ocupată şi nimeni nu poate sau nu vrea să te ajute. Descurcă-te singur!

  VĂRSĂTOR  E cazul unei stabilizări a situaţiei tale socio-emoţionale. Calitaţile zodiei, în care spontenaitatea şi energia sunt de menţionat, te ajută astăzi să ai succes în domeniul relaţiilor umane!

  Este timpul unor decizii mai mult sau mai puţin importante. Ceea ce este esenţial este să iei hotărârile la momentul potrivit. Nu amâna şi nu lăsa lucrurile să se rezolve de la sine. Nu se rezolvă! Acordă mai mult timp şi fă eforturi diplomatice ca să placi anturajului.

  PEŞTI   Astăzi ai un moral de oţel, o formă de zile mari şi mintea pusă pe treabă. Urmăreşte cu atenţie dezvoltarea intereselor tale sentimentale. Pentru că dacă nu este dragoste, nimic nu este!

  Mici sau mai mari probleme cu sănătatea în special din cauza neatenţiei tale şi a faptului că nu te încalţi corespunzător, picioarele nu prea sunt bine protejate. Atenţie, mai ales la picioare, domeniul corpului guvernat de zodia ta, dupa cum am mai spus!  Uită-tă bine la ce cumperi şi cât costă, nu ai credit nelimitat. Dorinţa de schimbare şi marea plictiseală cotidiană te face să cheltuieşti prea mult.
  Alte articole din categoria: Banii tai

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  ziare.com
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro
  Tema zilei
  10:13 Cristina Tarcea, șefa ICCJ despre becul schimbat la SIPA: „O fi fost un bec cu putere mare de iluminare” 07:25 Raportul privind arhiva SIPA pe înţelesul tuturor. O parte din arhiva SIPA a rămas la Ministerul Justiţiei 07:05 Ultimul șef al SIPA: „Raportul Comisiei mi se pare unul superficial” 00:00 O nouă diversiune de tip securistic marca Tudorel Toader: Falsificarea Listei SIPA | ROMÂNIA LUI CRISTOIU 00:00 Marius Oprea: Monica Macovei a primit un CD pe care se afla opisul dosarelor din arhiva SIPA 21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

  Articole salvate