Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Lupul Şchiop, Ispasul şi Mircea Diaconu

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2488 Vizualizari

Pe 29 mai s-au născut John F. Kennedy, Bob Hope, T.H. White, Isaac Albeniz, Latoya Jackson, Iannis Xenakis, Şerban Rădulescu-Zoner, Ionel Fernic, Anişoara Odeanu.

Zi fastă. În "kalendarul" de la daci, calendarul vechi, al păstorilor şi agricultorilor era o zi de pauză parţială: se pregăteau merindele pentru câmp, se spălau rufele şi se pregăteau uneltele. Însă nu se lucra la câmp, pentru ritmul natural şi respectarea interdicţiilor, pedepsite în caz de nesupunere cu trăsnet şi compromiterea spicului de grâu, care altfel nu rodea, nu făcea bob.

În ţara râului Mara, în Maramureş, se spune că lupii şi mai ales Lupul Şchiop cu ceilalţi şase Filipi pândesc la izvoare ca să aducă binecuvântarea Maicii Domnului celui mai vrednic, sau celei mai harnice, care venea mai întâi să ia apă. Un motiv european foarte vechi pe care îl regăsim, satanizat, tocmai în Sudul Franţei, în legenda fiarei de la Gevaudan.

Nu se mai ştie cum se numea această antică sărbătoare minoră, dar savantul Sorin Paliga este de părere că era foarte veche, din vremea cabirilor sau a pelasgilor. Era, aproape sigur, o sărbătoare feminină a fertilităţii, „rodul bobului”, poate a zeiţei Kotys sau Kybele, peste care creştinismul a aşternut cu multă înţelepciune şi spre păstrarea înţelesului şi a continuităţii, o sfântă-fecioară, Cuv. Mc. Teodosia.

Dar, în calendarul creştin mobil este o mare sărbătoare, Înălţarea Domnului, Ispasul. Şi cinstirea Eroilor neamului, îndeletnicire ipocrită şi formală în România de astăzi. Să vă fie ruşine, ştiţi voi cine!

"Inaltarea Domnului este praznuita la 40 de zile dupa Inviere, in Joia din saptamana a VI-a, dupa Pasti. Este cunoscuta in popor si sub denumirea de Ispas. In aceasta zi crestinii se saluta cu "Hristos S-a inaltat!" si "Adevarat S-a inaltat!". IPS Bartolomeu Anania afirma ca noi folosim acest salut fie din nestiinta, fie din exces de evlavie, deoarece el nu este atestat de Biserica. Si afirma ca noi sarbatorim Pastile cu asertiunea "Hristos a inviat!", la care ni se raspunde cu confirmarea "Adevarat, a inviat!", pentru ca Invierea nu a avut martori, ea a fost receptata cu indoieli si necredinta. In vreme ce Inaltarea Domnului a avut martori, ea a fost o despartire izvoritoare de lumina, deoarece ucenicii s-au intors in Ierusalim "cu bucurie mare". Din acest motiv in cartile noastre de slujba nu exista o salutare similara cu aceea de la Sfintele Pasti." arată Adrian Cocoşilă, pe un site religios. Are 9.256 de "like"-uri la ora 20:30 în ziua de 28 mai şi 11 comentarii. Toate, dar toate comentariile încep cu "Hristos S-a Înălţat!"

Ce demonstrează aceasta? Inerţia imensă a poporului român, conservatorismul lui forjat în ani de războaie, foamete şi năvăliri.

Dar ce legătură are conservatorismul cu... Mircea Diaconu! Are... cum să nu aibă! Pentru observatorii străini care au supravegheat discret alegerile euro din România, scorul înregistrat de acesta a fost o mare, chiar o foarte mare surpriză. La fel şi pentru cei trei studenţi americani din anul terminal de la Yale care au avansat procentul de 19% voturi pentru PNL şi 2% pentru Mircea Diaconu, în rest anticipând corect procentajele.

Cum a reuşit acest actor, un actor foarte bun? Jucând unul dintre rolurile pe care le-a consacrat, cel al activistului de partid serios, dar bun la suflet, de încredere! Lumea, poporul român îl ştie în acest rol de patruzeci de ani! Mircea nu şi-a făcut o campanie "one against all" mergând cu maşina proprie în teritoriu. A fost de ajuns să se răspândească zvonul că a fost nedreptăţit de justiţie. Iar, să fim drepţi, orice român de rând are probleme la tribunal şi ştie că Justiţia în România este legată la ochi de cei bogaţi şi puternici!

Dar, l-a dat de-a berbeleacul pe neînţelesul Antonescu. Este clar, matematic, evident, că Mircea Diaconu a luat din procentele PNL dar şi din voturile antisistem. Cred că nimeni nu i-a stricat mai grav jucăria numitului George Crin Laurenţiu Antonescu...

Nu pot să fac, cu umor şi păstrând proporţia cuvenită, o comparaţie cu campania actorului Ronald Regan. Care, în rolul de Preşedinte al Statelor Unite a fost excelent! Să vedem performanţa actorului român în rolul de europarlamentar... Mircea, angajează la biroul tău oameni buni, capabili, specialişti...

Mircea, în dimineaţa zilei Revoluţiei, ne-am întâlnit. Tu erai în flancul stâng al unui dreptunghi compact de studenţi şi făceai manevre, îi învăţai "paşii mici, ţineţi aproape". În faţă la ASE, pe Dorobanţi. Eu veneam cu valuri sumbre de muncitori furioşi din platformă. Apoi am pus mâna pe un tanc, nu făcusem armata degeaba la o unitate de gardă de tancuri. Dar, mai înainte, privirile ni s-au întâlnit. Ştiam, amândoi! Învingeam cu fiecare clipă în care mai trăiam. Mi-ai făcut cu ochiul! Îţi înapoiez clipirea din ochi!

"Carry on, mister Mircea Diaconu, not bad, not bad at all!" o urare, de fapt o adaptare dintr-un film, care îmi place mult, "Independence Day!"

Acum sunteţi obligaţi de sistem să-mi citiţi horoscopul, tocmai pentru că este antisistem! Nu o să înţelegeţi, poate, de ce - dar vă las răgaz până mâine, pentru că, sistem sau antisistem, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC 

Uranus din zodie, afectat de Pluton retrograd din Capricorn, indică că aspectele benefice sunt în echilibru cu cele mai puţin favorabile, aşa că ai o zi fără evenimente de care să te temi.

Dimineaţa, la serviciu, la muncă, sau unde îţi desfăşori activitatea, o discuţie este ca un balsam pentru sufletul tău, îţi face mare plăcere şi te motivează pentru viitor.  Ca să fie totul simetric, în echilibru, astăzi te enerveză atitudinea infantilă şi capriciile cuiva din anturaj. Pe plan financiar sunt nişte oferte seducătoare care te-au cam ameţit de cap – nu trebuie să le dai curs! Nu lua decizii sub imperiul momentului, a dorinţei iraţionale.  

TAUR 

Venus a revenit în domiciliu, în zodia ta! Cu toate acestea astăzi lucrurile nu sunt deloc simple. Trebuie să te concentrezi mai bine pe ceea ce faci şi să nu amesteci plăcutul cu utilul!

Poziţia lui Venus, protectoarea zodiei, a lui Marte şi a Lunii indică succes, chiar dacă aspectele se referă la o perioadă mai lungă. Selectivitatea şi intuiţia ta sunt la valori pozitive, aproape de maximum. Acest lucru îţi permite să foloseşti bunele oportunităţi, mai ales în domeniul social. Pe plan sentimental, astăzi, ai posibilitatea să te debarasezi de o prejudecată, o frână care era un fel de blocaj mental. Talentele de diplomat, pe care poţi să le foloseşti astăzi cu succes, te ajută, pe seară, să te simţi bine şi echilibrat.

GEMENI  

La muncă este o periodă mai puţin stresantă, dar nu te repezi să tragi concluzii, trebuie să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti astăzi par importante.

Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Puţină comoditate, o pauză, nu îţi strică, pentru ca repausul, relaxare sunt uneori foarte necesare având virtuţile lor de refacere a vitalităţii. Zi favorabilă corespondenţei, scrie e-mail-uri, poate demodatele scrisori şi ilustrate, socializează pe net, vorbeşte cu cei dragi, cu anturajul, comunică, în general. Acea parte excesivă din natura zodiei se ilustrează astăzi din plin. Trebuie să îţi măsori cuvintele şi să te stăpâneşti cât poţi.

RAC   

Astăzi îţi place viaţa trepidantă, să simţi că trăieşti din plin! În duo eşti gata să împărtăşeşti trăirile tale şi să ajuţi partenerul. Solo, eşti pe cale să fii luat în consideraţie!

Dimineaţa, la orele de program, te concentrezi greu la munca ta. Visurile îţi par mai importante şi este dificil să te reîntorci la realitatea cotidiană şi monotonă. Este momentul să te ocupi de imaginea ta profesională, de „legenda” pe care trebuie să o construieşti. Foloseşte acestă zi când imaginaţia îţi zburdă ca să profiţi şi să obţii ceva palpabil. Pe plan sentimental, contrar obiceiului tău defensiv, astăzi eşti foarte curajos, chiar îndrăzneţ.

LEU  

Reuşeşti să faci faţă tuturor problemelor, fie că sunt ale tale, fie că sunt de serviciu, fie că sunt ale altora, prieteni, colegi, membri ai familiei care vin, pe rând, să te roage... ceva!

Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. La serviciu, birou, fabrică, şcoală, în fine, pe unde îţi petreci jumătate din zi şi uneori chiar toată ziua, astăzi trebuie să joci rolul de „mama răniţilor”. Se fac restructurări, s-au încurcat lucrurile, necazuri, probleme care îngrijorează personalul. Nu uita că şi tu eşti în aceiaşi situaţie!

FECIOARĂ    

Vibrezi de nerăbdare... În registrul sentimental lucrurile se precipită, se întâmplă totul deodată şi îţi pare că nu ai suficient timp de analiză. Dar, dragostea nu are tehnologie standard!

Anumite amintiri, nu prea plăcute, din trecutul recent, te bântuie astăzi. Nu amesteca merele cu perele, nu trăi astăzi în trecut. Nu uita că orice eveniment are doza lui de învăţăminte, că orice eşec poate pregăti un succes viitor. Nu sta izolat, nu sta singur, mai ales pe seară. Strânge-ţi familia sau prietenii în jurul tău, poate la un ceai, poate la o îngheţată, după gust, şi spune-le ce ai pe suflet, aşa cum îţi convine mai bine, varianta ta, adică. O să te simţi mult mai bine!

BALANŢĂ   

Astăzi realizezi că te laşi prea mult influenţat de părerile celor din jur. Trebuie să-ţi iei propria soartă în mâini, pe riscul tău, nu te mai lăsa folosit, capul face, capul trage!

Dimineaţa eşti mai mult decât oricând inclinat să faci compromisurile necesare şi aranjamentele obligatorii unei activităţi profesionale corecte şi profitabile.  Fereşte-te să iei decizii bazându-te numai pe informaţiile aduse de cei care „îţi cântă în strună”.  De asemenea, ar trebui să primeşti veşti bune despre nişte bani. Sau măcar o informaţie onorabilă. Pentru rezolvarea unor situaţii în domeniul profesional trebuie să dai dovadă de mai multă obiectivitate, să ai o perspectivă mai largă a problemei urmărite. Uneori, specializarea prea îngust nu serveşte scopului!

SCORPION 

Discuţiile, dialogurile cu cei apropiaţi sunt mai importante decât par, analizează dorinţele familiei, anturajului cu multă atenţie. Energic şi motivat, ai o zi bună, dar nu pleca la drum!

La serviciu, sau unde activezi, este o atmosferă cam neplăcută, probabil din cauze meteorologice – reflectezi. Nici tu nu ai gânduri mai roze, aşa că fă-ţi o cafea fierbinte şi înmiresmată care te face să te gândeşti la locuri exotice, unde, crezi tu, totul este facil şi plăcut. Seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi a prietenilor reflectând asupra modului cum ultimele evenimente influenţează viaţa ta.

SĂGETĂTOR   

Astăzi e momentul unei schimbări. Importantă sau minoră, depinde cât de nemulţumit eşti. Totuşi, nu te repezi, ia mai multe informaţii şi cere chiar un sfat competent. Graba strică treaba!

Trebuie să colaborezi şi să comunici mai mult. Poţi găsi sprijin fiabil şi peren în anturajul tău, trebuie doar să-l ceri. Pe plan sentimental liberalismul tău îţi conferă coordonatele necesare unei libertăţi de expresie şi de mişcare. Dar, uneori, nu ţi se mai răspunde la salut. Eşti într-o uşoara pierdere de energie. Supravegheaza-ti sănătatea şi in special alimentaţia. Mâncarea naturala, fructele, mierea şi ceaiurile din planete iti refac vitalitatea!

CAPRICORN 

Este un timp pentru toate. Astăzi lasă-i pe cei din jur să se manifeste şi să ia iniţiative. Poţi profita mai târziu de ideile şi proiectele lor, perfecţionându-le, pentru că te pricepi foarte bine!

Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective, însă. De exemplu, din cauza condiţiilor nefavorabile meteorologice, prea multă căldură, prea multă umezeală! Trebuie să te distanţezi de probleme, să nu mai iei totul foarte personal – este modul indicat ca să treci la o perioadă mai agreabilă.

VĂRSĂTOR 

Eşti pe drumul cel bun! Înlături din calea ta obstacolele, în special propriile limite. Munceşti, te distrezi, te odihneşti, eşti mai entuziast şi te gândeşti cu încredere la viitor!

Ai oarece probleme de rezolvat, la serviciu sau la şcoala, unde îţi desfăşori activitatea.  Abordarea sistematica a situatiei iti furnizeaza datele necesare rezolvarii ei. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajuror, nu intra în criză de timp. Pentru asta sunt făcuţi prietenii şi colegii. Pe de altă parte nu degeaba ai experimentat arta de a te face indispensabil în cercul anturajului tău. Acum poţi primi imediat ajutor.  Pe plan sentimentali astăzi poţi stabili noi coordonate sau poţi să-ţi exprimi mai uşor aspiraţiile tale.

PEŞTI   

Treburile merg la fel de complicat la serviciu, dar în domeniul sentimental e ziua ta norocoasă! Dar, nu risca totul pe o carte, mai sunt zile în calendar, gândeşte-te la o strategie bună!

Problema ta este cea a siguranţei, a succesului asigurat din pornire. Nu prea îţi place să rişti.  Pentru ca să te simţi în siguranţă trebuie sa te simţi puternic. Ca să fii puternic trebuie sa ştii multe şi să ai un perfect echilibru interior. Fii mai filozof, mai „zen” că nu o să primeşti bastone în cap, după cum fac maeştrii zen cu discipolii care nu se pot concentra. Nici tu nu o să primeşti nimic, dacă nu poţi focaliza şi pierzi zilele unele după altele. Şi apoi dai vina pe rechin!
Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
14:40 Surse: MINISTERE de FORȚĂ în noul cabinet AGITĂ SPIRITELE în PSD 14:11 Lista oficială: NOII MINIȘTRI din Guvernul Mihai Tudose. Biografiile și LUCRURILE ASCUNSE ale membrilor viitorului cabinet 13:30 LIVE TEXT - PSD și-a ales noii miniștri. SURPRIZELE pregătite de Liviu Dragnea. Numărul 2 din PSD regretă cabinetul Grindeanu - surse. Justiția, aruncată între PSD și ALDE 11:34 Lider PSD RUPE TĂCEREA: „Dragnea NU E INFAILIBIL. Nimeni nu știe dacă Tudose va conduce bine Guvernul” 06:28 LISTA NOULUI GUVERN! Ultimele negocieri din cadrul PSD au dus la definitivarea listei miniștrilor din executivul ce va fi condus de MIHAI TUDOSE 20:20 Băsescu l-a „UMILIT” pe Gelu Vișan în direct la TV! Replica pe care nu o va uita NIMENI. Vișan califică gestul lui Băsescu: M-a surprins și m-a întristat în același timp! 18:16 Tudose şi SECRETELE SOŢIEI SALE. Sunt în joc MILIOANE DE EURO. Detalii explozive 12:03 ULTIMA BOMBĂ ÎN PSD! S-a vorbit despre o MARE TRĂDARE 11:46 Lista echipei lui Tudose: Numele de miniștri vehiculate în PSD - surse 11:04 Desființarea unui minister și „spargerea” Dezvoltării, variante de lucru în PSD - surse 01:16 Băsescu, STAND-UP CU NOUL PREMIER: „Dacă vedeți în unele poze fața lui Tudose..." 01:14 Olguța A RATAT ŞANSA CARIEREI. Toți membrii PSD vorbesc despre asta 01:11 Dan Andronic, IPOTEZĂ-ȘOC în cazul lui Tudose. Strategia lui Iohannis 00:50 Băsescu TUNĂ și FULGERĂ după numirea lui Tudose premier: „Iohannis a făcut CEL MAI URÂT lucru! TRĂDARE” 22:36 Inedit! Reacția SRI despre premierul PSD Mihai Tudose 22:18 BOMBĂ ÎN PSD! Tudose A FOST DENUNŢAT LA DNA. Planul lui Dragnea SE POATE NĂRUI. Rămâne de văzut CE REACŢIE VA AVEA IOHANNIS 19:22 Iohannis: „Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru” - LIVE TEXT 17:11 Dragnea A FOST ATACAT DUR de Ciutacu: ,Mă gândesc să mă p.. împotriva vântului și să țin cu Tudose” 15:55 Propunere SURPRIZĂ a PMP pentru funcția de premier 15:06 CONSULTĂRI la COTROCENI. Băsescu: „Desemnarea PSD este una ratată, menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană. PMP l-a propus premier pe Sigfried Mureșan” | LIVE TEXT

Articole salvate