Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor: Europa | VIDEO

Radu Stefanescurn
Autor: | | 2 Comentarii | 3682 Vizualizari

Pe 25 noiembrie s-au născut Lope de Vega, Andrew Carnegie, Karl Friedrich Benz, Tina Turner, Augusto Pinochet, George Vraca, Dumitru Carabăţ.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Ecaterina, Mercurie. Odovania praznicului intrării în Biserică a Maicii Domnului. Dezlegare la ulei şi vin.

Nimic în „Kalendar”, dar bunul Pamfilie menţionează că în această zi nu se lucrează, căci altfel s-ar primejdui casele prin foc.

Dar ziua de 25 noiembrie mai a însemnat un eveniment important.

Savanţi în studiul Bibliei, al Vechiului Testament, au stabilit că acum exact 4.363 de ani, pe 25 noiembrie, a avut loc... Potopul. Mai precis, a început!

Dacii au avut şi ei, ca mai toate popoarele importante de pe glob, reprezentarea Potopului. De exemplu, în legenda Zefirei, se spune că frumoasa fată se trăgea din neam vechi, seminţie mândră ce era pe aceste pământuri de la Apele Mari, care cuprinseseră totul, doar vârful munţilor se mai vedea. De aici, şi Vasile Pârvan este de acord, putem stabili vechimea geto-dacilor de cel puţin patru mii trei sute de ani. Dar am eu o bănuială că este vorba de o locuire neîntreruptă de zeci şi sute de mii de ani...

Dar de ce dacii? Pentru că ei sunt temelia noastră adevărată pe care să ne construim viitorul. O să vă spun o poveste personală. Nişte fani, nişte admiratori, m-au invitat să mă alătur lor într-un pelerinaj în Ţara Sfântă. Gratis! Le-am răspuns că le mulţumesc din suflet şi că apreciez foarte mult, dar nu trebuie să plec nicăieri, eu SUNT în Ţara Sfântă! Pentru mine, România, patria, Dacia, este Ţara Sfântă. Cu toate păcatele locuitorilor...

Ei, dacă ar fi spus să mergem în Israel la locurile Sfinte ale Lui Iisus, poate aş fi acceptat, dar, oricum, am fost de patru ori...

Realizaţi, dragi padawani şi hobbiţi, atâta vreme cât vom accepta lucruri străine ca valori de referinţă, vom fi doar nişte slugi, o lume a treia spirituală. Am fost crescuţi şi îndoctrinaţi ca nişte slugi, păcătoşi şi umili, dar suntem, ca în poveste, urmaşii unor regi ai popoarelor! Dacii...

Ştiu că materialismul dialectic sau cataleptic a învins, deocamdată, în România şi papa, caca, euro, sex, Audi, este universul majorităţii. Dar aştept ploaia... ploaia care să spele obrazul României! 

Dar fără Potop, pentru că trebuie să ştiţi că Domnul Dumnezeu a promis că nu va mai îneca Pământul niciodată şi ca semn al legământului ne-a dăruit curcubeul, însemnul speranţei.

Speranţă am început să am de când am primit din Elveţia francofonă, de la un mare, dar mare personaj, un venerabil al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, videoul pe care am plăcerea să vi-l propun să-l vedeţi. Este despre Europa. Nu este complet. Europa înseamnă şi spiritualitatea dacilor, cei mai curajoşi şi mai drepţi din partea asta de lume, de lipsa lor totală de frică, înseamnă voievozii noştri (de ce oare nu le spunem regi?), înseamnă Mircea, Ştefan şi Mihai care au stat pavăză Europei, „atleţi ai creştinătăţii” în faţa invaziei musulmane. Iancu, cel care a depresurat Viena şi a tăiat cu sabia visul de mărire al mahomedanilor de a ocupa Europa. Întotdeauna musulmanii au dorit să ocupe Europa, nu este ceva nou. Picturile mânăstirilor din Bucovina, albastrul de Voroneţ, poveştile şi basmele populare, portul nostru ţărănesc cu dansurile şi cântecele nostre balcanice, europene, atacul de la Smârdan, cel de la Griviţa şi lupta românilor în Războaiele Balcanice, astăzi uitate. Doar o telegramă de la Foreign Office, foarte ultimativă, i-a împiedicat pe români şi pe aliaţii lor să cucerească Istanbulul, creştinul Constantinopol şi să-i arunce pe musulmani acolo unde le era locul, înapoi, în Asia. Am avut şi noi spartanii noştri! Acum, vă rog frumos, uitaţi-vă la Europa:

BERBEC    Ziua îţi aduce o atitudine justă faţă de cei pe care îi bănuieşti că profită de bunele tale intenţii. Conjunctura arată că ai o puternică forţă emoţională, pe care trebuie s-o controlezi! Ai o idee, un proiect, sau important, sau la care ţii foarte mult, deci este important sentimental, şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel mai bun. Ei bine, stelele spun că eşti! Horoscopul tau indica astazi relatii armonice cu cei nascuti in semne de foc si aer si nefavorabile cu semnele de pamant si apa.

TAUR   Începi o zi mai densă, mai obositoare, poate, cu vreme urâtă. E momentul să-ţi faci timp să te îngrijeşti, să fii gata de iarnă. Tratamente de întreţinere, ceva fizioterapie, poate masaje. Egoismul bine temperat te salveaza astăzi de deceptii.  Cu toate că gandeşti prin o anumita logica, trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primeaza.

GEMENI   Nu ştie nimeni cum să-ţi intre în voie. Dai impresia unei persoane distrate, distante, lipsită de empatie. Azi stai un pic şi analizează şi descoperă cauzele înstrăinării tale. Nu este greu! Zi placută si favorabila pentru mai toate activitatile, dar nimic nu se poate asemui cu vizionarea unui film şi o cina la un restaurant bun! Aspectele horoscopului tău nu contrazic direcţia generală de dezvoltare a viitorului. Pare o perioadă lipsită de griji, plăcută, fără evenimente, fapte sau gesturi importante notabile – şi de aceea va trece repede, ca orice zi bună!

RAC   Azi operezi o schimbare în abordarea relaţiilor umane. Până acum te bazai mai mult pe latura emoţională, de azi încerci să fii mai raţional şi mai logic! Poţi să obţii mai multă stabilitate. De la o vreme ai parerea ca toata lumea are ceva de impartit cu tine. Nu este adevărat! Adevărul este ca nu te poti concentra si că-ti scapă aspecte esentiale. Mai interesează-te şi de cele ale sufletului. Nu uita că nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp!

LEU  O stare te cuprinde azi, nemotivat. În ciuda vremii, ai o dorinţă de plimbare, de muzică, de vorbe cu prietenii. Dă curs acestor porniri, din ele se constituie starea de bine şi de sănătate! Evită să mai aprinzi ţigaretă după ţigaretă – fumatul este o plăcere sofisticată, nu un obicei nervos. Seara plăcută şi relaxantă. Anumite zâmbete cu subânţeles şi bătai pe umar te ajuta sa tragi concluzia că lucrurile încep să meargă spre bine, în cercul tău, în anturaj dar şi în dragoste.

FECIOARĂ  Dimineaţa ai o dorinţă obsesivă să faci treburile cum trebuie. Poţi să primeşti şi ajutor, conjunctura e bună. Dacă oboseşti, foloseşte tehnicile tradiţionale de revigorare: multă cafea! Evită intervenţiile bruşte şi deciziile pripite. Investiţiile pe termen lung în relaţiile sentimentale făcute astăzi se vor dovedi, paradoxal, foarte profitabile...  Leagă-te la cap pentru ca o să te doara! Ceva migrene astazi din cauza unor tensiuni neaşteptate in anturaj. Le rezolvi cu diplomatie si treci mai departe.

BALANŢĂ   Nu fii prea critic, cu alţii sau chiar cu tine! Înlocuieşte reproşurile cu un zâmbet şi o propunere de colaborare. Oferă-ţi o pauză binevenită în climatul de agresivitate şi încrâncenare! Chiar dacă „nimc nu este important”, dupa cum spune Kabbala, astăzi poţi realiza multe, lua decizii importante, clarifica nişte probleme.  Seara îţi aduce o surpriză. Fii originalul original! Asăzi trebuie doar să zici mulţumesc, pentru că treci printr-o perioada in care ajutorul vine de unde nici macar nu te asteptai!

SCORPION   Prieteni sau rude te viziteaza azi, cu veşti bune. Puneţi la cale împreună un proiect care pare interesant. E vorba despre distracţie şi sărbătorile de iarnă, dar şi de multă bătaie de cap! Nimeni nu este chiar aşa de stupid incat sa faca in mod conştient şi premeditat o actiune contrară intereselor proprii. Astăzi - nu e rău deloc... Se poate spune, dupa configuratia astrologică, ca te bucuri de o zi întreagă de influenţe favorabile in sensul ca nu o sa ai nici un necaz mare ! De ceva timp incerci sa faci fata unei enervari fară motiv. Probabil este doar presiunea atmosferica şi vremea cenuşie...

SĂGETATOR   Astăzi poţi să arăţi partenerului buna ta credinţă, că nu renunţi uşor şi că ai resursele ca să continui, chiar să progresezi. Efortul merită un premiu, aşa că ai o cină tandră cu lumânări! Primesti o veste… total lipsita de sens. Poate unde ziua este slab aspectata astrologic, sau cam aşa ceva. Sau poate unde peste tot este haos şi nepăsare. Interesul poartă fesul. Viaţa e o permanenta infruntare de interese, aşa incât trebuie să ai şi puţin noroc în promovarea scopurilor.

CAPRICORN  Te-ai cam plictisit de lentoarea cu care se întâmplă lucrurile. Astăzi ai şansa să accelerezi lucrurile din proprie initiativa şi să încerci să lămureşti situaţia. Fermitatea îţi face bine! Astazi ai ceva important de lucru. Nu chiar ce-ţi doreai, dar până la urmă activitatea este… activitate! O zi excelentă pentru sentimentalul din tine. Iti prieşte orice discutie la o cafea (sigur, dacă funcţionează automatul de cafea) şi mai lasi deoparte neliniştea si suspiciunea permanenta. Râzi, fă haz de necaz, pentru ca râsul este ultima reduta impotriva prostiei şi a haosului!

VARSĂTOR  Ai o mulţime de gânduri şi idei în ceea ce priveşte domeniul comunicării. Nu eşti mulţumit de imaginea ta publică şi doreşti să pui lucrurile la punct. Ziua e favorabilă oricărei iniţiative! Ziua e favorabilă oricărei iniţiative! Dar, atenţi, portofelul nu-i sac fără fund! Sau cardul, chiar daca este pe debit. Supraveghează-ţi cu mare grijă dorinţa să deţii lucruri extravagante şi să faci cheltuieli foarte mari, sa investesti utopic in propria imagine.

PEŞTI  Nu prea ai spor, orice ai face. Aşa că nu te implica în decizii importante şi în lucrări sensibile. Încercă să treci rapid şi uşor prin dimineaţă şi oferă-ţi o seară plăcută şi relaxantă! Experienţa bate mai intotdeauna iscusinţa! O calatorie sau o deplasare, pentru un oarecare procent dintre nativi – pe vremea asta care trage la somn, mai bine, nu! Mai bine amână!  Nimic din ce a fost nu mai este, dar viitorul este plin de speranţe. Trebuie sa te folosesti de bagajul de informatii din trecut ca sa rezolvi o situatie prezenta. Nu ai liniste pentru că eşti in urmă cu multe treburi. Fă-ţi un plan, cere ajutor!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:47 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 08:16 LIVE. MAREA BRITANIE SUB TEROARE. Cel puțin 22 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate