Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Cu care vieţuitoare te identifici?

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3574 Vizualizari

Pe 16 februarie s-au născut John McEnroe, Machito, Hugo De Vries, Carlos Paredes, Mario Sabato, Sonny Bono, Lucia Demetrius, Mihai Grămescu, Constantin Stoiciu.

Pe 16 februarie în calendar este un Sfânt, Cuv. Flavian. Interesant cuvios, care şi-a făcut pe vârful unui munte o chilioară şi a petrecut acolo şaizeci de ani fără să vadă şi să audă pe cineva, ci numai înteletnicindu-se cu cercetarea cărţilor. Nu s-a îmbolnăvit niciodată şi s-a săvârşit din lumea aceasta la aproape o sută de ani. Deştept Sfânt, Cuv. Flavian!

Tot pe 16 februarie, în calendarul creştin ortodox, este Sf. Pamfilie. Tradiţia spune că dacă în această zi a Sf. Pamfilie este soare şi timp frumos, iarna se întoarce în putere. Să ne amintim că Phil, marmota, pe 2 februarie, a fost foarte hotărât să indice că vine primăvara!

Şi pentru că tot am vorbit de marmote, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mi-am amintit de un articol scris de Marie-Madeleine Sève, care împărţea pe toţi cei din jurul ei, în şapte vieţuitoare. Astăzi, primele trei:

Marmota – visătorul indolent. “Nu te aventura, nu te băga! Ţine-te departe de orice iniţiativă, orice întreprindere îţi poate aduce necazuri, important este să ai o lume interioară bogată!”. Marmota preferă să viseze în loc să realizeze. Este o persoană pasivă, fără strategii, cu o foie de parcurs goală. Marmota nu are un scop în viaţă, se lasă purtată de valuri. Din experienţa mea pot să adaug că nu te naşti marmotă, ci devii, după ce ai luat destule peste botişor. După trei căsătorii naufragiate în tot atâtea divorţuri, după ce banca ţi-a luat casa şi ai fost dat afară de la serviciu ca să fie angajată o rudă a şefului, atunci devii marmotă! Psihologii de serviciu, persoanele acelea nerecomandabile care au impresia că ştiu ce şi cum gândesc oamenii, ei bine, ei dau sfaturi! “Să-ţi spui că viaţa poate să ofere multiple recompense, la care poţi să ajungi numai îndrăznind!”. Sună ca pilda lui Nastratin Hogea cu măgarul şi morcovul. Cât de prost poţi să fii ca să dai curs lozincilor psihologilor şi psihiatrilor? Dacă ai devenit marmotă, atunci stai în vizuina ta, poate odată şi odată te cheamă în State să prezici primăvara!

Greierele – dezorganizarea iresponsabilă. “De ce să-ţi faci atâtea griji? Totul se va aranja ca prin minune, în ultimul moment! Este inutil să te gândeşti la viitor, te apucă durerea de cap!” Greierele nu planifică, nu se pregăteşte niciodată. Pare că toată viaţa lui este animată de faptul că “dacă el vrea, se poate realiza”! Greierul îşi propune obiective nerealizabile şi face cele mai proaste alegeri. Psihologul propune greierului să “aibă mai multă încredere în el şi să planifice”. Bun, majoritatea celor pe care i-am înâlnit fac parte din categoria greier. Nu prea am întâlnit… furnica!

Câinele turbat – absenţa prudenţei. „Repede, aruncă-te, dacă ai dorinţa să faci ceva! Inutil să reflectezi, să vezi cât timp îţi ia!” Câinele turbat este întotdeauna în criză de timp, nu respectă termenele şi nu este punctual la întâlniri. Afişează un comportament aberant şi o înfăţişare neglijentă. Este tot timpul pe grabă şi trepidează de nerăbdare, pentru el ceea ce contează este doar viteza. Trece prin viaţă ca un meteor, ca un tren printr-un tunel, fără să înţeleagă nimic. Sunt multe sfaturi de dat, câini turbaţi există în orice colectiv, sunt persoanele „cu comportament pervers în grup” vorba lui Andre Sirota. Este bine să-l eviţi, să-l izolezi, doar este un câine turbat, bine nu se face!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi aţi recunoscut pe cineva din jurul domniilor voastre? Sau, cumva, v-aţi recunoscut unele trăsături? Nu vă luaţi după psihologia de doi bani! În principiu, homo sapiens este mult mai complex! În principiu. De fapt, umanitatea este colosal de stupidă, animalică, aşa că uite aici o vulpiţă şireată, dincolo un porc de parlamentar, colo un raton hoţ, la televizor apare un şarpe cu clopoţei şi aşa mai departe... fauna din insula doctorului Moreau!

Mâine o să vă fac părtaşi de conţinutul caracterizării celorlalte patru vieţuitoare: bufniţa, fluturele, găina şi hamsterul, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Instinctul şi intuiţia te ajută să găseşti rezolvările optime. Ai griji şi temeri, pentru tine şi cei din jurul tău, sunt vremuri istorice, vorba chinezilor. Astăzi, nu risca, nu promite! Încercă să-ţi păstrezi calmul şi trebuie să dai dovadă de diplomaţie. Astăzi eşti puţin prea încăpăţânat, după părerea anturajului, aşa că mai fă şi unele compromisuri, aşa, din joacă! Daca ai căţel, ieşi cu el la o plimbare lunga. Cu semenii tai se pare că nu te poţi înţelege, e mai bine să eviti azi orice discuţie serioasă cu umanii. Limitează-te la zâmbete şi interjecţii!

TAUR Eşti vulnerabil la critici şi te ofensezi uşor. Nu este nicio defăimare, eşti confuz, lent şi cu gândul aiurea. Numai astăzi, mâine eşti ca nou, pentru că, mâine e, în definitiv, o altă zi! Mai multă atenţie! Trebuie să te ocupi de anturajul apropiat, de familie, ca situaţiile actuale să nu degenereze în probleme mai greu de rezolvat. Nu lăsa situaţia să-ţi scape de sub control! Nu lasa situaţia să-ţi scape de sub control, să te depăşească! Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Vine soarele şi pe strada ta daca eşti cumpătat si faci provizii de rabdare.

GEMENI Astăzi nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile tactice ca şi când ai fi singur pe lume. Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine! Azi ai o ocazie de parvenire socială, sau ceva se schimbă în relaţiile tale. Nu este obligatoriu să o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din viaţa ta, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese. Conjunctura iti indica ca ai toate sansele sa pierzi din vedere, sau sa uiti niste amanunte importante, care puteau sa-ti foloseasca in cursul unei discutii. Probabil că nici nu o să-ţi aminteşte despre ce este vorba.

RAC O zi bună pentru mici îmbunătăţi ale rutinei vieţii tale. Poţi face şi mici schimbări de program şi o nouă aranjare a căminului tău şi a locului de muncă. Preludiu la curăţenia de primăvară! Astăzi nu te grăbi să schimbi ceva din rutina vieţii tale. Conjunctura arată că poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar nu sunt indicate legăturile cu semnele de apă si pământ. Trebuie să acorzi mai multă atenţie şi timp vieţii de familie sau relaţiilor cu prietenii. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la strictul necesar şi evită, în această perioadă măcar, creditele şi împrumuturile.

LEU Important nu este să avansezi cu paşi de uriaş, ci să ştii că te afli pe drumul bun, profesional, sentimental şi spiritual. Trebuie să eviţi temerile nefondate şi părerile preconcepute. O zi densă, mai ales prin aglomerarea lucrurilor de făcut. Dar, o seară plăcută cu cei dragi, la cină, cu planuri şi proiecte de viitor, cu siguranţă despre primăvară şi sezonul cald. Ai o pofta teribila de lucruri bune si de calitate. Cu bani multi poti sa gasesti ceva mancare, cat despre marfuri si oameni sa nu mai vorbim! Este cazul să limitezi cheltuielile extravagante şi să mai pui ceva bani deoparte, banuţi albi pentru zile negre, că nu se ştie niciodata!

FECIOARĂ Eşti în postura plăcută nativilor să analizeze detalii, să taie firul în patru. Ziua este favorabilă pentru activităţile tale sociale. În general lumea uită, fă-o să-şi amintească de tine! Eşti gânditor şi nostalgic. Dar astăzi trebuie să te aduni, ai multe de rezolvat, însă amintirile nu te mobilizează! Ai răbdare! Primeşti o veste sau te intâlneşti pe neaşteptate cu cineva care-ţi povesteste despre o cunostiinta comuna care te poate ajuta foarte mult. Trebuie neaparat sa te gandesti la evenimentele din ultimul timp. Sigur, este inutil, pentru ca rezolvarea problemelor nu ţine numai de tine, dar parcă poţi să nu te consumi şi să-ţi faci griji!

BALANŢĂ Trebuie să pui la punct unele probleme tehnice legate de munca ta. Nicio configuraţie negativă şi nicio grijă importantă. Este una din zilele acelea când eşti zâmbitor, liniştit şi optimist. Eşti, din punct de vedere emoţional, sensibil. Atenţie la discuţiile în contradictoriu cu persoanele apropiate. Veşti bune. Zi favorabilă relaţiilor umane, discuţiilor liniştite şi plăcute. Problemele cu nervozitatea si nelinistea pot fi usor rezolvate daca gandesti pozitiv, mananci alimente sanatoase şi te culci devreme. Profita de conjunctura cosmică favorabilă si regăseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufleteasca de care ai atata nevoie!

SCORPION Azi nu te implica în discuţii cu semnele de foc. Afacerile profesionale sunt aspectate favorabil. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Totul se poate rezolva cu bine! Te simţi în formă, cu sufletul vindecat şi cu poftă de viaţă. O oarecare presiune, cu sursă din partea familiei, sau a prietenilor, a celor dragi şi apropiaţi. Poţi să le faci pe plac! Astazi evita schimbarile bruşte de program şi mai ales nu lăsa anturajul să aibă iniţiative păguboase. O zi prea aglomerata şi excesiv obositoare pentu gustul tau. Simti nevoia să fii lăsat in pace. Nicio sansa, doar seara, acasă, poti sa scapi şi să te simţi mai liber de orice tensiune.

SĂGETĂTOR Rezişti cu succes la valurile vieţii. Nimic nu te ameninţă direct şi personal, oceanul vieţii este al tuturor. Dar, ceva neaşteptat, din fericire nu negativ, te face să-ţi schimbi planurile. Nu te apuca să faci economii nefireşti, pentru că tot tu o să suferi. Raţiunea şi echilibrul au fost întodeauna cea mai bună politica economică. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. După această perioadă poţi obţine recunoaşterea unor eforturi trecute, aşa că astăzi nu dormi, fii atent!

CAPRICORN Concentrează-te pe creşterea calităţii vieţii tale, cei din jur te plac, profită ca să-ţi promovezi cu tact interesele. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai dimineaţa. Nu este prea greu! Pluton, bine aspectat din zodie îţi măreşte capacitatea de efort, fie că e vorba de probleme de serviciu, fie de relaţii sentimentale. Azi eşti avantajat în ceea ce priveşte relaţiile umane. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung, sau formarea de noi asociaţii, alinaţe, echipe. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie.

VĂRSĂTOR Domeniul „stării de bine” e bine aspectat. Cu mai mult realism şi optimism poţi să te simţi chiar confortabil. O veste din presă te interesează, dar nu exagera impactul asupra vieţii tale. Poţi să ai o zi liniştită. Sau, poţi hotărî altfel! Liberul arbitru este astăzi stăpânul destinului tău! În general, viaţa noastră este compusă din suma alegerilor şi deciziilor noastre! Pe seară - o periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză aprofundată. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă – distractia este tot un consum de energie - face să nu obţi rezultatul dorit.

PEŞTI Conjunctura este favorabilă, mai puţin în domeniul relaţiilor sociale. Cu tact şi calm poţi evita discuţiile. Zâmbeşte mult şi nu te lăsa provocat. O zi bună, plăcută, în special pe seară. Până la urmă iei o hotărâre, dar vei constata că te-ai grăbit, ca întotdeauna. Nu îţi face procese de conştiinţă inutile. Viaţa merge înainte şi datele se schimbă mereu. Cu informaţiile pe care le-ai avut ai luat o hotărâre care a părut că este cea mai bună. Doar nu eşti propriul duşman ca să-ţi faci singur rău? Apoi datele s-au schimbat şi hotărârea nu ţi-a mai părut cea mai bună. Totuşi, te simţi din ce în ce mai in formă, cu mai multă energie şi dinamism, şi aceasta chiar dacă vremea este capricioasă, acum este anormal de cald, dar oricând frigul poate reveni, iar presiunea atmosferică variază mult.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
07:25 Raportul privind arhiva SIPA pe înţelesul tuturor. O parte din arhiva SIPA a rămas la Ministerul Justiţiei 07:05 Ultimul șef al SIPA: „Raportul Comisiei mi se pare unul superficial” 00:00 O nouă diversiune de tip securistic marca Tudorel Toader: Falsificarea Listei SIPA | ROMÂNIA LUI CRISTOIU 00:00 Marius Oprea: Monica Macovei a primit un CD pe care se afla opisul dosarelor din arhiva SIPA 21:32 Dragnea a RĂBUFNIT după raportul publicat de EVZ. "DESECRETIZARE! E important ceea ce e în arhivele SIPA" 18:23 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE 13:45 REACȚIA lui Grindeanu despre desecretizarea arhivei SIPA: „S-a făcut un pas important” 13:44 PRIMA REACȚIE a lui Toader după desecretizarea arhivei SIPA. Ce spune despre Laura Codruța Kovesi 13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient”

Articole salvate