Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Haideţi la sfat, este Sfatul Lupilor!

Autor: | | 0 Comentarii | 2669 Vizualizari

Pe 28 noiembrie s-au născut Stefan Zweig, Claude Levi-Strauss, Friedrich Engels, Alberto Moravia, Mariana Nicolesco, Colea Răutu, Cornel Regman, Jean Bart, Traian T. Coşovei.

28 noiembrie

 

 

Nimic important în calendar, dar în "kalendar" începea o perioadă foarte importantă în viaţa dacilor.

Am mai spus-o şi o s-o repet mereu, repetiţia este mama învăţăturii. Şi învăţătura asta nu cred că v-a mai repetat-o cineva, era interzis să dezvolţi istoria geto-dacilor şi mai ales să faci legături, conexiuni cu religia creştină. Este o zi de sărbătoare adugată celor trei zile tradiţionale de serbare a Anului Nou dacic.

Să ne amintim, că ieri, americanii de origine română, rudele, finii mei, un clan întreg, împreună cu americanii vechi, cu toţii, au sărbătorit “Thanksgiving” în adaptarea mea, "Mulţumire pentru Graţia Divină". Morte curcanilor! Când am închis articolul nu ştiam încă ce culoare are curcanul "graţiat" de Preşedinte! Eu am pariat că este alb!

Astăzi, vineri, 28 noiembrie este "Black Friday", singura şi adevărata! Să nu credeţi că sunt un călugăr mizantrop. O să cobor din sihăstria mea, în Vălenii de Munte, ca să iau parte la cumpărăturile cu reduceri. Am văzut prin catalogele unor supermarketuri nişte oferte interesante. Rămâne de văzut dacă sunt şi adevărate!

Acum mii de ani, în ziua care corespundea zilei de 28 noiembrie dacii împărţeau ziua în trei, după modelul egiptean adus de Zamolxe. Nu, nu se mai ştie cum se numeau, nu se mai ştie calendarul dacic şi denumirea constelaţiilor. Nu vă luaţi după cine ştie ce fabulaţii - s-a uitat şi gata! Dar poate, câţiva... ne mai aducem aminte, de unele, de altele!

Vedeţi, există un aliaj puternic între credinţele dacilor şi creştinism. Se numeşte Legea Veche, Tradiţia.

Se ştie că ceva important se întâmpla în ziua de 28 noiembrie! Dar ce? Rugăciuni colective pe platoul Bucegilor? Ridicol şi comic în acelaşi timp... sau reclamă turistică!

Valea Prahovei nu a avut nicio importanţă în antichitate! Ia spuneţi-mi, câte dave şi castre romane sunt pe Valea Prahovei?

Această vale de bogătani şi fiţoşi a devenit importantă şi s-au făcut lucrări de drumuri şi construcţii moderne după stabilirea Castelului Regal Peleş la Sinaia. Deci, foarte recent!

Altele erau văile de legătură folosite frecvent între centrul Daciei fortificat de munţi şi restul ţării. Alţii sunt Munţii dacilor şi în alt loc este Peştera lui Zamolxe! Munţii Bucegi, Sfinxul, Babele - mă faceţi să râd, ca reclamă turistică este foarte bună, ca şi cea a peşterii Polovragi. Dar aceste eresuri, aceste reclame turistice au şi ele geniul lor, pentru că ocultează locurile care nu trebuie pângărite ci păstrate cu iubire, chiar cu gelozie şi multă discreţie.

Ei, dar ce făceau dacii pe 28 noiembrie? Păi, se trezeau, beau cafeaua, se urcau în Audi şi plecau la biroul corporatist. Asta fac astăzi! Pentru ca să vă intre bine în cap, noi suntem dacii, nu suntem nici romani sau... cumani! S-a demonstrat şi ştiinţific prin analiza genomului. Dar sutele de ani de intoxicaţie în care Şcoala Ardeleană a avut un rol important, nu se uită uşor. Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, teza purităţii latine a poporului român a servit unui scop politic imediat, dar ne-a împins în capacana străinilor răuvoitori, pentru că a distrus adevărul ştiinţific, dovezile materiale despre daci şi continuitatea nostră aici, de zeci de mii de ani!

Acum două-trei mii de ani se strângea sfatul "bărbaţilor tari", tarabostes. Dimineaţa, când răsărea soarele, într-un loc ştiut astăzi doar de câţiva, mai puţini de degetele de la două mâini...

Îşi aminteau de cei trecuţi anul acela în Ţara lui Zamolxe şi râdeau cât puteau şi îşi aminteau de curajul şi cinstea, dar şi de snoavele şi păcălelile pe care le făceau vitejii care nu mai erau printre ei.

Apoi, în jurul unui foc puternic, începea fiecare să spune ce a făcut şi a dres tribul lui, ce a strâns, câtă carne a afumat, câte lemne au de foc, câte sfere de aur şi argint au adus, câte animale au şi de ce mai au nevoie. Se completau rezervele, se făceau schimburi, se împărţea rezerva regelui către cei mai oropsiţi de soartă. Trebuiau să facă faţă iernii celei cumplite. Cu toţii!

Apoi la masa de la amiază aveau loc profeţiile. Fiecare spunea ce crede el că o să se întâmple în anul ce va să vie. Se făceau scenarii, se discuta despre expediţii de vânătoare şi de posibile năvăliri ale unor "popoare ce trăiau pe cal". Se numărau de câte arme au nevoie, de cât fier, aramă, bronz. Se plănuia călătoriile de negustorie la coloniile greceşti.

Seara era dedicată zeilor. Sacerdoţii rostogoleau sfere mari de aur şi argint către peştera lui Zamolxe, la lumină făcliilor. De aceea se făceau sfere metalele preţioase, pentru că nimeni nu trebuia să ştie drumul şi intrarea în peşteră, doar câţiva sacerdoţi.

Plata pentru nemurirea rasei! Şi chirie pentru speranţă, pentru încă un an de viaţă al tuturor dacilor!

Dacii purtau rar podoabe, tot aurul şi argintul, toate bogăţiile, bijuteriile, pietrele preţioase, capturi, erau dedicate zeilor şi depozitate în peştera lui Zamolxe. Tezaurul sacerdoţilor. Un popor liber, eliberat de lanţurile lăcomiei şi ale bogăţiei, "cei mai drepţi şi mai viteji dintre traci"!

Nu începeţi să vă plângeţi că am decăzut şi că toţi tinerii se poartă rău şi au figuri de interlopi. Nu, nu am decazut, doar ne-am prostit şi sălbăticit, dar asta pentru o perioadă, doar. Au fost multe perioade în istorie de acest fel, dar mereu ne-am amintit cine suntem!

Undeva în interiorul inimii poporului rămâne mereu viu focul Lupilor de Foc, al Filipilor, sau Martinilor, pentru că astăzi, 28 noiembrie, zi mistică şi ciudată, avea loc Sfatul Lupilor. Aşa se chema!

Haideţi la sfat, Lupilor, să vedem cum să scăpăm şi de data asta!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi nu trebuie să vă gândiţi în mare, deocamdată doar la cei dragi, la familie şi prieteni! Sfătuiţi-vă cu cei dragi, din jur! „Small is beautiful!”  Chuck Norris are scara completă: „familia, prietenii, ţara”!

Păcat că eroul atâtor „facts” are o anumită vârstă, a înţelepciunii. Dacă era mai tânăr, poate îl alegeam pe el preşedinte, îi acordam cetăţenia, atunci ruşii şi Vladimir Vladimirovici, în special, cu pretenţiile lui de karateka „the best, money can buy”, ar fi avut o problemă! Maaaare...

 

BERBEC  Îţi faci prea multe griji pentru cei din jurul tău. Pot să se descurce după cât de abili sunt, selecţia naturală socială funcţionează! Trebuie să ai mai multă încredere în capacităţile lor.

Este o zi în care nativii din Berbec trebuie să lase pe altă dată ambiţiile profesionale şi încăpăţânările nemotivate. Este o vreme umedă şi foarte rece şi genul acesta de climă nu îţi prieşte. Cruţă-ţi forţele, nu intra la uzură nici fizică şi nici mentală. Eforturile pe care le faci, din ambiţie şi mândrie te sleiesc de putere şi te fac vulnerabil(ă).

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate