Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Femeile, eternele victime

Radu Ștefănesc
Autor: | | 0 Comentarii | 3393 Vizualizari

Pe 8 martie s-au născut: Otto Hahn, Anselm Kiefer, Ruggiero Leoncavallo, Cyd Charisse, George Coleman, Emanuel Elenescu, Gina Patrichi, Radu Tudoran, Cornel Medrea, Constantin Crăciun, Radu Ciobanu, Horia Patapievici.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Teofilact şi Pavel din Plusiada.

În calendarul iulian, pe 8 martie era echinocţiul de primăvară: “s-a găsit cu cale ca Dumnezeu a făcut lumea către echinocţiul de primăvară, care cade în martie, pe 8 sau 10 ale lunii" - (Ispirescu, din Antoaneta Olteanu, CPR, 2001, pagina 140).

În seara aceasta încep sărbătorile aerului, ale primăverii. Seara, noaptea, la ţară, se fac focuri cu uscături, după ce se face curat prin curte, şi se afumă aerul, ba copiii mai sar peste flăcări, “descântând”, rostind vechi versuri, formule ale magiei domestice ţărăneşti, de protecţie. În cazul acesta strict, contra insectelor dăunătoare!

“8 martie - Ziua Internaţională a Femeii” a fost stabilită de ideologia de stânga, la un fel de congres internaţional feminin, în 1910, la Copenhaga, în deschiderea celei de a II-a Internaţionale Socialiste. Data de 8 martie a fost stabilită în 1914, se pare pentru că a căzut într-o duminică. Trotsky arată că demonstraţia femeilor de ziua lor internaţională a declanşat revoluţia din 1917 la Sankt Petersburg. Lenin stabileşte ca data de 8 martie să fie "Ziua Internaţională a Femeii", iar din 1965, în URSS a devenit zi nelucrătoare, sărbătoare de stat, oficială.

Aşa cum religia creştină a confiscat sărbătorile şi zeii arhaici, tot aşa ideologia de stânga, politicul, a încercat şi a reuşit să confişte, în cazul nostru, sărbătorile feminine ale primăverii. Dar nu trebuie să respingem ceva bun, numai că a fost făcut de comunişti. Îmi amintesc de idioţii duioşi care doreau, după loviluţie, să dinamiteze Casa Poporului. Iconoclaşti periculoşi care confundă din ură, proprietatea României, cu cea a unor sisteme trecătoare. De ce nu şi-au dinamitat blocurile în care locuiau şi ele construite de comunişti, era mult mai uşor! Ştiţi câte zeci, poate sute de tone de dinamită ar fi trebuit pentru dinamitarea actualului Parlament? Nu vreţi să ştiţi!

Ziua Internaţională a Femeii, zi care ar trebui să fie în fiecare zi, pentru că după cum observa Robert McNamara : „sistemele politice care promovează femeile, tinerii şi minorităţile în regim de campania, sunt, evident, discriminatorii. În Statele Unite trebuie să promovăm oameni competenţi, onorabili şi dedicaţi fără deosebire de sex, rasă sau convingeri religioase. Dacă promovăm femeile pentru că sunt femei, pe tineri pentru că sunt tineri şi pe mexicani pentru că sunt mexicani, negăm chiar fundamentele modului de viaţă american”.

Cel de al Patrulea Reich UE, Parlamentul de la Bruxelles, a decis ca ziua femeii 2016 să fie dedicată femeilor refugiate sau femeilor care cer azil. Nu este rău! Zic eu al Patrulea Reich, dar la fel ca şi cel de al Treilea are multe lucruri bune. De ce se face deosebirea între femei refugiate şi cele care cer azil? Ei bine, dintre milioanele de femei care au ajuns deja în Europa în ultimii ani, sau care sunt pe drum, multe, dacă nu majoritatea, au fugit din ţări în care nu există conflicte. Dar există violenţa domestică. Fie că sunt, sau nu, musulmane, femeile au fugit din cauza bătăii, discriminării şi umilinţelor la care au fost supuse. Şi-au luat copiii şi au plecat în Europa unde curge miere şi lapte! Pe drum au fost jefuite, răpite, violate, au fost vândute ca sclave, li s-au furat copiii. Unele, multe, dintre ele, au fost asasinate. Femeia este o pradă, un obiect sexual, din punct de vedere musulman. Aşa că, dacă nu erau escortate de fraţi, sau rude, de bărbaţi în putere, erau o pradă, repet. Se estimează, de către UE că între şase şi opt mii de femei au fost ucise pe „drumul invaziei” în ultimii doi ani, de când migraţia a atins cote de masă. Tot în acest timp au dispărut fără urmă, pe drum, sau din taberele de „refugiaţi” între nouă şi zece mii de copii. Investigatorii se tem că au fost victimile celor care trafichează organe pentru transplant, imense reţele ilegale prin care se fac miliarde de euro.

Femeile sunt eternele victime!

În aceiaşi ordine de idei mă simt onorat, pentru că la fel ca şi excelenţei sale, ambasadorul SUA la Bucureşti, domnului Hans Klemm, mi-a scris James Bond. Bun, mie îmi cere sfaturi, nu mă întreabă despre emigranţi. Sfaturi care se pot da şi ambsadorului – părerea prietenilor mei republicani din Virginia. O fi ea, România, în Est, ca şi Timorul de Est, dar are o istorie, după Vasile Pârvan, de peste şase mii de ani. România nu este o ţară de emigranţi. A primit, până în prezent, în ultimii doi-trei ani, fără surle şi fanfare, poate câteva zeci de mii de musulmani, refugiaţi din Siria, Irak, Tunisia, Egipt, Libia, Algeria şi numai bunul Dumnezeu mai ştie de unde. Majoritatea a venit la rude sau cunoscuţi deja stabiliţi în România. Numai lângă mine, în Prahova submontană, au apărut câţiva egipteni şi parcă doi tunisieni. Băieţi buni, muncitori, politicoşi, nicio critică. S-au integrat rapid, sunt mai autentici decât ţăranii noştri de pe aici. Doctorul Walid, prietenul meu sirian, şi-a adus tot tribul din Damasc, peste treizeci de persoane. Ei au vrut să vină în România. Cred că aşa trebuie pusă problema. Să-i primim cu braţele deschise numai pe cei care doresc să vină în mod expres în România, cunoscând la ceea ce se pot aştepta aici, la problemele noastre şi la nivelul de trai scăzut. „Cotele” şi „repartizarea” refugiaţilor mi se pare o practică fascistă, nazistă. Ori îi considerăm pe musulmani oameni şi refugiaţi de război şi atunci sunt sub incidenţa şi protecţia Convenţiei de la Geneva – unul dintre drepturi fiind alegerea ţării de azil. Sau îi considerăm scalvi şi le negăm orice drept uman şi atunci să-i „repartizăm” cu „cote” după cum vrea cel de al Patrulea Reich. Dar atunci nu suntem mai buni decât SS-işti de la Auschwitz.

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi îmi reamintesc de finalul unui film de excepţie din 2012, „Tigrul Alb” – fascismul, nazismul nu mor niciodată, iau doar alte forme, trebuie mereu să fim atenţi. Una dintre formele actuale este „repartizarea” refugiaţiilor, musulmani, sau nu!

De ce nu se rezolvă cauza? De ce nu se ia de gât Rusia, prin organismele internaţionale, ONU, de exemplu, Rusia care în mod intenţionat se pare că menţine o stare de război permanentă în Orientul Mijlociu şi Apropiat. Din motive pe care o să vi le spun altădată. De ce nu se pacifică regiunea? Se cheltuiesc de multe ori mai mulţi bani cu refugiaţii decât o intervenţie europeană, sau internaţională, chirurgicală, care să cauterizeze zona. În condiţiile păcii, refugiaţii pot şi trebuie încurajaţi, dacă nu chiar obligaţi să se întoarcă de unde au plecat. Sigur, dacă nu s-au integrat între timp.

Europa este ceva misterios, pentru multă lume, pentru musulmani şi ambasadori, dar eu o iubesc, pentru că ştiu ceea ce înseamnă să fii european! Şi asta mereu, cele 54 de ţări vizitate şi mulţii ani petrecuţi în Orient m-au făcut mai european. Vedeam diferenţele, între mine şi cei din jurul meu, pentru că şi domniile voastre le puteţi vedea, dacă nu astăzi, atunci mâine, pentru că, aveţi şansa să fie, în definitiv, o altă zi!   

BERBEC  Zi puţin mai dificilă, sunt şi din acestea, în care poţi să pierzi aiurea bani. Trebuie să fii mai atent la ce-ţi doreşti şi mai puţin agresiv la cumpărături. Nu tot ce zboară se mănâncă! Nu uita că loialitatea este în zilele de azi lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară. Ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Poţi să finalizezi unele lucruri urgente dacă nu importante, în a doua parte a zilei. Dacă depinde de tine nu pleca astăzi în nici o călătorie lungă.

TAUR   Conjunctură favorabilă. Mai ales dimineața, când ai capul limpede și poţi să iei hotărâri inspirate. Atenția ta se îndreaptă către o problemă mai veche, care acum îţi pare importantă. Nu judeca performanţele membrilor familiei tale, sau ale prietenilor. Fiecare are modul lui de a reacţiuna, fiecare este o persoană diferită de tine având propria scară de valori şi propriile aspiraţii. Şi proprii bani! Nu aştepta foarte mult de la cei cu care te întâlneşti astăzi, mai ales pe seară, la un suc. Nu promite, la rândul tău, nimic! Este vorba de distracţie nu de afaceri. Nu amesteca plăcutul cu utilul.  

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate