Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Falco, mai tare decât James Bond

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 3757 Vizualizari

Pe 25 februarie s-au născut Pierre-Auguste Renoir, Friedrich Haendel, Enrico Caruso, Carlo Goldoni, Anthony Burgess, George Harrison, Benedetto Croce, Tom Courtenay, Costache Antoniu, Richard Oschanitzky, Jean Georgescu, Virgil Duda.

Nimic în "kalendar" iar în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Tarasie din Constantinopol,  Alexandru şi Ipatie.

Până la 1 Martie, deci, nici astăzi, nu este nicio sărbătoare, notificare importantă, în calendarul vechi al poporului român. Apoi încep sărbătorile primăverii, trecerea înceată de la elemenul apă la elementul aer, până la echinocţiul de primăvară.

V-am mai spus, dragi lupi, padawani şi hobbiţi că am petrecut un weekend în compania de excepţie a unui „Freunde der Musik”. Odată şi odată o să vă spun povestea acestei vechi organizaţii. Nu, nu am primit vizita lui Mefisto, el este afon. Nu, nu sunt urmaşii cavalerului Christian Rosenkreuz. Nu, nu sunt Ordinul Ultimei Thule. Nu. Nu aţi ghicit, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, pentru că nu aveţi de unde să ştiţi despre prietenii muzicii!

Oaspetele meu, prieten al muzicii, mi-a spus o mulţime de poveşti. De aceea a făcut un drum lung ca să-mi spună acele poveşti. Ştia că, mai devreme sau mai târziu, nu o să mă rabde inima şi o să vă spun şi domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi câte o poveste. Atenţie, sunt “poveşti”, hai să le punem în rândul teoriei conspiraţiei. Când vrei să spui adevărul şi nu ai nicio probă, pentru că dovezile sunt secrete, atunci spui că istoriseşti o poveste. Asta a făcut şi musafirul meu. Bun, acum să nu credeţi că am ţinut minte toate aceste date. Musafirul meu a “uitat” un dosar de carton gros de culoare maron închis. Poate astăzi nu o mai fi atât de “Sehr Geheim”!

O poveste a fost despre Falco. Se pare că prietenul muzicii a mai trecut şi pe la francezi. Ei au făcut un serial. Cei mai tineri o să mă întrebe cine este, sau mai curând, a fost, Falco? Un austriac, pe nume Johann Hölzel, născut la 19 februarie 1957 în Viena, la ora locală 13:15. Un Vărsător cu unele influenţe din Peşti, cu un destin fabulos. De la naştere i s-a arătat soarta deosebită: a fost singurul supravieţuitor dintre tripleţii născuţi de mama lui, Maria. La naştere a avut 54 de cm şi cântărea cinci kilograme! A copilărit în cartierul Margareten din Viena şi a locuit tot acel timp pe Ziegelofengasse numărul 26.  Pe atunci i se spunea Hans. De foarte mic a dovedit un mare talent în muzică. Şi lui i s-a spus “micul Mozart”. Familia lui nu era bogată, dar se descurcau. Tatăl era  lăcătuş-mecanic şi câştiga binişor, mama lui avea o mică afacere cu maşini de spălat. Spălătoreasă. Toţi banii familiei au fost investiţi în Hans. Tot ceea ce era mai bun, liceu particular, pian cu coadă, mediaţii de muzică cu cei mai mari, dintre cei mai mari, din Viena. Conservatorul din Viena, secţia muzică clasică. În 1977 Hans, încă nu se numea Falco, s-a convins că o carieră de muzician clasic este anevoioasă şi cere relaţii, “pile” pe care nu le avea, aşa că a ales calea muzicii uşoare. Părăseşte Viena şi Conservatorul şi se mută în Berlinul de Vest, pe atunci teatrul unor dezvoltări experimentale în muzică. Era momentul Kraftwerk şi Giorgio Moroder. Hans devine membru al formaţiei  “Drahdiwaberl” şi cântă vocal şi chitară-bass. Un prim succes, cu “Ganz Wien”, în 1982 în care aduce în discuţie problema drogurilor. Din liceu, Hans s-a ilustrat ca un tip care nu accepta drogurile. Singura bătaie memorabilă a fost la o petrecere cu un prieten care voia neapărat să-l facă să “guste”. Hans i-a spart faţa! În 1981 Hans este recrutat şi devine membru în bine ascunsa şi misterioasa  “Geheime Informationen Europäische Agentur” care avea ca misiune supravegherea şi controlul substanţelor cu potenţial halucinogen, sau altfel spus, droguri, în Europa.

Dacă locurile de intrare ale drogurilor în Europa erau Amsterdam, Marsilia, Istanbul – locrile de procesare erau în Germania de Vest şi Austria, unde, se zice, sunt cei mai buni chimişti din lume!

Misiunea lui Hans era să se dea un mare drogat şi să afle reţelele de distribuţie şi locurile de procesare, dar şi “caizii”, marii şefi. Şefii lui de la GIEA au contat pe faptul că Hans avea un mare potenţial şi că o să ajungă, cu siguranţă, celebru, devenind un magnet pentru dealerii de droguri.

Hans îşi ia ca nume de scenă Falco, lumea spune că din admiraţie pentru schiorul săritor de la trambulină, Falko Weisspflog, dar adevărul este că acesta era numele lui de agent sub acoperire. “Ce este mai secret, mai acoperit, decât ceva care vede şi aude toată lumea”, a spus Falco şefilor lui!

În anii care au urmat, Falco a devenit celebru şi bogat. Hit-ul lui “Rock me Amadeus” a stat, în anul 1986, patru săptămâni în vârful topului Billboard, nu numai în State ci şi în Canada, Marea Britanie, Franţa şi Australia. Singurul cântăreţ de limbă germană care a realizat această performanţă. A fost în State. Pe unde trecea se confiscau tone de droguri, se arestau zeci de distribuitori, se interceptau transporturi. El este cel care a dat informaţiile care au dus la confiscarea celei mai mari încărcături de droguri din toate timpurile – treizeci de tone de cocaină bază. La început marii traficanţi, şefii cartelurilor drogurilor s-au bănuit unii pe alţii. Poate vă mai amintiţi de războiele drogurilor din acele timpuri! Responsabil de toate acestea era talentatul, elegantul şi inteligentul austriac, Falco, mai tare decât James Bond!

Falco simte că este vizat, bănuieşte că şefii cartelurilor s-au prins că el i-a dat în gât! Are o perioadă în care îşi prezice moartea şi prin cântecele pe care le compunea. Şefii lui îi ordonă să se salveze, să plece din State şi din Europa. În 1996 Falco se mută în Republica Dominicană, unde GIEA îl supraveghea şi îi asigura protecţia.

Totul a mers bine până în ziua de 6 februarie 1998. La ora 16:40 Falco ieşea încet dintr-o parcare conducând un masiv şi puternic Mitsubishi Pajero. Dar, îl pândea un asasin, care conducea un şi mai masiv autobuz Ford. Garda lui de corp a fost strivită pe loc, Falco a fost rănit la cap, nu foarte grav. Dus de urgenţă la spitalul din Puerto Plata a fost asasinat, acolo, cu sânge rece. Probabil, opera unui mare serviciu secret care nu vedea cu ochi buni prezenţa lui Falco într-o regiune controlată de el.

Toate poveştile despre drogurile pe care le consuma Falco au fost doar poveşti. Era acoperirea lui ca şi excentricităţile pe care le comitea. Aşa, cu atât mai suspectă a fost analiza, la autopsie, făcută în Puerto Plata care a găsit mari cantităţi de cocaină şi alcool în corpul lui Falco, cât să omori un elefant. Pe de altă parte unii doctori de acolo, care chiar îşi respectă jurământul lui Hipocrat, au vorbit: Falco a fost asasinat, iar drogurile şi alcoolul au fost introduse, se pare, prin perfuzie! Avea 40 de ani. Un erou despre care presa a scris multe lucruri urâte, din drogat şi excentric nu-l scotea. Doamnelor şi domnilor, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, nimic nu este cum pare a fi. Peste ani de zile, când se vor declasifica documentele secrete, i s-a va face dreptate şi lui Falco, va fi reabilitat şi poate decorat, postmortem. Până atunci, deschideţi o fotografie a lui Falco de pe net şi uitaţi-vă în ochii lui! Nu-i aşa că povestea prietenului muzicii este adevărată?  

Ca lucrurile să se întâmple, să aşteptem până la declaraţiile oficiale, pentru că, mâine este, în definitiv, o altă zi!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate