Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Cu care vieţuitoare te identifici?

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3578 Vizualizari

Pe 16 februarie s-au născut John McEnroe, Machito, Hugo De Vries, Carlos Paredes, Mario Sabato, Sonny Bono, Lucia Demetrius, Mihai Grămescu, Constantin Stoiciu.

Pe 16 februarie în calendar este un Sfânt, Cuv. Flavian. Interesant cuvios, care şi-a făcut pe vârful unui munte o chilioară şi a petrecut acolo şaizeci de ani fără să vadă şi să audă pe cineva, ci numai înteletnicindu-se cu cercetarea cărţilor. Nu s-a îmbolnăvit niciodată şi s-a săvârşit din lumea aceasta la aproape o sută de ani. Deştept Sfânt, Cuv. Flavian!

Tot pe 16 februarie, în calendarul creştin ortodox, este Sf. Pamfilie. Tradiţia spune că dacă în această zi a Sf. Pamfilie este soare şi timp frumos, iarna se întoarce în putere. Să ne amintim că Phil, marmota, pe 2 februarie, a fost foarte hotărât să indice că vine primăvara!

Şi pentru că tot am vorbit de marmote, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mi-am amintit de un articol scris de Marie-Madeleine Sève, care împărţea pe toţi cei din jurul ei, în şapte vieţuitoare. Astăzi, primele trei:

Marmota – visătorul indolent. “Nu te aventura, nu te băga! Ţine-te departe de orice iniţiativă, orice întreprindere îţi poate aduce necazuri, important este să ai o lume interioară bogată!”. Marmota preferă să viseze în loc să realizeze. Este o persoană pasivă, fără strategii, cu o foie de parcurs goală. Marmota nu are un scop în viaţă, se lasă purtată de valuri. Din experienţa mea pot să adaug că nu te naşti marmotă, ci devii, după ce ai luat destule peste botişor. După trei căsătorii naufragiate în tot atâtea divorţuri, după ce banca ţi-a luat casa şi ai fost dat afară de la serviciu ca să fie angajată o rudă a şefului, atunci devii marmotă! Psihologii de serviciu, persoanele acelea nerecomandabile care au impresia că ştiu ce şi cum gândesc oamenii, ei bine, ei dau sfaturi! “Să-ţi spui că viaţa poate să ofere multiple recompense, la care poţi să ajungi numai îndrăznind!”. Sună ca pilda lui Nastratin Hogea cu măgarul şi morcovul. Cât de prost poţi să fii ca să dai curs lozincilor psihologilor şi psihiatrilor? Dacă ai devenit marmotă, atunci stai în vizuina ta, poate odată şi odată te cheamă în State să prezici primăvara!

Greierele – dezorganizarea iresponsabilă. “De ce să-ţi faci atâtea griji? Totul se va aranja ca prin minune, în ultimul moment! Este inutil să te gândeşti la viitor, te apucă durerea de cap!” Greierele nu planifică, nu se pregăteşte niciodată. Pare că toată viaţa lui este animată de faptul că “dacă el vrea, se poate realiza”! Greierul îşi propune obiective nerealizabile şi face cele mai proaste alegeri. Psihologul propune greierului să “aibă mai multă încredere în el şi să planifice”. Bun, majoritatea celor pe care i-am înâlnit fac parte din categoria greier. Nu prea am întâlnit… furnica!

Câinele turbat – absenţa prudenţei. „Repede, aruncă-te, dacă ai dorinţa să faci ceva! Inutil să reflectezi, să vezi cât timp îţi ia!” Câinele turbat este întotdeauna în criză de timp, nu respectă termenele şi nu este punctual la întâlniri. Afişează un comportament aberant şi o înfăţişare neglijentă. Este tot timpul pe grabă şi trepidează de nerăbdare, pentru el ceea ce contează este doar viteza. Trece prin viaţă ca un meteor, ca un tren printr-un tunel, fără să înţeleagă nimic. Sunt multe sfaturi de dat, câini turbaţi există în orice colectiv, sunt persoanele „cu comportament pervers în grup” vorba lui Andre Sirota. Este bine să-l eviţi, să-l izolezi, doar este un câine turbat, bine nu se face!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi aţi recunoscut pe cineva din jurul domniilor voastre? Sau, cumva, v-aţi recunoscut unele trăsături? Nu vă luaţi după psihologia de doi bani! În principiu, homo sapiens este mult mai complex! În principiu. De fapt, umanitatea este colosal de stupidă, animalică, aşa că uite aici o vulpiţă şireată, dincolo un porc de parlamentar, colo un raton hoţ, la televizor apare un şarpe cu clopoţei şi aşa mai departe... fauna din insula doctorului Moreau!

Mâine o să vă fac părtaşi de conţinutul caracterizării celorlalte patru vieţuitoare: bufniţa, fluturele, găina şi hamsterul, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Instinctul şi intuiţia te ajută să găseşti rezolvările optime. Ai griji şi temeri, pentru tine şi cei din jurul tău, sunt vremuri istorice, vorba chinezilor. Astăzi, nu risca, nu promite! Încercă să-ţi păstrezi calmul şi trebuie să dai dovadă de diplomaţie. Astăzi eşti puţin prea încăpăţânat, după părerea anturajului, aşa că mai fă şi unele compromisuri, aşa, din joacă! Daca ai căţel, ieşi cu el la o plimbare lunga. Cu semenii tai se pare că nu te poţi înţelege, e mai bine să eviti azi orice discuţie serioasă cu umanii. Limitează-te la zâmbete şi interjecţii!

TAUR Eşti vulnerabil la critici şi te ofensezi uşor. Nu este nicio defăimare, eşti confuz, lent şi cu gândul aiurea. Numai astăzi, mâine eşti ca nou, pentru că, mâine e, în definitiv, o altă zi! Mai multă atenţie! Trebuie să te ocupi de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Nu lăsa situaţia să-ţi scape de sub control! Nu lasa situaţia să-ţi scape de sub control, să te depăşească! Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Vine soarele şi pe strada ta daca eşti cumpătat si faci provizii de rabdare.

GEMENI Astăzi nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile tactice ca şi când ai fi singur pe lume. Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine! Azi ai o ocazie de parvenire socială, sau ceva se schimbă în relaţiile tale. Nu este obligatoriu să o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din viaţa ta, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese. Conjunctura iti indica ca ai toate sansele sa pierzi din vedere, sau sa uiti niste amanunte importante, care puteau sa-ti foloseasca in cursul unei discutii. Probabil că nici nu o să-ţi aminteşte despre ce este vorba.

RAC O zi bună pentru mici îmbunătăţi ale rutinei vieţii tale. Poţi face şi mici schimbări de program şi o nouă aranjare a căminului tău şi a locului de muncă. Preludiu la curăţenia de primăvară! Astăzi nu te grăbi să schimbi ceva din rutina vieţii tale. Conjunctura arată că poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar nu sunt indicate legăturile cu semnele de apă si pământ. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie sau relaţiilor cu prietenii. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar şi evită, în această perioadă măcar, creditele şi împrumuturile.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate