Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Magna Carta, Enciclica Papală şi… Strategia de Apărare!

Autor: | | 0 Comentarii | 3061 Vizualizari

Pe 25 iunie s-au născut Antonio Gaudi, George Orwell, George Michael, Hermann Oberth, Doru Stănculescu, Dorinel Munteanu, Paul Gherasim, Şerban Papacostea, Iulia Buciuceanu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Dionisie, Dometie şi Fevronia. Dezlegare la ulei şi vin.

O zi de muncă în “kalendar”. Dar, serbările verii nu s-au terminat. Abia încep. Aveţi răbdare! Spiritele aerului se retrag, făcând loc aprigelor elemente de foc.

Dar să revenim la astrologia noastră cea de toate zilele, marea mea pasiune, “mon violon d’Ingres”! Cu toate că un mare monarh din Orient, mi-a spus, acum exact treizeci de ani: “Mister Rado, eşti un inginer excelent, ştii să conduci oamenii, ai o cultură fantastică şi o conversaţie plăcută, ştii protocolul şi mai multe limbi străine, arăţi bine, dar înainte de orice eşti un astrolog regal, ai “baraka”, dai sfaturi bune. Vrei să fii şi astrologul meu?”

Deseori, oamenii care contează, adevăraţii conducători, persoane de excepţie, văd mai bine decât vezi tu însuţi propria ta viaţa. Probabil că stelele au hotărât că sunt un Astrolog! Nu inginer, nu profesor universitar, nu CEO de multinaţională, nu director la Coca-Cola Virginia, nu consultant pentru campanii electorale, nu explorator şi căutător de comori, nu specialist în marketing politic, nu autor! Ci: Astrolog şi scriitor la ziar!

Să revenim… Publicul consideră, în mod greşit, că un astrolog trebuie să-i prezică viitorul, ca o vrăjitoare din Chitila. Nu este singura eroare a maselor populare, majoritatea greşeşte întotdeauna, altfel nu am fi conduşi de nonvalori. Majoritatea l-a condamnat pe Iisus şi tot majoritatea a adus partidul lui Adolf Hitler la guvernare. Şi la noi…

Dar de unde ştie publicul ce să se aştepte de la astrologie şi cum a reuşit întotdeauna să facă alegeri proaste? Este vorba de informaţiile corupte, perverse, mincinoase. Oamenii fac ceea ce ştiu, iau decizii în funcţie de ceea ce li se comunică!

Vă mai amintiţi ce dornici erau românii să adere la UE? 87% din români, doreau să “intrăm în Europa”. Urmare prezentării în roz a avantajelor şi a eludării totale a dezavantajelor.

Tot aşa, despre astrologie s-au colportat tot felul de minciuni şi informaţii evident polarizate, în interesul cine ştie cărui grup.

În prezent o parte a presei româneşti, o mare parte a presei, îşi bate joc de amatorii de astrologie. Cu nesimţire şi mitocănie!

Se ştie, din sondaje, că sunt destul de mulţi amatori de horoscoape, astrologie, spiritualitate… Se oferă, mai ales în revistele pentru femei, “glossy” rubrici generoase de astrologie, consistente, pline de poze şi funduliţe. La fel, pe net! Foarte feminin, bravo, mie îmi place!

Dar dacă analizezi conţinutul, te iei cu mâinile de cap! Nu discut de rubricile semnate, acelea îmi par în regulă, am verificat de câteva ori, sunt astrologi şi mai ales astroloage oneste şi decente în România. Sigur, pentru un procent am de obiectat la astrologia necreştină pe care o practică… dar nu poţi să ai totul, nu?

Un sfat, de fapt, o poruncă:  NU CONSULTAŢI HOROSCOAPE NESEMNATE !

Horoscoapele nesemnate de o persoană, sunt, cu siguranţă, opera automată a unui progrămel de computer, sau sunt făcute la dracu’ cu cărţi în ţări străine la multe zodii diferenţă, adică la multe fuse orare, pentru alt tip de oameni, cu alte obiceiuri, cu alte preocupări.  Dacă nu ştiaţi, două fuse orare fac o zodie!

Adică horoscoapele din o parte a presei sunt ca poşetele “Wuitton”, nişte imitaţii ieftine, dar care înşeală. Se pare că femeile sunt ţinta multor falsuri şi minciuni, în modă, cosmetică, în dragoste şi iată şi în astrologie - dar nu toate femeile sunt “blonde”!

În Occident, din fericire, lucrurile stau diferit din cauza continuităţii şi a obişnuinţei publicului cu astrologia şi cu artele divinatorii.

Am în faţă o cărticică, “L’ésotérisme à Paris” scrisă de Nicolas Ponse, de fapt, un ghid ezoteric al Parisului. Fantoma de la Operă, alchimişti, clarvăzătoare, astrologi, loji masonice, numerologie, cârciumi ezoterice, radiestezie, spiritism, monumente ciudate, cimitire cu spirite etc etc.

O întreagă industrie, care la întinderea hexagonului aduce cam 3,5% din venitul naţional!

Am verificat până am obosit. În ziarele franţuzeşti şi în siturile de pe net, de limba franceză, nu există horoscoape nesemnate!

Astrologia în Occident este la nivelul postmodernismului. Lucrările regretatei Irina Predeanu, doctor în matematică şi astronomie, despre importanţa datei conceperii nativului relativ la data naşterii şi a sexului planetelor coroborat cu spinul magnetic rspectiv, ca şi alte lucrări de mare ţinută ştiinţifică, au făcut vâlvă în Vest, dar au trecut neobservate în ţara de baştină.

În România se cere să se ghicească viitorul!

Nimic mai uşor decât să ghiceşti viitorul! Sau măcar unul dintre ele, cu toate că substantivul “viitor” nu are plural. Asta provine din concepţia rudimentară, egoistă, mecanicistă asupra Lumii. Sunt multe direcţii de dezvoltare a viitorului… multe posibilităţi!

Dar nu despre astrologie doream să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dar se pare că sunt ca Mircea Crişan, în suculenta lui glumă depre un elev care ştia numai lecţia despre castravete. Aşa şi eu, pustnic în rodaj, revin mereu şi mereu la ritmurile naturale ale timpului, la astrologie.

Ei bine, în ultimile câteva zile am citit cu atenţie trei documente. Primul are două pagini şi este cuvântarea primului ministru al Regatului Unit, onorabilul David Cameron, în plenul Parlamentului, cu ocazia celebrării a 800 de ani de la semnarea Magna Carta. Al doilea document are 191 de pagini şi este Scrisoarea Enciclică “Laudato Si’” a papei Francisc. Ultimul document are 23 de pagini şi se numeşte “Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-1019 – O Românie puternică în Europa şi în lume”.

Dacă primele două documente mi-au provocat o reacţie de admiraţie pentru geniul uman, al treilea document m-a îngrijorat şi m-a întristat. Unde este lucrul bine făcut? Un copy-paste după rapoarte şi strategii NATO, plus pretenţiile de fürer ale numitului Klaus Werner Johannis. În timp ce acum 800 de ani britanicii începeau un proces de “libertate, justiţie, democraţie, stăpânirea legii”, acum la noi, vodă vrea mai multă putere, dacă se poate, toată! Din strategia naţională de apărare a ţării lipseşte un singur lucru: interesul naţional al României!

Acest lucru, coroborat cu promovarea militărosului Gabi Oprea, care, altfel, nu este băiat rău deloc, mă face să mă gândesc la gestul fabulosului Victor Rebenciuc la TVR, în timpul Revoluţiei: luaţi hârtie igienică, vin vremuri de rahat! O să fie Gabriel Oprea noul Antonescu? Hai să trăim, unii bine, alţii ca mine şi să vedem încotro ne duc interesele străinilor!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate