Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Motorul gravitaţional, tot mai aproape

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3610 Vizualizari

Pe 10 februarie s-au născut Berthold Brecht, Boris Pasternak, Mark Spitz, Robert Wagner, Victor Rebenciuc, Maria Butaciu, Anton Holban, Mihai Duţescu.

O notă specială pentru marele Om Victor Rebenciuc. Împlineşte optzeci-şi-ce-îţi-mai-pasă de ani! Să-i spunem, din toată inima: La Mulţi Ani! Sunt tare curios, dacă ar mai fi o zaveră, o răzmeriţă, ceva, acolo, oare câte suluri de hârtie igienica ar aduce badea Victor la televiziune. O sută, o mie, un camion?

În calendarul creştin ortodox sunt Sf. Sfinţit Mc. Haralambie şi Sf. Valentina.

10 februarie este în "Kalendar" sărbătoare mare. Se pare că este vorba de o veche, foarte veche sărbătoare a Morţii cum mai sunt prin America Latină. Nu ştiu dacă din fondul indo-european, sau de la romanii cei cu "braţe tari"!

Stră-strămoşii noştri se rugau în această zi de 10 februarie să fie sănătoşi şi să nu moară în anul următor!

Peste calendarul păgân, adică ţărănesc, s-a aşternut calendarul creştin care pomeneşte pe Sfântul Sfinţit Mc. Haralambie. Sfântul este închipuit ca un schelet. El umblă cu o coasă şi o seceră la omenire şi, dacă nu-i ţii ziua, îţi retează zilele cu coasa. (Th.Speranţia). Cred că nu mai trebuie să menţionez că simbolistica sheletului cu coasă, ca reprezentare a Morţii, este larg răspândită printre culturile diverselor popoare. De exemplu, lama XIII din Tarotul de Marseille, Moartea, este simbolizată printr-un schelet cu o coasă.

Patron al ciumei şi al tuturor bolilor grave Sf. Haralambie este binevoitor cu oamenii. El a prins toate ciumele şi bolile de păr şi le ţine bine. Dar diavoliţele de boli se zbat şi se răsucesc, aşa că Sfântul mai pierde câte una în lume. Pentru că nu se poate duce după ea, doar le ţine pe celelalte belele, el fluieră într-un fel anume, după Lupul Şchiop.

Lupul vine şi Sfântul îi spune care boală a dat în lume. Lupul – lup, şi şchiop pe deasupra. Miroase, adulmecă, se scarpină, se uită lung, cheamă pe ceilalţi Filipi în ajutor, dar până la urmă, după un timp în care ”ciuma” îşi face de cap, tot prinde nevoia de boală şi o aduce înapoi la Sfântul Haralambie. Până acum Lupul Şchiop nu a dat greş niciodată. Un sistem perfect contra epidemiilor!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi astrologia studiază şi bolile, frecvenţa unui anumit tip de afecţiune în funcţie de zodie şi remediile indicate prin compatibilitate şi sincronism astrologic. Unii spun că este vorba de "astrologie medicală".

Astrologia este holistică, nu are ramuri, domenii, nu se poate împărţi. Faci astrologie, sau nu faci! Dacă nu te duce capul să cuprinzi tot ce trebuie, mai bine te laşi păgubaş.

Există o categorie de oameni care nu se lasă niciodată păgubaşi. Este vorba despre cercetători, despre oamenii de ştiinţă. Îi admir tare mult de cum se agaţă cu ghearele şi dinţii de o idee, de o bursă de cercetare, de o universitate, sau o firmă cu resurse mari.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi suntem în preziua unei descoperiri epocale, care ne poate schimba total viaţa. După cum raportează RFI, undele gravitaţionale au fost evidenţiate, descoperite. Sigur şi fără urmă de îndoială este o reclamă, un îndemn la cumpărarea revistei de ştiinţă „Nature” care apare joi. Dar, mi-ar place să fie cât mai multe îndemnuri către ştiinţă şi tehnică, către cunoaştere şi cultură. RFI spune că Albert Einstein a prezis, în anul 1916, în legătură cu teoria relativităţii generale, existenţa undelor gravitaţionale. Exact o sută de ani mai târziu, LIGO, adică „Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory” se pare că îi confirmă ipoteza. Este anunţată o conferinţă de presă pentru joi, 11 februarie în legătură cu dezvăluirile din articolul care o să apară în „Nature”. Se pare că undele gravitaţionale sunt produse de mici perturbaţii în spaţiu-timp, produse de mişcarea unui obiect de masă foarte mare, de exemplu, o planetă. Mai plastic, se aseamănă cu undele apei, când o piatră cade pe suprafaţa unui lac. LIGO a evidenţiat undele gravitaţionale studiind coliziunea şi fuziunea dintre două găuri negre.

Pentru RFI, astrofizicianul Pierre Binetruy a declarat: “Orice deplasare a unei mase, orice fenomen violent (ciocniri) crează unde gravitaţionale. Şi pentru că forţa gravitaţională este relativ slabă, la scară astronomică, undele gravitaţionale se propagă fără să se diminueze. Undele gravitaţionale nu prea interacţionează cu materia, aşa că nu se amortizează, nu-şi pierd energia şi pot să se propage în Univers, mult timp, poate milioane de ani!”.

Îl mai ţineţi minte pe Bob Lazar? Omul de ştiinţă care a fugit din “Area 51”, acum vreo patruzeci de ani şi a făcut dezvăluiri senzaţionale la o televiziune americană? El susţinea, nici mai mult, nici mai puţin, că în “Area 51” sunt mai multe OZN-uri, în diferite stadii de uzură şi că motorul acestor nave este de tip gravitaţional, care, atenţie, utilizau UNDELE GRAVITAŢIONALE!

Ceva este adevărat în aceste teorii ale conspiraţiei, m-am convins demult. Teoria conspiraţiei este un progres în gândirea umană. O metaforă, în care trebuie să faci conexiuni şi să cunoşti o mulţime de lucruri, din multe domenii, ca să enunţi ceva nou, ce pare că este ascuns de către forţe oculte.

Punerea în evidenţă a undelor gravitaţionale de către LIGO este un pas uriaş, imens, către realizarea motorului gravitaţional. Şi după cum spunea bunul Albert Einstein, posibilităţile motorului gravitaţional sunt imense, salt instantaneu la milioane de parseci, deschiderea de falii spaţio-temporale, ce mai, e atât de puternic, că mie îmi vine să mă culc şi să visez cum zbor, în culori! Dar asta numai până mâine, pentru că, mâine, este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC   Începând de astăzi ai mai multe oportunităţi care te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii. Nu le lăsa să treacă, prilejurile devin din ce în ce mai rare şi mai greu de realizat. Nu te grăbi, nu te repezi! Evita cafeaua (multă, că doar nu o să renunţi de tot), tutunul, piperul, orice te-ar irita şi mai mult. Nu eşti în cea mai buna dintre zile şi ai un mijloc de săptămână mai greoi - mai bine astăzi ţine regim şi meditează, configurează, filozofează, dă curs comodităţii şi artei de a te simţi bine şi a face cât mai puţine lucruri, fără însă să pierzi bani!

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate