Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Dreptcredinciosul fără de moschee

Autor: | | 0 Comentarii | 2626 Vizualizari

Pe 27 martie s-au născut: Romulus, Wilhelm Conrad Röngen, Sir Henry Royce, Gloria Swanson, Michael York, Quentin Tarantino, Ecaterina Nazare.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Matrona din Tesalonic, Proorocul Anania; Filit, Lidia şi fii lor.

Nimic în "kalendar".

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi ştiu că sunteţi cu ochii la tablourile şi lingourile de aur ale penalilor! Şi mă întrebaţi ce părere am. Nu am păreri, ci doar scârbă, penalii conduc România, nebunii pilotează avioane etc etc.

Era mai bine pe vremea lui Ceuşescu! Securitatea filtra cu grijă ştirile, nu ştiam mai nimic de ceea ce se întâmpla în ţară sau în lume, acum, cu diareea asta de informaţii, toate negative, ţi se face frică să mai trăieşti! Ei, glumeam şi eu şi curăţam puşca. Pentru că o să vă trebuie... puştile, nu puştoaicele!

Se întâmplă lucruri importante în lume. Care nu vă sunt aduse la cunoştiinţă. De exemplu, despre spaţiul islamic şi Califat.

Da, aşa este politic corect, Califat! Se arată faptul că nu este un stat şi se face referire la latura religioasă. "Statul Islamic" - să mori de râs, ce stat, ce graniţe, ce capitală, ce naţiune, ce guvern? Nimeni nu şi-a pus întrebările acestea? Ba da, dar se foloseşte în mod intenţionat formula ISIS sau "Statul islamic". Cei mai "bine informaţi" folosesc formula "organizaţia teroristă statul islamic". Câte bordeie, atâtea obiceiuri, dar trebuie precizat că cei pe care unii îi numesc terorişti, aproape două miliarde de oameni îi consideră patrioţi şi luptători pentru libertate. Depinde de unde locuieşti şi de ce religie eşti!

Tratat, inclusiv în România, ca o problemă exclusiv politică, Califatul Irakului şi al Levantului este o doar o sectă islamică, religioasă.

Periculoasă, foarte periculoasă, din punctul de vedere al altor religii şi al fundamentaliştilor islamici. Pentru că pune sub semnul întrebării ierarhia religioasă, ghidarea de către Iran a şiiţilor şi de către Arabia Saudită a suniţilor.

Aici este secretul! Califatul se afirmă ca legimitatea dorinţelor secrete ale dreptcredincioşilor islamici. Oferă libertatea religioasă, fără moschee şi şefi religioşi. De aceea are suport la mulţi tineri din Asia, Africa şi chiar Europa şi de aceea Califatul este atacat armat de Iran şi Arabia Saudită.

Califatul postuleză, la fel ca şi ismaeliţii, acum sute de ani, independenţa fiecărui credincios şi directa legătură cu Allah şi profetul Mahomed, slăvit să-i fie numele! Orice bărbat valid poate promova Coranul şi împărţi dreptatea, Sharia. De aici iconoclastia Califatului, care dărâmă temple, de orice religie ar fi! Dar mai ales monumentele care amintesc de "greşelile trecutului" spune Abbdulah din Mosul, care este un titlu, o denumire, adept, nu un nume.

Dreptcredinciosul din Califat nu are nevoie de dictatura molahilor, a muftiilor sau a ayatolahilor. Sfântul Coran este deajuns!

Ostil oricărei ierahii religioase, Califatul afirmă libertatea Umei, a naţiunii islamice, în graniţele ei naturale, ca singură modalitate politică de guvernare.

O mişcare de protestanţi. O revoluţie a tineretului oprimat, debusolat şi fără speranţă. La fel cum s-a întâmplat acum aproape două mii de ani în Iudeea, apoi cu catarii sau ismaeliţii.

Mai lipseşte Mahdi, cel ascuns, să se implinească profeţia. Suntem în plină legendă, dar dacă nu suntem atenţi o să ne iasă pe nas! Deja mulţi de la Langley şi Quantico cam strâmbă din nas că România ar fi infiltrată prea mult de interesele turcilor şi ale arabilor!

Nici nu vreţi să ştiţi ce nenorociri au făcut cei care îl urmau pe Iisus, mai ales zeloţii, acum două mii de ani. Asasinate, temple incendiate, răpiri de persoane publice, incitare la revoltă împotriva romanilor, etc etc. Chestii ale libertăţii religioase!

Trebuie să vă spun, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, credinciosul fără templu este un vechi simbol iniţiatic. După informaţiile mele s-au declarat "credincioşi fără biserică" vreo două procente, în ţările scandinave. În toată Europa sunt mai puţini de unu la sută.

Dar ce este credinciosul fără templu? O persoană, în general de sex masculin, cu studii cel puţin medii şi de specialitate, majoritatea are studii superioare, care crede cu hotărâre în Dumnezeu, dar nu recunoaşte autoritatea niciunui intermediar între el şi Dumnezeu! Ce pericol pentru profitorii milenarişti!

Baptiştii s-au sprijinit pe conceptul credinciosului fără templu, în momentul când au stabilit cele cinci libertăţi baptiste.

Credinciosul fără templu este chiar un om liber, dar ai curajul să fii un om liber?

BERBEC   O zi favorabilă, în care anturajul se poartă foarte frumos cu tine şi îţi îndeplineşte dorinţele, pentru că, ori este ziua ta de naştere, ori ai uitat de încăpăţânara ta proverbială!

Sorţii zilei de astăzi stelele le dedicată studiului şi perfecţionării tale profesionale şi fizice. Vreo bursă sau o perfecţionare, eventual la Paris sau la Viena, este tot ceea ce îţi doreşti. Asta daca nu trebuie să dai niste examene. Ai noroc astăzi, este o zi bună pentru examene, de orice fel ar fi, chiar pentru carnetul de conducere. De asemenea, trebuie să dai jos kilogramele care nu stau deloc bine pe tine. Nu cu cine ştie ce cură ciudată şi cu medicamente periculoase, ci cu sala de gimnastică, alergari prin parcuri şi multă... foame. Trage de fiare şi lumea îţi va apărea mai frumoasă şi mai zveltă. Venus face aspecte favorabile cu zodia ta, aşa că pe seară poţi să ieşi la cursurile de dans.

TAUR  Dimineaţa este densă, dar cu toate că ai mult de muncă şi totul pare monoton, pe la prânz, s-ar putea să primeşti o veste care îţi oferă o nouă perspectivă, un nou orizont de vederi.

Trebuie să reflectezi un pic. Să te sfătuieşti cu cel mai bun prieten al tău. Adică cu tine însuţi. Ai multe pe suflet, aşa este? Chair dacă nu recunoşti, tot aia e! Trăirea asta cam profundă şi complicată, ca să nu mai punem la socoteală efortul intelectual, te va consuma cam toate cele 24 de ore ale zilei, în care nu vei face altceva decât planuri de viitor şi procese de conştiinţă. Există un procent dintre nativi care nu sunt Tauri ci Boi. Lor, boilor, toată poveste asta cu autoanaliza le pare a fi la fel de bună ca o căpiţă de fân putrezit. Materialismul funciar nu le permite să vadă mai departe de inelul din nas.

GEMENI  Astăzi simţi nevoia să te izolezi şi bine faci (dacă poţi). Dar, trebuie să fii energic, dinamic, ca să poţi rezolva satisfăcător problemele de la serviciu şi/sau de acasă. Oboseşti repede!

În faţa prostiei şi a lăcomiei nu prea ai ce să negociezi, dar măcar nu ţi-ai încărcat sufletul cu o nedreptate. În această perioadă ciudată, hai să-i spunem pe nume, nefastă, este bine să te abţii de la orice proiect nou, de la orice nouă asociere. Totuşi, ai o perioadă destul de bună pentru promovarea intereselor personale, pe seară, la un suc cu prietenii. Poate îţi descarci sufletul, poate le spui şi lor ce se întâmplă. Poţi să te bazezi pe faptul că mai sunt mulţi oameni cinstiţi şi drepţi în România, numai că ei nu apar la televizor. Şi bine fac!

RAC  O zi nu prea grozavă. Astăzi trebuie să stai liniştit şi să aştepţi ca ziua să treacă în linişte şi fără necazuri. Nu te implica în nimic important, doar activitatea minimă cotidiană.

Este bine, poate unde este ziua în creştere, sau te descurgi bine unde îţi petreci dimineţile.  După ora 14, cu o conjunctură astrală favorabilă, ai mai multe oportunităţi şi posibilităţi, pe care cu înţelepciune şi chibzuinţă nu o să le risipeşti, cum faci de obicei. Luna, patroana ta astrologica, te sprijină să obţii mai multă stabilitate la serviciu sau in anturaj, chiar dacă face nişte aspecte nefavorabile. Nu uita că duşmanul tău este caldura excesivă sau curentul cel pervers. Nu sta în curent şi nu zăbovi peste măsură în spaţii largi, în aer liber. Dar nici nu sta închis în casă! Există un drum de mijloc, cumpătarea, care evită excesul şi abuzul. Trebuie să urmezi acel drum.

LEU  Zi optimă pentru orice inspiraţie subită. Azi poţi să-ţi permiţi, după program, o raită prin magazine şi cumpărături ad-hoc, poate o telenovelă, nu se supără nimeni, dar te simţi bine!

Cafeaua de dimineaţă şi gustarea de la prânz sunt cele două pauze de astăzi. In restul zilei ai mult de lucru şi drumuri de făcut. Stelele iţi sortesc o zi excelenta, nu te mai doare nimic, iar colegii de serviciu sunt draguţi şi serviabili. Şi, o veste bună! Evită să te enervezi degeaba din cauza unor nimicuri, acest lucru mai pe seară. Fii deosebit de clar în discuţii mai ales în familie. Zi de cumpărături săptămânale de vineri, pentru un procent dintre Leoaice.

FECIOARĂ  Energia şi optimismul îţi revin treptat, continuă cu ceea ce ai de făcut. Conjunctura arată că, pe plan mental, eşti motivat şi într-o stare de spirit bună. Nu pleca la drum lung.

O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. Dacă nu eşti atent(ă), s-ar putea să pierzi din vedere, să uiţi ceva. Sinceritatea te salvează in extremis în această zi de 27 martie. Atata timp cât Mercur rămâne departe, în urma Soarelui, în Peşti, ai o perioadă bunicică şi cu ceva bani. Pentru că tu faci lucrurile „invers pe invers” şi îţi ies întotdeaună, pentru că hărnicia şi precizia sunt aliatele tale.  Ziua de 27 martie te gaseşte, poate, construind ceva, in orice caz muncind din greu la un proiect, idee, pla. Sănătatea este mediocru aspectată, atenţie la vremea când transpirăcioasă, când rece şi la inccidente în locuri aglomerate!

BALANŢĂ  Conjunctura indică o perioadă favorabilă, dar, atenţie ce cumperi şi cât cheltuieşti.  Moderaţie la efort, mai ales la efortul fizic. Amână ce nu poţi rezolva, e o metodă verificată!

Mai poţi dedica ziua studiului şi perfecţionării tale profesionale şi fizice. Te poţi duce, de asemenea, la o sală sau şi mai bine îţi poţi cumpăra sau închiria propria bicicletă. Poţi să faci o mulţime de lucruri. Şi dacă nu le faci tu, le fac ceilalţi nativi din zodie!  Mai multe planete (în astrologie şi Soarele şi Luna se numesc tot „planete”) şi indicatori astrologici îţi sunt favorabili. Pe seară profită de toanele bune ale sferelor celeste şi du-te la un spectacol. De când nu ai mai fost la operetă, de exemplu?  

SCORPION   Eşti în mare formă, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Eşti dinamic şi decis şi doreşti ca cei din jurul tău să te urmeze în cruciadele tale. Trebuie să oferi argumente!

Ameninţările crizelor şi ale politizării excesive pot arunca în aer preţurile, în continuare şi sărbătorile pascale sunt un bun prilej pentru scumpiri. Cumpăra acum, mâine îţi va fi aproape imposibil! Cumpără-ţi lucrul acela la care râvneşti de mult timp – inflaţia este ca pasta de dinţi, odată ieşită din tub nu mai poate fi pusă la loc – mai târziu nu o să-ţi mai poţi permite. Ai pofta de ceva bun si esti chiar dispus sa pregăteşti atmosfera potrivită pentru o întâlnire tandră. Rafinamentul tău este răsplătit.   

SĂGETĂTOR  Astăzi este una dintre puţinele zile în care nu te deranjează nimeni. Drept pentru care poţi să aranjezi o ieşire în oraş, cu prietenii, la un spectacol nou, ceva relaxant! Nu pleca la drum!

Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva din familie, sau din jurul tău, de la care vrei să obţii aprobarea şi ceva important. Ţi-ai planificat destul de bine treburile. Cineva apropiat iţi vine în ajutor într-o problema urgentă, pentru care ai ceva emoţii. Calităţile tale magnetice şi carisma te avantajează, foloseşte-le, fie în afaceri, fie la piaţă, fie în dragoste. O zi bună, deci, mai ales în ceea ce priveşte dragostea.

CAPRICORN  Pe total, te simţi bine în pielea ta! Eşti gata să înfrunţi problemele de vineri şi să te pregăteşti pentru un weekend plăcut şi relaxant. Nu promite nimic, mai ales celor din jurul tău!

Nu te mai gandi la nimic. Oricum viata merge inainte si fara sa-ti faci tu griji si probleme care oricum, sunt inutile. Influentele benefice planetare si ale stelelor fixe te ajuta astazi sa eviti cu abilitate un conflict ce mocnea încă de anul trecut. Nu toate noutăţile trebuie spuse in gura mare, trebuie sa dai dovadă de mai multa diplomaţie şi tact in relaţiile cu colegii tăi dar şi, probabil dacă nu sigur şi în relaţiile cu familia ta. Pentru unii dintre Capricorni este o zi activă, poate chiar prea activă, aşa că trebuie să se evite graba şi nerăbdarea!

VĂRSĂTOR  Astăzi eşti rafinat in opţiuni. Numai că în jurul tău atmosfera e cam tensionată, neplăcută! Termină programul, serviciul, fiind atent şi precaut şi oferă-ţi o seară de vineri cu ceva bun!

Horoscopul tău te sfatuieşte să ceri sfatul unui prieten experimentat, inainte ca ceilalţi să se prinda că nu ştii să te descurci. Familia te sprijină, prietenii te ajută, la serviciu este linişte. Astăzi ai noroc! Ai mai puţin de muncă şi lucrurile par să se rezolve mai uşor. O veste sau o informaţie care te interesează. Poate fi vorba despre un termen sau un prag. Dacă este vorba de ceva important, poate o întâlnire, atunci astăzi este ziua. Poţi folosi prilejul ca să o organizezi o seară festivă plăcută în familie, aşa aparent fără nici un motiv!

PEŞTI   Ai multe treburi neterminate şi proiecte amânate, dar astăzi ai şansa să mai rezolvi câte ceva, ai spor în ceea ce faci şi inspiraţie. Nu sta pe gânduri, lucrează cu spor, este pentru tine!

Cumpărăturile, in general, si achizitionarea bunurilor de folosinta indelungata, in special, sunt favorizate astazi de configuratia planetelor. Mare atenţie, însă la termenul de valabilitate, la garanţii şi mai ales la preţ. Cât despre ţara de origine, toate sunt făcute în China, aşa că nu ai de ales. Unul din planurile tale de viitor poate deveni uşor incert datorită unor obstacole ce pot aparea incepand de astazi. O mica pauză de la grijile cotidiene te va ajuta să te relaxezi, aşa că azi amâna toate intâlnirile "importante" si problemele "urgente". Vorbe mari... paroles, paroles!
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
10:08 PSD își alege premierul: 7 candidați au intrat în joc | LIVE TEXT 10:03 CULISELE CEx PSD. Drumul NOMINALIZĂRII lui Mihai Tudose spre Palatul Cotroceni 07:09 MIHAI TUDOSE era prieten apropiat cu „Anaconda”, generalul SRI Elena Istode. TUDOSE a fost ACUZAT de PONTA că este OFIȚER ACOPERIT! 21:43 Informație-ȘOC despre viitorul premier al României! MIHAI TUDOSE, ultimul nume vehiculat pentru postul de PRIM-MINISTRU. A fost acuzat de PLAGIAT! 07:00 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate