Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ponta + Tăriceanu = LOVE

12-09/horoscop_01-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 3025 Vizualizari

Pe 5 noiembrie s-au născut Vivian Leigh, Lester Piggot, Elke Sommer, Art Garfunkel, Mihail Sadoveanu, Ion Vlădoiu, Elena Merişoreanu, Ion Pârcălab, Alexandru Şiperco, Mihai Covaliu.

Nimic în "kalendar"... iar în calendarul creştin Galaction, Epistimia şi Grigorie.

Dar, o notă specială pentru diva adevărată care a fost Vivian Leigh, pe care o pomenim astăzi. Nu ştiu dacă se găsea o altă actriţă, atunci şi în toată istoria teatrului sau a filmului, care s-o înţelegă şi s-o interpreteze mai bine pe Scarlett O'Hara! Pentru o perioadă de timp, atinsă de graţia divină, Vivian Leigh a fost, a devenit, Scarlett O'Hara, fiica Sudului! Evident, o nativă din Scorpion...

Ziua de 5 noiembrie este importantă, dar nu ca şi conjunctură astrologică. O predominare benefică face ziua „călduţă”, dar nu poate săraca zi să fie foarte bună, din cauza vanităţii şi a răutăţii unor oameni!

Ei bine, ziua de 5 noiembrie este importantă pentru că arată cum se constituie, cum se formează tradiţiile populare.

În Marea Britanie este „Guy Fawkes Night”. Am mai vorbit şi altă dată, dar o să repet, pentru că repetiţia este mama învăţăturii!

Faptul istoric este, că, un complot condus de renumitul catolic Robert Catesby plănuia să arunce în aer Parlamentul, parlamentarii şi pe Regele James I, cu ocazia celebrării a patru ani de activitate a susnumitului forum politic.

Guy Fawkes s-a însărcinat cu executarea planului ce avea ca scop aruncarea în aer a clădirii Parlamentului britanic cu ajutorul a 30 de butoiaşe cu praf de puşcă, ascunse într-o căruţă cu cărbune ce urma să fie depozitat în pivniţa Parlamentului, exact sub piciorele aleşilor şi ale unsului lui Dumnezeu. Pe data de 4 noiembrie 1605!

Însă zbirii care păzeau Parlamentul l-au prins pe Guy Fawkes şi a doua zi, 5 noiembrie, populaţia a sărbătorit prinderea criminalului.

Treptat, ziua de 5 noiembrie s-a transformat într-o sărbătoare aproape naţională, dacă nu foarte naţională, cu focuri de artificii, în unele locuri chiar se dădea liber de la serviciu! Şi prilej de cerşetorie, la început copiii şi apoi tot felul de indivizi dubioşi îmbrăcaţi grotesc, cer oricui „un penny pentru sărmanul Guy”!

Totul se sfârşeşte când o efigie, un manechin de zdrenţe, închipuind pe Guy Fawkes este ars pe un rug special făcut, apoi toată lumea pleacă clătinând-se elegant şi „cockney” spre case. Pentru că, după cum ştiţi, clima britanică fiind cam umedă şi rece în noiembrie, ca să nu mai vorbim de ceaţă, ei bine, se consumă abundent băutura lui Guy: seducătorul gin britanic!

Ce avem de învăţat din istorioară, pildele, deci:

 • Britanicii aveau Parlament încă de la începutul secolului XVII şi se cam săturaseră de el, de doreau să-l arunce în aer! Mai toate popoarele civilizate au vrut să arunce în aer Parlamentul propriu sau al vecinilor, la un moment dat în istorie. De exemplu, nemţii au dat foc propriului Parlament, Reichstagul şi pentru că a fost un fiasco total, au dat vina pe bulgari!
 • Orice eveniment interesant se poate transforma în sărbătoare naţională ca să se poată bea gin! Sau altă băutură alcoolică, de exemplu, ruşii au 365 de sărbători anuale în care este absolut obligatoriu să bei vodcă!
 • Ca să fie sărbătorit evenimentul, trebuie să existe o continuitate de populaţie care cunoaşte tradiţia. În prezent, Marea Britanie fiind locuită de indieni, arabi şi români aceştia nu doresc să arunce Parlamentul în aer şi au alte preferinţe alcoolice!
 • Fiind toamnă, să mai ieşim din încrîncenarea alegerilor, cred că nu v-a făcut rău această povestioară scrisă în stilul lui Jerome K. Jerome!

  Doamne, ce am mai râs, adolescent fiind, când am citit prima oară "Trei într-o barcă, fără a mai socoti şi căţelul".

  La fel cum am râs cu lacrimi când am citit "Viţelul de Aur", "Douăsprezece scaune" şi "Atitudine dispreţuitoare faţă de stomac" ale neegalaţilor Ilf şi Petrov. Sau râsetele în hohote la filmele lui Norman Wisdom, ale lui Louis de Funes sau Fernandel, dar să nu-i uităm pe Toma Caragiu şi Amza Pellea, pe Birlic, Tomazian şi mulţi alţii, de exemplu Radu Zaharescu şi... cum îl chema pe cel de al doilea cupletist? Horia Şerbănescu!

  Ce se întâmplă, dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Nu mai vrea lumea să râdă? Ne este interzis râsul? Nu se mai fac cărţi, filme, piese de teatru cu umor de bună calitate? Unde ne sunt comicii, unde ne este râsul? Nu mă refer la atrocităţile vulgare de la televiziune, acelea sunt subproduse care te fac să plângi sau să rânjeşti ca prostul!

  Răspunsul îl găsiţi în "Numele Trandafirului", capodopera lui Umberto Eco. Râsul bun trebuie interzis! Nu poţi să stăpâneşti un popor care râde bine, râde frumos, râde când trebuie şi din toată inima! Trebuie să râdă la comandă şi numai de prostii vulgare!

  Râsul eliberează şi condamnă. "Să te faci de răs!" este o locuţiune care condamnă reaua atitudine. Râsul este ultima redută în faţa prostiei, hoţiei, vulgarităţii, dictaturii, în faţa Nimicului care încercă se ne cuprindă.

  Râdeţi de ei, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, că dacă nu avem colţi de aur, săbii laser şi spade contra orcilor, ei bine... avem râsul!

  De cine, „ei”? De ăia! Iată, circul grotesc cu alegerile prezidenţiale se apropie de sfârşit şi aşa cum am anunţat acum un an de zile, pe 21 decembrie 2013, tot în această rubrică:

  „Probabil, după horoscopul consolidat, general, că va fi Preşedinte al României un reprezentant al stângii! Stânga tradiţională, sau "lărgită" cu liberali şi independenţi! Victor-Viorel Ponta poate fi Preşedintele României, având în vedere şi horoscopul personal foarte favorabil, cu aspecte tari pe sfârşitul anului. Acest lucru coroborat cu o răzmeriţă împotriva lui Crin Antonescu după europarlamentare şi debarcarea "lipoveanului" din lotca PNL, sau cel puţin de la cârma ei. Şi preluarea "frânelor" PNL de eficientul KLAUS WERNER IOHANNIS, un Geamăn-Porc, născut în acelaşi an ca şi Crin şi bucurându-se în 2014 de un noroc porcesc. Sau poate fi Iohannis un candidat pentru Cotroceni, dacă Crin se rătăceşte cu lotca în larg?”

  Asta da, astrologie! Numai cu astrologia creştină, cu teoria ciclurilor a cardinalului Pierre d’Ailly se poate atinge astfel de performanţe, să descrii, cu un an în urmă, aproape exact situaţia, pe atunci puţin probabilă, dar astăzi devenită realitate!

  Mai poate să piardă Victor-Viorel Ponta fotoliul de la Cotroceni? Numai dacă vin extratereştrii din Alfa Orion şi îl desconspiră ca fiind “extraterestru acoperit” şi-l iau înapoi pe farfuria zburătoare!

  Dacă şi-l face aliat pe Tăriceanu, numindu-l a prori prim ministru şi face o înţelegere cu UDMR... plus câţiva “mititei”, Vadim, Meleşcanu... gata, over and out, şah mat! Chiar cu ordinele primite de la UE, de la populari, prin vocea autoritară a lui Joseph Daul, ca toată dreapta să voteze cu Iohannis! În general, în turul doi, votează mai puţină lume... iar domnul Victor Ponta are calcului hârtiei, dacă Ponta + Tăriceanu = LOVE!

  Măria Ta, vodă Victor-Viorel Ponta, The First, eu îţi fac o rugăminte, dacă vrei să te votez şi să mai aduc şi 19.000 de voturi cu mine! Fă-i scăpaţi pe Hrebe şi pe Andrei, ca prim act de domnie, aşa se obişnuieşte, ei nu sunt vinovaţi, ştii şi Măria Ta şi apoi Hrebe, cu voia marelui CTP, este singurul care mai gândeşte politic în România. Aşa spune şi un horoscop pe care l-am primit din America, de la republicanii mei. Chiar îmi punea neuronii la încercare cu “maţocăriile” lui! Cine vrei să negocieze cu UDMR? Lasă-i pe coprofagii pe care îi ştii prea bine, sunt de carton! Iar chestia cu oricine este de înlocuit, lasă-o că piuie! Excelenţă, Maria Ta, Victor The First, The One, matale eşti de înlocuit?

  Măi oameni buni, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, voi v-aţi gândit ce faceţi acum? Votaţi ca nişte proşti ca unul să se îmbogăţescă, să devină celebru, să aibă asistenţă medicală superioară, să stea la căldură în Palatul Cotroceni, să fie servit, să fie vodă! Nici un moment, oricare dintre specimenele astea frenologice care vă cerşesc votul, nu se gândeşte la binele vostru! A fost altfel, de când este istoria, istorie? Iar în ultimii 25 de ani, egoismul acerb, vanitatea, ura împotriva poporului, dorinţa de îmbogăţire, dictatura, călcatul peste cadavre au fost strategiile “aleşilor”... voştri, că eu nu i-am ales!

  Pagina 1 din 2  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Banii tai

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI

  Articole salvate