Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Lupul Şchiop, Ispasul şi Mircea Diaconu

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2500 Vizualizari

Pe 29 mai s-au născut John F. Kennedy, Bob Hope, T.H. White, Isaac Albeniz, Latoya Jackson, Iannis Xenakis, Şerban Rădulescu-Zoner, Ionel Fernic, Anişoara Odeanu.

Zi fastă. În "kalendarul" de la daci, calendarul vechi, al păstorilor şi agricultorilor era o zi de pauză parţială: se pregăteau merindele pentru câmp, se spălau rufele şi se pregăteau uneltele. Însă nu se lucra la câmp, pentru ritmul natural şi respectarea interdicţiilor, pedepsite în caz de nesupunere cu trăsnet şi compromiterea spicului de grâu, care altfel nu rodea, nu făcea bob.

În ţara râului Mara, în Maramureş, se spune că lupii şi mai ales Lupul Şchiop cu ceilalţi şase Filipi pândesc la izvoare ca să aducă binecuvântarea Maicii Domnului celui mai vrednic, sau celei mai harnice, care venea mai întâi să ia apă. Un motiv european foarte vechi pe care îl regăsim, satanizat, tocmai în Sudul Franţei, în legenda fiarei de la Gevaudan.

Nu se mai ştie cum se numea această antică sărbătoare minoră, dar savantul Sorin Paliga este de părere că era foarte veche, din vremea cabirilor sau a pelasgilor. Era, aproape sigur, o sărbătoare feminină a fertilităţii, „rodul bobului”, poate a zeiţei Kotys sau Kybele, peste care creştinismul a aşternut cu multă înţelepciune şi spre păstrarea înţelesului şi a continuităţii, o sfântă-fecioară, Cuv. Mc. Teodosia.

Dar, în calendarul creştin mobil este o mare sărbătoare, Înălţarea Domnului, Ispasul. Şi cinstirea Eroilor neamului, îndeletnicire ipocrită şi formală în România de astăzi. Să vă fie ruşine, ştiţi voi cine!

"Inaltarea Domnului este praznuita la 40 de zile dupa Inviere, in Joia din saptamana a VI-a, dupa Pasti. Este cunoscuta in popor si sub denumirea de Ispas. In aceasta zi crestinii se saluta cu "Hristos S-a inaltat!" si "Adevarat S-a inaltat!". IPS Bartolomeu Anania afirma ca noi folosim acest salut fie din nestiinta, fie din exces de evlavie, deoarece el nu este atestat de Biserica. Si afirma ca noi sarbatorim Pastile cu asertiunea "Hristos a inviat!", la care ni se raspunde cu confirmarea "Adevarat, a inviat!", pentru ca Invierea nu a avut martori, ea a fost receptata cu indoieli si necredinta. In vreme ce Inaltarea Domnului a avut martori, ea a fost o despartire izvoritoare de lumina, deoarece ucenicii s-au intors in Ierusalim "cu bucurie mare". Din acest motiv in cartile noastre de slujba nu exista o salutare similara cu aceea de la Sfintele Pasti." arată Adrian Cocoşilă, pe un site religios. Are 9.256 de "like"-uri la ora 20:30 în ziua de 28 mai şi 11 comentarii. Toate, dar toate comentariile încep cu "Hristos S-a Înălţat!"

Ce demonstrează aceasta? Inerţia imensă a poporului român, conservatorismul lui forjat în ani de războaie, foamete şi năvăliri.

Dar ce legătură are conservatorismul cu... Mircea Diaconu! Are... cum să nu aibă! Pentru observatorii străini care au supravegheat discret alegerile euro din România, scorul înregistrat de acesta a fost o mare, chiar o foarte mare surpriză. La fel şi pentru cei trei studenţi americani din anul terminal de la Yale care au avansat procentul de 19% voturi pentru PNL şi 2% pentru Mircea Diaconu, în rest anticipând corect procentajele.

Cum a reuşit acest actor, un actor foarte bun? Jucând unul dintre rolurile pe care le-a consacrat, cel al activistului de partid serios, dar bun la suflet, de încredere! Lumea, poporul român îl ştie în acest rol de patruzeci de ani! Mircea nu şi-a făcut o campanie "one against all" mergând cu maşina proprie în teritoriu. A fost de ajuns să se răspândească zvonul că a fost nedreptăţit de justiţie. Iar, să fim drepţi, orice român de rând are probleme la tribunal şi ştie că Justiţia în România este legată la ochi de cei bogaţi şi puternici!

Dar, l-a dat de-a berbeleacul pe neînţelesul Antonescu. Este clar, matematic, evident, că Mircea Diaconu a luat din procentele PNL dar şi din voturile antisistem. Cred că nimeni nu i-a stricat mai grav jucăria numitului George Crin Laurenţiu Antonescu...

Nu pot să fac, cu umor şi păstrând proporţia cuvenită, o comparaţie cu campania actorului Ronald Regan. Care, în rolul de Preşedinte al Statelor Unite a fost excelent! Să vedem performanţa actorului român în rolul de europarlamentar... Mircea, angajează la biroul tău oameni buni, capabili, specialişti...

Mircea, în dimineaţa zilei Revoluţiei, ne-am întâlnit. Tu erai în flancul stâng al unui dreptunghi compact de studenţi şi făceai manevre, îi învăţai "paşii mici, ţineţi aproape". În faţă la ASE, pe Dorobanţi. Eu veneam cu valuri sumbre de muncitori furioşi din platformă. Apoi am pus mâna pe un tanc, nu făcusem armata degeaba la o unitate de gardă de tancuri. Dar, mai înainte, privirile ni s-au întâlnit. Ştiam, amândoi! Învingeam cu fiecare clipă în care mai trăiam. Mi-ai făcut cu ochiul! Îţi înapoiez clipirea din ochi!

"Carry on, mister Mircea Diaconu, not bad, not bad at all!" o urare, de fapt o adaptare dintr-un film, care îmi place mult, "Independence Day!"

Acum sunteţi obligaţi de sistem să-mi citiţi horoscopul, tocmai pentru că este antisistem! Nu o să înţelegeţi, poate, de ce - dar vă las răgaz până mâine, pentru că, sistem sau antisistem, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC 

Uranus din zodie, afectat de Pluton retrograd din Capricorn, indică că aspectele benefice sunt în echilibru cu cele mai puţin favorabile, aşa că ai o zi fără evenimente de care să te temi.

Dimineaţa, la serviciu, la muncă, sau unde îţi desfăşori activitatea, o discuţie este ca un balsam pentru sufletul tău, îţi face mare plăcere şi te motivează pentru viitor.  Ca să fie totul simetric, în echilibru, astăzi te enerveză atitudinea infantilă şi capriciile cuiva din anturaj. Pe plan financiar sunt nişte oferte seducătoare care te-au cam ameţit de cap – nu trebuie să le dai curs! Nu lua decizii sub imperiul momentului, a dorinţei iraţionale.  

 

TAUR 

Venus a revenit în domiciliu, în zodia ta! Cu toate acestea astăzi lucrurile nu sunt deloc simple. Trebuie să te concentrezi mai bine pe ceea ce faci şi să nu amesteci plăcutul cu utilul!

Poziţia lui Venus, protectoarea zodiei, a lui Marte şi a Lunii indică succes, chiar dacă aspectele se referă la o perioadă mai lungă. Selectivitatea şi intuiţia ta sunt la valori pozitive, aproape de maximum. Acest lucru îţi permite să foloseşti bunele oportunităţi, mai ales în domeniul social. Pe plan sentimental, astăzi, ai posibilitatea să te debarasezi de o prejudecată, o frână care era un fel de blocaj mental. Talentele de diplomat, pe care poţi să le foloseşti astăzi cu succes, te ajută, pe seară, să te simţi bine şi echilibrat.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate