Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Femeile, eternele victime

Radu Ștefănesc
Autor: | | 0 Comentarii | 3373 Vizualizari

Pe 8 martie s-au născut: Otto Hahn, Anselm Kiefer, Ruggiero Leoncavallo, Cyd Charisse, George Coleman, Emanuel Elenescu, Gina Patrichi, Radu Tudoran, Cornel Medrea, Constantin Crăciun, Radu Ciobanu, Horia Patapievici.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Teofilact şi Pavel din Plusiada.

În calendarul iulian, pe 8 martie era echinocţiul de primăvară: “s-a găsit cu cale ca Dumnezeu a făcut lumea către echinocţiul de primăvară, care cade în martie, pe 8 sau 10 ale lunii" - (Ispirescu, din Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 140).

În seara aceasta încep sărbătorile aerului, ale primăverii. Seara, noaptea, la ţară, se fac focuri cu uscături, după ce se face curat prin curte, şi se afumă aerul, ba copiii mai sar peste flăcări, “descântând”, rostind vechi versuri, formule ale magiei domestice ţărăneşti, de protecţie. În cazul acesta strict, contra insectelor dăunătoare!

“8 martie - Ziua Internaţională a Femeii” a fost stabilită de ideologia de stânga, la un fel de congres internaţional feminin, în 1910, la Copenhaga, în deschiderea celei de a II-a Internaţionale Socialiste. Data de 8 martie a fost stabilită în 1914, se pare pentru că a căzut într-o duminică. Trotsky arată că demonstraţia femeilor de ziua lor internaţională a declanşat revoluţia din 1917 la Sankt Petersburg. Lenin stabileşte ca data de 8 martie să fie "Ziua Internaţională a Femeii", iar din 1965, în URSS a devenit zi nelucrătoare, sărbătoare de stat, oficială.

Aşa cum religia creştină a confiscat sărbătorile şi zeii arhaici, tot aşa ideologia de stânga, politicul, a încercat şi a reuşit să confişte, în cazul nostru, sărbătorile feminine ale primăverii. Dar nu trebuie să respingem ceva bun, numai că a fost făcut de comunişti. Îmi amintesc de idioţii duioşi care doreau, după loviluţie, să dinamiteze Casa Poporului. Iconoclaşti periculoşi care confundă din ură, proprietatea României, cu cea a unor sisteme trecătoare. De ce nu şi-au dinamitat blocurile în care locuiau şi ele construite de comunişti, era mult mai uşor! Ştiţi câte zeci, poate sute de tone de dinamită ar fi trebuit pentru dinamitarea actualului Parlament? Nu vreţi să ştiţi!

Ziua Internaţională a Femeii, zi care ar trebui să fie în fiecare zi, pentru că după cum observa Robert McNamara : „sistemele politice care promovează femeile, tinerii şi minorităţile în regim de campania, sunt, evident, discriminatorii. În Statele Unite trebuie să promovăm oameni competenţi, onorabili şi dedicaţi fără deosebire de sex, rasă sau convingeri religioase. Dacă promovăm femeile pentru că sunt femei, pe tineri pentru că sunt tineri şi pe mexicani pentru că sunt mexicani, negăm chiar fundamentele modului de viaţă american”.

Cel de al Patrulea Reich UE, Parlamentul de la Bruxelles, a decis ca ziua femeii 2016 să fie dedicată femeilor refugiate sau femeilor care cer azil. Nu este rău! Zic eu al Patrulea Reich, dar la fel ca şi cel de al Treilea are multe lucruri bune. De ce se face deosebirea între femei refugiate şi cele care cer azil? Ei bine, dintre milioanele de femei care au ajuns deja în Europa în ultimii ani, sau care sunt pe drum, multe, dacă nu majoritatea, au fugit din ţări în care nu există conflicte. Dar există violenţa domestică. Fie că sunt, sau nu, musulmane, femeile au fugit din cauza bătăii, discriminării şi umilinţelor la care au fost supuse. Şi-au luat copiii şi au plecat în Europa unde curge miere şi lapte! Pe drum au fost jefuite, răpite, violate, au fost vândute ca sclave, li s-au furat copiii. Unele, multe, dintre ele, au fost asasinate. Femeia este o pradă, un obiect sexual, din punct de vedere musulman. Aşa că, dacă nu erau escortate de fraţi, sau rude, de bărbaţi în putere, erau o pradă, repet. Se estimează, de către UE că între şase şi opt mii de femei au fost ucise pe „drumul invaziei” în ultimii doi ani, de când migraţia a atins cote de masă. Tot în acest timp au dispărut fără urmă, pe drum, sau din taberele de „refugiaţi” între nouă şi zece mii de copii. Investigatorii se tem că au fost victimile celor care trafichează organe pentru transplant, imense reţele ilegale prin care se fac miliarde de euro.

Femeile sunt eternele victime!

În aceiaşi ordine de idei mă simt onorat, pentru că la fel ca şi excelenţei sale, ambasadorul SUA la Bucureşti, domnului Hans Klemm, mi-a scris James Bond. Bun, mie îmi cere sfaturi, nu mă întreabă despre emigranţi. Sfaturi care se pot da şi ambsadorului – părerea prietenilor mei republicani din Virginia. O fi ea, România, în Est, ca şi Timorul de Est, dar are o istorie, după Vasile Pârvan, de peste şase mii de ani. România nu este o ţară de emigranţi. A primit, până în prezent, în ultimii doi-trei ani, fără surle şi fanfare, poate câteva zeci de mii de musulmani, refugiaţi din Siria, Irak, Tunisia, Egipt, Libia, Algeria şi numai bunul Dumnezeu mai ştie de unde. Majoritatea a venit la rude sau cunoscuţi deja stabiliţi în România. Numai lângă mine, în Prahova submontană, au apărut câţiva egipteni şi parcă doi tunisieni. Băieţi buni, muncitori, politicoşi, nicio critică. S-au integrat rapid, sunt mai autentici decât ţăranii noştri de pe aici. Doctorul Walid, prietenul meu sirian, şi-a adus tot tribul din Damasc, peste treizeci de persoane. Ei au vrut să vină în România. Cred că aşa trebuie pusă problema. Să-i primim cu braţele deschise numai pe cei care doresc să vină în mod expres în România, cunoscând la ceea ce se pot aştepta aici, la problemele noastre şi la nivelul de trai scăzut. „Cotele” şi „repartizarea” refugiaţilor mi se pare o practică fascistă, nazistă. Ori îi considerăm pe musulmani oameni şi refugiaţi de război şi atunci sunt sub incidenţa şi protecţia Convenţiei de la Geneva – unul dintre drepturi fiind alegerea ţării de azil. Sau îi considerăm scalvi şi le negăm orice drept uman şi atunci să-i „repartizăm” cu „cote” după cum vrea cel de al Patrulea Reich. Dar atunci nu suntem mai buni decât SS-işti de la Auschwitz.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi îmi reamintesc de finalul unui film de excepţie din 2012, „Tigrul Alb” – fascismul, nazismul nu mor niciodată, iau doar alte forme, trebuie mereu să fim atenţi. Una dintre formele actuale este „repartizarea” refugiaţiilor, musulmani, sau nu!

De ce nu se rezolvă cauza? De ce nu se ia de gât Rusia, prin organismele internaţionale, ONU, de exemplu, Rusia care în mod intenţionat se pare că menţine o stare de război permanentă în Orientul Mijlociu şi Apropiat. Din motive pe care o să vi le spun altădată. De ce nu se pacifică regiunea? Se cheltuiesc de multe ori mai mulţi bani cu refugiaţii decât o intervenţie europeană, sau internaţională, chirurgicală, care să cauterizeze zona. În condiţiile păcii, refugiaţii pot şi trebuie încurajaţi, dacă nu chiar obligaţi să se întoarcă de unde au plecat. Sigur, dacă nu s-au integrat între timp.

Europa este ceva misterios, pentru multă lume, pentru musulmani şi ambasadori, dar eu o iubesc, pentru că ştiu ceea ce înseamnă să fii european! Şi asta mereu, cele 54 de ţări vizitate şi mulţii ani petrecuţi în Orient m-au făcut mai european. Vedeam diferenţele, între mine şi cei din jurul meu, pentru că şi domniile voastre le puteţi vedea, dacă nu astăzi, atunci mâine, pentru că, aveţi şansa să fie, în definitiv, o altă zi!   

BERBEC  Zi puţin mai dificilă, sunt şi din acestea, în care poţi să pierzi aiurea bani. Trebuie să fii mai atent la ce-ţi doreşti şi mai puţin agresiv la cumpărături. Nu tot ce zboară se mănâncă! Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Poţi să finalizezi unele lucruri urgente dacă nu importante, în a doua parte a zilei. Dacă depinde de tine nu pleca astăzi în nici o călătorie lungă.

TAUR   Conjunctură favorabilă. Mai ales dimineața, când ai capul limpede și poţi să iei hotărâri inspirate. Atenția ta se îndreaptă către o problemă mai veche, care acum îţi pare importantă. Nu judeca performanţele membrilor familiei tale, sau ale prietenilor. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară de valori şi propriile aspiraţii. Şi proprii bani! Nu aştepta foarte mult de la cei cu care te întâlneşti astăzi, mai ales pe seară, la un suc. Nu promite, la rândul tău, nimic! Este vorba de distracţie nu de afaceri. Nu amesteca plăcutul cu utilul.  

GEMENI   Veşti bune, aspectele te favorizează. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu rata oportunităţile, nu fii superficial, zâmbeşte, spune vorbe frumoase şi poţi câştiga! Concentrează-ţi atenţia asupra surselor tale de venituri. Analizează, sintetizeză, decide şi controlează. Apoi apucă-te şi de muncă, dacă mai ai timp. Glumind serios: poate este vremea să-ţi diversifici activitatea, să găseşti o sursă suplimentară de venituri. Sunt o mulţime de job-uri care se potrivesc profilului tău psiho-somatic, din cele care folosesc spiritul tău rapid şi speculativ. Ai jucat la bursă?  

RAC   Pe plan sentimental, emoţiile şi armonia ta, zodiacale, te împing către relaţii calde. Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor sau partenerilor  apropiaţi. Te poţi simţi foarte bine! Anumite evenimente şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali sau conjuncturali.  Iartă, dar nu uita şi nu trebuie să faci mereu aceiaşi greşeală: cea cu încrederea nelimitată în oameni, în partea lor bună şi creştină. “Cel ce înnmulteşte cuvintele se va face urît tuturor … pentru ca este spor care aduce omului paguba şi este câştig spre nenorocire.” Biblia, Intelepciunea lui Iisus Sirah,  20:7,8.  Aşa că astăzi nu duce vorba, nu bârfi şi nu iniţia intrigi şi mici comploturi.

LEU   Stelele te avantajează în domeniul profesional. Ideile tale sunt clare, precise şi chiar par profitabile. Nici planul relaţiilor umane nu este prost aspectat. O zi plăcută, în plină formă! Din punct de vedere emoţional, ai dori să-ţi discuţi problemele personale cu cineva de încredere. Oricum, până la sfârşitul săptămânii acesteia te retragi din nou în locul tău de pândă, ca sa mârâi la persoanele care nu îţi plac. Vrei să araţi bine şi să te simţi bine în lume, dar nu te înduri să-ţi cumperi lucruri mai bune şi mai scumpe. Zgârcenia asta o să te coste mai mult. Este aşa de greu să te simţi bine?

FECIOARĂ  Aspectele astrelor te avantajeză astăzi să fii elocvent. Dimineața poți să obții ceva important de la o persoană din jurul tău, dacă reușești să aduci suficiente argumente convingătoare. Se vorbeşte despre nişte pierderi. La o verificare mai atentă vei vedea că pierderile respective nu sunt nici aşa de mari şi că nici nu te interesează pe tine personal, în mod deosebit. Aşa că ia lucrurile uşor şi distrează-te pe capul şi paguba altora. Asta înseamnă că ai făcut „balanţa” fie în contabilitate, dar şi în sentimentele proprii. O seară favorabilă, mai puţin in ceea ce priveşte călătoriile. Stai acasă, ocupa-te de programul tau obişnuit şi stelele spun ca totul o sa fie bine!  

BALANŢĂ   Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi pot aduce relaţii normale şi înţelegere. Îţi poate fi solicitat sprijinul într-o problemă, care nu este chiar din domeniul tău. Mare atenţie la cheltuieli şi la cei care îţi propun astăzi cheltuieli. Ai intrat într-o rutină plictisitoare zi-lumină, rutină relativ importantă pentru viitorul afacerilor. Tot ceea ce începi sau programezi astăzi pot să aducă rezultate fructoase, dar repet, trebuie să fii sigur că poţi să duci proiectul la capăt. Până la urmă este o zi neaşteptat de simpatică, în care toata lumea te întreabă ce faci şi găseşte că arăţi bine. Până seara chiar că te simţi excelent!

SCORPION  Ai pierdut timp şi bani ca să ajungi în poziţia aceasta. Vezi că problemele însă abia acum încep şi eşti puţin decepţionat. Deocamdată rămâi pe cursul stabilit, schimbarea nu îţi convine. Mai multă odihnă, mâncare naturală şi o muzică relaxanta pot să mai reducă din oboseală cronică acutizata de o zi densă şi agitată. Probabil ca te vei lumina mai pe seară şi îţi vei spune că noaptea este un sfetnic bun. Pentru că ceva nostalgii şi regrete tardive îţi încearcă cugetul. Trebuie să-ţi rezervi mai mult timp pentru familie. Implică-te mai mult în rezolvarea problemelor domestice lăsând la o parte încăpăţânarea şi agresivitatea nevertebratei al cărei nume îl porţi. Poţi avea recompense consistente.

SĂGETĂTOR  Dimineaţa trebuie să-ţi alegi cu grijă atitudinea şi întrebările pe care le pui. Este o situaţie enervantă, dar obiectivă şi nu trebuie să mai “pui sare pe rană”! Seară, plăcută, însă! O anumită tensiune domneşte la serviciu sau în familie, dar e bine să nu dai importanţă şi să-ti vezi liniştit de treburile tale. Pentru mulţi Săgetători astăzi este o zi cu frisoane. Pe unii îi ia cu rece pe la arc şi săgeţi pentru că sunt în criză de timp. Aşa că este bine să ceri ajutor de pe acum, ca să nu fii refuzat mai târziu, când toată lumea intră în criză de astenie de primăvară. Care criză şi asta este o doar o copie!

CAPRICORN   Descoperi, pe reţea, colegi, cunoştiinţe sau prieteni despre care nu mai aveai veşti demult. Atenţie, multă discreţie, reţinere şi prudenţă, nu „da din casă”. Comunică, nu te confesa! Eşti dispus să porţi conversaţii lungi, despre subiecte diverse. Mercur in aspecte şi toane bune te influenţează favorabil şi debitul verbal are volumul unei Niagare. In toata această dorinţă de afirmare a „eului”, care se exprimă, nu trebuie să pierzi din vedere să ciuleşti urechile. În cele mai multe cazuri vorbele stârnesc alte vorbe, confesiunile multe determina destainuiri şi mai şi! Dedică ziua celor dragi, familiei, prietenilor, sau partenerilor  apropiaţi.  Căldura sufletească şi investiţiile spirituale făcute astăzi, pot aduce dividente plăcute în viitor.  

VĂRSĂTOR  În limite acceptabile, astăzi poți să reușești în mai tot ce îţi propui, deoarece ai o conjunctură favorabilă. Profită de bunăvoința stelelor și avansează în carieră, dar și distrează-te. Evită deciziile care duc la schimbări majore. Unele lucruri sau persoane pot întârzia şi din cauze obiective. Oferă circumstanţe atenuante. Dacă te duci la serviciu, înseamnă că ai de lucru. Aşa că, păstrează-l! Serviciul. Poţi să faci urât şi după ce pleacă şeful din birou. Nu lua decizii importante, nu intra în jocul altora, impune-ţi propriile reguli, dar nu juca de unul singur. Întotdeauna trebuie să existe ceva inefabil, ceva secret, o poveste interesantă.  Aşa trezeşti interesul şi nu eşti uitat uşor.

PEŞTI Profesional eşti pe drumul cel bun, dar trebuie să te concentrezi mai mult şi să fii atent la detaliile sociale! Trebuie să analizezi cu atenţie figurile mai noi care apar în jurul tău. Ai nişte aspecte care oricum le-aş pune, tot nefavorabile sunt, pe un fond general, totuşi, favorabil. Măcar evită transportul cu maşina sau călătoriile cu avionul. Nu te speria, conjunctura ţine numai astăzi, mâine eşti ca nou... şi cu mai mult noroc. Şi nici nu influenţează toată zodia că doar nu suntem roboţi programaţi de stele. Putin umor si haz de necaz nu strica, de fapt este o terapie absolut obligatorie, acum cand singura certitudine este lipsa certitudinii.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate