Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Decât o sută de ani cal, mai bine douăzeci, leu!

Horoscop
Autor: | | 1 Comentarii | 2830 Vizualizari

Pe 30 septembrie s-au născut Euripide, Pompei, Deborah Kerr, Michel Aoun, Hans Geiger, David Oistrah, Udo Jürgens, Monica Bellucci, Iuri Liubimov, Martina Hingis, Constantin I. Brătescu, Ion Vova, Elie Wiesel, Dem Rădulescu, Ricky Dandel, Teodora Enache, Martin Cazacu, Andreea Răducan, Marius Urzică.

Tradiţional: Berbecarii. Încă o zi în care se sărbătoresc lupii, în vechime erau hrăniţi ca să nu atace turmele în mişcare.

"Evenimentul Zilei" din 30 septembrie 1955 a fost accidentul mortal al actorului american James Byron Dean. "The Rebel Without Cause" era la volanul unei maşini de curse, un Porche Spyder 550 şi se deplasa către Salinas, unde avea loc o cursă. Mecanicul lui l-a sfătuit să facă puţin antrenament pe drum, să se familiarizeze mai bine cu volanul.

După ce au luat amendă pe autostradă pentru exces de viteză, au luat-o pe drumul curselor 166/33, ajungând pe 466, astăzi 46. La intersecţia lui 46 cu 41 un Ford Tudor Coupe i-a taiat calea lui Dean. Accidentul nu a putut fi evitat şi a cauzat moartea lui James Dean şi rănirea gravă a mecanicului Wütherich.

James Dean nu a jucat decât în trei filme mari, dar a rămas mai celebru decât actori care au jucat în o sută de filme. Pentru că el nu a jucat decât un rol - rolul lui, al unui rebel imortal! A fost idolul unui tineret care se ridica împotriva sistemului. Astăzi uitat ca mai toate valorile importante.

Decât o sută de ani ca un cal care trage pentru sistem, mai bine douăzeci ca un leu care sfâşie viaţa cu colţii! Avea doar 24 de ani!

Nu toţi vor să trăiască periculos şi să moară cu glorie. De fapt marea majoritate a oamenilor doreşte să supravieţuiască cu orice preţ.

Există printre noi o subspecie nouă de “homo sapiens”: supravieţuitorii!

În weekend am întâlnit în Vălenii de Munte, într-un supermarket, o pereche de supravieţuitori.

Ce sunt supravieţuitorii? Cei care cred în teoria conspiraţiei care spune că Pământul va fi supus la un dezastru major, cât de curând!

Şi ei iau toate măsurile posibile ca să supravieţuiască, cât mai mult timp posibil, catastrofei aşteptate. Este un pic adventist, se bazează pe teoria “Evenimentului” dar este altceva, mai complicat, mai tehnologic... mai altfel!

Perechea de supravieţuitori mi-a atras atenţia pentru că a pus în căruciorul de cumpărături un box de conserve, 250 bucăţi, mai deosebite, 97% carne de curcan, cu puţin conservant şi E-uri. Valabilitate 2018!

Mi-au surprins privirea, apoi au început să şuşotească între ei. Doar nu am apărut zece ani degeaba la televizor, aproape în fiecare zi! Aşa că bărbatul îmi spune cu fereală: “Sunteţi dom’ profesor, nu? Vă mai citesc pe EVZ!”. Mulţumesc că m-au recunoscut şi îi întreb de ce cumpără sute de conserve.

Cei doi se uită unul la altul apoi mă invită, dacă am timp, să le urmez maşina, o furgonetă foarte dichisită. Am promis că nu o să fac public numele lor şi locul unde este “adăpostul”.

O să mă gândesc bine până mâine dacă este bine, sau nu, să vă povestesc ce mi s-a povestit. Nu vreau să sperii lumea sau să lansez o modă!   

BERBEC   Astăzi spune ce ai de spus, nu mai ţine în tine frustrarea şi decepţia. Într-o lume în care fiecare îşi vede numai de egoismul lui patetic, trebuie să-ţi anunţi sus şi tare interesele tale!

Din nou o zi favorabilă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc poate o să ajungi unde iti doresti.

 

TAUR    Conjunctura îţi indică să nu te repezi să acţionezi, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lămuri. O zi fără probleme, pentru că nu ai de ce să te temi, situaţia pare a fi sub control!

Seară mai romantică, poate culturală, poate acasă, poate la un spectacol. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba - rezolvarea nu stă în puterea ta. Nu te mai chinui, te întrebi degeaba ce să faci!

 

GEMENI   Aspecte benefice sunt in cumpănă cu cuadraturi nefavorabile, aşa că ai o zi obositoare, dar fără evenimente negative. Astăzi nu aborda lucruri importante, pe care nu le poţi rezolva singur.

Treci printr-o perioadă de oboseală cronică, urmare eforturilor făcute.  Sfatul stelelor e să-ţi oferi o pauză, nu te îngriji de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale.

 

RAC   Nu ştii ce să faci, ce decizie să iei. Toamnă monocordă, dar încă frumoasă este de vină! Un telefon îţi dă unele speranţe, dar nu te grăbi, fii prudent! O promisiune nu este o garanţie!

Dimineaţa zilei este foarte dinamică, perioadă  în care se pot finaliza vechi proiecte şi idei noi. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Banii tai

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate