Editura Evenimentul si Capital

Pe 25 iunie s-au născut Antonio Gaudi, George Orwell, George Michael, Hermann Oberth, Doru Stănculescu, Dorinel Munteanu, Paul Gherasim, Şerban Papacostea, Iulia Buciuceanu.

O zi de muncă în “kalendar”. Dar, serbările verii nu s-au terminat. Abia încep. Aveţi răbdare! Spiritele aerului se retrag, făcând loc aprigelor elemente de foc.

Dar să revenim la astrologia noastră cea de toate zilele, marea mea pasiune, “mon violon d’Ingres”! Cu toate că un mare monarh din Orient, mi-a spus, acum exact treizeci de ani: “Mister Rado, eşti un inginer excelent, ştii să conduci oamenii, ai o cultură fantastică şi o conversaţie plăcută, ştii protocolul şi mai multe limbi, arăţi bine, dar înainte de orice eşti un astrolog regal. Vrei să fii şi astrologul meu?”

Deseori, oamenii care contează, adevăraţii conducători, persoane de excepţie, văd mai bine decât vezi tu însuţi propria ta viaţa. Probabil că stelele au hotărât că sunt un Astrolog! Nu inginer, nu profesor universitar, nu CEO de multinaţională, nu director la Coca-Cola Virginia, nu consultant pentru campanii electorale, nu explorator şi căutător de comori, nu specialist în marketing politic, sau autor!

Să revenim… Publicul consideră, în mod greşit, că un astrolog trebuie să-i prezică viitorul, ca o vrăjitoare din Chitila. Nu este singura eroare a maselor populare, majoritatea greşeşte întotdeauna, altfel nu am fi conduşi de nonvalori. Majoritatea l-a condamnat pe Iisus şi tot majoritatea a adus partidul lui Adolf Hitler la guvernare. Şi la noi…

Dar de unde ştie publicul ce să se aştepte de la astrologie şi cum a reuşit întotdeauna să facă alegeri proaste? Este vorba de informaţia coruptă, perversă, mincinoasă. Oamenii fac ceea ce ştiu, iau decizii în funcţie de ceea ce li se comunică!

Vă mai amintiţi ce dornici erau românii să adere la UE? 87% din români, doreau să “intrăm în Europa”. Urmare prezentării în roz a avantajelor şi a eludării totale a dezavantajelor.

Tot aşa, despre astrologie s-au colportat tot felul de minciuni şi informaţii evident polarizate, în interesul cine ştie cărui grup.

În prezent o parte a presei româneşti, o mare parte a presei, îşi bate joc de amatorii de astrologie. Cu nesimţire şi mitocănie!

Se ştie, din sondaje, că sunt destul de mulţi amatori de horoscoape, astrologie, spiritualitate… Se oferă, mai ales în revistele pentru femei, “glossy” rubrici generoase de astrologie, consistente, pline de poze şi funduliţe. La fel pe net! Foarte feminin, bravo, mie îmi place!

Dar dacă analizezi conţinutul, te iei cu mâinile de cap! Nu discut de rubricile semnate, acelea îmi par în regulă, am verificat de câteva ori, sunt astrologi şi mai ales astroloage oneste şi decente în România. Sigur, pentru un procent am de obiectat la astrologia necreştină pe care o practică… dar nu poţi să ai totul, nu?

Un sfat:  NU CONSULTAŢI HOROSCOAPE NESEMNATE !

Horoscoapele nesemnate de o persoană, sunt, cu siguranţă, opera automată a unui computer, sau sunt făcute la dracu’ cu cărţi în ţări străine la multe zodii diferenţă, adică la multe fuse orare, pentru alt tip de oameni, cu alte obiceiuri, cu alte preocupări.  Dacă nu ştiaţi, două fuse orare fac o zodie!

Adică horoscoapele din o parte a presei sunt ca poşetele “Wuitton”, nişte imitaţii ieftine, dar care înşeală. Se pare că femeile sunt ţinta multor falsuri şi minciuni, în modă, cosmetică, în dragoste şi iată şi în astrologie - dar nu toate femeile sunt “blonde”!

În Occident, din fericire, lucrurile stau diferit din cauza continuităţii şi a obişnuinţei publicului cu astrologia şi cu artele divinatorii.

Am în faţă o cărticică, “L’ésotérisme à Paris” scrisă de Nicolas Ponse, de fapt un ghid ezoteric al Parisului. Fantoma de la Operă, alchimişti, clarvăzătoare, astrologi, loji masonice, numerologie, cârciumi ezoterice, radiestezie, spiritism, monumente ciudate, etc etc.

O întreagă industrie, care la întinderea hexagonului aduce cam 3,5% din venitul naţional!

Am verificat până am obosit. În ziarele franţuzeşti şi în siturile de pe net de limba franceză, nu există horoscoape nesemnate!

Astrologia în Occident este la nivelul postmodernismului. Lucrările regretatei Irina Predeanu, doctor în matematică şi astronomie, despre importanţa datei conceperii nativului relativ la data naşterii şi a sexului planetelor coroborat cu spinul magnetic, ca şi alte lucrări de mare ţinută ştiinţifică, au făcut vâlvă în Vest, dar au trecut neobservate în ţara de baştină.

În România se cere să se ghicească viitorul! Ei, mânca-v-aş, mă duc să-mi caut ghiocul şi apa sfinţită, dacă nu mi-au băut-o căţeii!

Nimic mai uşor decât să ghiceşti viitorul! Sau măcar unul dintre ele, cu toate că substantivul “viitor” nu are plural. Asta provine din concepţia rudimentară, egoistă, mecanicistă asupra Lumii. Sunt multe direcţii de dezvoltare a viitorului… multe posibilităţi!

Dar şi asta se face după nişte reguli. Un astrolog jurat, care a depus legământul lui Hermes Trismegistus, numit de unii a lui Claudius Ptolomeus, nu poate să spună direct faptele care urmează să se întâmple, mai ales în public, ci trebuie să le cifreze, să le facă parte dintr-o şaradă. După modelul lui Nostradamus, cel cu “Centuriile”! Şi a constatării certe, verificată în mii de ani, că odată enunţate, mai ales evenimentele rele, oamenii parcă sunt hipnotizaţi ca să le ducă la îndeplinire.

Trebuie să înţelegeţi că pentru a fi cât de cât precis, trebuie făcute sute, poate mii de hărţi astrale, de horoscoape, pentru prezicerea unui singur eveniment. Am mai spus-o de multe ori şi o repet: astrologia nu este o ştiinţă exactă, este o ştiinţă socială şi supusă nedeterminării lui Heisenberg. Nu se pot lua toţi factorii în considerare! Dacă s-ar putea lua toţi factorii în calcul, ceea ce este imposibil, atunci prezicerea ar fi corectă şi sigură, întotdeauna.

Mai mulţi dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi m-au întrebat ce am  făcut pe Munte. Bine, mulţumesc de întrebare! Acum am revenit pe lângă anticul castru roman şi într-o zonă fantastică, în care tăcerea ascunde taine vechi şi legende fabuloase.

Despre toate acestea mâine – acum citiţi-mi horoscopul, este semnat şi am toată răspunderea pentru el. Dar căţeluşii mei latră răsfăţat să le dau de mâncare, o vrăbiuţă a căzut din cuib şi trebuie să iau măsuri, un trandafir aşteaptă o proptea, treburi ţărăneşti, dar atât de naturale.

Este un ciclu cosmic, natural, în sihăstria mea, aici şi natura ştie că mâine este, cu naturaleţe, o altă zi!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate