Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Mă simt bine, mă simt foarte bine!

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2720 Vizualizari

Pe 27 noiembrie s-au născut Alexander Dubcek, Jimi Hendrix, Bruce Lee, Anders Celsius, Vito Genovese, Dina Cocea, Liviu Rebreanu, Nicolae Manolescu, Vasile Voiculescu, Aron Pumnul, Grigore Antipa, Nina Cassian.

Nimic în "kalendar" iar în calendar Iacob Persul, Natanail şi Pinufrie, fiind dezlegare la ulei şi vin.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi nu credeam că atâţia dintre domniile voastre au avut probleme grave cu „mafia în halate albe”! Citesc sutele de postări ale domniilor voastre şi mă minunez de cum am supravieţuit atâţia...

Mă întrebaţi care este secretul meu, de ce nu mă mai duc la doctor?

În primul rând am înlăturat teroarea şi vinovăţia că sunt bolnav. Nu, nu sunt bolnav, nu trebuie să fiu bolnav, nu vreau să fiu bolnav! Mă simt bine, foarte bine! Autosugestia are un rol mare, foarte mare, la cei care ştiu să o folosescă! Am avut o colegă, care s-a vindecat de cancer la sân prin veselie, lipsă de griji şi respingerea faptului că este bolnavă. Fără chimioterapie şi medicamente străine, fără operaţie şi fără asistenţă medicală. Mafia în halate albe a scrâşnit din dinţi, încă una care a scăpat!

Am eliminat total dulciurile din alimentaţia mea şi mă uit întotdeauna pe eticheta produselor alimentare pe care le cumpăr. Zahărul se poate ascunde sub denumiri savante: glucoză, dextroxă, etc. Toate mezelurile sunt bucşite cu zahăr, evitaţi-le, dacă vă lasă pofta, sau citiţi etichetele, sunt obligaţi de UE să scrie ce otrăvuri ne bagă în mâncare. Şi încă un secret: dacă nu este conservă metalică, aleg produsul cu termenul de valabilitate scurt. Produsul similar, dar cu termen de valabilitate mai lung este plin de conservanţi.

Bun, aici în sihăstria mea din Prahova, am o mulţime de avantaje. În primul rând aer curat, de munte, ozon, mâncare naturală de prin sat şi faptul că, fiind pustnic în rodaj, nu am contact cu oamenii, decât rar, deci nu sunt apt pentru transmiterea unor boli contagioase, precum gripa. În weekend ce mai tabără unii şi alţii pe mine, dar nu întotdeauna! Apoi mişcarea, mereu am ceva de trebăluit prin curte. Mai am un singur lucru de aranjat: cantitatea de mâncare. Încă mănânc mult, cu poftă, nu m-am spiritualizat cât trebuie...

Şi un lucru deosebit de important, de sursă de bine şi viaţă: animăluţele şi pădurea. Cei patru căţei ai mei, dintre care căţeluşa Miki este de departe cea mai frumoasă, drăgălaşe şi... ascultătoare. Pisoii care vin pe acoperiş, uitându-se cu dispreţ la plebea canină care mişună prin curte şi acceptă cu graţie imperială mâţescă feliuţele de şuncă pe care le arunc către ei. Păsărelele care vin pe pervaz să cigulescă pâinea care le-o ofer. Veveriţele care se ascund în nuc şi bombardează cu nuci pe hămăitorii de jos.  Apoi pădurea... ştiţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, poate sunt un pic dus cu pluta, dar eu vorbesc cu pădurea şi mi-e tare dragă. Pădurea îmi răpunde prin telepatie, prin gândurile noi care se formeză în mintea mea. Uneori, mă mir şi eu... dar pădurea este mai înţeleaptă decât cel mai înţelept om!

Beau multe ceaiuri, mai ales când e frig, azi noapte au fost minus 12 grade, din fructe uscate: afine, coacăze, măceşe, cătină, mere, gutui. Când o să le termin, o să mă duc la Sf. Mânăstire Suzana ca să mai iau „ceaiuri de leac şi de viaţă lungă” reţeta celei de pioasă şi bună amintire, stareţa Singlitichia, Domnul să o odihnească, că mare suflet a fost! Şi ea le-a copiat după reţetele aflate în stăreţie de sute de ani.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţia, aşa a fost medicina lui Hipocrat, Esculap şi Paracelsus. Intervenţie blândă şi neinvazivă. Chirurgia era rezervată numai medicilor militari, atât! Mii de ani oameni au trăit bine, au trăit mult! Pentru că erau puţini şi selecţia naturală, chiar eugenia neintenţionată, funcţiona!

Ce s-a întâmplat? S-a inventat bomba atomică biologică: antibioticul! Populaţia a crescut exponenţial, într-un marş funebru al consumismului cu orice preţ. Antibioticele au oprit eliminarea pe cale naturală a celor slabi, nepregătiţi pentru viaţă. Sună cam nazist, dar asta a urmărit mafia în halate albe: un număr mare de persoane cu probleme medicale. Cu tot respectul, dar mafia în halate albe şi cea a sutanelor negre îşi dau mâna peste milenii, deoarece au acelaşi scop: cât mai mulţi clienţi plătitori!

Dar antibioticele sunt şi o şcoală de perfecţionare pentru microorganisme! Parcă Carl Sagan spunea că a constatat că există o „inteligenţă” a virusurilor, poate cel mai vechi organism de pe, sau adus, pe Terra.

Au apărut tulpini de microbi care nu mai reacţioneză deloc la antibioticele vechi. Există o cursă între mereu mai noile antibiotice şi adaptarea corespunzătoare a microorganismelor, ca de exemplu, virusurile. Ca nebuna cursă a înarmărilor din secolul trecut, dintre SUA şi URSS!

Omul nu poate decât să piardă această cursă, deoarece nu are resursele nelimitate ale naturii, ca reprezentare a Lui Dumnezeu.

După revoluţia din fizică, după cea din tehnologie, este cazul revoluţiei din medicină. Vă dau o idee: aţi auzit de nanoroboţii medicali? Deocamdată pare un concept SF, dar am auzit nişte zvonuri că într-un laborator...

O revoluţie nu se face de azi pe mâine, dar s-au întrunit condiţiile necesare şi în primul rând nemulţumirea populaţiei de pe Terra faţă de actul medical, există, deci, o masă critică, care îşi aşteaptă focosul, detonatorul! Să aşteptăm ziua de mâine, mereu ne aduce ceva nou, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate