Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor | Pe un măgar împrumutat. Tehnica rugăciunii și Big Bang. Gemenii se limitează la activitățile de rutină, Leii au un weekend bun

Autor: | | 0 Comentarii | 3574 Vizualizari

Pe 8 aprilie s-au născut Albert I-ul, Jacques Brel, Sonja Henie, Ian Smith, Emil Cioran, George Grigoriu, Florentin Delmar. Pe 9 aprilie s-au născut: Charles Baudelaire, Mary Pickford, Jean-Paul Belmondo, Hugh Hefner, James W. Fulbright, Michel Simon, Gian Maria Volonte, Mircea Rednic, Francisc Munteanu, Camil Petrescu.

Sâmbătă, 8 aprilie, sunt Sfinții Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit Și Hermas. Sâmbăta lui Lazăr – pomenirea morților. Dezlegare la la ulei și vin. Duminică, 9 aprilie sunt Sfinții Eupsihie și Vadim. În calendarul mobil sunt Floriile, Stâlpările. Denia de seară, dezlegare la pește. Nimic în ”Kalendar”, calenadrul strămoșesc nu avea două viteze, o parte fixă, alta mobilă!

Tradiţional, duminică, este sărbătoare mare pentru creştini. Pentru toți, spre bucuria mea. Am considerat întotdeuna că împărţirea în ortodocşi şi catolici este una mai mult „fiscală”. Să lăsăm diferenţele în seama analizei savanţilor, a teologilor şi să ne bucurăm aşa cum ar fi vrut Iisus, împreună, cu iubire şi cu înţelegere.

O să vă povestească mulți despre dogmă, înțelesul Floriilor. Episodul intrării Lui Iisus în Ierusalim, pe un măgar împrumutat, urmat de fidelii lui care țineau în mâini crengi de palmier, simbolul victoriei.

O să vă povestescă mulți, dogma, canonul, ceea ce scrie pe unul sau pe alt site religios. Care și acolo nu sunt decat reproduceri din ceea ce este scris prin scrierile religioase cunoscute. Dar oare scrie undeva de ce a intrat în Ierusalim Iisus pe un măgar împrumutat? Probabil că da, este cunoscut faptul că Iisus a intrat în Ierusalim, pe un măgar împrumutat, silinu-se să nu atingă cu picioarele pământul ca să împlinească profeția: ”cel ce este și nu are nimic, va intra în Ierusalim fără să atingă Pământul

Dar venind timpul acesta de sărbători pascale, în care parcă ne amintim că suntem suflete, care avem, temporar, un corp, mai mulți dintre domniile voastre m-au întrebat cum să se roge, cum mă rog eu în pustnicia mea.

Am văzut lumea, mai ales spațiul musulman, care este prin excelență un spațiu religios, secularizarea încă nu a fost inventată pe acolo.

Standardizarea cultului religios este una dintre direcțiile prin care clerul dorește să controleze credincioșii. Forme fixe, puritanii fac crize de isterie dacă ai schimbat o vorbă, sau o virgulă. Nu, Biblia asta nu este bună, este de la evangheliști, trebuie să cumperi una de la Patriarhie! Nu, acatistul ăsta nu este bine făcut, vii la stânga, morții la dreapta. Sau, invers. Nu, nu-ți faci bine crucea, cele trei degete nu sunt bine unite. Observația asta era făcută în biserică unui paraplegic. Nu, nu de preot, ci de atotștiutorii care infestează locurile sfinte. Așa știu ei, așa trebuie făcut!

Tehnica rugăciunii a fost obiectul de studiu al multora. Papi, patriarhi, episcopi, clerici. Dar și a multor cercetători. ”Infamul” Grigorie Bivolaru are trei casete VHS cu rugăciuni creștine.

Eu am experiența călătoriilor mele în 54 de state și apoi am multe cărți. Multe tratează tehnica rugăciunii. Iată, ”Le Livre D’Or de la Priere – de tous les peuples et de tous les temps” a celebrului Alfonso di Nola. Cartea de aur a rugăciunii, a tuturor popoarelor și din toate timpurile. În 379 de pagini, font mic, 11, ca să intre multă informație. Există acolo chiar și o rugăciune pe care o fac canibalii înainte să-și devoreze victimile, un fel de cerere de iertare.

Am studiat cu atenție cartea lui di Nola, ca și altă carte ”The Religious Experience of Mankind” a lui Ninian Smart, sau ”Curiosites Theologiques” fără a omite scrierile lui Mircea Eliade, sau alte o mie de volume pe subiect. Am comparat cu ce am văzut, auzit și simțit, în biserici, sinagogi, moschee, temple, case de rugăciuni etc.

Concluzia v-o spun acum și aici. Fiecare se roagă după concepția cosmogonică, cum a făcut zeul respectiv lumea lui, în care trăiește fidelul. Tote religiile sunt de acord că totul a pornit de la Dumnezeu. Big Bang. ”Și Dumnezeu a creat lumea” – această propozițe apare în toare religiile, în toate limbile Pământului.

Pentru creștini și iudei lucrurile stau ceva mai clar. În Vechiul Testament, în prima carte, Geneza, capitolul I, se spune detaliat cum a făcut Dumnezeu Lumea, din Nimic. Big Bang, repet.

Mai este ceva, ceva care funcționează în toate Universurile. Legea conservării energiei. Universul sau Pluriversul nu putea să apară din nimic, ci din particula lui Dumnezeu. Sau, foarte multe particule. Din Dumnezeu. Cercetările mele m-au dus la concluzia că Dumnezeu, sau o parte din El, s-a transformat în Univers. Așa se respectă legea de fier a conservării energiei, pe care trebuie să o respecte și Dumnezeu, pentru că este prima lege, pe care El a făcut-o! Sunt multe formulări, în toate religiile lumii, care duc la această concluzie, nu stau acum să le pomenesc, nu fac lucrare de doctorat ci vă invit să gândiți, să răsfoiți Biblia și pe Eliade. Dumnezeu este în tot și toate – este o formulă comună multor religii și credințe.

Asta au spus-o și Sfinții Părinți la Niceea în 325, obsesia mea, când au stabilit că Iisus este din aceiași substanță cu Dumnezeu!

Dumnezeu s-a transformat în Univers! Suntem o părticică din Univers, deci, un grăunte din Dumnezeu! Nu vă bateți joc de bobul de lumină care se află în fiecare din domniile voastre! Suntem făcuți din pulbere de stele, din carnea lui Dumnezeu și mai avem ceva, ceva neprețuit, sufletul nemuritor, parte din sufletul Domnului! De ce marea majoritate uită aceste lucruri? Poate nu știe? O să vă spun altă dată, când o să vă spun cum mă rog eu și mereu rugile mele se împlinesc. Este vorba de tehnică? O să vedeți...

Acum vă rog să mă scuzați, curtea mi s-a umplut de mașini și de oaspeți, spre bucuria cățelușelor, care sar de colo-colo jucându-se cu toată lumea. Trebuie să văd unde cazez atâta lume, pustnicia mea este un pic cam mondenă în acest weekend de Florii, dar să nu uitați că am ținut două săptămâni de canon al tăcerii, așa că acum pot să vorbesc și eu cu unul și cu altul.

Să nu uit să spun LA MULȚI ANI! - tuturor celor cu nume de flori, după bunul obicei românesc.

Scuzați-mă încă odată, oaspeții mei vor să facă un foc de tabără, că tare este frig și în casă nu intră toți. Trebuie să le arăt un loc și să le dau lemne și tot ce le trebuie ca să ne apucăm de sfat, după obiceiul tarabostilor, în momente de cumpănă. Și să văd unde este țuica de Văleni, ca s-o punem la fiert, cu piper și leuștean, ca să trecem noaptea de sfat, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

NOTĂ. Vă reamintesc regulile rubricii mele. Toate întrebările și nelămuririle trebuie adresate la dom.profesor@gmail.com. Așa pot să vă răspund și să păstrăm un climat decent, civilizat și folositor. Toate postările de pe forum sunt șterse, indiferent de conținut.

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Ai mare nevoie de un consilier de taina. În acest weekend de Florii călătoriile, excursiile, drumeţiile sunt bine aspectate. Ceea ce nu trebuie să faci sâmbătă: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, dar inca nu stii în cine poţi să-ţi pui secretele la păstrare, în siguranţă. Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Aşa îţi garantez discreţia pe cât posibil în lumea asta în care se află totul până la urmă. Duminică, de sărbătoare eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine, sau discuţiile în contradictoriu cu rudele, partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune.

TAUR O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, atenție! Sâmbătă: Aspecte favorabile deciziilor importante de genul - fac sau nu fac curăţenie în toată casa şi asta pentru că duminică este sărbătoare mare şi nu este bine să lucrezi. De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le puteţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, asta duminică, poate la masa de sărbătoare, aşa incât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi când nu ar exista! Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Nu uita că loialitatea este lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X