Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Femeile au voie să-şi bată bărbaţii!

Autor: | | 0 Comentarii | 3060 Vizualizari

Pe 15 iulie s-au născut Rembrandt van Rijn, Iris Murdoch, Jacques Derrida, Forest Whitaker, Jean-Baptiste Charcot, Mario Kempes, Costin Neniţescu, Florin Mihăilescu, Eugen Filotti.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Chiriac, Iulita, Iosif din Tesalonic, Vladimir, Luminătorul Rusiei.

M-aş repezi să zic că Vladimir Vladimirovici Putin îşi sărbătoreşte onomastica, dar nu ştiu dacă este la fel în calendarul pravoslavnic, cel al Patriarhiei Ruse. Ei, dacă mai trăia dadia, bunicul lui Vladimir Vladimirovici, bucătar al lui Lenin şi Stalin, ce mai petrecere i-ar fi făcut nepoţelului ţar!

În „Kalendar”: Ciurica. Chiriac Şchiopul. Ziua Femeilor. Circovii Mărinei.

"Evenimentul Zilei" din 15 iulie 1099 a fost readucerea creştinismului de unde a plecat. Cruciaţii, conduşi de  Godfrey şi Robert de Flandra şi Tancred de Normandia au cucerit Ierusalimul. Guvernatorul musulman s-a predat în mod simbolic, în Turnul lui David, spunând o formulă ciudată: "Vă predau acest oraş, care nu a fost al meu, dar nu va rămâne nici al vostru!"

Singurul care a înţeles despre ce era vorba a fost Ali Hassan Mushirzadeh, un Kotub, grad înalt în Frăţie, ambasadorul Bătrânului din Munte pe lângă cruciaţi. Bătrânul din Munte, care conducea temuta sectă a asasinilor ismaeliţi a avut o vremelnică alianţă cu cavalerii cruciaţi, iar ştiinţă sufică de la Alamut, fortăreaţa impenetrabilă a Bătrânului, a stat la originea nucleului ezoteric care a format Ordinul Templierilor.

Ambasadorul ismaelit a cerut cruciaţilor ca toţi evreii să fie alungaţi imediat din Ierusalim. Nu a fost ascultat, dar ştia el ce ştia, pentru că oraşul celor trei credinţe a fost recucerit nici nouă sute de ani mai târziu de adevăraţii proprietari, de evrei. Ce sunt nouă sute de ani pentru popoare care au o vechime de peste şapte milenii!

Din nefericire, într-o lume unde se cere actul de naştere, hârtia, noi, românii, nu avem aşa ceva. Traco-geto-dacii considerau scrisul un pericol, o activitate ce te golea de "vril" cum spun tibetanii, de principiul vital. Este foarte adevărat, să întrebăm spiritul lui Balzac cât consuma şi cât bea şi mânca ca să scrie atâta cât a scris! 

Academicianul Vasile Pârvan îşi începe monumentala operă "Getica" cam acum 3.500 de ani, bazându-se pe documente şi arheologia de atunci, începutul secolului XX. 

Săpăturile arheologice ale Institului Nicole Iorga, şi ale Academiei au ajuns, însă, la începutul anilor '60 la un rezultat greu de crezut. Provenite din şantiere arheologice foarte îndepărtate: Ripiceni, Bratei, Alexandria, Medgidia, Arad, Cluj etc, probele au fost duse de tatăl meu, pe atunci şeful muzeelor, în Marea Britanie spre a fi datate cu noua, pe atunci, tehnologie, a carbonului radioactiv. Au dat rezultate surprinzătoare. 

Şi savanţii britanici au fost surprinşi şi au cerut repetarea testelor, pe banii lor. În cazul englezilor asta spune ceva! Ştiu din convorbirile tatălui meu cu alţi istorici că ar fi fost vorba despre o locuire permanentă, neîntreruptă pe o perioadă superioară cifrei de 20.000 de ani! Nu s-a publicat nimic, nu ştiu ce s-a petrecut cu documentele respective, cei implicaţi sunt într-o lume mai bună. 

Dar cu siguranţă, publicarea rezultatelor cercetărilor a fost oprită politic, într-o epocă în care "marele licurici" de atunci abia fusese civilizat de vikingi în secolul V şi creştinat în secolul X prin ukaz. Cum noi românii, putem să ne permitem să avem o vechime neîntreruptă de locuire de douăzeci de mii de ani? Oare mai ştie cineva de buletinele de analiză cu carbon radioactiv, mai sunt în cine ştie ce arhivă? Numai bunul Dumnezeu ştie, pentru că El le ştie pe toate! 

Am vorbit de istorie pentru că iată, zilele acestea se sărbătoresc vechi datini populare. Aproape două săptămâni pe care le-aş denumi "în aşteptarea bobului de grâu". 

Ciurica, Chiriac Şchiopul, Ziua Femeilor, Circovii Mărinei. 

Sunt sărbători vechi feminine, poate de douăzeci de mii de ani, ale zeiţelor Kibele, Semele şi cabira Axiokersa, moştenite de traci, geţi şi daci de la agatârşi, cabiri şi pelasgi, probabil, dacă nu chiar de la dolicocefalii (cu capul lung) cei misterioşi, numiţi uneori hiperboreeni, care au locuit prin toată Europa zeci, sute de mii de ani înainte de sosire brachicefalilor (cu capul rotund) indo-europeni.

Şi în ziua de astăzi, în prezent, serbarea se ţine tot trei zile, după numărul zeiţelor pământului, rodului şi a iubirii. Obiceiul lupilor, al dacilor!

Se spune că astăzi, 15 iulie, este singura zi din an când o femeie poate să-şi bată bărbatul (Speranţia). Nu se împrumută, nu se dă nimic din casă.

Chiric Şchiopul cine să fie? Vechiul nostru prieten Lupul Şchiop, care se alintă şi el pe lângă zeiţe, că îi este şi lui drag să fie iubit şi mângâiat! 

După cum se spune în popor: "Să te ferească Dumnezeu de bătaia chiorului şi de dragostea şchiopului, ori de omul însemnat, să-ţi tai poala şi să fugi!" (Pamfile, pagina 108).

Multă lume nu mai ştie tradiţia, lumea şi-a tăiat rădăcinile şi se miră de ce nu merge bine!

Dar iată, timpul trece, grijile rămân, dar noi nu trebuie să facem din asta o tragedie, niciodată, pentru că aşa a fost lăsat. Există o filosofie superioră, divină, peste foşgăiala intereselor nostre mărunte!  Forţa să fie mereu cu voi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi dar ştiţi voi... mâine să fiţi din nou bravi, pentru că este, în definitiv, o altă zi!

 

BERBEC   Astăzi, în forul tău interior, nu eşti de acord cu multe. Dar, nu te enerva, nu este productiv. Respectă jocul social şi nu fii neplăcut, încăpăţânat. Urmează-ţi interesele! În tăcere. Dimineaţa este favorabilă lucrurilor importante. O zi de rutină, care te-ar plictisi dacă nu ar fi vestea de pe la ora prânzului. Ai ocazia sa-ţi faci ceva invidii in plus, daca vei relata cu lux de amanunte, in cercul prietenilor, ce ai mai citit în ultimul timp. Nu uita că într-o colonie cititul cărţilor este un obicei ciudat şi...rar! Trebuie să fii conservator şi să refuzi ceea ce nu este conform vederilor tale. Civilizat, cu politeţe, dar ferm!    TAUR   Dinamic şi inspirat, analizează problemele tale materiale, situaţia financiară, cheltuieli şi venituri. Încearcă să fii eficient, optimist, trebuie să găseşti soluţii, nu să faci depresie! O zi foarte potrivita ca sa iei initiative curajoase, atat in domeniul tau de activitate, cât, mai ales, în domeniul banilor, al finanţelor tale. Păstrează-ţi calmul şi umorul mai ales în relaţiile de familie. Azi ai chef sa manânci ceva special. În lipsa unor alte satisfacţii, dar nu te păcăli singur ca poţi sa slăbeşti mâncând multă îngheţată!

GEMENI    Este o zi importantă prin alegerile, deciziile, pe care le iei. Nu mai poţi amâna, timpul te-a ajuns din urmă. Atenţie, însă, astăzi conjunctura este favorabilă doar în domeniul sentimental! Dar cu moderaţie, mai ales în relaţiile cu anturajul şi poate şi cu atenţie la toanele şefilor, vei evita neplăcerile. Veşti bune de departe. Miercuri este o zi când toată lumea este sub presiunea gândului că „iar nu am făcut nimic săptămâna asta”, aşa că ceva trebuie să începi să faci ceva, astăzi! 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
10:20 DEZVĂLUIRI de la VÂRFUL PSD. ADEVĂRUL despre REVOCAREA lui KOVESI a fost scos la LUMINĂ de un SENATOR 10:08 RAPORTUL prin care se cere REVOCAREA șefei DNA a fost publicat pe site-ul Ministerului Justiției. DOCUMENTUL OFICIAL 10:04 REVOCAREA ȘEFEI DNA. Câți români au urmărit anunțul lui Tudorel Toader 09:04 PLANUL SECRET al PSD pentru REVOCAREA lui KOVESI. Curtea Constituțională va fi IMPLICATĂ 22:22 Un nou MESAJ DE SUSŢINERE pentru Kovesi, de la nivel înalt. VIITOR STABILIT pentru şefa DNA: „Concluzia şi acţionăm” 21:21 Kovesi şi PRIMA REACȚIE după ANUNȚUL REVOCĂRII făcut de Toader. Ce a declarat șefa DNA. Este ALERTĂ în JUSTIȚIE! 20:56 „Bâlbâiala” pe tema REVOCĂRII Codruței Kovesi, opera Monicăi Macovei! Un judecător lansează ACUZAȚII FĂRĂ PRECEDENT 20:16 Procurorul care susține că 135 de colegi cer apărarea reputației profesionale: ”Vreau să-i dau un cap în gură! 20:08 Actrița Oana Pellea are un mesaj pentru Tudorel Toader după RAPORTUL KOVESI: „Ce păcat, domnule Toader... mare păcat...” 19:55 Viorica Dăncilă, REACȚIE după cererea de REVOCARE Laurei Kovesi. „Nu CONTEAZĂ ce CRED eu. Trebuie o LUATĂ o DECIZIE” 16:57 Procurorul Negulescu este „client fidel” al Inspecției Judiciare: CERCETAT de 30 de ori până acum! 14:37 REVOCAREA șefei DNA: „O furtună într-un pahar cu apă”. ATAC DUR la Tudorel Toader 13:29 Iohannis, SEMNAL de la Bruxelles? CONTROVERSE pe TEMA REVOCĂRII lui Kovesi. „E o chestiune de oportunitate politică. Preşedintele decide dacă...” 13:10 Iohannis, PRIMA REACȚIE despre REVOCAREA lui Kovesi. Președintele, ATAC DUR la Toader. „Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul...” 11:42 DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE după anunțul lui Toader! Președintele Iohannis NU POATE REFUZA revocarea șefei DNA. Cum se vor arunca ZARURILE pentru Kovesi? 10:48 Parchetul General așteaptă publicarea raportului lui Toader. Ce spune Lazăr despre REVOCAREA șefei DNA 09:42 Toader, ANUNȚ cu privire la RAPORTUL despre șefa DNA. „Tot ce am vorbit aseară este absolut valabil. Remediem și...” 08:42 Monica Macovei, REACȚIE ACIDĂ la decizia lui Toader: „A încălcat separaţia puterilor în stat. Cererea de revocare a şefei DNA e ilegitimă” 23:27 Liderul Opoziției, ATAC DEVASTATOR la adresa lui Tudorel Toader: „Este avocatul penalilor” 20:08 Iohannis NU SUSŢINE REVOCAREA Laurei Kovesi. MESAJ PENTRU ISTORIE de la Cotroceni: „Lipsă de claritate”

Articole salvate