Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Bufniţa, fluturele, găina şi hamsterul

Radu Ştefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3653 Vizualizari

Pe 17 februarie s-au născut Marian Anderson, Michael "Air" Jordan, Arcangelo Corelli, Alan Bates, Arthur Kennedy, Ruth Rendell (Barbara Vine), Denise Richards, Jerry O.Connell, Octavian Bellu, Doru Popovici, Angel Grigoriu, Nicolae Dan Cristescu, Valy Niculescu.

Nimic în "Kalendar" şi prin urmare logică, nimic important în calendarul creştin ortodox, decât cei câţiva Sfinţi cotidieni: Teodor Tiron, Mariamna, Marcian şi Pulheria.

Totuşi, este cineva de luare aminte, Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron! Este un sfânt militar, cu zale, suliţă, cruce şi tot armamentul din dotarea sfinţilor creştini. Dacă aveţi timp şi inclinaţie, vă invit să vizitaţi Sf. Mânăstire Ciolanu, din dealurule Buzăului, unde, în abside, sunt pictaţi cu luare aminte şi artă (poate Tătărăscu, sau un ucenic) toţi Sfinţii războinici, cu toate ale lor.

La fel ca alţi sfinţi, sigur, Sf. Gheorge fiind şeful lor,  generalul, necontestat, ei bine, Teodor Tiron este un alt "omorâtor de balauri".

"Sfântul îndată şi-a făcut cruce şi a alergat asupra balaurului, aruncânt tare cu suliţa lui, l-a lovit în cap şi i l-a străpuns, iar balaurul, de durere, a şuierat foarte tare, şi cu coada se încolăcea şi se zvârcolea, apoi făcând încă câteva învârtituri înfricoşate, a murit acolo." (Vieţile Sfinţilor, pag. 545-547).

De aici ţăranii noştri au tras concluzia că este bine să-l respecţi pe Sf. Tiron, pentru că altfel îţi dă dureri de cap!

Nimeni, însă nu a privit problema şi din punctul de vedere al balaurului! Dacă era ultimul specimen al unei specii tocmai din Jurasic? Balaurii din icoane seamănă suspect de bine cu dinozaurii! Ceea ce spun şi britanicii într-un serial SF, plăcut, destul de bine făcut: „Primeval”. Balaurii sunt fiinţe anacronice, în general prădători, ajunse la momentul nepotrivit, smulse din era lor, printr-o singularitate, o falie spaţio-temporală - după părerea scenaristului serialului, care nu este o ipoteză de lucru prea rea.

Balauri nu a întâlnit Marie-Madeleine Sève, dar a întâlnit oameni pe care i-a caraterizat astfel:

Bufniţa – sau ezitarea permanentă. “Faci ori asta, ori altceva. Nu le amesteca. Gândeşte-te bine înainte de a spune nu, sau da, de a te băga înt-o afacere. Obţine consensul înainte ca să decizi ceva!” Ca partener, sau Doamne fereşte, şef, bufniţa te face să întorci lucrurile pe faţă şi pe dos, să iei în consideraţie cele mai nerealiste posibilităţi. Pierzi timpul şi apoi te grăbeşti şi faci greşeli. Psihologul îi spune bufniţei că “mai bună este o soluţie imperfectă care funcţionează, decât ideea perfecta, încă în studiu”. Nu ştiu de ce dar acest tip de personaj mi-l evocă pe octogenarul Ion Iliescu. Poate unde este vorba de “consens”?

Fluturele – superficialitatea ca strategie. “Este aşa de plăcut să faci o mie de lucruri deodată. Ce imporanţă are finalizarea şi rezultatul?” Fluturele este o altfel de bufniţă. Mult mai vesel şi mai binevoitor, fluturele provoacă în jurul lui agitaţie şi distragerea atenţiei. Cu cele mai bune intenţii! Fluturele adaugă mereu amuzament şi distracţie în munca lui şi din nefericire şi a celorlalţi. “Hai să facem o pauză de cafea!” – îl auzi pe fluture? Este simpatic dar tot trebuie să-i dai cu flit, îţi ruinează orice program şi orice termen. Psihologul spune să-i atragi atenţia când este penibil, fluturele se teme mai mult ca orice pe lume, de ridicol. Pentru un timp nu-l mai auzi fâlfâind!

Găina – sau devotamentul necerut. “Găina cu puii de aur” aş spune eu. Devotamentul de cloşcă, care consideră pe oricine din jur “unul dintre puii ei de aur!”. “Hai să fim prieteni! Treburile oricui sunt mai importante decât ale găinii. Dacă aştepţi suficient, cu siguranţă, o să ceară ajutor, dar este mai bine să-i ajuţi mai înainte!” Găina îţi ruinează cariera şi îţi foloseşte timpul şi banii, implicându-te în cruciade ciudate pentru adunare de fonduri pentru copiii bolnavi, pe care nu i-a văzut nimeni şi ajutorarea săracilor migranţi musulmani. Este bine să fii filantrop, dar din proprie iniţiativă, dacă simţi acel lucru -  nu lăsa găina să te ruineze! Psihologul dă din umeri - şi el este o găină!

Hamsterul – perfecţionistul corporatist. Aveţi, sau aţi avut un hamster? Nuuu... Ce păcat, aţi fi observat una dintre cele mai spectaculoase performanţe, când hamsterul se joacă cu roata care se învârteşte! Aşa este şi hamsterul de la tine din birou! “Nu te opri niciodată. După ce termini munca la birou, faci cumpărături, duci maşina la service, treci pe la mama-soacră, ajungi acasă, pregăteşti masa, apoi te duci la sală, sau la un film!” Hamsterul nu se opreşte niciodată şi dacă faci greşeala să intri sub influnţa lui, eşti un om terminat. Şi el este, dar îi face plăcere! Cel mai rău lucru cu putinţă este să ai un şef hamster! Psihologul zice să-ţi iei o pisică, să fii mai leneş ca ea. Pe de altă parte, hamsterul are mare respect pentru feline şi ocoleşte locurile frecventate de frumuseţea blănoasă!

Psihologie distrativă, dar şi astrologie aplicată. Cele şapte tipuri (trei le-am menţionat ieri) de vieţuitoare au ceva, un aer comun, cu anumite zodii.

Vă las, dragi lupi, padawani şi hobbiţi să reflectaţi la aceasta, ce şi cum, până mâine, pentru că este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Trebuie să o iei de la capăt, să reevaluzi situaţia şi să faci alte planuri. Ceva nu merge, consultă-te cu cei din jur, cu cei dragi, familia, prietenii, poate găseşti soluţia impasului tău! Dar tot mai ai o doză de anxietate pe care nu o poţi stăpâni. Decepţiile trecute te împiedică să fii foarte optimist. Nu te teme! Profita si gaseşte-ţi echilibrul interior si pacea sufletească de care ai atâta nevoie! Nu mai face atatea mofturi, viaţa este complicată şi fără sa o faci tu şi mai complexa. Stelele spun sa dai dovada de bun-simt şi modestie!

TAUR    Dacă ai o întâlnire sentimentală şi îţi faci mari speranţe, sau, în general, de trecut un prag, aceasta este ziua! Eşti norocos, convingător şi abil, iar conjunctura stelelor indică succes.  Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la ceaţă şi umezeală, sau la căldura anormală, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie normal! Prudenţă în relaţiile de serviciu cu şefii! Prietenii te cauta să-ţi împartaşească problemele lor. Vremea capricioasă şi vremurile aiurea ţi se par probleme infinit mai grave decât micile lor intrigi. Nu te grăbi să tragi concluziile care se impun, partenerul tău practica un "joc secund" aşa incât trebuie să vezi în spatele vorbelor şi în umbra celor afişate!

GEMENI   Între tine şi o zi plăcută se află cinismul tău. Nu accepţi că stelele îţi sunt favorabile. „Dacă vor să mă înşele!”, gândeşti patetic şi  răutăcios. Hai, fii rezonabil, bucură-te de viaţă! Astăzi nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic.  Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine.  Nu ai timp pentru tristeţi existenţiale, scutura-te si imbarbatează-te singur. Azi ai nevoie de mult optimism pentru rezolvarea treburile tale cotidiene. Sentimentele tale contradictorii nu sunt deloc folositoare pentru fermitatea în decizii pe care trebuie sa o arăţi celor din jurul tău.

RAC   Astăzi este una dintre puţinele zile în care nu te enervează nimeni. Drept pentru care poţi să visezi la o seară in oraş, cu perechea, sau prietenii, poate la o comedie, relaxantă şi senină. Trebuie să dai dovadă de calm şi răbdare ca să anulezi influenţa unor temeri şi a unor griji. Atenţie la cumpărături. Limitează cheltuielile la cele necesare, dar nici nu fii zgârcit! Dar, totuşi, ai configuraţii minore faste mai ales in domeniul afacerilor cu amănuntul, comerţului, în general. Poţi să cumperi ceva care îţi place şi să fie şi relativ ieftin. O zi proape bună, cu unele aspecte favorabile, indicate de patroana ta Luna, ceea ce poate insemna chiar încercarea de rezolvare a unei situatii financiare care te punea pe ganduri.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate