Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Dispăruţi! Răpiţi de „aliens”?

Autor: | | 0 Comentarii | 2679 Vizualizari

Pe 29 ianuarie s-au născut Thomas Paine, Oprah Winfrey, Romain Rolland, Anton Cehov, Gh. Brăescu, Marţian Negrea, Oana Pellea.

În calendar Sfinţii Ignatie Teoforul şi Filotei.

A cincea zi a Filipilor de iarnă. În multe regiuni s-a luat obiceiul ca să se ţină Filipii de iarnă doar în zilele de 29-31 ianuarie. O triadă dacică centrată, mai apoi, pe Sf. Trei Ierarhi din 30 ianuarie.

În această a cincea zi a sărbătorilor de iarnă ale lupilor, oamenii din vechime îşi „boiau” chipul şi trupul. Se vopseau cu ocru, sau cu tot felul de vopsele naturale, vegetale sau minerale. Uneori se folosea şi grăsimea. Toţi oamenii din neolitic aveau această practică, iar obiceiurile nativilor din America sunt edificatoare. Dar şi aici, în Europa sunt pomeniţi picţii (pictaţii) din Marea Britanie, inamici valoroşi pentru legiunile romane. Se crede că picţii cei albaştrii sunt europeni ajunşi pe peninsula britanică în timpul glaciaţiunii Wurm şi rămaşi prizonieri în insula rezultată ulterior, prin creştere nivelului oceanului planetar. Se estimeză că acest fenomen de „încălzire globală” se repetă cu o perioadă de circa 13.000 de ani, adică jumătate dintr-o Mare Zodie astrologică de circa 26.000 de ani - în care punctul echinocţiului trece prin toate zodiile.

Vopsitul corpului şi a feţei avea un caracter religios, magic, de protecţie împotriva bolilor, a animaleleor şi a duşmanilor. Machiajul din ziua de astăzi este urmaşul direct al celei de a cincea zi a Filipilor de iarnă, în care fiecare membru al tribului declara culorile şi felul în care se va vopsi în anul ce urmează.

În colectivităţile neoliticului, în triburi, machiajul, simbolurile de pe corp şi de pe faţă erau clare. Iată, colo, un bărbat care este machiat cu spirale, săgeţi şi mici animale, în roşu şi negru: "anul acesta o să fiu cel mai bun vânător". O fată cu un mesaj clar: "anul acesta îmi caut soţ". Şi iată şi pe şeful tribului: "anul acesta nu o să moară nimeni de foame"!

Să fim bine înţeleşi, europenii nu se prea tatuau, asta era pentru primitivii din Asia şi Africa, care aveau idei puţine, dar fixe! Ei, glumeam! Nu se tatuau pentru că mesajele se schimbau mereu, iar altă faţă nu aveau!

Similar cu pieile roşii, nativii, politic corect, care se vopseau pe faţă pentru nuntă, război, ceremonii şi evenimente importante. Astăzi, dacă vezi o piele roşie vopsită pe faţă pentru război, nu trebuie să te afli între el şi cârciumă, pentru că te scalpează imediat – spune un banc texan. Cam rasist, nu?

Poate că ar fi bine ca să se revină la moda pictatului feţii. De fapt, fanii fotbalului, „microbiştii”, se vopsesc pe faţă în culorile echipei, a naţionalei. Ar trebui ca toţi politicienii să fie obligaţi să se vopsescă pe faţă! Oare ce mesaj ar trimite, ce culori şi simboluri ar folosi? Cum s-ar vopsi preşedintele Klaus Werner Iohannis?

Observăm că moda, lansarea „colecţiilor”, are o vechime de zeci de mii de ani. Apropos, sau by the way, ştiţi când a fost prima grevă din lume? Ei bine, acum mai bine de cinci mii de ani, când lucrătorii care ridicau piramide în Ta-Kemt (Egiptul de astăzi) nu au primit vopsele, cosmetice pentru faţă, corp şi ochii ca să se protejeze de soare şi praf!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi din multa mea corespondenţă pe care o primesc mi-a atras atenţia un articol scris de Lee Moran pentru „New York Daily News” cu titlul: „Explorer finds perfectly preserved abandoned 1950s home in Canada”. Nu am adresa de net, v-aş da-o cu plăcere, eu primesc doar documentul ataşat, copia, pentru că unele adrese din State sau de aiurea, din lume, nu pot fi deschise de un amărât din România. Big Brother!

Acum fac o paranteză ca să vă răspund la o întrebare care revine obsesiv: de ce şi-a dat demisia de la SRI domnul Gheorghe-Cristian Maior? Păi, simplu! S-a trezit omul de dimineaţă, şi-a consultat horoscopul, el fiind un Scorpion foarte scorpion şi şi-a dat demisia! Apoi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi credeţi că numitul Klaus Werner Iohannis a venit cu pluta pe conductă la Cotroceni? Nu are şi el “obligaţii”, nu trebuie să-şi numească “oamenii lui” în poziţiile strategice din stat?

Revenind la casa din Ontario, Canada, care a fost părăsită ca prin magie, toate lucrurile sunt intacte, ursuleţi pe paturile copiilor, jucării pe jos, alimente în cămară şi argintăria în sertare, ei bine, nu este un caz izolat.

Surse demne de toată încrederea spun că pe Pământ dispar fără urmă, în fiecare an cam o sută de mii de oameni. Nu este vorba de cei care fug de acasă de o soţie prea curvă, sau de bănci, sau de braţul lung al legii. Aceştia sunt de ordinul zecilor de milioane şi sunt depistabili, chiar cu operaţii estetice şi schimbarea totală identităţii.

Sunt oameni care nu au niciun motiv, aparent, să dispară. Cam 80% bărbaţi şi restul, femei, bineînţeles. Copii care să dispară de tot, de tot, sunt foarte puţini şi mai întotdeauna poate exista o explicaţie.

Unii au dispărut cu martori. Din faţa familiei, din campusuri universitare, cu sute de martori, din avioane şi vapoare. Vă aşteptaţi să existe un factor comun, “o lumină orbitoare, însoţită de un zgomot ca un dop de şampanie”! Ei bine, nu! Fiecare a dispărut în felul lui. Unii s-au topit încet în aer, alţii într-un spot de lumină, alţii fără niciun semn, nicio manifestare. Pur şi simplu, acum erau aici, acum nu mai erau aici! Sigur, sunt multe exemple de dispariţii celebre: Benjamin Bathurst, echipajul de pe “Mary Celeste”, Louis le Prince, Ambrose Bierce, Wallace Fard Muhammad, Sir Charles Kingsford Smith, Amelia Earhart, Lord Lucan, Bas Jan Ader, Rudolf Diesel, Antoine de Saint-Exupery şi mulţi alţii. Sunt şi locuri pe Terra unde aceste dispariţii sunt dese: “Triunghiul Bermudelor”, cred că nu mai trebuie explicaţii, munţii Tian-Shan, unde a dispărut fără urmă un regiment întreg, o arie din deşertul Gobi, un afluent al Amazonului, o pădure din Virginia, două zone din Montana, o poiană din mijlocul junglei în Katanga, un drum fără întoarcere din Tibet. Şi multe alte locuri. Pe unele le-am vizitat şi faptul că scriu aceste rânduri vă confirmă că nu am dispărut!

Răpiţi de extratereştrii, falii spaţio-temporale, universuri paralele, patrule ale timpului din viitor, combustie spontană, locuri de teleportare, poate pe alte planete, recrutarea în cine ştie ce armată cosmică sau poliţie spaţială (majoritatea dispăruţilor sunt bărbaţi), extratereştrii “cu faţă umană” rechemaţi la nava mamă, Superiorii, cei care ne supraveghează, îngeri ai Domnului incognito pe Terra... mai puteţi da explicaţii, dragi lupi, padawani şi hobbiţi?    

BERBEC   Pui accentul pe viaţa ta socială. Îţi ia ceva timp, dar este un joc care merită miza. Conjunctura îţi indică o posibilă întâlnire, sau o veste neaşteptată, dar care te poate bucura mult.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate