Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Nu mai este vin pelin şi fotbalist ca Dobrin!

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2935 Vizualizari

Pe 26 august s-au născut Guillaume Apollinaire, Joseph Montgolfier, Thalia, Emil Hurezeanu, Mihai Mălaimare, Nicolae Dobrin. În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Adrian şi Natalia, soţia sa.

Iar nimic în „kalendar”. Erau cumpătaţi şi înţelepţi strămoşii noştri! La ce mai serveşte diareea asta de sfinţi moderni, dacă nimeni nu-i ia ca model, ca valoare! Doar pentru nume de călugări?

O notă specială pentru Nicolae Dobrin, pe care-l pomenim astăzi. Prinţul din Trivale ar fi împlinit, astăzi, 68 de ani. L-am urmărit de multe ori, la Bucureşti, sau la Piteşti. Aveai la ce să te uiţi! Să nu se supere niciun fotbalist grande de astăzi, sau de ieri, dar Gâscanul a fost cel mai bun! Fenta lui, pe stânga, în general, simţul perspectivei şi al jocului, loviturile libere şi dribblingul brazilian, dar şi şutul "folia seca", învăţat de la Pelé, îl făceau un zeu al dreptunghiului de gazon. Păcat că astfel de "zei" nu trăiesc veşnic...

Repet, a fost şi este cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, până în prezent. Un om bun, modest, cinstit, foarte muncitor, care repeta o fentă sau o schemă, pe teren, până la perfecţiune şi care ai împărtăşit din experienţa lui, a format alţi fotbalişti. Nicolae Dică, Adrian Neaga şi Dănuţ Coman sunt matori.

Am făcut mult sport. Volei, patinaj viteză, aikido, tir, fotbal, şi mai mult ca orice, tenis de câmp! În anii 60’ până prin anii 80’ era relativ uşor şi ieftin să faci sport. Terenuri se găseau, „sculele” şi echipamentul nu erau o avere, parteneri de joc găseai mereu. Lumea, în România, făcea mult sport. Nu era numai statul la coadă şi fugitul după tramvai, sporturi naţionale, ci şi sport adevărat. De aceea România a avut rezultate sportive de excepţie, pentru că multe persoane făceau sport şi selecţionerii aveau de unde să aleagă adevăratele talente. Calitatea se găseşte în cantitate, nu acumulările cantitative duc la salturi calitative!

Cât timp am făcut sport, am fost sănătos! După loviluţie situaţia s-a schimbat. Întâi în rău şi apoi în foarte rău. Terenurile şi stadioanele au fost transformate în blocuri de birouri şi în malluri, sculele şi echipamentele sunt scumpe ca lumina ochilor. Unde şi cum să mai faci sport? Păi, dom’ profesor aleargă lumea prin parc, o să răspundeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! Cute, but Wrong! Ei fac jogging, o treabă demonstrată, mai de demult, de Surgeon General of USA că este dăunătoare organismului. Dar, este o întreagă industrie a joggingului care promovează această activitate nesănătoasă, aşa că proştii noştri o să continue să-şi uzeze muşchii şi articulaţiile alergând prin parc.

Dar să revenim la marele fotbalist Nicolae Dobrin. Cu o istorie despre el, nu ştiu dacă este adevărată, o povestesc cum am auzit-o şi eu pe terenurile de sport, acum mai mult de patruzeci de ani.

În anul 1972, echipa FC Argeş, cu Dobrin, care dă un gol magistral, bate celebra echipă a lui Real Madrid cu 2-1. Foarte impresionat de prestaţia Prinţului, puternicul preşedinte al clubului madrilean de atunci, Santiago Bernabéu i-a cerut lui Ceuşescu transferul lui Dobrin la Real. Contra a 2 milioane de dolari, sumă nemaiauzită în acele timpuri, când cu un dolar întreg mâncai bine la McDonald’s! Şi-ţi mai dădea şi restul. Se spune că Ceauşescu ar fi oftat, i-ar fi plăcut milioanele de dolari, dar a spus că-l omoară românii dacă-l vinde pe Gâscan şi a refuzat, precizând că Dobrin este un „bun naţional”. Se spune că atunci când a auzit povestea Dobrin a râs până nu a mai putut şi zis: „Acum ce urmează, să-mi pună miliţeni la poartă şi să am program de vizitare 10-18, lunea închis?”

Bun, pentru cine se pricepe la fotbal, câteva din dribblingurile lui Nicolae Dobrin, înregistrările sunt de epocă, submediocre, dar muzica de fundal este inspirată. Iată:

 https://www.youtube.com/watch?v=7ugFma4Kn8o

BERBEC   Simţi că cei din jurul tău sunt cu tine, îţi oferă încrederea lor. Acest lucru face să-ţi crească încrederea în forţele proprii! Intuiţia ta a fost corectă, bănuielile tale se confirmă. În această perioadă trebuie să te bazezi pe trăiri, intuiţii şi sentimente, dar şi pe judecata rece şi logică. Mai ales nu da curs furiilor de moment sau nu exagera importanţa şi repercusiunile unor informaţii din presă. Presa minte din interes, sau din prostie, dar nu trebuie să te pui la mintea ei!     TAUR   O zi de miercuri, care seamănă cu altă zi de miercuri, în care rutina promisiunilor ipocrite şi a atitudinilor mediocre dau o senzaţie de “déjà vu”.  Nu te implica, nu promite nimic! Treburile de rutină le faci bine şi temeinic. Nu te avânta pe tărâmuri şi domenii necunoscute. În orice caz tot ceea ce vei începe nou pare lovit de inconsistenţa perioadei, adică nu ai voinţa şi putinţa să le duci la bun sfârşit. Starea aceasta se prelungeşte până la sfârşitul săptămânii. Ocupă-te, deci, de cultură şi artă!

GEMENI  Amână, dimineaţa, dacă depinde de tine, orice întâlnire importantă sau  decizie majoră.  A doua parte a zilei poate fi mai bună. Poate ieşi în oraş, poate cumperi ceva, poate te relaxezi! O zi uşor nesuferită. Evită enervarea şi lasă-i pe alţii să-şi rupă dantura. O configuraţie aparte te îmbie în această perioadă şi încă câteva zile după, să te identifici cu propriile proprietăţi şi bunuri şi să cheltuieşti mult. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investeşti utopic în bunuri materiale.

RAC   Conjunctura bună, cu Luna în creştere - poţi să speri în rezolvarea favorabila a problemelor tale sentimentale care trenează de mai mult timp. Trebuie, doar, să gândeşti pozitiv, să zâmbeşti! În activitatea proprie întâlneşti oarecare opoziţie, ca un arc care se comprimă, se comprimă, care încearcă să-ţi frâneze rapiditatea. Nu te enerva, nu reacţiona disproporţionat ci încercă să-ţi păstrezi calmul şi să lămureşti pe cei din jur cum stă treaba. Dacă nu te ajută, măcar să nu te impiedice!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate