Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. James Bond împlineşte 85 de ani

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2924 Vizualizari

Pe 25 august s-au născut Leonard Bernstein, Sean Connery, Claudia Schiffer, Lucia Sturdza Bulandra, Sebastian Papaiani, Camil Baltazar.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Bartolomeu şi Tit. 

O notă specială pentru marea doamnă, regina teatrului românesc, care a fost Lucia Sturdza-Bulandra, pe care o pomenim astăzi, 25 august. Am văzut-o, copil fiind, în rolul Amandei Wingfield din "Menajeria de sticlă". La Teatrul Municipal, sala Filimon Sârbu, i se spunea sala Icoanei, astăzi Teatrul Bulandra, sala Toma Caragiu. 

Ceea ce îmi amintesc cu precizie, este că, după ce aplauzele au contenit, după minute şi minute, o mare parte din public a rămas pe loc. Au ieşit din sală cei care nu ştiau, câţiva doar. Apoi, după vreo zece minute a venit portarul teatrului şi a tras cortinele de catifea de la ieşirea din sală şi lumea a plecat acasă. 

Neegalata artistă, la cei 87 de ani ai săi se deplasa greu, în baston, penibil, era ajutată, mai mult purtată pe sus! "Mergeţi-mă!" comanda boieroaica, cu un inegalabil umor, parafrazând alt personaj din teatru. Dar nu dorea să fie văzută în halul acela de "Tout Bucarest" de prietenii şi studenţii ei. Aşa că publicul aştepta până când marea artistă părăsea teatrul şi era urcată cu greutate în maşină! Era încă un gest de preţuire din partea unui public cultivat şi civilizat, oameni cu şapte ani de acasă şi şcoală adevărată, făcută între cele două războaie.

Doamne, îţi mulţumesc că am avut ce vedea în lumea asta! Bucureştii anilor 50’ şi 60’, Parisul anilor 70’, Londra din 1979 şi apoi... jumătate din lume, în cincisprezece ani! 

Tradiţional, în "kalendar" pe 25 august sunt Vârtolomeii. Din ziua aceasta începând, cucul nu mai cântă! „Findcă-i vorba de „întoarcere” şi numele Vârtolomei aduce aminte de (în)vârtire, poporul zice: se „suce” ziua, ca puiul în găoace, dă ziua înapoi şi creşte noaptea.” (Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 379.) 

În vechime şi până prin preajma războiului, ziua se ţinea cu stricteţe evitându-se tot ce se învârtea, oscila, sau avea mişcare circulară. Până şi mămăliga nu se făcea, pentru că trebuia să fie învârtită cu făcăleţul. Nerespectarea interdicţiilor atrăgea represalii foarte neplăcute – erai „ameţit” şi „dus cu capul”. 

Buni observatori ai naturii, excelenţi astronomi, agatârşii, geto-dacii şi mai târziu, românii vechi, au constatat că marea navă cosmică pe care suntem îmbarcaţi cu toţii, Terra, nu are o viteză constantă, ci viteza oscilează, se „întoarce”.  În medie, în spaţiu, ne deplasăm cu viteză teribilă de 38 de kilometri pe... secundă, uneori chiar cu 64 de kilometri pe secundă. Numai Dumnezeu ştie unde mergem! Poate, nici El.

Dar astăzi mai sărbătorim un actor de excepţie: Sir Thomas Sean Connery împlineşte o vârstă rotundă: 85 de ani! Să-i spunem lui Bond, James Bond, din toată inima, La Mulţi Ani!

Sean Connery m-a cucerit total în anul 1965 când l-am văzut în capodopera “The Hill”, o pledoarie contra militarismului britanic, contra militarismului, în general. Un film de artă, alb-negru, în care nu apare nicio femeie, dacă îmi aduc bine aminte. 

Dar, Sean Connery rămâne pentru totdeauna primul şi cel mai bun interpret al lui Bond, James Bond. Iată trailerul unui film din serie, “Thunderball”, tot din anul 1965:

BERBEC  Eşti supus la două influenţe importante şi opuse. Evită discuţiile la serviciu, sau dialogul în contradictoriu cu partenerul, în duo, familie. Azi zâmbeşte mai mult şi nu da replica imediat!  Ai o stare de surescitare cerebrală, provocată de multele gânduri. Dar şi de problemele pe care le ai.  Totuşi, filozofia ta de viaţă te face să vezi lucrurile dintr-un unghi mai favorabil, dintr-o perspectivă mai bună. Te bucuri de o bună intuiţie care te ajută, atăzi, la rezolvarea problemelor cotidiene. Soluţia unei probleme este la îndemâna ta. Concentrează-te şi vei reuşi!

TAUR  Utilizează orele de lumină pentru treburile importante şi urgente. Dimineaţa ia deciziile care se impun. Nu exgera cu discuţiile la mobil, în timpul serciciului. Şi pereţii au ochi şi urechi! Este şi o zi bună de discuţii cu partenerii, fie de viaţă, fie de afaceri, în sensul analizei şi trasării unor proiecte viitoare. Poţi trece cu uşurinţă un obstacol dacă iei în serios sfaturile unei persoane competente în domeniu. Mai ales dacă este o problemă de sănătate, medicală, sau de dietă. Concepţia nativilor din Taur, zodia proprietăţilor, despre bunuri şi bani suferă astăzi o modificare minoră. Urmare unor informaţii din presă!

 

GEMENI   O zi foarte bună pentru evaluarea unor proiecte, scurte ieşiri la plimbare în oraş, sau mici vizite, cumpărături, dar nu aştepta rezultate, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Evită sau amînă orice întîlnire sau decizie importantă şi petrece ziua într-un cadru plăcut şi confortabil.  Călătoriile, însă, sunt bine aspectate. La serviciu, sau unde activezi, ai o opinie corectă despre un coleg. Care coleg, la rândul său îţi va fi de mare ajutor în viitorul apropiat. Astăzi radiezi optimism şi energie şi îi influenţezi favorabil pe cei din jur, îi motivezi. Adaugă şi o vorbă bună, o laudă. Se deschide o posibilitate, o oportunitate, care pote deveni profitabilă numai cu condiţia să poţi duce lucrurile la bun sfârşit, să poţi să faci un efort suplimentar. 

RAC  Emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Totuşi, azi ia o pauză, odihneşte-te, relaxează-te, poate distrează-te puţin şi lasă confesiunile pe altă dată!  „Mitocanul are câinele cel mai fioros” – spune un proverb chinez, sau vietnamez, în orice caz, din Orientul Îndepărtat. Astazi trebuie sa te fereşti de un mitocan prost, aşa ca fii foarte precaut. Dezamagirea pe care o simti este urmarea prostului tau obicei sa idealizezi in mod nerealist situatia si persoana in cauza! Pe de altă parte eşti cuprins de un fel de armonie interioră care îţi place şi eşti gata să spui cele mai mari ironii, sau să judeci cinic pe oricine. 

LEU  Aspecte favorabile, mai puţin în ceea ce priveşte călătoriile. Ocupă-te de programul tau obişnuit zilnic, nu pleca la drum, seara la o vorbă la terasă şi stelele spun ca totul o sa fie bine! Ziua de azi se desfasoara cu viteza pe repede inainte, dar tu nu trebuie sa pierzi din vedere niste amanunte si atitudini care iti pot folosi.  Ai dori ceva deosebit, o schimbare care sa-ti lumineze sufletul. Orice, numai sa ieşi din respingatorul cenuşiu cotidian. Un film, sau o carte buna, iţi pot schimba în bine starea psihica! În a doua parte a zilei primeşti unele informaţii care te pot avantaja. Eşti un pic cam zdruncinat şi în criză de timp, dar, recunoaşte, lucrurile aceste te motivează şi te dinamizează.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate