Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor. Opriţi mafia în halate albe!

Autor: | | 0 Comentarii | 3024 Vizualizari

Pe 26 noiembrie s-au născut Norbert Wiener, regina Maud, Eugen Ionesco, Stelian Olaru, Mihail Drumeş, Ivan Patzaichin, Francisc Vaştag, Ella Constantinescu, Ioana Bentoiu, Dana Ciocârlie.

„Evenimentul Zilei” din 26 noiembrie 1966 a fost că Preşedinele Franţei, Charles de Gaulle, a inaugurat prima centrală hidroelectrică care utiliza energia mareelor. O construcţie inginerească excelentă! De Gaulle a exclamat, atunci: „Vedeţi, dacă vrem, putem!” Sintagmă transformată, ani mai târziu, de multilateral dezvoltatul Bernard Tapie în reclamă pentru ciubotele lui sportive. Poate, de aceea l-au băgat la pârnaie, nu se fură vorbele unui om ca de Gaulle...

Sinaxar, Sf. Cuvioşi Stelian Paflagonul, Alipie Stâlpnicul şi Nicon.

„Sfântul Stelian e ţinut ca să trăiască copiii mici, pentru facerea şi creşterea copiilor” Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 497.

Dar, din nefericire, ştiu dintr-o enorm de tragică experienţă proprie că nu este aşa! Pe 26 noiembrie s-a născut fiul meu, Alexandru Stelian. Astăzi, ar fi trebuit să împlinească 34 de ani. Ucis de neglijenţa criminală a medicilor, după cum tot la fel, mafioţii în halate albe l-au ucis pe socrul meu, un om extraordinar, pe care îl tratau de boli de inimă. Săracul om, nu avea nimic la inimă, avea cancer la colon! Sau tatăl meu, pilotul din al Doilea război mondial, trei licenţe, două doctorate, profesor universitar şi autor de multe studii şi monografii, omorât cu sânge rece de nepriceperea şi neglijenţa medicilor. Cât despre mama mea, ce să mai vorbim... Cadru medical, a fost dignosticată greşit şi umflată cu cortizon 12 (douăsprezece) ani, de un medic celebru, profesor universitar. Săraca de ea, avea doar o menopauză, indusă de mediul toxic unde lucra, nu poliartrită reumatoidă! Cortizonul i-a lichefiat oasele, s-a chinuit 15 ani imobilizată în pat. Până când alţi nepricepuţi de la geriatrie i-au pus capăt suferinţelor printr-o medicaţe greşită. Cât despre soacra mea, două operaţii absolut inutile, una de tiroidă, care a dezechilibrat-o şi mai mult şi care i-a atins corzile vocale şi acum hârâie, nu vorbeşte, iar a doua, absolut degeaba, pentru ca chirurgul să încaseze două mii de euro, şi anestezistul opt sute, operaţie, care, prin anestezie i-a slăbit inima şi a intrat în fibrilaţie.

Mie personal, mafia în halate albe, mi-a greşit două operaţii, ultima, o banală extirpare de bilă, la o clinică particulară, de mare fiţe, nu vă spun cât a costat. Mi-au spart uretra cu o sondă prost pusă, am pierdut aproape un litru de sânge, de atunci viaţa mea a devenit un chin.

Mai mult, văzând că îmi pot permite o operaţie costisitoare, mafia în halate albe s-a pus pe capul meu. M-au speriat că am cancer la pancreas şi că o să mai trăiesc doar două săptămâni. Asta dacă nu mă operez imediat, eventual în Israel!

Mă pricep un pic la oameni, îi „scanez” şi cam ştiu ce le poate pielea. Aproape douăzeci de ani de lucrător de comerţ exterior, cu negocieri crîncene săptămânal, mi-au ascuţit senzorii de depistare a CMM (canalii mici sau mari).

Medicul, doctorul în medicină din faţa mea, altfel un tip distins şi inteligent, minţea, mă minţea! M-am dus la vechiul meu prieten, generalul Ştefan Blaj, mare medic, mare om, care nu a spus nimic când i-am povestit păţania mea. Jurământul lui Hipocrat îi interzice să vorbească un „confrate” de rău. Să vorbească, aşa că mi-a făcut cu ochiul şi un gest băieţesc, cu un deget! Mi-a dat să fac analize la Spitalul Militar Central, de care aparţin, cel mai bun spital care există, acolo nu este mafie, doar masoni.

Nu am făcut operaţia indicată şi trăiesc, trăiesc bine, vorba lui Băse, şi în ziua de astăzi! Au trecut sute şi sute de săptămâni şi... nimic! Dacă o să-l mai văd vreodată pe cancerosul ăla de doctor fiţi siguri că o să-i sparg faţa! Pentru binele lui, sper că a fugit în Germania sau State!

Vedeţi, trebuie să ai mult noroc ca să scapi sănătos din mâna mafiei în halate albe!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, acum sute de ani nu mergea lumea atât de des la doctor! Ce acum sute, mi-l amintesc pe străbunicul meu, Vicenţiu de la Luica, care, până la 97 de ani, nu a văzut un medic, decât la partidele de poker şi vânătoare cu doctorul Ionescu din Olteniţa, tot din familie. A murit dintr-un accident de călărie, fugărea fetele prin păpuşoi!

Văd cu groază milioanele de babe şi moşi care umplu sălile de aşteptare ale medicilor... degeaba! După o anumită vârstă, vizita la medic este pur un eveniment social, nimic nu mai ajută, organismul nu mai reacţionează. Dar, nu, mafia în halate albe cultivă spaima faţă de moarte, ca să le ia banii săracilor pensionari. Nu sunt ei bogaţi, dar sunt mulţi...

Mă duce gândul că spaţiul serviciilor medicale este umplut de indivizi puşi pe căpătuială, care pun negustoria înaintea medicinei. La un test-sondaj doar 3% dintre studenţii de la Facultatea de Medicină, anul I, au declarat că au ales această profesie ca „pe un har”!

Dacă intraţi pe mâna mafiei în halate albe nu mai ieşiţi de acolo! O să vă găsescă boli cu nume de speriat, o să vă terorizeze cu analize dezastruoase, apoi o să vă îmbolnăviţi de altele, din cauza medicamentelor prescrise.

Personal, am ieşit de sub dictatura mafiei în halate albe. Nu am mai fost la un medic de cinci ani de zile şi nici nu o să mai mă duc! Niciodată! Şi nici nu ştiţi cât de bine şi liber mă simt fără „asistenţă medicală”. Săptămâna trecută am spart, singur-singurel, doar eu şi căţeii mei, trei căruţe de lemne! De ce să mă duc la doctor, ca să mă sperie cu valori anormale ale analizelor şi să-mi inducă sentimentul că sunt vinovat şi bolnav? Să prescrie regim alimentar care îţi distruge plăcerea vieţii? De ce? Ca să prelungesc bătrâneţea, penibilă, limitatoare şi dureroasă cu câţiva ani de zile? Nu sunt deloc masochist!

Când s-o găsi remediul universal, viaţa fără de moarte şi tinereţea fără bâtrâneţe, să ştiţi că o să fiu primul care o să-mi iau cardul de sănătate. Până atunci pot să şi-l bage undeva...

BERBEC  Tot ceea ce se întâmplă în afara sferei afective, sentimentale, emoţionale, nu are efect, astăzi, asupra ta. La serviciu, la muncă, dacă nu poţi rezolva ceva, amână, nu te enerva inutil!

În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca o pernă moale umflată cu aer, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Însă, daca ai ceva sentimental greu de rezolvat, incerca acum, poate va merge ca pe roate.

TAUR   Ce romantic şi sentimental eşti astăzi! Frigul iernii care stă să înceapă te face mai dornic să stai „la gura sobei” adică a caloriferului, cu cei dragi, cu vorbe bune şi amintiri plăcute.

Fii calm şi prudent şi nu uita să te îmbraci corespunzător cu vremea de afară! Cu toate ca gândesti prin o anumita logica, te miri ca nu mai intelegi ce se intampla in jurul tau; probabil ca interesele personale primeaza. Cu siguranţă ca nu iti face nici o placere sa te implici din nou, azi, in rezolvarea unei crize, mai ales ca ştii cum se vor defasura lucrurile!

GEMENI   Astăzi nu te laşi păcălit de „oferte unice”, sau „propuneri avantajoase”! Ţine banca, adică cămătarii, în sensul biblic, departe şi poţi să dormi liniştit şi să fii stăpânul vieţii tale!

Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar.  Mănâncă mai puţin şi mai des şi evită factorii alergeni. 

RAC   Nu fii comod, dă-ţi silinţa, ai o mare oportunitate să te faci remarcat în ochii celor dragi. În registrul benefic! Profită de prilej şi pune la punct unele probleme de familie, de duo.

Ai tendinta, pentru unii supărătoare, de a fi permanent în ofensivă, să ţii la părerea ta. De la o vreme ai părerea ca toata lumea te vorbeşte pe la spate. Adevarul este ca nu te poti concentra şi că-ţi scapă aspecte esenţiale.  Astăzi ai, totuşi, o perioadă bună...

LEU   Astăzi, mai toată ziua, ţi se dă dreptate. Tragi concluzia că nu eşti degeaba leu şi că experienţa contează! Domeniul sentimental e bine aspectat, pe total pare o zi obişnuită, liniştită!

Niciodată nu eşti suficient de abil social, nu speculezi oportunităţile. Ai o perioadă interesantă... vorba înţeleptului chinez, poate poţi profita de ea!

FECIOARĂ    Timpul proiectelor şi planurilor a trecut, acum trebuie să realizezi ce ţi-ai propus cu tenacitate, dedicaţie şi energie. Fără să ţii cont de comentariile „la mişto” ale celor din jurul tău!

Ceva migrene astăzi din cauza unor tensiuni neaşteptate în anturaj. Le rezolvi cu diplomaţie şi treci mai departe. Nu te repezi să tragi concluzii dupa barfe, zvonuri si intrigi. Totuşi, nu este o zi critică, ceea ce te fereşte parţial de extreme, de neplăceri. Stăpâneşte-ţi pornirile extravagante sau excesiv de vanitoase. Nu cheltui sub impulsul momentului.

BALANŢĂ   Azi nu ceda uşor, ai dreptate şi stelele ştiu acest lucru. Fă-i să ştie şi pe cei din jur! Între tine şi reuşită mai este un obstacol, un prag de trecut, continuă cu dinamism şi convingere!

Atenţie la vremea schimbătoare, la ploaie sau frig, în primul rând! Poţi să te duci la cumpărături, sigur, este o activitate plăcută, dar programează exact ceea ce vrei să achiziţionezi. Adică, mai practic, fă o listă de cumpărături, pentru că „verba volant, scripta manet”! 

SCORPION   Totul se potriveşte de minune! Te miri şi te minunezi, dar nu e meritul tău, aşa a fost să fie. Tragi concluzia că rugăciunile tale au fost ascultate, că viaţa îţi oferă o felie mare de tort!

Aspecte minore benefice te avantajeaza esential în lămurirea, în clarificarea, unei situaţii familiale în cursul unei convorbiri la mobil. În a doua parte a zilei, stai acasă, nu te duce în oraş.  Poţi petrece o seară plăcută în compania unui roman poliţist... sau un DVD. Neapărat, Agatha Cristie! Şi tot neapărat Hercule Poirot!

SĂGETĂTOR   Dorinţă de evadare, de spaţii largi şi ţări exotice? De ce, nu! Agenţiile de turism au oferte interesante şi o să vezi că la banii tăi, mai bine pleci în Thailanda, decât pe Valea Prahovei!

Astazi trebuie doar sa zici multumesc, pentru ca treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici macar nu te aşteptai! Trebuie, însă să nu faci o regulă din această situaţie de excepţie, să nu mai aştepţi ajutor, că nu mai vine, sa te bazezi mai mult pe propriile forte si sa faci planuri serioase de viitor, poate chiar să te gandesti la un nou proiect!

CAPRICORN   Trebuie să vezi “viaţa în roz”, jumătatea plină a paharului. Fii mai “zen”, mai optimist, lasă grijile absurde şi  permanenta mormăială contra a toţi şi toate şi temerile de drobul de sare!

Se poate spune, dupa configuraţia astrologică, că te bucuri de o zi întreagă de influente favorabile în sensul că nu o să ai niciun necaz mare! O anumita confuzie sentimentala poetica stă bine unei persoane indragostite, dar ia bine aminte sa nu devina o a doua natura a ta!  Există o legătură logică, cauzală, în viaţa ta. Limitează-te doar la activităţile de rutină şi evită eforturile şi deplasările care nu sunt absolut necesare.

VĂRSĂTOR   Eşti gata de fapte mari! Există un procent oarecare de entropie, de haos, în acţiunile tale, dar încearcă să ţii lucrurile sub control, măcar în ceea ce priveşte activitatea ta profesională.

Stelele spun, la fel ca un bătrân călugăr sihastru, ca prea multă insistenţă nu are niciun rezultat, pe cand cumpătarea aduce succesul. Nu insista inutil, dar nici nu renunţa când nu trebuie! Viata e o permanenta infruntare de interese, asa incat trebuie sa dai dovada de multa inteligenta si de putin noroc in promovarea scopurilor.

PEŞTI  Azi călătoreşti în timp, în istorie, poate! Fiind zodie duală, jumătate din tine regretă timpurile glorioase, iar cealaltă jumătate face planuri temerare de viitor! Fii gata pentru succes!

Evită discuţiile lungi şi fără rost, dar nu fi concis ca un automat care spune ora. Pildele, povestiorele, bancurile şi mai ales tăcerile cu subânţeles sunt mai grăitoare decît o mie de discursuri meşteşugite! Evită să te enervezi din lucruri de nimic, fii constructiv în tot ce faci. Nu lua hotărâri când eşti iritat – mai bine lasă lucrurile să se rezolve singure!
Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate