Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Dreptcredinciosul fără de moschee

Autor: | | 0 Comentarii | 2631 Vizualizari

Pe 27 martie s-au născut: Romulus, Wilhelm Conrad Röngen, Sir Henry Royce, Gloria Swanson, Michael York, Quentin Tarantino, Ecaterina Nazare.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Matrona din Tesalonic, Proorocul Anania; Filit, Lidia şi fii lor.

Nimic în "kalendar".

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi ştiu că sunteţi cu ochii la tablourile şi lingourile de aur ale penalilor! Şi mă întrebaţi ce părere am. Nu am păreri, ci doar scârbă, penalii conduc România, nebunii pilotează avioane etc etc.

Era mai bine pe vremea lui Ceuşescu! Securitatea filtra cu grijă ştirile, nu ştiam mai nimic de ceea ce se întâmpla în ţară sau în lume, acum, cu diareea asta de informaţii, toate negative, ţi se face frică să mai trăieşti! Ei, glumeam şi eu şi curăţam puşca. Pentru că o să vă trebuie... puştile, nu puştoaicele!

Se întâmplă lucruri importante în lume. Care nu vă sunt aduse la cunoştiinţă. De exemplu, despre spaţiul islamic şi Califat.

Da, aşa este politic corect, Califat! Se arată faptul că nu este un stat şi se face referire la latura religioasă. "Statul Islamic" - să mori de râs, ce stat, ce graniţe, ce capitală, ce naţiune, ce guvern? Nimeni nu şi-a pus întrebările acestea? Ba da, dar se foloseşte în mod intenţionat formula ISIS sau "Statul islamic". Cei mai "bine informaţi" folosesc formula "organizaţia teroristă statul islamic". Câte bordeie, atâtea obiceiuri, dar trebuie precizat că cei pe care unii îi numesc terorişti, aproape două miliarde de oameni îi consideră patrioţi şi luptători pentru libertate. Depinde de unde locuieşti şi de ce religie eşti!

Tratat, inclusiv în România, ca o problemă exclusiv politică, Califatul Irakului şi al Levantului este o doar o sectă islamică, religioasă.

Periculoasă, foarte periculoasă, din punctul de vedere al altor religii şi al fundamentaliştilor islamici. Pentru că pune sub semnul întrebării ierarhia religioasă, ghidarea de către Iran a şiiţilor şi de către Arabia Saudită a suniţilor.

Aici este secretul! Califatul se afirmă ca legimitatea dorinţelor secrete ale dreptcredincioşilor islamici. Oferă libertatea religioasă, fără moschee şi şefi religioşi. De aceea are suport la mulţi tineri din Asia, Africa şi chiar Europa şi de aceea Califatul este atacat armat de Iran şi Arabia Saudită.

Califatul postuleză, la fel ca şi ismaeliţii, acum sute de ani, independenţa fiecărui credincios şi directa legătură cu Allah şi profetul Mahomed, slăvit să-i fie numele! Orice bărbat valid poate promova Coranul şi împărţi dreptatea, Sharia. De aici iconoclastia Califatului, care dărâmă temple, de orice religie ar fi! Dar mai ales monumentele care amintesc de "greşelile trecutului" spune Abbdulah din Mosul, care este un titlu, o denumire, adept, nu un nume.

Dreptcredinciosul din Califat nu are nevoie de dictatura molahilor, a muftiilor sau a ayatolahilor. Sfântul Coran este deajuns!

Ostil oricărei ierahii religioase, Califatul afirmă libertatea Umei, a naţiunii islamice, în graniţele ei naturale, ca singură modalitate politică de guvernare.

O mişcare de protestanţi. O revoluţie a tineretului oprimat, debusolat şi fără speranţă. La fel cum s-a întâmplat acum aproape două mii de ani în Iudeea, apoi cu catarii sau ismaeliţii.

Mai lipseşte Mahdi, cel ascuns, să se implinească profeţia. Suntem în plină legendă, dar dacă nu suntem atenţi o să ne iasă pe nas! Deja mulţi de la Langley şi Quantico cam strâmbă din nas că România ar fi infiltrată prea mult de interesele turcilor şi ale arabilor!

Nici nu vreţi să ştiţi ce nenorociri au făcut cei care îl urmau pe Iisus, mai ales zeloţii, acum două mii de ani. Asasinate, temple incendiate, răpiri de persoane publice, incitare la revoltă împotriva romanilor, etc etc. Chestii ale libertăţii religioase!

Trebuie să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, credinciosul fără templu este un vechi simbol iniţiatic. După informaţiile mele s-au declarat "credincioşi fără biserică" vreo două procente, în ţările scandinave. În toată Europa sunt mai puţini de unu la sută.

Dar ce este credinciosul fără templu? O persoană, în general de sex masculin, cu studii cel puţin medii şi de specialitate, majoritatea are studii superioare, care crede cu hotărâre în Dumnezeu, dar nu recunoaşte autoritatea niciunui intermediar între el şi Dumnezeu! Ce pericol pentru profitorii milenarişti!

Baptiştii s-au sprijinit pe conceptul credinciosului fără templu, în momentul când au stabilit cele cinci libertăţi baptiste.

Credinciosul fără templu este chiar un om liber, dar ai curajul să fii un om liber?

BERBEC   O zi favorabilă, în care anturajul se poartă foarte frumos cu tine şi îţi îndeplineşte dorinţele, pentru că, ori este ziua ta de naştere, ori ai uitat de încăpăţânara ta proverbială!

Sorţii zilei de astăzi stelele le dedicată studiului şi perfecţionării tale profesionale şi fizice. Vreo bursă sau o perfecţionare, eventual la Paris sau la Viena, este tot ceea ce îţi doreşti. Asta daca nu trebuie să dai niste examene. Ai noroc astăzi, este o zi bună pentru examene, de orice fel ar fi, chiar pentru carnetul de conducere. De asemenea, trebuie să dai jos kilogramele care nu stau deloc bine pe tine. Nu cu cine ştie ce cură ciudată şi cu medicamente periculoase, ci cu sala de gimnastică, alergari prin parcuri şi multă... foame. Trage de fiare şi lumea îţi va apărea mai frumoasă şi mai zveltă. Venus face aspecte favorabile cu zodia ta, aşa că pe seară poţi să ieşi la cursurile de dans.

TAUR  Dimineaţa este densă, dar cu toate că ai mult de muncă şi totul pare monoton, pe la prânz, s-ar putea să primeşti o veste care îţi oferă o nouă perspectivă, un nou orizont de vederi.

Trebuie să reflectezi un pic. Să te sfătuieşti cu cel mai bun prieten al tău. Adică cu tine însuţi. Ai multe pe suflet, aşa este? Chair dacă nu recunoşti, tot aia e! Trăirea asta cam profundă şi complicată, ca să nu mai punem la socoteală efortul intelectual, te va consuma cam toate cele 24 de ore ale zilei, în care nu vei face altceva decât planuri de viitor şi procese de conştiinţă. Există un procent dintre nativi care nu sunt Tauri ci Boi. Lor, boilor, toată poveste asta cu autoanaliza le pare a fi la fel de bună ca o căpiţă de fân putrezit. Materialismul funciar nu le permite să vadă mai departe de inelul din nas.

GEMENI  Astăzi simţi nevoia să te izolezi şi bine faci (dacă poţi). Dar, trebuie să fii energic, dinamic, ca să poţi rezolva satisfăcător problemele de la serviciu şi/sau de acasă. Oboseşti repede!

În faţa prostiei şi a lăcomiei nu prea ai ce să negociezi, dar măcar nu ţi-ai încărcat sufletul cu o nedreptate. În această perioadă ciudată, hai să-i spunem pe nume, nefastă, este bine să te abţii de la orice proiect nou, de la orice nouă asociere. Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale, pe seară, la un suc cu prietenii. Poate îţi descarci sufletul, poate le spui şi lor ce se întâmplă. Poţi să te bazezi pe faptul că mai sunt mulţi oameni cinstiţi şi drepţi în România, numai că ei nu apar la televizor. Şi bine fac!

RAC  O zi nu prea grozavă. Astăzi trebuie să stai liniştit şi să aştepţi ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Nu te implica în nimic important, doar activitatea minimă cotidiană.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate