Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor. Motorul gravitaţional, tot mai aproape

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3598 Vizualizari

Pe 10 februarie s-au născut Berthold Brecht, Boris Pasternak, Mark Spitz, Robert Wagner, Victor Rebenciuc, Maria Butaciu, Anton Holban, Mihai Duţescu.

O notă specială pentru marele Om Victor Rebenciuc. Împlineşte optzeci-şi-ce-îţi-mai-pasă de ani! Să-i spunem, din toată inima: La Mulţi Ani! Sunt tare curios, dacă ar mai fi o zaveră, o răzmeriţă, ceva, acolo, oare câte suluri de hârtie igienica ar aduce badea Victor la televiziune. O sută, o mie, un camion?

În calendarul creştin ortodox sunt Sf. Sfinţit Mc. Haralambie şi Sf. Valentina.

10 februarie este în "Kalendar" sărbătoare mare. Se pare că este vorba de o veche, foarte veche sărbătoare a Morţii cum mai sunt prin America Latină. Nu ştiu dacă din fondul indo-european, sau de la romanii cei cu "braţe tari"!

Stră-strămoşii noştri se rugau în această zi de 10 februarie să fie sănătoşi şi să nu moară în anul următor!

Peste calendarul păgân, adică ţărănesc, s-a aşternut calendarul creştin care pomeneşte pe Sfântul Sfinţit Mc. Haralambie. Sfântul este închipuit ca un schelet. El umblă cu o coasă şi o seceră la omenire şi, dacă nu-i ţii ziua, îţi retează zilele cu coasa. (Th.Speranţia). Cred că nu mai trebuie să menţionez că simbolistica sheletului cu coasă, ca reprezentare a Morţii, este larg răspândită printre culturile diverselor popoare. De exemplu, lama XIII din Tarotul de Marseille, Moartea, este simbolizată printr-un schelet cu o coasă.

Patron al ciumei şi al tuturor bolilor grave Sf. Haralambie este binevoitor cu oamenii. El a prins toate ciumele şi bolile de păr şi le ţine bine. Dar diavoliţele de boli se zbat şi se răsucesc, aşa că Sfântul mai pierde câte una în lume. Pentru că nu se poate duce după ea, doar le ţine pe celelalte belele, el fluieră într-un fel anume, după Lupul Şchiop.

Lupul vine şi Sfântul îi spune care boală a dat în lume. Lupul – lup, şi şchiop pe deasupra. Miroase, adulmecă, se scarpină, se uită lung, cheamă pe ceilalţi Filipi în ajutor, dar până la urmă, după un timp în care ”ciuma” îşi face de cap, tot prinde nevoia de boală şi o aduce înapoi la Sfântul Haralambie. Până acum Lupul Şchiop nu a dat greş niciodată. Un sistem perfect contra epidemiilor!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi astrologia studiază şi bolile, frecvenţa unui anumit tip de afecţiune în funcţie de zodie şi remediile indicate prin compatibilitate şi sincronism astrologic. Unii spun că este vorba de "astrologie medicală".

Astrologia este holistică, nu are ramuri, domenii, nu se poate împărţi. Faci astrologie, sau nu faci! Dacă nu te duce capul să cuprinzi tot ce trebuie, mai bine te laşi păgubaş.

Există o categorie de oameni care nu se lasă niciodată păgubaşi. Este vorba despre cercetători, despre oamenii de ştiinţă. Îi admir tare mult de cum se agaţă cu ghearele şi dinţii de o idee, de o bursă de cercetare, de o universitate, sau o firmă cu resurse mari.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi suntem în preziua unei descoperiri epocale, care ne poate schimba total viaţa. După cum raportează RFI, undele gravitaţionale au fost evidenţiate, descoperite. Sigur şi fără urmă de îndoială este o reclamă, un îndemn la cumpărarea revistei de ştiinţă „Nature” care apare joi. Dar, mi-ar place să fie cât mai multe îndemnuri către ştiinţă şi tehnică, către cunoaştere şi cultură. RFI spune că Albert Einstein a prezis, în anul 1916, în legătură cu teoria relativităţii generale, existenţa undelor gravitaţionale. Exact o sută de ani mai târziu, LIGO, adică „Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory” se pare că îi confirmă ipoteza. Este anunţată o conferinţă de presă pentru joi, 11 februarie în legătură cu dezvăluirile din articolul care o să apară în „Nature”. Se pare că undele gravitaţionale sunt produse de mici perturbaţii în spaţiu-timp, produse de mişcarea unui obiect de masă foarte mare, de exemplu, o planetă. Mai plastic, se aseamănă cu undele apei, când o piatră cade pe suprafaţa unui lac. LIGO a evidenţiat undele gravitaţionale studiind coliziunea şi fuziunea dintre două găuri negre.

Pentru RFI, astrofizicianul Pierre Binetruy a declarat: “Orice deplasare a unei mase, orice fenomen violent (ciocniri) crează unde gravitaţionale. Şi pentru că forţa gravitaţională este relativ slabă, la scară astronomică, undele gravitaţionale se propagă fără să se diminueze. Undele gravitaţionale nu prea interacţionează cu materia, aşa că nu se amortizează, nu-şi pierd energia şi pot să se propage în Univers, mult timp, poate milioane de ani!”.

Îl mai ţineţi minte pe Bob Lazar? Omul de ştiinţă care a fugit din “Area 51”, acum vreo patruzeci de ani şi a făcut dezvăluiri senzaţionale la o televiziune americană? El susţinea, nici mai mult, nici mai puţin, că în “Area 51” sunt mai multe OZN-uri, în diferite stadii de uzură şi că motorul acestor nave este de tip gravitaţional, care, atenţie, utilizau UNDELE GRAVITAŢIONALE!

Ceva este adevărat în aceste teorii ale conspiraţiei, m-am convins demult. Teoria conspiraţiei este un progres în gândirea umană. O metaforă, în care trebuie să faci conexiuni şi să cunoşti o mulţime de lucruri, din multe domenii, ca să enunţi ceva nou, ce pare că este ascuns de către forţe oculte.

Punerea în evidenţă a undelor gravitaţionale de către LIGO este un pas uriaş, imens, către realizarea motorului gravitaţional. Şi după cum spunea bunul Albert Einstein, posibilităţile motorului gravitaţional sunt imense, salt instantaneu la milioane de parseci, deschiderea de falii spaţio-temporale, ce mai, e atât de puternic, că mie îmi vine să mă culc şi să visez cum zbor, în culori! Dar asta numai până mâine, pentru că, mâine, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC   Începând de astăzi ai mai multe oportunităţi care te pot ajuta să-ţi îmbunătăţeşti calitatea vieţii. Nu le lăsa să treacă, prilejurile devin din ce în ce mai rare şi mai greu de realizat. Nu te grăbi, nu te repezi! Evita cafeaua (multă, că doar nu o să renunţi de tot), tutunul, piperul, orice te-ar irita şi mai mult. Nu eşti în cea mai buna dintre zile şi ai un mijloc de săptămână mai greoi - mai bine astăzi ţine regim şi meditează, configurează, filozofează, dă curs comodităţii şi artei de a te simţi bine şi a face cât mai puţine lucruri, fără însă să pierzi bani!

TAUR   Pentru tine, cea mai bună lovitură este eschiva. Astăzi rămâi în parametrii paşnici, chiar dacă cineva îţi flutură o cârpă roşie. Nu eşti la coridă şi provocatorul nu prezintă importanţă. Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude. O veste bună de departe. Astăzi orice angajament, orice regulă devine brusc o povară. Până diseară îţi trece şi vei fi din nou liniştit, chiar bovin! Totuşi, o veste bună.

GEMENI   Ai o dimineaţă exact cum nu îţi place, densă, obositoare, plină de lucruri neaşteptate, care te consumă şi te enervează. Fii optimist, regăseşte-ţi umorul: mai rău nu se poate. Ba, se poate! Nu fii superficial! Sigur, să îi spui unui Geamăn să nu fie superficial, este cum i-ai spune unei pisici să înoate. Pisica înoată, nu aveţi nicio grijă, dar nu îi place! După orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face, poate la sală.

RAC   Să amâni mereu, să eviţi, să te supui - nu sunt soluţii acceptabine, eşecul nu este o opţiune! Trebuie să arăţi partea puternică, rezistentă şi de ce nu, îndrăzneaţă a caracterului tău! Te simţi bine şi faci planuri de viitor.  Astăzi poţi profita de un chilipir curat, şi/sau poţi culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apoi ţine-te de ea. Sigur, dacă vezi că nu merge şi nu merge, nu trebuie să dai cu capul în zid, schimbă modalitatea de abordare.

LEU   Nu fugi după doi, sau mai mulţi, iepuri în acelaşi timp! Eşti obligat, la serviciu, să faci mai multe treburi în acelaşi timp, dar trebuie să găseşti o succesiune logică, o prioritate! Eşti îngrijorat de cheltuielile zilnice care cresc, cresc, cresc... Welcome to the Club! Nu promite nimic. Astăzi trebuie să alegi cu grijă modul de abordare a problemelor tale sentimentale. Este bine să fii convingător, dar şi rabdător. Nu toate noutăţile trebuie spuse in gura mare, trebuie sa dai dovadă de mai multa diplomaţie şi tact in relaţiile cu colegii tăi.

FECIOARĂ  Azi eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Atenţie la discuţiile cu persoanele apropiate, cu familia, poţi obţine rezultate. Zi favorabilă pe plan personal, în domeniul sentimental! Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. Dragostea e bine aspectată. Astăzi evita schimbările bruşte de program şi mai ales nu lasa colegii de la serviciu sau rudele apropiate să aibă iniţiative păguboase. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, mai ales în mijloacele de transport în comun!

BALANŢĂ   Cel mai important lucru este să reuşeşti în ceea ce ţi-ai propus. Dar, atenţie, nu cu orice preţ. Nu vrei o “victorie à la Pirus”! Vezi dacă nu poţi să faci unele alianţe avantajoase! Astăzi, în mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi conflictele, fără motiv şi inutile, de altfel. Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele stelelor nu te avantajează. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de avantaje sau glorie cu orice preţ.

SCORPION   E foarte greu să-ţi schimbe cineva obsesiile. Azi vrei să te apuci de ceva, dar conjunctura îţi atrage atenţia că poţi să pierzi bani. Soarta ţi-o faci tu, stelele doar indică, nu obligă! Zâmbeşte larg, spune o vorba buna şi mai câştigi un prieten. Nu trebuie sa călătoresti, stelele cel puţin aşa zic, iar dacă totuşi eşti obligat să pleci undeva, astăzi, trebuie sa fii foarte atent, în special la bagaje. Ai o propunere, mai veche, să câştigi mai mulţi bani. Toate felurile de a câştiga bani sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit!

SĂGETĂTOR  O zi care se anunţă liniştită. Nu amâna - fără complexe poţi rezolva azi unele situaţii personale. Domeniul sentimental este bine aspectat. Dar, nu exagera, nu sufoca, nu fii prea insistent! O problemă personală îşi poate găsi astăzi rezolvarea, ceea ce consideri o mare victorie. Atenţie, să nu te culci pe lauri! Este mai plăcut să stai cu un prieten şi să vorbiţi vrute şi nevrute, decat să te duci la cine ştie ce cantina populara. Astăzi, în a doua parte a zilei, posibile tensiuni ca urmare a unor veşti nu tocmai bune. Nu te descuraja. Necazul ţine numai azi!

CAPRICORN  Astăzi eşti uşor de ofensat. Îţi pare că toată lumea are ceva cu tine. Este doar oboseala cronică şi vremea anormală! Sigur că ai inamici, dar nu toată lumea îţi vrea răul, fii liniştit! Astrele, totuşi, te favorizează. În special în domeniul familiei.  Oferă-ţi bucuria unei seri într-un cadru mai puţin convenţional.  Oricum, eşti cam plictisit şi ceva nou sigur iţi face plăcere. Eşti avantajat mai ales în domeniul dragostei fie că eşti familist, sau nu. Bate şi ţi se va deschide, caută şi vei găsi. Zâmbeşte şi vei fi mereu bine primit!

VĂRSĂTOR   Evită, politicos şi cu zâmbetul pe buze, persoanele din jurul tău care insistă să ţi se bage sub piele, mai ales dacă îţi este necunoscut interesul lor. Măcar astăzi, nu te mai lăsa folosit! Transformări în bine, la serviciu şi acasă. O veste bună, de la rude sau prieteni de departe. Astăzi - calm şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu fii leneş, insistă acum, pentru că eşti într-o perioadă relativ favorabilă.

PEŞTI  Trebuie să afli mai întâi despre ce este vorba, să ai informaţii precise şi detaliate, înainte să-ţi faci o părere şi să te exprimi, fie că este vorba de serviciu, sau de cei dragi, familie. Domeniul favorizat de stele este cel al relaţiilor sociale. Astăzi trebuie să faci un mic efort. În sfera cooperării, colaborării, lucrului în echipă. Nu te risipi în multe direcţii, pierzi energie preţioasă şi fără rezultat. Puţină iscusinţă, chiar şiretenie, nu strică, pentru rezolvarea problemelor de astăzi. Este bine să judeci lucrurile şi oamenii din mai multe puncte de vedere. Nu te lăsa impresionat doar de un aspect!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate