Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor | Pe un măgar împrumutat. Tehnica rugăciunii și Big Bang. Gemenii se limitează la activitățile de rutină, Leii au un weekend bun

Autor: | | 0 Comentarii | 3549 Vizualizari

Pe 8 aprilie s-au născut Albert I-ul, Jacques Brel, Sonja Henie, Ian Smith, Emil Cioran, George Grigoriu, Florentin Delmar. Pe 9 aprilie s-au născut: Charles Baudelaire, Mary Pickford, Jean-Paul Belmondo, Hugh Hefner, James W. Fulbright, Michel Simon, Gian Maria Volonte, Mircea Rednic, Francisc Munteanu, Camil Petrescu.

Sâmbătă, 8 aprilie, sunt Sfinții Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit Și Hermas. Sâmbăta lui Lazăr – pomenirea morților. Dezlegare la la ulei și vin. Duminică, 9 aprilie sunt Sfinții Eupsihie și Vadim. În calendarul mobil sunt Floriile, Stâlpările. Denia de seară, dezlegare la pește. Nimic în ”Kalendar”, calenadrul strămoșesc nu avea două viteze, o parte fixă, alta mobilă!

Tradiţional, duminică, este sărbătoare mare pentru creştini. Pentru toți, spre bucuria mea. Am considerat întotdeuna că împărţirea în ortodocşi şi catolici este una mai mult „fiscală”. Să lăsăm diferenţele în seama analizei savanţilor, a teologilor şi să ne bucurăm aşa cum ar fi vrut Iisus, împreună, cu iubire şi cu înţelegere.

O să vă povestească mulți despre dogmă, înțelesul Floriilor. Episodul intrării Lui Iisus în Ierusalim, pe un măgar împrumutat, urmat de fidelii lui care țineau în mâini crengi de palmier, simbolul victoriei.

O să vă povestescă mulți, dogma, canonul, ceea ce scrie pe unul sau pe alt site religios. Care și acolo nu sunt decat reproduceri din ceea ce este scris prin scrierile religioase cunoscute. Dar oare scrie undeva de ce a intrat în Ierusalim Iisus pe un măgar împrumutat? Probabil că da, este cunoscut faptul că Iisus a intrat în Ierusalim, pe un măgar împrumutat, silinu-se să nu atingă cu picioarele pământul ca să împlinească profeția: ”cel ce este și nu are nimic, va intra în Ierusalim fără să atingă Pământul

Dar venind timpul acesta de sărbători pascale, în care parcă ne amintim că suntem suflete, care avem, temporar, un corp, mai mulți dintre domniile voastre m-au întrebat cum să se roge, cum mă rog eu în pustnicia mea.

Am văzut lumea, mai ales spațiul musulman, care este prin excelență un spațiu religios, secularizarea încă nu a fost inventată pe acolo.

Standardizarea cultului religios este una dintre direcțiile prin care clerul dorește să controleze credincioșii. Forme fixe, puritanii fac crize de isterie dacă ai schimbat o vorbă, sau o virgulă. Nu, Biblia asta nu este bună, este de la evangheliști, trebuie să cumperi una de la Patriarhie! Nu, acatistul ăsta nu este bine făcut, vii la stânga, morții la dreapta. Sau, invers. Nu, nu-ți faci bine crucea, cele trei degete nu sunt bine unite. Observația asta era făcută în biserică unui paraplegic. Nu, nu de preot, ci de atotștiutorii care infestează locurile sfinte. Așa știu ei, așa trebuie făcut!

Tehnica rugăciunii a fost obiectul de studiu al multora. Papi, patriarhi, episcopi, clerici. Dar și a multor cercetători. ”Infamul” Grigorie Bivolaru are trei casete VHS cu rugăciuni creștine.

Eu am experiența călătoriilor mele în 54 de state și apoi am multe cărți. Multe tratează tehnica rugăciunii. Iată, ”Le Livre D’Or de la Priere – de tous les peuples et de tous les temps” a celebrului Alfonso di Nola. Cartea de aur a rugăciunii, a tuturor popoarelor și din toate timpurile. În 379 de pagini, font mic, 11, ca să intre multă informație. Există acolo chiar și o rugăciune pe care o fac canibalii înainte să-și devoreze victimile, un fel de cerere de iertare.

Am studiat cu atenție cartea lui di Nola, ca și altă carte ”The Religious Experience of Mankind” a lui Ninian Smart, sau ”Curiosites Theologiques” fără a omite scrierile lui Mircea Eliade, sau alte o mie de volume pe subiect. Am comparat cu ce am văzut, auzit și simțit, în biserici, sinagogi, moschee, temple, case de rugăciuni etc.

Concluzia v-o spun acum și aici. Fiecare se roagă după concepția cosmogonică, cum a făcut zeul respectiv lumea lui, în care trăiește fidelul. Tote religiile sunt de acord că totul a pornit de la Dumnezeu. Big Bang. ”Și Dumnezeu a creat lumea” – această propozițe apare în toare religiile, în toate limbile Pământului.

Pentru creștini și iudei lucrurile stau ceva mai clar. În Vechiul Testament, în prima carte, Geneza, capitolul I, se spune detaliat cum a făcut Dumnezeu Lumea, din Nimic. Big Bang, repet.

Mai este ceva, ceva care funcționează în toate Universurile. Legea conservării energiei. Universul sau Pluriversul nu putea să apară din nimic, ci din particula lui Dumnezeu. Sau, foarte multe particule. Din Dumnezeu. Cercetările mele m-au dus la concluzia că Dumnezeu, sau o parte din El, s-a transformat în Univers. Așa se respectă legea de fier a conservării energiei, pe care trebuie să o respecte și Dumnezeu, pentru că este prima lege, pe care El a făcut-o! Sunt multe formulări, în toate religiile lumii, care duc la această concluzie, nu stau acum să le pomenesc, nu fac lucrare de doctorat ci vă invit să gândiți, să răsfoiți Biblia și pe Eliade. Dumnezeu este în tot și toate – este o formulă comună multor religii și credințe.

Asta au spus-o și Sfinții Părinți la Niceea în 325, obsesia mea, când au stabilit că Iisus este din aceiași substanță cu Dumnezeu!

Dumnezeu s-a transformat în Univers! Suntem o părticică din Univers, deci, un grăunte din Dumnezeu! Nu vă bateți joc de bobul de lumină care se află în fiecare din domniile voastre! Suntem făcuți din pulbere de stele, din carnea lui Dumnezeu și mai avem ceva, ceva neprețuit, sufletul nemuritor, parte din sufletul Domnului! De ce marea majoritate uită aceste lucruri? Poate nu știe? O să vă spun altă dată, când o să vă spun cum mă rog eu și mereu rugile mele se împlinesc. Este vorba de tehnică? O să vedeți...

Acum vă rog să mă scuzați, curtea mi s-a umplut de mașini și de oaspeți, spre bucuria cățelușelor, care sar de colo-colo jucându-se cu toată lumea. Trebuie să văd unde cazez atâta lume, pustnicia mea este un pic cam mondenă în acest weekend de Florii, dar să nu uitați că am ținut două săptămâni de canon al tăcerii, așa că acum pot să vorbesc și eu cu unul și cu altul.

Să nu uit să spun LA MULȚI ANI! - tuturor celor cu nume de flori, după bunul obicei românesc.

Scuzați-mă încă odată, oaspeții mei vor să facă un foc de tabără, că tare este frig și în casă nu intră toți. Trebuie să le arăt un loc și să le dau lemne și tot ce le trebuie ca să ne apucăm de sfat, după obiceiul tarabostilor, în momente de cumpănă. Și să văd unde este țuica de Văleni, ca s-o punem la fiert, cu piper și leuștean, ca să trecem noaptea de sfat, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

NOTĂ.   Vă reamintesc regulile rubricii mele. Toate întrebările și nelămuririle trebuie adresate la dom.profesor@gmail.com. Așa pot să vă răspund și să păstrăm un climat decent, civilizat și folositor. Toate postările de pe forum sunt șterse, indiferent de conținut.                                                 

                                                      ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  Ai mare nevoie de un consilier de taina. În acest weekend de Florii călătoriile, excursiile, drumeţiile  sunt bine aspectate. Ceea ce nu trebuie să faci sâmbătă: să cumperi un bun, sau mai multe, de folosinţă îndelungată. Ori se strică, ori costă foarte mult, ori când ajungi acasă nu-ţi mai place. Pe de altă parte ai mare nevoie de un consilier de taina, dar inca nu stii în cine poţi să-ţi pui secretele la păstrare, în siguranţă. Stelele spun sa mai astepţi cu confesiunile, sau să le aşterni pe hârtie. Aşa îţi garantez discreţia pe cât posibil în lumea asta în care se află totul până la urmă. Duminică, de sărbătoare eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită pe cât posibil discuţiile cu persoane străine, sau discuţiile în contradictoriu cu rudele, partenerii şi/sau asociaţii, mai ales despre proprietăţi sau posesiuni comune.

 

TAUR  O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, atenție! Sâmbătă: Aspecte favorabile deciziilor importante de genul - fac sau nu fac curăţenie în toată casa şi asta pentru că duminică este sărbătoare mare şi nu este bine să lucrezi. De asemenea, sâmbătă este o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul spectacolelor si vizitelor pe care le puteţi face. O persoana nesuferită iţi stă ca un spin in deget, asta duminică, poate la masa de sărbătoare, aşa incât procedează aşa cum se cuvine: poarta-te ca şi când nu ar exista! Utilizează orele de lumină pentru treburile importante pe care le ai de făcut. Nu uita că loialitatea este lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.

GEMENI   Limitează-te la activităţile de rutină de weekend. Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Ocoleşte cu abilitatea şi diplomaţie subiectele tabu fie că este sâmbătă sau duminică. Nu uita că tacerea este de aur, vorba de tinichea! Nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti sâmbătă. Nu promite, la rândul tău, nimic! Evitând tot ce poţi evita, pentru că vorba băieţilor de băieţi: „eschiva este cea mai bună lovitură” duminică, la sărbătaore, de Florii, ai mintea liberă şi gândirea sprintenă. Foloseşte-ţi gândirea limpede la sinteza ultimelor evenimente.

RAC    Pe total un weekend bun! Cine nu se gândeşte şi socoteşte, poate avea probleme. Şi datorii. Tu cheltuieşti prea mult, mai ţine cont de zerouri. Sâmbăta seara, o veste nu prea grozavă. Eşti sănătos şi ai putere de muncă, dar te apasa grijile legate de familie. Raspuns favorabil pentru una dintre problemele tale in cursul zilei de duminica. Şi o petrecere drăguţă la un Berbec care îşi sărbătoreşte ziua de naştere, sau la sărbătoarea religioasă. Duminică, de Florii,  mai este şi o zi excelentă pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici escapade.

LEU   Un weekend bunicel spre bun. Sâmbătă nu trebuie sa risipeşti starea placută de lene şi răsfăţ cu proiecte belicoase despre ordine si curatenie, mai bine trage plapuma peste ochi! Lenea, comoditatea, este o arta. Duminică, este sărbătoare, Floriile,  oricum ai lua-o şi este contraindicat să dai cu aspiratorul - nu fii original cu orice pret. De obicei modul acesta de abordare sperie şi înstraineaza, in loc să atraga! Trebuie doar să urmezi fluxul principal. Din punct de vedere emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Oricum, până la sfârşitul weekend-ului, adică duminică, poţi participa la ceremonialul religioas şi poţi avea un gând bun şi pios. Aşa că, dintr-o dată, confesiunea îşi poate găsi locul în spaţiul sacru.

FECIOARĂ  Ai avut timp suficient să reflectezi. Un weekend obositoar, dar foarte plăcut. Seară de duminică deosebită în compania celor dragi. Sunt lucruri si traditii care nu se negociaza, o sa intelegi lucrul asta in cursul zilei de sâmbătă când te pregăteşti de sărbătoare. Orice este posibil, dar nu totul este permis! Nu te mai lăsa prins in capcana clasică întinsă zodiei tale, cea cu detaliile ca să nu vezi intregul. Deschide bine de tot ochii! Şi mintea… Din nou ai de ales intre mai multe posibilităţi si ca intotdeauna te pierzi in amănunte. Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp şi este cazul să acţionezi. Nu imediat, doar este sărbătoare, Floriile cele vesele, nu uita că întotdeauna „mâine este o nouă zi”!

BALANŢĂ Concentrează-te numai pe treburile de rutină. Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astăzi va face mare placere celei dragi. Normal. Doar este sărbătoare şi de sărbătoare şi săracii şi bogaţii se bucură. Rezolvarile şi compromisurile cu iz de busuioc au in tine un maestru incontestabil.  Duminică poţi media între membrii familiei care sunt de păreri diferite. Poate unde vrei să fie intotdeauna armonie! În general, duminică, poate la masa sărbătorească, nu este favorabil să-ţi iei nici un angajament. Concentrează-te numai pe treburile de rutină şi nu lăsa să fii deranjat, mai ales în sufletul tău, în serenitatea şi armonia induse de sărbătaore.

SCORPION  Familia, prietenii, te iubesc şi te preţuiesc. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului de sâmbătă.  Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. Norocul este duminică prietenul tau cel mai bun, care te ajută să treci peste problemele şi situaţiile ivite, mai mult comice decât grave, fără să faci niciun efort. Duminică, o vizită plăcută şi una nu prea.  Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor domestice, lăsând la o parte egoismul şi agresivitatea nevertebratei al cărei nume îl porţi. Vei avea recompense consistente şi nu numai pentru că este sărbătoare şi totul se iartă, ci pentru că familia, prietenii, te iubesc şi te preţuiesc.

SĂGETĂTOR   Weekendul este o vreme de sărbătoare şi petreceri, de un timp plăcut petrecut în compania celor dragi. Poate pentru că unii Capricorni lasă la o parte prudenţa lor obişnuită şi dau curs bucuriilor primăverii, sărbătorilor pascale.  Un weekend plăcut, in care te simti tot timpul vesel si entuziast si de aceea orice iti iese, iar familia si prietenii te apreciaza in mod deosebit. Dedică cele două zile de sărbătoare celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi.  Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi vor aduce, mai târziu, multe momente plăcute.

CAPRICORN   Dacă te atingi de bani atunci ajută Biserica. În acest weekend - bănuielile tale nu se confirmă, sau se confirmă parţial. Până la urmă timpul te favorizează. O zi bună în toate, duminică, mai puţin la cumpărături. Nu cumpăra nimic, nu paria, nu împrumuta. Dacă te atingi de bani atunci ajută Biserica, sau dă de pomană. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Capacitatea ta de a domina domeniul spiritual şi capacitatea ta speculativă se traduce şi prin reciclarea unor idei vechi, sau emise de alţii, în concepte noi şi profitabile. Mai ales dacă este vorba de un program de sărbătoare!

VĂRSĂTOR   O perioadă din nou puţin tensionată, mai ales de bârfe şi vorbe. Nimic foarte important, însă. Dupa ce ai decretat ca ocupi primele trei locuri la inteligenta, frumusete si profesionalism, trebuie sa te uiti si câti bani ai in buzunar! In acest weekend de Florii trebuie sa lupti din greu ca sa-ti aperi convingerile si ideile tale, dar nu duci lipsa nici de argumente nici de inspiratie. Primesti sau faci vizite. Doar este sărbătoare! Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi, dacă poţi, propriile regului, dar nu juca de unul singur. Întotdeauna trebuie să existe ceva ascuns, tainic, ca un „as în mânecă”, chiar un partener mai mult sau mai puţin imaginar.

PEŞTI    Sâmbătă promovează-ţi cu hotărâre interesele personale. Nu te speti cu munca şi nu fă eforturi prea mari în bucătărie! Însă dacă este vorba de îngrijire, de întrţinerea fizică, fie sportivă fie cosmetică, dă-i înainte fără grijă. Weekend-ul se împarte în două, normal: ziua de sâmbătă dedicată domeniului material, fizic, iar ziua de duminică dedicată domeniului spiritual, religios. Sărbătoarea Floriilor! Nu ai frică, pastreaza speranţa şi porţile succesului sunt larg deschise pentru tine. Continuă să perseverezi pe drumul actual! Tot ceea ce începi sau programezi în aceaste zile vor aduce rezultate interesante mai târziu.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate