Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Helga-Maria a plecat în Australia

Radu Stefanescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3516 Vizualizari

Pe 12 ianuarie s-au născut Jack London, Joseph Joffre, Haruki Murakami, Herman Göring, John Winthrop, Edmund Burke, Per Gessle, Rodica Tapalagă, Aurel Storin, Laurenţiu Profeta.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii(tele): Tatiana şi Eutasia.

Nimic în „kalendar”.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, se întâmplă lucruri, se întâmplă lângă noi, chiar cu noi, cu familiile noastre.

Obiceiul meu, de fapt al familiei mele, era ca să se corespondeze, sau să se viziteze toţi ceilalţi membri ai familiei, mărită prin taina mirului, prin nunţi şi botezuri. După anul nou pe stil vechi, la mijlocul lui ianuarie, aproape de ziua Regelui nostru, al lui Eminescu. Acum toată familia s-a băjenit, nu mai am pe nimeni în România. Dar tehnologia modernă, Skype, în particular, îmi permite să ţin legătura cu finii şi nepoţii mei.

Despre Gelu şi Viorica, din Germania, ştiam, din toamnă, de la începerea şcolii, că s-au hotărât să plece tocmai în Australia. M-am cam mirat, cei doi fini ai mei au o situaţie foarte bună într-un oraş măricel din Franconia. Gelu, economist inspirat, l-am avut student la ASE, iar Viorica, chimistă de clasă, s-au implicat în industria farmaceutică germană. Au reuşit, după o muncă titanică. Au o fetiţă, Helga-Maria, vă daţi seama că dacă poartă numele Maria, a fost botezată de mine! O Leoiacă superbă, de numai 16 ani. Blondă, înaltă, cu ochii albaştri ca Marea Egee. O frumuseţe de fată. În plus, o fată inteligentă, îmi face mare plăcere să discut cu ea, are un amestec de înţelepciune neaşteptată, de inteligenţă fluidă şi naivitate feciorelnică, care mă încântă. Aşa erau domniţele din neamul meu. Furtuna hormonală, specifică vârstei, prin care trece, nu a speriat-o şi nici nu i-a făcut cearcăne. Tratează pubertatea cu umor şi optimism.  Când am vorbit cu ea, am întrebat-o ce părere are de plecarea în Australia, de faptul că părăseşte şcoala, prietenii şi prietenele.

Helga-Maria s-a posomorât brusc, niciodată nu am văzut-o aşa. „Din cauza mea plecăm”, mi-a mărturisit. A urmat o confesiune, o destăinurie, aşa, ca între fină şi naş. Nu credeam că o să aud vreodată o astfel de istorie. „Părinţilor mei le-a fost ruşine să-ţi povestească, nanule!”

Pe scurt, Helga-Maria este hăituită, hărţuită. De câţiva băieţi musulmani, care o cer în căsătorie. Oraşul german în care locuiesc finii mei s-a transformat radical în ultimii doi ani de zile. S-a umplut de musulmani, care au adus cu ei un mod de trai străin, pe care încearcă să-l impună tuturor.

Helga-Maria a fost amuzată de cereri, dar le-a respins cu fermitate. Finii mei s-au trezit acasă cu părinţii băieţilor respectivi, veniţi cu aur şi cadouri să peţească fata. Foarte politicoşi, Gelu şi Viorica i-au respins şi le-au spus că fata are alte planuri, facultatea şi o carieră şi că nu vrea să se mărite. Ei credeau că lucrurile se vor opri aici.

Au fost chemaţi la şcoala unde învaţă Helga-Maria, în treacăt fie spus, cu rezultate excelente. O comisie din trei femei, cam întunecate la faţă, le-au reproşat părinţilor Helgăi-Maria că fata este „sălbatică şi neprietenosă”. Gelu nu suportă multe, doar a fost studentul meu. Aşa că a retras fata de la şcoală şi a dat-o la una mai fiţoasă, mai scumpă. Ce să vezi, musulmanii, după fată, nu a trecut o săptămână şi s-au mutat şi ei la şcoala respectivă. După o tentativă eşuată, în care au vrut s-o fure pe fată - părinţii ei, finii mei, s-au hotărât: au plecat cât mai departe, unde nu sunt musulmani!

Am întrebat-o pe Helga-Maria dacă nu-i place vreunul, dintre cei trei băieţi musulmani. „În niciun caz, nanule, sunt proşti, primitivi şi miros urât! Nu am timp de băieţi acum, am alte priorităţi!”  Aşa că, duminică, Viorica, Helga-Maria şi Gelu s-au urcat în avionul Qantas, care i-a dus pe Ultimul Ţărm. Au ajuns cu bine, sunt încântaţi, într-un orăşel din Australia, unde nu este nici picior de musulman. Helga-Maria râde din nou, în cascade, cum numai o Leoiacă tânără ştie!

Europeni alungaţi din Europa, de către musulmani!

L-am întrebat pe Gelu de ce nu s-au întors în România. „Din lac, în puţ! România este puternic infiltrată de interesele musulmanilor. Nu vrea clasa politică să primească zeci de mii de musulmani? Te poţi aştepta să se dea o lege prin care fetele albe sunt obligate să se mărite cu musulmani, să nu fie discriminare. Politic corect!” - a spus, cu ironie, Gelu. Ştiam şi eu, are dreptate!   

BERBEC    Veştile neplăcute intră pe fereastră, spune o vorbă din Orient. Analizează cu atenţie ceea ce afli azi, verifică, pot fi lucruri denaturate, informaţii greşite, opinii şi păreri polarizate. Pentru unii dintre Berbeci este o zi benefică înţelegerilor de tot felul, semnării hârtiilor, contractelor, finalizarii situaţiilor cu caracter legal, sau orice este legat de jurisprudenţă. Nu trebuie sa faci din problemele altora cruciade proprii, dar nici să ignori pe aproapele tau care are cu adevărat nevoie de ajutor.

TAUR    Poţi şi trebuie să fii conştient de urmările acţiunilor tale, pe termen lung. Promisiunile legate de bani se mai amână, dar, din fericire, nu se anulează. Mai ai speranţe, zâmbeşte! Ziua nu este cea mai bună din tot anul, dar de departe nici cea mai proastă, asa încat o să te strecori prin începutul acesta de primăvară medievală şi incertă spre seară care trebuie neapărat să-ţi îmbunătăţească bilanţul zilnic. Un film bun, o discuţie cu prietenii la un suc, o cină plăcută cu toată familia – ceva de genul acesta care să-ţi încălzească inima şi să justifice aspectele favorabile astrologice.

GEMENI    Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor, nu este o zi favorabilă. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. Ai întotdeaun de partea ta Liberul Arbitru, decizia proprie, şi un sfătuitor bun. Sfatul meu este să fii mai atent decât de obicei la tot ceea ce înseamnă parteneriat, fie că este vorba de afaceri, fie de dragoste, sau de amândouă. O informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii.

RAC       Ai oarecare confuzie în relaţiile sociale, astăzi, neaşteptată şi nerecomandabilă. Trebuie să treci repede peste starea aceasta, dar este de înţeles, vremurile sunt tulburi şi nesigure. Ai tendinţa, de altfel naturală la majoritatea nativilor din zodia Racului, să te ascunzi în exoscheletul tău, să faci doi paşi înapoi şi apoi un pas înainte – dansul la modă de şase mii de ani al Racului. Trebuie sa ieşi din acest clişeu zodiacal şi să accepţi faptul că cea mai bună apărare este ofensiva. Greu, foarte greu pentru că un Rac nu se transformă într-un Berbec peste noapte. Adevărul este că nu se poate schimba deloc, dar dacă are abilitatea necesară poate să imite dinamica semnelor de foc, să joace pentru scurt timp un rol.

LEU  Astăzi persoanele născute în semne de foc şi aer îţi sunt binevoitoare şi te ajută, în special Săgetătorii şi Gemenii, dar este bine să eviţi pe cei născuţi sub semne de apă şi pământ. Te preocupă, te obsedează banii şi parvenirea. Cu mai multă obiectivitate, profesionalism şi echilibru interior vei gasi calea. Pe de alta parte nu lua în serios toate bârfele şi intrigile făcute parcă special să-ţi amărască viaţa. De fapt, chiar aşa este! Poate că este un ultim examen înaintea promovării tale, sau a încasării unui bonus. Nu te mai linge pe botişor, că nu eşti câştigător din start! Trebuie să convingi şi păstrarea calmului şi o atitudine civilizată sunt cheia reuşitei tale.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate