Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor: Europa | VIDEO

Radu Stefanescurn
Autor: | | 2 Comentarii | 3693 Vizualizari

Pe 25 noiembrie s-au născut Lope de Vega, Andrew Carnegie, Karl Friedrich Benz, Tina Turner, Augusto Pinochet, George Vraca, Dumitru Carabăţ.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Ecaterina, Mercurie. Odovania praznicului intrării în Biserică a Maicii Domnului. Dezlegare la ulei şi vin.

Nimic în „Kalendar”, dar bunul Pamfilie menţionează că în această zi nu se lucrează, căci altfel s-ar primejdui casele prin foc.

Dar ziua de 25 noiembrie mai a însemnat un eveniment important.

Savanţi în studiul Bibliei, al Vechiului Testament, au stabilit că acum exact 4.363 de ani, pe 25 noiembrie, a avut loc... Potopul. Mai precis, a început!

Dacii au avut şi ei, ca mai toate popoarele importante de pe glob, reprezentarea Potopului. De exemplu, în legenda Zefirei, se spune că frumoasa fată se trăgea din neam vechi, seminţie mândră ce era pe aceste pământuri de la Apele Mari, care cuprinseseră totul, doar vârful munţilor se mai vedea. De aici, şi Vasile Pârvan este de acord, putem stabili vechimea geto-dacilor de cel puţin patru mii trei sute de ani. Dar am eu o bănuială că este vorba de o locuire neîntreruptă de zeci şi sute de mii de ani...

Dar de ce dacii? Pentru că ei sunt temelia noastră adevărată pe care să ne construim viitorul. O să vă spun o poveste personală. Nişte fani, nişte admiratori, m-au invitat să mă alătur lor într-un pelerinaj în Ţara Sfântă. Gratis! Le-am răspuns că le mulţumesc din suflet şi că apreciez foarte mult, dar nu trebuie să plec nicăieri, eu SUNT în Ţara Sfântă! Pentru mine, România, patria, Dacia, este Ţara Sfântă. Cu toate păcatele locuitorilor...

Ei, dacă ar fi spus să mergem în Israel la locurile Sfinte ale Lui Iisus, poate aş fi acceptat, dar, oricum, am fost de patru ori...

Realizaţi, dragi padawani şi hobbiţi, atâta vreme cât vom accepta lucruri străine ca valori de referinţă, vom fi doar nişte slugi, o lume a treia spirituală. Am fost crescuţi şi îndoctrinaţi ca nişte slugi, păcătoşi şi umili, dar suntem, ca în poveste, urmaşii unor regi ai popoarelor! Dacii...

Ştiu că materialismul dialectic sau cataleptic a învins, deocamdată, în România şi papa, caca, euro, sex, Audi, este universul majorităţii. Dar aştept ploaia... ploaia care să spele obrazul României! 

Dar fără Potop, pentru că trebuie să ştiţi că Domnul Dumnezeu a promis că nu va mai îneca Pământul niciodată şi ca semn al legământului ne-a dăruit curcubeul, însemnul speranţei.

Speranţă am început să am de când am primit din Elveţia francofonă, de la un mare, dar mare personaj, un venerabil al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat, videoul pe care am plăcerea să vi-l propun să-l vedeţi. Este despre Europa. Nu este complet. Europa înseamnă şi spiritualitatea dacilor, cei mai curajoşi şi mai drepţi din partea asta de lume, de lipsa lor totală de frică, înseamnă voievozii noştri (de ce oare nu le spunem regi?), înseamnă Mircea, Ştefan şi Mihai care au stat pavăză Europei, „atleţi ai creştinătăţii” în faţa invaziei musulmane. Iancu, cel care a depresurat Viena şi a tăiat cu sabia visul de mărire al mahomedanilor de a ocupa Europa. Întotdeauna musulmanii au dorit să ocupe Europa, nu este ceva nou. Picturile mânăstirilor din Bucovina, albastrul de Voroneţ, poveştile şi basmele populare, portul nostru ţărănesc cu dansurile şi cântecele nostre balcanice, europene, atacul de la Smârdan, cel de la Griviţa şi lupta românilor în Războaiele Balcanice, astăzi uitate. Doar o telegramă de la Foreign Office, foarte ultimativă, i-a împiedicat pe români şi pe aliaţii lor să cucerească Istanbulul, creştinul Constantinopol şi să-i arunce pe musulmani acolo unde le era locul, înapoi, în Asia. Am avut şi noi spartanii noştri! Acum, vă rog frumos, uitaţi-vă la Europa:

 

BERBEC    Ziua îţi aduce o atitudine justă faţă de cei pe care îi bănuieşti că profită de bunele tale intenţii. Conjunctura arată că ai o puternică forţă emoţională, pe care trebuie s-o controlezi! Ai o idee, un proiect, sau important, sau la care ţii foarte mult, deci este important sentimental, şi nu ştii dacă eşti pe drumul cel mai bun. Ei bine, stelele spun că eşti! Horoscopul tau indica astazi relatii armonice cu cei nascuti in semne de foc si aer si nefavorabile cu semnele de pamant si apa.

TAUR   Începi o zi mai densă, mai obositoare, poate, cu vreme urâtă. E momentul să-ţi faci timp să te îngrijeşti, să fii gata de iarnă. Tratamente de întreţinere, ceva fizioterapie, poate masaje. Egoismul bine temperat te salveaza astăzi de deceptii.  Cu toate că gandeşti prin o anumita logica, trebuie să-ţi urmezi mai ales intuiţia şi să laşi dialectica pentru altă dată; pentru că, probabil, interesele personale primeaza.

GEMENI   Nu ştie nimeni cum să-ţi intre în voie. Dai impresia unei persoane distrate, distante, lipsită de empatie. Azi stai un pic şi analizează şi descoperă cauzele înstrăinării tale. Nu este greu! Zi placută si favorabila pentru mai toate activitatile, dar nimic nu se poate asemui cu vizionarea unui film şi o cina la un restaurant bun! Aspectele horoscopului tău nu contrazic direcţia generală de dezvoltare a viitorului. Pare o perioadă lipsită de griji, plăcută, fără evenimente, fapte sau gesturi importante notabile – şi de aceea va trece repede, ca orice zi bună!

RAC   Azi operezi o schimbare în abordarea relaţiilor umane. Până acum te bazai mai mult pe latura emoţională, de azi încerci să fii mai raţional şi mai logic! Poţi să obţii mai multă stabilitate. De la o vreme ai parerea ca toata lumea are ceva de impartit cu tine. Nu este adevărat! Adevărul este ca nu te poti concentra si că-ti scapă aspecte esentiale. Mai interesează-te şi de cele ale sufletului. Nu uita că nu ai un suflet, eşti un suflet care are un corp!

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate