Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Cei simpli trăiesc mai mult

Autor: | | 0 Comentarii | 2875 Vizualizari

Pe 31 iulie s-au născut Louis de Funes, John Ericsson, Geraldine Chaplin, Wesley Snipes, Andrei Partoş, Nicu Constantin, Mircea Baniciu.

În calendarul creştin ortodox este Înainteaprăznuirea scoaterii Sf. Cruci, Sf. Evdochin şi Iosif din Arimateea. Începutul Postului Adormirii Macii Domnului.

O notă specială pentru marele artist francez Louis de Funes, pe care îl pomenim astăzi. Doamne, ce mai râdeam la comediile lui, acum cincizeci de ani, la terasă, seara, la cinematograful „Florida” din Obor. Cu toată familia, străbunici, bunici, părinţi, mătuşi, unchi, veri, fini, etc etc. Cam trei-patru rânduri din sala de cinematograf. Familia era numeroasă şi puternică... şi eu mă simţeam tare bine!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, ceea ce ar trebui să se reproşeze în primul rând societăţii de astăzi este distrugerea, atomizarea familiei... de aici vin toate relele!

Tradiţional, în "kalendar" este Macoveiul Ursului. În vechime, de fapt până de curând, în această zi se ducea de mâncare urşilor în pădure, mai ales ursoaicelor cu pui, ca să nu coboare, de foame, spre turme şi sate. Nici „fraţii lupi” nu erau uitaţi şi mai ales Lupul Şchiop cu Filipii lui, Cavalerii Jedi sau Purtătorii Inelelor din lumea animalelor!

Dar acum şi aceste obiceiuri, hrănirea animalelor sălbatice, altădată sarcini de serviciu ale pădurarilor şi ale asociaţiilor de vânători, astăzi sunt uitate sau neglijate cu o criminală indiferenţă.  

Nu vă mai indignaţi când sălbăticiunile, urşii în special, de foame, coboară în oraşe şi se apucă să vanadalizeze tomberoanele de gunoi. O fac de foame, sunt animale, nu academicieni! S-au pierdut obiceiurile şi românul nu mai este „frate cu codrul”, nu mai face parte din natură, ci o distruge!

Îmi place natura, iubesc animalele. Aici, în pustnicia mea mea din Prahova submontană am patru căţei, un acoperiş de pisicuţe, trei arici, două veveriţe şi câteva stoluri de păsărele. Le dau la toţi de mâncare, dialogăm. Pe căţei îi scarpin şi le scot scaieţii din blană, îi pieptăn, îi doftoricesc, le dau pastile şi le pun zgărduţe antipurici. Probabil că la un moment dat, dacă mai am suficientă răbdare să mai stau pe lumea asta, o să ajung ca Sfântul Francis D’Assisi, o să înţeleg graiul animalelor. Deja cam ştiu ce îmi spune iubita mea căţeluşă Miki, purtătoarea de lătrat a celorlalţi căţei!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi sunt abonat la newsletterul bunei doctoriţe Karen Becker, cea cu animăluţele. Acum câteva zile mi-a trimis un articol drăguţ cu vieţuitoare care trăiesc peste 140 de ani. Ceea ce m-a surprins este că toate sunt creaturi marine. Nu intru în amănunte pentru că nu ştiu cum se numesc speciile respective în limba română. Am observat că singurul mamifer de pe listă, marin, bineînţeles, era balena de Groelanda, care trăieşte, în medie 211 ani. Recordul îl deţine o moluscă bivalvă care trăieşte peste 400 de ani.

Deci, cu cât creatura este mai simplă, trăieşte mai mult! De fapt şi la specia umană recordul de longevitate l-au stabilit oamenii simpli: ciobani, ţărani, casnice. Numai, din câte ştiu, Omar Khayyam se zice că ar fi atins 117 ani! Este aproape singular, între oamenii care şi-au folosit mult creierul. Dar, vorbind despre legume, să ne amintim din regnul vegetal că sunt unii arbori gigantici, baobabul sau stejarul nostru, care pot atinge şi câteva mii de ani. Sigur, dacă nu-i taie austriecii lui Herr Johannis!

Mă gândesc că pe undeva este un virus care a fost martor la Facerea Lumii! Sau el a făcut-o?

Să nu vă supăraţi pe mine, îmi cer iertare, nu sunt foarte optimist astăzi, pentru mine ziua de 31 iulie este o zi grea, ca şi pentru toată familia mea. Pisica Gina ar fi împlinit 20 de ani şi nu mă opresc s-o regret! Căţeluşa mea Miki şi cu mămica ei Urechiţa, o splendidă corcitură de Corgi, încearcă să mă aline, dar nimeni nu ştie ce animăluţ iubitor şi inteligent am pierdut! Gina a fost unică!

 

BERBEC   Sfârşitul lunii iulie e favorabil. Dar, azi eşti supărat pe termomentrul afectiv! Ai impresia că nu primeşi la fel de multă tandreţe pe cât dăruieşti tu. Nu fii mercantil, nu eşti la piaţă!

Nu lăsă pe mâine cînd poţi să laşi pe poimâine, dar la un moment dat lucrurile se aglomerează şi intri în criză de timp, apoi lasi lucrurile neterminate. Ziua de care vorbim te ajută să pui lucrurile tale materiale şi spirituale într-o anumită ordine care te face să te simţi bine şi în siguranţă. Respectă-ţi cuvântul dat, mai ales ţie însuţi!

TAUR    Trebuie să ai o răbdare îngerească, pentru că cei cu care discuţi astăzi par că au codiţă şi corniţe! Poate căldura de infern este de vină, toată lumea e nervoasă, agitată şi agresivă.

Nu da ocazia formării unor opinii colective. Un mic amănunt te enervează disproporţionat. Ceva legat de o construcţie, sau de o proprietate. Astăzi este o zi în care stelele te avantajează să termini proiecte sau acţiuni care au fost amânate, reprogramate sau întârziate. Sau, cel puţin să faci paşi esenţiali către finalizarea proiectelor respective.

GEMENI    Ziua este relativ calmă, liniştită, dar te poţi aştepta la unele evenimente, sau veşti, mai pe seară. Ultima zi din iulie te găseşte pe drumul către vacanţă, sau plecarea în weekend.

Domeniile avantajate de stele sunt astazi cele legate de partenerul de viata, pentru cei în duo. Fa-i un mic cadou, aşa, fara nici un motiv aparent! Evită intimităţile despre secretele altora, ca să nu faci compromisuri costisitoare. Ascultă, însă, cu atenţie. Astăzi este ziua concesiilor.  Nu, nu sunt cedări în faţa altora – cum este definit termenul. Ci în faţa adevăratelor tale interese!

RAC   Aştepţi o veste, o decizie, ca să vezi în ce domeniu sunt avantajate interesele tale azi. Solo, mai faci o încercare să-ţi găseşti "sufletul pereche", în duo, amorul este sidefat şi senzual.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate