Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor | Era pe când anunțam un cutremur cu o precizie de câteva ore! Racii trebuie să se relaxeze, Săgetătorii au o zi obositoare

Autor: | | 0 Comentarii | 3842 Vizualizari

Pe 4 aprile s-au născut Anthony Perkins, Andrei Tarkovsky, Valeriu Ciobanu, Ştefan Tăpălagă.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții: Iosif imnograful, Gheorghe din Maleon, Zosima și Platon.

Până pe 11 aprilie nimic de semnalat în „Kalendarul” de la daci, poporul cel curajos şi harnic.

Demult de tot, din timpul dacilor, când s-a stabilit poate, pentru prima dată calendarul, omul lucra pentru el şi familia lui. Satele erau bine întărite şi apărate de obşte, iar cine muncea, avea! Undeva exista şi statul dac, cu cetatea măreaţă în care trona regele-lup, dar departe şi fără o legătură directă şi permanentă - doar în vremi de restrişte, de năvăliri, foamete, războaie, foc, cutremure şi inundaţii se auzeau buciumele şi treceau ca fulgerul călăreţii regelui, solii nenorocirii - sau, solii veseliei, când erau motive de bucurie şi petrecere, sărbătorile lupilor, care, mereu, durau trei zile!

Mai târziu, când au venit străinii: romanii, goţii, gepizii, slavii, cumanii, ungurii, turcii, grecii fanarioţi - au iobăgit pe ţăran, pe păstor - pe omul pământului şi l-au furat cât au putut. Sigur că acest aspect este discutabil, istoric vorbind, probabil nu sunt izvoare scrise ca să-mi susțină teza, dar vă întreb, istoria de acum o mie de ani, de exemplu, cine a scris-o, ţăranul, sau cel care îl fura?

Dragi lupi, padawani și hobbiți am primit o scrisoare. Da, o scrisoare adevărată în plic alb și francat cu timbre, timbre adevărate. Timbre ale Republicii Franceze, scrisoarea venea de la Paris. Înăuntrul plicului, trei foi scrise de mână, față-verso și o tăietură din ziar. Semnătura este a unei doamne care îmi spune în PS să-i nu-i pomenesc numele că știe că o să povestesc la gazetă. Numele este faimos, aparține unei vechi famili boierești, refugiată la Paris imediat după 23 august 1944, cu arme, bagaje și mulți, foarte mulți bani. Erau așa de bogați că au cumpărat un avion din Turcia, ca să plece mai repede din România, să fugă din calea rușilor. Pe boieroaica care îmi scrie am întâlnit-o în anul 1970 la Paris, la Operă. Eram însoțit de Veronique, iubita mea blondă din acele timpuri, de părinții ei și de Chris de Margerie, prietenul meu asasinat de ruși. Tatăl Veroniquei era mare pe atunci, făcea și desfăcea. Fost diplomat la Haga, a fost cel care a avertizat guvernul francez, în anul 1940, că nemții nu o să se năpustească în fața tunurilor Liniei Maginot ci o să ocolească prin Țările de Jos. Nu a fost luat în serios. A devenit unul din șefii Rezistenței franceze mare meșter în folosirea pistolului-mitralieră german MP40, așa numitul Schmeisser. Secondat de buna lui soție, o femeie frumosă și curajoasă. El mi-a atras atenția, la operă, asupra unei femei tinere, de vreo 35 de ani. Este din țara ta, mi-a spus. Se cunoșteau, așa că mi-a făcut cunoștiință cu boieroaica, arhitectă de mare succes, parteneră la firma ”La Maison Evolutive” care, după ce a lansat un stil, s-a dizolvat prin anii 80. Boieroaica m-a introdus în casele tuturor românilor de viță din Paris, doar eram strănepotul Marelui Clucer Dimitrie Ștefănescu. Am ținut oarecare legătură, îi scriam când eram în străinătate, îi trimiteam ilustrate de pe unde ajungeam. Vreo zece-cincisprezece ani. Apoi am auzit că s-a îmbolnăvit grav, o hepatită rară. Nu am mai ținut legătura.

Și iată în fața mea o scrisoare scrisă de mâna ei, un scris frumos de arhitectă, chiar dacă are 80 de ani. Un rechizitoriu. Îmi reproșează tot, dar tot. Că nu am ajuns prim-ministru, că am lăsat toate nulitățile să parvină, că nu am pus la punct pe unul și pe altul, că nu m-am implicat în treburile țării – ce mai, sunt singurul vinovat, de orice și de toate. Măcar să te fi ținut de astrologie, spune boieroaica. Și îmi trimite o tăietură din ziar. Nici nu știam de existența acestui articol al lui Max Bănuș. Ce mult îmi lipsește evreul ăsta sentimental și păgubos! Odată mi-a spus: ”Radule, le ai pe toate, le știi pe toate. Ai un singur defect. Nu ești evreu!”

În articol, pe care-l aveți în fotografie, Max Bănuș scrie: ”Pare-se că suntem formidabili în astrologie... Dl. Radu Ștefănescu s-a dovedit a fi un mare inițiat cînd s-a decis să lucreze pentru publicația noastră. În orice caz este un excelent astrolog!” Despre ce a fost vorba? Am anunțat un cutremur cu o precizie de câteva ore.

În decursul timpului am anunțat cu destulă precizie când se vor petrece unele cutremure și am luat poziție când isteria provocată de câte unul, sau una, ne amenința cu seisme peste seisme, într-o perioadă liniștită teluric. Metoda mea este complexă, științifică, nu numai astrologică și colaborez cu prietenii mei bine plasați pe glob. De exemplu la Mauna Kea.

Câțiva dintre domniile voastre mi-au scris că am anunțat un seism de gradul 3 Richter în weekend și nu s-a întâmplat. Cute, but wrong! Vorba celor doi căței. Dacă intrați pe pagina Institutului de Fizică a Pământului o să vedeți că în weekend nu au fost unul, ci trei cutremure de gradul 3 Richter. Sâmbătă, 1 aprilie a fost un seism de 3,2 la ora 18:01 iar duminică, 2 aprilie au fost două seisme de 3 Richter la orele 21:03 și 21:11. Toate în zona Vrancea la adâncimi infernale de peste 120 de Km. Bun, seismele de gradul 3 sunt imperceptibile, dar au rolul lor în economia telurică, cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine, nu lasă să se strângă energia pentru un cutremur devastator - spune o teorie.

De ce am deschis această discuție. Pentru că marea boieroiacă îmi spune că probabil este destinul meu să avertizez când o să fie cutremurul cel mare.

M-am jucat puțin cu cățelușele, apoi am oftat adânc, din toți rărunchii. Poate vă decepționez, dar niciodată nu am vrut ceea ce îmi reproșează boieroaica că nu am făcut. Nu am vrut să fiu bogat, m-am ferit cât am putut de onoruri și posturi înalte, am refuzat să fiu parlamentar, nici măcar mason nu m-am făcut, altele sunt prioritățile mele de viață și de moarte. Nu mă simt în stare să prevăd cutremurul cel mare, nu sunt Petrache Lupu. Cred că strămoșul meu, Marele Clucer Dimitrie Ștefănescu m-ar înțelege. El a dat averi pe cărți și documente. Pentru mine cunoșterea este cea mai cuprinzătoare și mai înaltă libertate personală. Cinci generații de arhivari-istorici se uită la mine. Zâmbind - sunt unul de al lor, un om al cărții și al păcii, care nu le-am compromis sângele. Din nefericire sunt ultimul din linia lor. Totuși, fata mea și-a păstrat numele, ca să-l ducă mai departe...

Dar astăzi îl pomenim pe marele regizor rus Andrei Arsenievici Tarkovsky. Un adevărat, un mare Berbec!

Andrei Tarkovsky! Câte amintiri din tinereţe! I-am văzut toate filmele iar “Stalker”, poate, de douăzeci de ori. Acum câțiva ani am văzut un film rusesc, “Tigrul alb”, și apoi filmul cu un Oscar al lui Nikita Mihalkov, ”Burn by the Sun” producții care amintesc ceva din atmosfera filmelor vechi, filme excepționale, sovietice, ruseşti. Amintesc, doar, dar decât nimic!

Cred că dacă tot sunt în dispoziția asta mi s-ar potrivi, poate ”Andrei Rubliov”. Un film greu ca un clopot de biserică. Da, se potrivește cu starea mea de spirit, cu speranța fără sfârșit că mâine, este în definitiv, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC O zi în formă, dar... Menajează-ţi forţele, evită aglomerația şi fii mai atent la răceli şi viroze, eşti vulnerabil la atacul microbian. Noi posibile relaţii la orizont, în domeniul social. Astăzi este ziua destăinuirilor. Configuraţia astrologică îţi conferă un dar, dacă se poate spune, al comunicării şi o disponibilitate, o subtilă incitare a altora către destăinuiri şi confesiuni. Gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun.

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X