Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. De Sânziene se face amor!

Autor: | | 0 Comentarii | 3379 Vizualizari

Pe 24 iunie s-au născut Nicolas Flamel, E.I. DuPont, Fred Hoyle, Mick Fleetwood, Sânziana Pop, Constantin Gruescu, Dinu Flămând, Ion Ionescu de la Brad, Iosif Bene, Nicolae Docan, Tania Filip.

În calendarul creştin ortodox este sărbătoare mare, însemnată cu roşu: Naşterea Sf. Ioan Botezătorul. Dar mai sunt şi Sf. Niceta şi Ioan cel Nou din Suceava.

Sânzienele. Drăgăica. Ziua Soarelui. Ursina. Amuţitul cucului.  Originea sărbătorii de astăzi, ultima din seria solstiţiului se pierde în negura vremii, mult înainte de daci, lupii cei mândri, care considereau moartea o eliberare şi se aruncau râzând în suliţi ca soli către Zamolxe. Probabil, de la agatârşii cei misterioşi şi de la legendarii cabiri.

Se pare că în noaptea ce a trecut, dar şi în aceasta, aveau loc ritualuri secrete, Marile Mistere, cu siguranţă feminine, ca sfârşit al festivalului solstiţiului de vară.

Noaptea magică a duhurilor aer-foc, ce au nume ştiute numai de iniţiaţi, numite comun Sânziene sau Drăgaice, este un eveniment oracular referitor la soarta recoltei dar şi a destinului individual. Se presupune că era prilejul şi a unor sacrificii umane. 

Peste vechea sărbătoare europeană, în secolul VII s-a calchiat ziua de naştere a lui Ioan Botezătorul, aşa cum peste Sol Invictus, marea sărbătoare, aproape de solstiţiul de iarnă, s-a suprapus ziua naşterii lui Iisus. De fapt, ziua de naştere a fondatorului şi a înaintemergătorului religiei creştine nu se mai cunosc exact.

Sunt multe şi diverse obiceiurile de Sânziene. De la jocul flăcărilor la boul înstruţat. Sunt multe taine, secrete mari şi grele şi plăteşti cu capul dacă le spui.

Dar un secret tot trebuie să vă spun, dragii mei lupi, padawani şi hobbiţi. De Sânziene se face dragoste, este indicat mai ales pentru „femeile ce prind plod greu”. Este obligatoriu!

M-am gândit şi m-am tot socotit, ba m-am uita şi în statisticile evidenţei populaţiei. A fost o generăleasă la statistică, parcă Cazan se chema, ce om bun la suflet şi inteligent! I-am cerut ajutorul când îmi pregăteam doctoratul în astrologie. Ajutorul l-am căpătat, multe date, dar la doctorat am renunţat. Am considerat că era o vanitate.

Uitându-mă în statistici am constatat că în vechime, în jurul echinocţiului de primăvară, există un vârf de creştere a populaţiei, sunt mai mulţi născuţi atunci.

Adică cei concepuţi de Sânziene! Probabil că obiceiul tribal, prin societatea secretă a femeilor, era să sfătuiască tinerele perechi să se drăgostească de solstiţiu ca să aibă pruncii de echinocţiu, primăvara, când apar toate. Şi pruncii! Iar primăvara şi apoi vara şi toamna este mai uşor să creşti un bebe, să-l scoţi din pruncia mică!

De Sânziene sunt mistere mai grele decât taina alchimistului francez Nicolas Flamel, care astăzi îşi sărbătoreşte, împreună cu iubita sa soţie Petronella (Pernelle) cel de al 688-lea an de viaţă!

Nu, nu l-am întâlnit pe imortalul francez şi a sa iubită soţie, a căror poveste a fost făcută publică parţial de J.K. Rowling în seria „Harry Potter”!

Dar am toate asigurările unui mare senior al ezoterismului francez că povestea notarului parizian este adevărată şi că mai mulţi oameni, de bună credinţă şi de onoare, au întâlnit eternul cuplu, mereu şi mereu, în timp şi spaţiu. O stradă, în Paris, îi poartă numele, este pe lângă Louvre, o altă stradă poartă numele „Pernelle” şi există şi o cârciumioară „Nicolas Flamel” în Marais. Acolo poţi să asculţi poveşti teribile şi încântătoare contra unui „petit blanc” şi chiar să guşti din mâncăruri elaborate pregătite după faimoasele reţete ale alchimistului. 

Dar nu este nicio dovadă că Nicolas Flamel a murit la 22 martie 1418, după cum au fabricat iacobinii cei raţionalişti şi fără umor. Oricum, mormintele celor doi sunt goale! Că data este fabricată - vă ofer doar un amănunt: care este probabilitatea ca un om să se nască şi să moară la exact acelaşi număr de zile faţă de solstiţiu şi respectiv echinocţiu? Este o cabală!

Şi încă un amănunt. Am văzut cu ochii mei străduţa Nicolas Flamel. Indicată printr-o plăcuţă , „Rue Nicolas Flamel”. Atât! Fără data naşterii şi a morţii! „Ni vu, ni connu!”

Masonii de la „Marele Orient” ştiu ceva, dar sunt masoni şi nu o să divulge secretul niciodată. Dar... să fie Nicolas Flamel cel numit Marele Necunoscut? Cel care a asistat, protejat cu o mască veneţiană de argint, la lucrările :.Marii :.Loje de câte ori se întâmpla ceva foarte important. De aproape trei sute de ani încoace...

Ca dovadă, eruditul francez mi-a arătat copia unui manuscris datat 1927 când Nicolas Flamel a împlinit 600 de ani, manuscris care purta numele: „1001 reţete de bucate bune pentru corp şi suflet, dedicate iubitei mele soţii Pernelle”. Am reuşit să copiez, la rândul meu, câteva reţete, am admirat semnătura olografă a lui Flamel, aceiaşi timp de şapte secole, dar... no comments!

Sau da, haide să comentăm! Chiar dacă este doar o poveste, este una frumoasă! Un bărbat şi o femeie uniţi sute de ani, uniţi de iubire şi de pasiuni comune, trăind liniştit şi armonios, ce poate fi mai frumos, un exemplu mai bun?

„Make love, not war!” aşa spuneau hippies în tinereţea mea. Aveau dreptate!

BERBEC   Foloseşte ziua Sânzienelor ca să pui ordine în lucrurile tale şi să prinzi putere. Pregăteşte-te sufleteşte şi fizic pentru pragurile pe care le ai de trecut în curând. Nu promite nimic!

De azi poţi să începi să trăieşti cu adevărat şi transformă-ţi pasiunea în realitate. Mai ales dacă pasiunile tale se îndreaptă astăzi către zona frivolă a distracţiilor şi a petrecerilor. Sigur, după orele de program! Planetele şi indicatorii astrologici iţi sunt favorabili. Îţi înţelegi mai bine partenerul de viaţă, sau familia şi acest lucru te face să te simţi mai în siguranţă.

TAUR  Solicitările, dorinţele familiei, ale partenerului, îţi ocupă gândurile şi timpul. Bine dispus, optimist, poţi pune pe curs favorabil acţiunile care te interesează în domeniul sentimental.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate