Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. O nouă rasă umană

Autor: | | 2 Comentarii | 2910 Vizualizari

Pe 23 februarie s-au născut Meyer Amschel Rothschild, Casimir Malevici, Alan MacLeod Cormack, Peter Fonda, Samuel Pepys, Erich Kastner, Matei Corvin, Gheorghe Brandabur.

Nimic în "kalendar" lumea se pregăteşte pentru Dragobetele de mâine, iar în calendarul creştin sunt Sfinţii: Policarp din Smirna şi Sf. Mc. Gorgonia.

Vă reamintesc că astăzi începe Postul cel Mare cu o zi aliturgică. Cine poate, nu este bolnav şi nu călătoreşte, ar trebui să postească negru, numai seara pâine şi apă! Eu aşa o să fac, chiar dacă boala vrea să mă dovedească şi sunt doar un călător prin viaţa asta! O să vă povestesc la timpul potrivit tainele şi importanţa postului, aşa cum am fost binecuvântat de învăţătura athonitului stareţ Dionisie, cel de bună aducere aminte şi aflat astăzi, cu siguranţă, la dreapta Domnului!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, cu siguranţă realizaţi că dacă pui o broască în apă clocotită ea va sări imediat afară, salvîndu-şi viaţa. Dar dacă o pui în apă rece care este adusă treptat la temperatura clocotului nefericita broască va muri fiartă. Omenirea este în situaţia broaştei. Va reuşi să-şi dea seama la timp de pericol şi să stingă focul pe care ea însăşi s-a aşezat?!

Se cunoaşte din presă că încălzirea globală este un concept legat de „efectul de seră”. Mai toată lumea ştie despre cum este produsă încălzirea prin aşa numitul efect de seră în care un rol principal îl au concentraţia din atmosferă de bioxid de carbon, metan şi combinaţiile fluorului şi clorului cu carbonul. Efectul de seră la scara planetară este un fenomen natural şi lui îi datorăm faptul că media temperaturilor multianuale este, pe întreg globul, de +15° C şi nu -18° C, cît ar trebui să fie fără acest fenomen. Fără efectul de seră viaţa nu ar fi posibilă pe Pământ.

Cele două noţiuni au fost legate, accidental sau nu, în urma audierii lui James Hanson, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spaţiale, în faţa Comitetului pentru Ştiinţă, Tehnologie şi Spaţiu, condus de senatorul Al Gore. Audierea a avut loc în vara anului 1988, când a fost un anotimp foarte cald în câteva regiuni de pe glob, mai ales în Statele Unite. Hanson a spus „că este sigur 99% că temperatura globului a crescut” şi în altă parte a intervenţiei „că este sigur că există un efect de seră”. Cele două noţiuni nu au fost puse în ordinea „temperatura globului a crescut din cauza efectului de seră”. Aceasta interpretare a fost dată mai târziu de presa scrisă şi electronică. Este de asemenea sigur că a crescut semnificativ concentraţia de bioxid de carbon din atmosferă. Înainte de 1800 bioxidul de carbon avea o densitate de 275 de părţi dintr-un volum de un milion. Astăzi este de 355 de părţi dintr-un volum de un milion. Ciudat este că bioxidul de carbon nu a crescut spectaculos în ultimii ani, ci în secolul XIX, când industralizarea a folosit pe scară largă arderea combustibililor fosili, ca sursă principală de energie. Între 1973 şi 1990 creşterea a fost foarte redusă, în comparaţie cu dinamica din trecut, mai ales datorită aplicării măsurilor ecologice de reducere a poluării şi a proiectelor de reîmpădurire. Totuşi din 1990 şi până în vara lui 2014 procentul de carbon şi media temperaturilor a crescut îngrijorător, cu toate că s-au aplicat în continuare măsuri ecologice, unele stabilite politic, prin protocoale la Rio de Janiero, Kyoto sau Montreal. Normal, pentru că, probabil, că este vorba mai mult de politică şi mai puţin de ştiinţă!

După cum spunea Aaron Wildavsky, profesor de ştiinţe politice la Berkeley : „...încălzirea globală face parte din conceptul general al globalizării, iar aplicarea unui antidot elementar de reducere drastică a emisiilor de bioxid de carbon pe seama reducerii producţiei şi consumului este capabil să realizeze visul ecologiştilor al unei societăţi globale egalitariste bazată pe respingerea creşterii economice în favoarea unei populaţii reduse ca număr care consumă mai puţin şi mănâncă mai puţin, eventual instaurându-se chiar o dietă globală vegetariană, şi care împarte un număr mai redus de resurse, dar în mod mult mai echitabil decât în prezent.” Adică să renunţăm la cuptorul cu microunde în favorea focului de tabără, sau al morcovilor necopţi. Este o alternativă neacceptabilă, mai ales că focul de vreascuri este mult mai poluant şi produce mai mult bioxid de carbon decât cuptorul cu microunde. De fapt aici este cheia rezolvării problemei tehnologice. Folosirea de surse de energie alternative, iar pentru cele care utilizează în continuare combustibili fosili, creşterea eficientă a randamentului şi reducerea emisiilor de bioxid de carbon prin tehnologii adecvate.

Şi totuşi Pământul se încălzeşte. În ultimii douăzeci de ani temperatura Pământului a crescut cu 0,5° C, ceea ce, la scară cosmică, este imens. Clima pare cuprinsă de o furie oarbă. Furtuni şi ploi catastrofale ameninţă mai toate continentele. Activitatea seismică şi vulcanică s-a intensificat mult. Unii ecologişti, triste cucuvele, ameninţă cu un tablou dezolant al Pământului de peste o sută de ani, un deşert dogoritor atotcuprinzător şi bântuit de cîteva fiinţe umane descărnate cu masca de gaze pe figură şi cu răni urâte produse de rarele ploi acide. Lumea lui Mad Max!

Dar mai sunt şi oameni echilibraţi, cum ar fi profesorul de meteorologie Alfred P. Sloan de la faimosul Institut Tehnologic din Massachusetts. Care nu respinge în totalitate ipoteza catastrofică. Dar afirmă că Pământul trece, periodic, printr-un proces natural de încălzire. Cercetările făcute în Arctica şi Groelanda arată că, în trecut, au existat perioade calde urmate de microglaciaţiuni. Se pare că există un ciclu de vreo 12-20 de mii de ani, apoi cicluri de anvergura erelor geologice de 1 şi 12 milioane de ani, care au însemnat schimbări dramatice de climă cu efecte majore asupra faunei şi a florei. Ce se întâmplă de fapt ?

Răspunsul vine, surprinzător, din altă regiune a ştiinţei. O informaţie „clasificată” adică strict secretă, a ieşit la suprafaţă de câteva zile. Probabil ca urmare a unei decizii politice de obişnuire a publicului cu anumite realităţi, altfel ciudate şi înspăimântătoare. Un genetician de la Harvard, pe nume Ronny White, afirmă, într-un insipid şi greu de urmărit articol ştiinţific că viaţa unei fiinţe de pe Pământ este determinată de cele patru elemente ale codului genetic din structura acizilor nucleici : adenina (A), citozina (C), guanina (G) şi timina (T). După cum sunt îmbinate, de exemplu ATACAGAT, etc. sau chiar „GATTACA” (vezi filmul!) ele determină însuşiri, sau caracteristici ale fiinţei respective. Până aici, nimic nou, iar pentru descoperirea „bazelor purinice” s-a luat deja un premiu Nobel.

Însă White continuă, arătând că temperatura joacă un rol important în reacţiile biochimice, şi că producerea unei "mutaţii" este exponenţial mai mare cu cât căldura ambientă creşte şi ea. Omenirea este la răscruce. Nu din cauza efectului de seră si a incalzirii globale, ci din cauza "mutaţiilor genetice" care se pot produce. În ultimul timp s-au înregistrat mulţi "mutanţi", mulţi "ciudaţi".

Pe Pământ trăiesc în prezent, la începutul anului "2015 din această civilizaţie", peste şapte miliarde de oameni şi circa "trei mii de mutanţi". Aceşti "hibrizi" nu se transformă la Lună plină în lupi şi nu umblă noaptea pe tavan. Mutaţiile lor sunt mult mai interesante:

La Helsinki există un cetăţean care trăieşte de cincisprezece ani cu numai o bere pe zi şi nimic altceva. În Los Angeles o femeie se poate mişca, în perioade foarte scurte de timp, cu o viteză incredibilă. La Vladivostok un bărbat prevede exact viitorul pe perioade până la cinci minute. În Kyoto o femeie de treizeci de ani mişcă obiecte foarte grele, de la distanţă. Bogota este speriată de un jucător profesionist de cărţi: ghiceşte gândurile. La Cairo este un taximetrist care a avut peste treizeci de accidente de maşină – se reface cu o viteză fantastică şi nu se infectează. La Sydney un bărbat poate rămâne sub apă, fără aparat de respirat autonom, mai mult de zece minute. Un tip de 26 de ani se distrează, la Shanghai, sărind zilnic în gol de la etajul al patrulea.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
10:57 Rezultate Evaluarea Naţională 2018. SE AJUNGE LA INSTANŢĂ? Reacţia Ministerului Educaţiei. NOTELE PE JUDEŢE. Update 22:30 LEGE ÎNCĂLCATĂ la Cotroceni prin TRAFIC DE INFLUENȚĂ? Președinția, atinsă de SCANDALUL fără precedent. Breaking news 22:19 REVOCAREA șefei DNA. Iohannis a oferit ULTIMA REACȚIE despre viitorul Laurei Codruța Kovesi 16:24 Concluzie ŞOCANTĂ a unui politician: Maior şi Kovesi au FALSIFICAT semnătura preşedintelui ÎCCJ. S-au comportat ca MAFIOŢII 12:49 Atac la propagandiştii Noii Securităţi: Cum MINT ODIOS cu privire la modificările Codului de procedură penală 12:44 Protocolul SRI - Înalta Curte a transformat judecătorii în „sifoane” 10:35 Cel mai crunt mesaj transmis din SUA: „Puşcăria pentru Maior, Coldea şi Kovesi e mult prea puţin” 10:23 Verdictul lui Cristoiu în legătură cu protocolul SRI: „Trebuie o Comisie specială! S-a încălcat Constituția” 07:03 CCR analizează marți SESIZAREA lui KLAUS IOHANNIS. Ce urmărește președintele ROMÂNIEI 22:36 COLABORATORII lui Kovesi au făcut-o PRAF pe ȘEFA DNA. Cea mai DURĂ RADIOGRAFIE vine din INTERIORUL instituției 17:29 A fost DESECRETIZAT protocolul încheiat de SRI cu ICCJ. Documentul INTEGRAL 17:09 VALIDAREA MANDATULUI lui Iohannis, sub SEMNUL ÎNTREBĂRII! Teoria incendiară a judecătorului CCR Petre Lăzăroiu 12:29 Sondaj: PSD și-a revenit din pumni. PNL pe tobogan. Un nou partid face valuri 14:25 Ministrul Justiției comentează scrisoarea celor 1000 de magistrați: Să difuzați materialele, astfel intrăm în derizoriu 14:23 Toader îi dă REPLICA lui Iohannis. Avem „SUPERMINISTRU” la Justiție? Scandalul REVOCĂRII Laurei Kovesi ATINGE următorul nivel 14:14 Raportul final al anchetei parlamentare: Monica Macovei a scos în 2005 din arhiva SIPA un registru cu documente 14:05 DEZVĂLUIRE: Înainte să fie uns la SIE, Vlase își programase o întâlnire cu evrei influenți. Surse PSD: Vizita a picat 11:46 Klaus Iohannis a dat PSD-ului spionajul extern! Gabriel Vlase, doctor la SRI, va fi noul director SIE 11:04 Scandalurile se țin lanț în partidul lui Băsescu! Demisie de ultimă oră. „Așa a hotărât Eugen Tomac, îi respect decizia! Asta e” 10:28 Revocarea Codruţei Kovesi. CÂND VINE MARELE MOMENT în Justiţie? Procurorul General a răspuns. Breaking news

Articole salvate