Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Bufniţa, fluturele, găina şi hamsterul

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3646 Vizualizari

Pe 17 februarie s-au născut Marian Anderson, Michael "Air" Jordan, Arcangelo Corelli, Alan Bates, Arthur Kennedy, Ruth Rendell (Barbara Vine), Denise Richards, Jerry O.Connell, Octavian Bellu, Doru Popovici, Angel Grigoriu, Nicolae Dan Cristescu, Valy Niculescu.

Nimic în "Kalendar" şi prin urmare logică, nimic important în calendarul creştin ortodox, decât cei câţiva Sfinţi cotidieni: Teodor Tiron, Mariamna, Marcian şi Pulheria.

Totuşi, este cineva de luare aminte, Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron! Este un sfânt militar, cu zale, suliţă, cruce şi tot armamentul din dotarea sfinţilor creştini. Dacă aveţi timp şi inclinaţie, vă invit să vizitaţi Sf. Mânăstire Ciolanu, din dealurule Buzăului, unde, în abside, sunt pictaţi cu luare aminte şi artă (poate Tătărăscu, sau un ucenic) toţi Sfinţii războinici, cu toate ale lor.

La fel ca alţi sfinţi, sigur, Sf. Gheorge fiind şeful lor,  generalul, necontestat, ei bine, Teodor Tiron este un alt "omorâtor de balauri".

"Sfântul îndată şi-a făcut cruce şi a alergat asupra balaurului, aruncânt tare cu suliţa lui, l-a lovit în cap şi i l-a străpuns, iar balaurul, de durere, a şuierat foarte tare, şi cu coada se încolăcea şi se zvârcolea, apoi făcând încă câteva învârtituri înfricoşate, a murit acolo." (Vieţile Sfinţilor, pag. 545-547).

De aici ţăranii noştri au tras concluzia că este bine să-l respecţi pe Sf. Tiron, pentru că altfel îţi dă dureri de cap!

Nimeni, însă nu a privit problema şi din punctul de vedere al balaurului! Dacă era ultimul specimen al unei specii tocmai din Jurasic? Balaurii din icoane seamănă suspect de bine cu dinozaurii! Ceea ce spun şi britanicii într-un serial SF, plăcut, destul de bine făcut: „Primeval”. Balaurii sunt fiinţe anacronice, în general prădători, ajunse la momentul nepotrivit, smulse din era lor, printr-o singularitate, o falie spaţio-temporală - după părerea scenaristului serialului, care nu este o ipoteză de lucru prea rea.

Balauri nu a întâlnit Marie-Madeleine Sève, dar a întâlnit oameni pe care i-a caraterizat astfel:

Bufniţa – sau ezitarea permanentă. “Faci ori asta, ori altceva. Nu le amesteca. Gândeşte-te bine înainte de a spune nu, sau da, de a te băga înt-o afacere. Obţine consensul înainte ca să decizi ceva!” Ca partener, sau Doamne fereşte, şef, bufniţa te face să întorci lucrurile pe faţă şi pe dos, să iei în consideraţie cele mai nerealiste posibilităţi. Pierzi timpul şi apoi te grăbeşti şi faci greşeli. Psihologul îi spune bufniţei că “mai bună este o soluţie imperfectă care funcţionează, decât ideea perfecta, încă în studiu”. Nu ştiu de ce dar acest tip de personaj mi-l evocă pe octogenarul Ion Iliescu. Poate unde este vorba de “consens”?

Fluturele – superficialitatea ca strategie. “Este aşa de plăcut să faci o mie de lucruri deodată. Ce imporanţă are finalizarea şi rezultatul?” Fluturele este o altfel de bufniţă. Mult mai vesel şi mai binevoitor, fluturele provoacă în jurul lui agitaţie şi distragerea atenţiei. Cu cele mai bune intenţii! Fluturele adaugă mereu amuzament şi distracţie în munca lui şi din nefericire şi a celorlalţi. “Hai să facem o pauză de cafea!” – îl auzi pe fluture? Este simpatic dar tot trebuie să-i dai cu flit, îţi ruinează orice program şi orice termen. Psihologul spune să-i atragi atenţia când este penibil, fluturele se teme mai mult ca orice pe lume, de ridicol. Pentru un timp nu-l mai auzi fâlfâind!

Găina – sau devotamentul necerut. “Găina cu puii de aur” aş spune eu. Devotamentul de cloşcă, care consideră pe oricine din jur “unul dintre puii ei de aur!”. “Hai să fim prieteni! Treburile oricui sunt mai importante decât ale găinii. Dacă aştepţi suficient, cu siguranţă, o să ceară ajutor, dar este mai bine să-i ajuţi mai înainte!” Găina îţi ruinează cariera şi îţi foloseşte timpul şi banii, implicându-te în cruciade ciudate pentru adunare de fonduri pentru copiii bolnavi, pe care nu i-a văzut nimeni şi ajutorarea săracilor migranţi musulmani. Este bine să fii filantrop, dar din proprie iniţiativă, dacă simţi acel lucru -  nu lăsa găina să te ruineze! Psihologul dă din umeri - şi el este o găină!

Hamsterul – perfecţionistul corporatist. Aveţi, sau aţi avut un hamster? Nuuu... Ce păcat, aţi fi observat una dintre cele mai spectaculoase performanţe, când hamsterul se joacă cu roata care se învârteşte! Aşa este şi hamsterul de la tine din birou! “Nu te opri niciodată. După ce termini munca la birou, faci cumpărături, duci maşina la service, treci pe la mama-soacră, ajungi acasă, pregăteşti masa, apoi te duci la sală, sau la un film!” Hamsterul nu se opreşte niciodată şi dacă faci greşeala să intri sub influnţa lui, eşti un om terminat. Şi el este, dar îi face plăcere! Cel mai rău lucru cu putinţă este să ai un şef hamster! Psihologul zice să-ţi iei o pisică, să fii mai leneş ca ea. Pe de altă parte, hamsterul are mare respect pentru feline şi ocoleşte locurile frecventate de frumuseţea blănoasă!

Psihologie distrativă, dar şi astrologie aplicată. Cele şapte tipuri (trei le-am menţionat ieri) de vieţuitoare au ceva, un aer comun, cu anumite zodii.

Vă las, dragi lupi, padawani şi hobbiţi să reflectaţi la aceasta, ce şi cum, până mâine, pentru că este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Trebuie să o iei de la capăt, să reevaluzi situaţia şi să faci alte planuri. Ceva nu merge, consultă-te cu cei din jur, cu cei dragi, familia, prietenii, poate găseşti soluţia impasului tău! Dar tot mai ai o doză de anxietate pe care nu o poţi stăpâni. Decepţiile trecute te împiedică să fii foarte optimist. Nu te teme! Profita si gaseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu mai face atatea mofturi, viaţa este complicată şi fără sa o faci tu şi mai complexa. Stelele spun sa dai dovada de bun-simt şi modestie!

TAUR    Dacă ai o întâlnire sentimentală şi îţi faci mari speranţe, sau, în general, de trecut un prag, aceasta este ziua! Eşti norocos, convingător şi abil, iar conjunctura stelelor indică succes.  Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la ceaţă şi umezeală, sau la căldura anormală, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie normal! Prudenţă în relaţiile de serviciu cu şefii! Prietenii te cauta să-ţi împartaşească problemele lor. Vremea capricioasă şi vremurile aiurea ţi se par probleme infinit mai grave decât micile lor intrigi. Nu te grăbi să tragi concluziile care se impun, partenerul tău practica un "joc secund" aşa incât trebuie să vezi în spatele vorbelor şi în umbra celor afişate!

GEMENI   Între tine şi o zi plăcută se află cinismul tău. Nu accepţi că stelele îţi sunt favorabile. „Dacă vor să mă înşele!”, gândeşti patetic şi  răutăcios. Hai, fii rezonabil, bucură-te de viaţă! Astăzi nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine.  Nu ai timp pentru tristeţi existenţiale, scutura-te si imbarbatează-te singur. Azi ai nevoie de mult optimism pentru rezolvarea treburile tale cotidiene. Sentimentele tale contradictorii nu sunt deloc folositoare pentru fermitatea în decizii pe care trebuie sa o arăţi celor din jurul tău.

RAC   Astăzi este una dintre puţinele zile în care nu te enervează nimeni. Drept pentru care poţi să visezi la o seară in oraş, cu perechea, sau prietenii, poate la o comedie, relaxantă şi senină. Trebuie să dai dovadă de calm şi răbdare ca să anulezi influenţa unor temeri şi a unor griji. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la cele necesare, dar nici nu fii zgârcit! Dar, totuşi, ai configuraţii minore faste mai ales in domeniul afacerilor cu amănuntul, comerţului, în general. Poţi să cumperi ceva care îţi place şi să fie şi relativ ieftin. O zi proape bună, cu unele aspecte favorabile, indicate de patroana ta Luna, ceea ce poate insemna chiar încercarea de rezolvare a unei situatii financiare care te punea pe ganduri.

LEU   Aspectele bune sunt in cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că poţi să ai o zi obişnuită, cenuşie, fără evenimente. Azi nu trebuie să iei hotărâri importante, sau să pleci la drum. Dar, trebuie să pui la punct unele probleme tehnice legate de munca ta. Este una din zilele acelea când eşti zâmbitor, liniştit şi optimist. Şezi şi cugetă, spune o veche zicala, care astăzi ti se potriveste perfect. Ia mai multe informatii si abia atunci poti lua o decizie buna! Ai nevoie de sprijin şi din parte anturajului, a colegilor şi a familiei. Sigur că o să intri în criză de timp şi nici banii nu îţi ajung pentru proiectele tale, iar astăzi, la mijlocul săptămânii îţi faci planuri utopice pentru restul săptămânii, pe care ştii de pe acum că nu o să le respecţi.

FECIOARĂ   Dacă depinde de tine şi dacă ai un drum de făcut, mai bine amână. Mâine este o altă zi, poate mai bună. Există mereu speranţa aceasta. Astăzi limitează-te doar la activitatea obişnuită. Misterul vieţii este dincolo de noi. Cine crede că-l cuprinde este nebun şi nebun este acela ce-l crede. Stai in afara exagerarilor de tot felul! Configuratia astrologica iti indica sa nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru că lucrurile se vor lămuri. O bârfă sau un schimb mai tăios de cuvinte te fac să te îndoieşti de un prieten. Nu este bine, nu este bine deloc! Clarifică lucrurile!

BALANŢĂ   Zi favorabilă pentru activitatea ta cotidiană, eşti avantajat în profesie, sau meserie. Azi caută cu grijă prilejurile ca să te afirmi, să ieşi în evidenţă, fără să „iei faţa” celor din jur. Astăzi ai o perioadă indicată pentru studiu şi activitate laborioasă. Intelectul este bine aspectat aşa încât poţi să te implici în lucruri mai importante care necesită o anumită fineţe a gândirii. Dacă ai de dat examene, sau un interviu, sau pur şi simplu vrei să convingi pe cineva, atunci astăzi este perioada în care poţi să prevalezi!

SCORPION   Conjunctura indică relaţii bune cu semnele de foc şi de apă. În special Berbecii şi Leii te pot ajuta astăzi, aproape pe gratis. Evită semnele de pământ şi în special semnele de aer. Uneori te inseli in privinta oamenilor, pentru ca iti faci pareri preconcepute. Evita dezamagirea fiind mai pragmatic in relaţiile cu colegii. Configuraţia generală a horoscopului arata că începând de astăzi urmează o perioadă care îţi este în mod explicit favorabilă: câştiguri neaşteptate şi favoruri din partea sexului opus. O veste bună care te face să fii mulţumit(ă) pentru că ţi-a confirmat intuiţia! 

SĂGETĂTOR   O dimineaţă cu surprize, pentru că amesteci lucrurile, utilul cu plăcutul. Fii eficient în ceea ce faci, mai ales dacă este vorba de munca ta. Nu pierde timpul. Pe seară, o distracţie nouă! Din nou, pentru a câta oara, ai de ales intre doua posibilităţi. Sinergia faptelor te conduce, insă, către o fundătura sentimentală! Neliniştea si nerabdarea proprii naturii tale sunt pe cale sa-ti joace o festa. Trebuie sa ai rabdare si sa astepti, altfel strici totul ! Aşa că lasă decizia pe mai târziu. Pe fondul unei configuratii slabe si cam confuze, vointa si determinarea care te-au caracterizat in ultimul timp incep să se estompeze. Poate că nici nu trebuie să iei o hotărâre. Uneori lucrurile se rezolvă de la sine!

CAPRICORN   Încă un efort, concentrează-te, o să treci şi pragul acesta, fie că este un obstacol, sau un termen. Mai ai puţin, curaj, stelele îţi sunt favorabile, apoi o să ai tot timpul pentru relaxare! Nu ai timp liber, nu ai viaţă personală. Munca îţi ia tot timpul! Trebuie să găseşti o ieşire, nu eşti sclav pe plantaţie, încercă să fii mai rapid şi să ai aliaţi competenţi care să te ajute. Ceva mocnea de mai mult timp, fie ca ştiai fie că nu, acum iţi ramâne doar sa tragi concluziile şi să-ţi fie de invăţătură! De azi începe o perioadă potrivită pentru promovarea intereselor personale şi avansare sociala. Luna în creştere, începe să fie luminoasă, la noapte 53%, este un generator de idei fanteziste şi trăznite, idei pe care nu te vei gândi mult ca să le pui în practică.

VĂRSĂTOR  Azi ai o mare capacitate de concentrare a atenţiei, dar pe termen scurt. Poţi să speri în rezolvarea favorabilă a problemelor tale tactice, fie profesionale, fie personale,  sentimentale. Vrei să fii mereu în centrul atenţiei şi te simţi discriminat când eşti marginalizat sau neglijat. Astăzi este una din zilele când îţi plângi de milă, fără să ai un motiv oarecare valabil!  O zi din perioada când, pentru compensaţie, Vărsătorii cumpara extrem de scumpe aberaţii tehnologice de ultimă oră, iar Vărsătoarele fac datorii la coafor, manichiuristă, croitoreasă, modistă, stilist, maseur, bazin, sală şi încă în multe alte locuri... Consumi, deci exişti!

PEŞTI   Invită-ţi prietenii, rudele, pe cei bogaţi şi bine plasaţi,  la o discuţie şi o cafea scumpă. Spune-le problemele tale şi cere-le sfatul şi sprijinul. Poate îi prinzi într-o zi filantropică! Un procent dintre nativi pot să aibă astăzi o surpriză plăcută: şefii sau patronii te vor aprecia în mod deosebit, pentru o periodă de realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată.  Noi prietenii sau relaţii fac ziua interesantă. Ai unele veşti care te neliniştesc şi te ingrijorează, dar în a doua parte a zilei ori primeşti un ajutor neasteptat, ori situaţia se rezolvă de la sine! 
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate