Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor | Era pe când anunțam un cutremur cu o precizie de câteva ore! Racii trebuie să se relaxeze, Săgetătorii au o zi obositoare

Autor: | | 0 Comentarii | 3812 Vizualizari

Pe 4 aprile s-au născut Anthony Perkins, Andrei Tarkovsky, Valeriu Ciobanu, Ştefan Tăpălagă.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții: Iosif imnograful, Gheorghe din Maleon, Zosima și Platon.

Până pe 11 aprilie nimic de semnalat în „Kalendarul” de la daci, poporul cel curajos şi harnic.

Demult de tot, din timpul dacilor, când s-a stabilit poate, pentru prima dată calendarul, omul lucra pentru el şi familia lui. Satele erau bine întărite şi apărate de obşte, iar cine muncea, avea! Undeva exista şi statul dac, cu cetatea măreaţă în care trona regele-lup, dar departe şi fără o legătură directă şi permanentă - doar în vremi de restrişte, de năvăliri, foamete, războaie, foc, cutremure şi inundaţii se auzeau buciumele şi treceau ca fulgerul călăreţii regelui, solii nenorocirii - sau, solii veseliei, când erau motive de bucurie şi petrecere, sărbătorile lupilor, care, mereu, durau trei zile!

Mai târziu, când au venit străinii: romanii, goţii, gepizii, slavii, cumanii, ungurii, turcii, grecii fanarioţi - au iobăgit pe ţăran, pe păstor - pe omul pământului şi l-au furat cât au putut. Sigur că acest aspect este discutabil, istoric vorbind, probabil nu sunt izvoare scrise ca să-mi susțină teza, dar vă întreb, istoria de acum o mie de ani, de exemplu, cine a scris-o, ţăranul, sau cel care îl fura?

Dragi lupi, padawani și hobbiți am primit o scrisoare. Da, o scrisoare adevărată  în plic alb și francat cu timbre, timbre adevărate. Timbre ale Republicii Franceze, scrisoarea venea de la Paris. Înăuntrul plicului, trei foi scrise de mână, față-verso și o tăietură din ziar. Semnătura este a unei doamne care îmi spune în PS să-i nu-i pomenesc numele că știe că o să povestesc la gazetă. Numele este faimos, aparține unei vechi famili boierești, refugiată la Paris imediat după 23 august 1944, cu arme, bagaje și mulți, foarte mulți bani. Erau așa de bogați că au cumpărat un avion din Turcia, ca să plece mai repede din România, să fugă din calea rușilor. Pe boieroaica care îmi scrie am întâlnit-o în anul 1970 la Paris, la Operă. Eram însoțit de Veronique, iubita mea blondă din acele timpuri, de părinții ei și de Chris de Margerie, prietenul meu asasinat de ruși. Tatăl Veroniquei era mare pe atunci, făcea și desfăcea. Fost diplomat la Haga, a fost cel care a avertizat guvernul francez, în anul 1940, că nemții nu o să se năpustească în fața tunurilor Liniei Maginot ci o să ocolească prin Țările de Jos. Nu a fost luat în serios. A devenit unul din șefii Rezistenței franceze mare meșter în folosirea pistolului-mitralieră german MP40, așa numitul Schmeisser. Secondat de buna lui soție, o femeie frumosă și curajoasă. El mi-a atras atenția, la operă, asupra unei femei tinere, de vreo 35 de ani. Este din țara ta, mi-a spus. Se cunoșteau, așa că mi-a făcut cunoștiință cu boieroaica, arhitectă de mare succes, parteneră la firma ”La Maison Evolutive” care, după ce a lansat un stil, s-a dizolvat prin anii 80. Boieroaica m-a introdus în casele tuturor românilor de viță din Paris, doar eram strănepotul Marelui Clucer Dimitrie Ștefănescu. Am ținut oarecare legătură, îi scriam când eram în străinătate, îi trimiteam ilustrate de pe unde ajungeam. Vreo zece-cincisprezece ani. Apoi am auzit că s-a îmbolnăvit grav, o hepatită rară. Nu am mai ținut legătura.

Și iată în fața mea o scrisoare scrisă de mâna ei, un scris frumos de arhitectă, chiar dacă are 80 de ani. Un rechizitoriu. Îmi reproșează tot, dar tot. Că nu am ajuns prim-ministru, că am lăsat toate nulitățile să parvină, că nu am pus la punct pe unul și pe altul, că nu m-am implicat în treburile țării – ce mai, sunt singurul vinovat, de orice și de toate. Măcar să te fi ținut de astrologie, spune boieroaica. Și îmi trimite o tăietură din ziar. Nici nu știam de existența acestui articol al lui Max Bănuș. Ce mult îmi lipsește evreul ăsta sentimental și păgubos! Odată mi-a spus: ”Radule, le ai pe toate, le știi pe toate. Ai un singur defect. Nu ești evreu!”

În articol, pe care-l aveți în fotografie, Max Bănuș scrie:  ”Pare-se că suntem formidabili în astrologie... Dl. Radu Ștefănescu s-a dovedit a fi un mare inițiat cînd s-a decis să lucreze pentru publicația noastră. În orice caz este un excelent astrolog!”  Despre ce a fost vorba? Am anunțat un cutremur cu o precizie de câteva ore.

În decursul timpului am anunțat cu destulă precizie când se vor petrece unele cutremure și am luat poziție când isteria provocată de câte unul, sau una, ne amenința cu seisme peste seisme, într-o perioadă liniștită teluric. Metoda mea este complexă, științifică, nu numai astrologică și colaborez cu prietenii mei bine plasați pe glob. De exemplu la Mauna Kea.

Câțiva dintre domniile voastre mi-au scris că am anunțat un seism de gradul 3 Richter în weekend și nu s-a întâmplat. Cute, but wrong! Vorba celor doi căței. Dacă intrați pe pagina Institutului de Fizică a Pământului o să vedeți că în weekend nu au fost unul, ci trei cutremure de gradul 3 Richter. Sâmbătă, 1 aprilie a fost un seism de 3,2 la ora 18:01 iar duminică, 2 aprilie au fost două seisme de 3 Richter la orele 21:03 și 21:11. Toate în zona Vrancea la adâncimi infernale de peste 120 de Km. Bun, seismele de gradul 3 sunt imperceptibile, dar au rolul lor în economia telurică, cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine, nu lasă să se strângă energia pentru un cutremur devastator -  spune o teorie.

De ce am deschis această discuție. Pentru că marea boieroiacă îmi spune că probabil este destinul meu să avertizez când o să fie cutremurul cel mare.

M-am jucat puțin cu cățelușele, apoi am oftat adânc, din toți rărunchii. Poate vă decepționez, dar niciodată nu am vrut ceea ce îmi reproșează boieroaica că nu am făcut. Nu am vrut să fiu bogat, m-am ferit cât am putut de onoruri și posturi înalte, am refuzat să fiu parlamentar, nici măcar mason nu m-am făcut, altele sunt prioritățile mele de viață și de moarte. Nu mă simt în stare să prevăd cutremurul cel mare, nu sunt Petrache Lupu. Cred că strămoșul meu, Marele Clucer Dimitrie Ștefănescu m-ar înțelege. El a dat averi pe cărți și documente. Pentru mine cunoșterea este cea mai cuprinzătoare și mai înaltă libertate personală. Cinci generații de arhivari-istorici se uită la mine. Zâmbind - sunt unul de al lor, un om al cărții și al păcii, care nu le-am compromis sângele. Din nefericire sunt ultimul din linia lor. Totuși, fata mea și-a păstrat numele, ca să-l ducă mai departe...

Dar astăzi îl pomenim pe marele regizor rus Andrei Arsenievici Tarkovsky. Un adevărat, un mare Berbec!

Andrei Tarkovsky! Câte amintiri din tinereţe! I-am văzut toate filmele iar “Stalker”, poate, de douăzeci de ori. Acum câțiva ani am văzut un film rusesc, “Tigrul alb”, și apoi filmul cu un Oscar al lui Nikita Mihalkov, ”Burn by the Sun” producții care amintesc ceva din atmosfera filmelor vechi, filme excepționale, sovietice, ruseşti. Amintesc, doar, dar decât nimic!

Cred că dacă tot sunt în dispoziția asta mi s-ar potrivi, poate ”Andrei Rubliov”. Un film greu ca un clopot de biserică. Da, se potrivește cu starea mea de spirit, cu speranța fără sfârșit că mâine, este în definitiv, o altă zi!

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  O zi în formă, dar... Menajează-ţi forţele, evită aglomerația şi fii mai atent la răceli şi viroze, eşti vulnerabil la atacul microbian. Noi posibile relaţii la orizont, în domeniul social. Astăzi este ziua destăinuirilor.  Configuraţia astrologică îţi conferă un dar, dacă se poate spune, al comunicării şi o disponibilitate, o subtilă incitare a altora către destăinuiri şi confesiuni. Gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun.

TAUR  Azi sunt posibile unele probleme în familie, sau cu prietenii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri negative pentru orice amănunt. Zâmbeşte şi clarifică situaţia cu umor şi bună credinţă!  Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat astăzi în cochilia confortabilă a lipsei verbului. Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute pe care nu poţi să le controlezi. Dragostea este mediocru aspectată, cu un aspect mai puţin favorabil la mijlocul săptămânii.   

GEMENI  Se aproprie nişte termene, praguri, nervozitatea creşte în jurul tău. Sfatul stelelor este să te grăbeşti încet, altfel pierzi din vedere amănunte importante. Nu pleca la drum lung! Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar nu te deplasa după căderea întunericului. Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi  aprobă ideile.

RAC   Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică. Ai mare nevoie să te relaxezi, să te distrezi. Un tip de energie se obţine pe seama altui tip de energie. Nu te enerva, este prima măsură necesară! Nu trebuie să întreprinzi nimic important. Zi bună pentru discuţii, planuri, planificări, analize, şedinţe, bilanţuri – tot ceea ce ţine de un management performant, fie că este vorba de o multinaţională sau de propria bucătărie, grădină sau balcon. Păstrează-ţi calmul şi zâmbeşte şi totul o să fie cum trebuie!

LEU  Atenţie la alergii şi viroze. Astăzi problemele Leilor par să devină mai serioase. Tu consideri aşa. Se apropie Sf. Paşti şi se pare că ţi-ai fixat un termen, pe care vrei să-l respecţi! Ziua de astăzi prezintă un prilej benefic şi chiar profitabil.  Cu toate că este întârziat de Saturn, nu este un prilej de scăpat!  O nouă idee de afacere, o propunere interesantă sau o nouă relaţie! Din toate poţi să profiţi cu ceva. Ca aspect emoţional, simţi nevoie unei perspective din care să analizezi realizările şi insuccesele din ultimul timp, cât mai ales, raporturile cu partenerii tăi, raporturi care nu te încântă prea mult.

FECIOARĂ  Ai ideile foarte clare, dar încă nu găseşti modalitatea, tehnologia, ca să le aplici, atât în domeniul profesional cât şi în cel sentimental. Astăzi încerci să lămureşti o situaţie! Dimineața programul prestabilit poate suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Mai ai răbdare şi nu forţa finalizarea unei situaţii, ci justifică întârzierea cu un zâmbet şi o ridicare din umeri : „C’est la vie, c’est la guerre”, adică în traducerea unui personaj de al lui Caragiale: asta-i via, asta-i gara!

BALANŢĂ  Domeniile favorizate astăzi sunt cele ale familiei şi relațiilor cu prietenii, domeniul sentimental şi emoţional, iar cele defavorizate privesc sectorul mijloacelor financiare, banii, adică! Ziua este dinamică şi densă, de aceea nici nu ştii cînd va trece. O veste bună de departe şi o dezamăgire minoră. Toată ziua, dar mai ales la prânz şi pe seară - atenţie sporită la cheltuieli şi la promisiunile făcute. Eşti înclinat emoţional să faci cheltuieli foarte mari (gîndeşte-te de două ori înainte de a băga mîna în buzunar). Mercur afectat nu te favorizează în comunicare: vorbeşti cu o mulţime de oameni, faci liste şi strângi date – dar nu finalizezi nimic!  

SCORPION  Astăzi ai nevoie de abilitate ca să echilibrezi o activitate prea densă cu lipsa de acţiune. Adică trebuie să mediezi într-un mediu haotic, în care fiecare trage după interesul lui! Eşti pus in fata unei decizii. Daca ai fi bancher aş zice că este portofoliul de credite, dacă ai fi politician ar fi o noua strategie de imagine, daca ai fi un tycoon al mediei ti-aş spune ca este vorba de grila de programe. Dacă eşti ca mine atunci poate că te gândeşti la ce să renunţi în cursa pentru supravieţuire. Atentie! Decizia ta contine un ghimpe şi nu este unul de... trandafir.  Analizeaza cu atentie!

SĂGETĂTOR   O zi cam obositoare, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de lucrări. Cu toate că ai un randament bun, se pare că eşti în criză de timp. O veste bună, poate pe seară. Evită disensiunile cu partenerii de afaceri sau de pat şi transformă-le nemulţumirea în propuneri de afaceri pentru viitor. Dacă ştii să spui minciunele frumoase! Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Nu da curs invitaţiei ci spune că eşti ocupat şi reprogrameză.  După amiază ai, totuşi, de rezolvat nişte afaceri. Pe plan emoţional, în amor tăcerea este mai importantă uneori decât un discurs elocvent.

CAPRICORN  Încerci să muncești, sau să înveți, fără să te laşi intimidat sau deranjat de bruiajul negativ al anturajului, sau clienților. Trebuie să desparţi mistificările, minciunelele, de realitate! Ziua este, totusi, densă pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva.  Astăzi este o zi de asteptare si relaxare.  Ai, în sfîrşit, feed back-ul acţiunilor tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aşteptai din domeniul relaţiilor de afaceri si sociale şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Mănâncă raţional, la ore decente, respectă-ţi stomacul şi el te va servi cât va putea.

VĂRSĂTOR  Amână ceea ce nu poţi rezolva, este o metodă verificată. Mai ales dacă e vorba despre relaţii sentimentale cam încordate, sau, din contră, prea reci. Măcar încearcă să clarifici lucrurile! Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate. Nu aborda subiecte controversate, mai ales cu cei dragi. Astăzi nu te grăbi, nu te enerva, nu lua decizii importante. Zîmbeşte, nu vorbi mult, ascultă şi lucrurile se vor aranja de la sine. Dacă conduci, nu sunt probleme. Evită, însă, căderea serii. Întunericul ascunde multe, nu vrei să știi ce!

 

PEŞTI   O zi nu prea grozavă. Astăzi trebuie să stai liniştit şi să aştepţi ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Nu te implica în nimic important, sau nou, doar activitatea obişnuită! Te bucuri de o abilitate specială fiind şi cu intuiţia şi carisma personală bine aspectate. Femeile revin din nou pe primul plan, de orice sex şi orientare sexuală ai fi – sau este vorba de ceva feminin, în orice caz.   Sau/şi o rugăminte a unei femei – este bine să-i dai curs şi să ajuţi atâta cât poţi. Încă o dată ziua nu este prea favorabilă - atenţie la proiectele pe termen foarte lung care nu sunt bine aspectate, aşa că nu te omorî degeaba pentru o cauză deja pierdută. Mai aşteaptă, în siguranță, în acvariul tău!
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate