Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Horoscopul lui Dom' Profesor. Bond, James Bond, astrologia şi declaraţia lui Neil Hunt

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2965 Vizualizari

Pe 28 mai s-au născut Ian Fleming, Thomas Moore, George I, Edvard Beneş, George Macovescu, Ion Popescu-Puţuri, Wanda Mihuleac.

Nimic în „kalendar”, aşa că o să vă atrag atenţia asupra unuia dintre cei care şi-ar fi sărbătorit astăzi ziua de naştere: Ian Lancaster Fleming „tatăl” lui Bond, James Bond, unul dintre personajele mele preferate, desigur, după Hercule Poirot. Nu, nu l-am întâlnit pe Fleming, ar fi fost cam greu, el a încetat din viaţă în 1964. Anul în care am plecat spre Pamir, ca să-l fotografiez pe Yeti. Am ajuns până la Ruse. Este o poveste lungă, aşa că o să v-o spun altă dată!

Opera lui Ian Fleming este aproape autobiografică, el fiind ofiţer în serviciile de informaţii ale marinei. Amintesc că Marea Britanie este o insulă... „Golden Eye” a fost, de exemplu, numele de cod al unei operaţiuni secrete din al Doilea Război Mondial. Douăzeci şi şapte de filme şi opt actori au personificat operele lui Fleming. Fără să-l pomenesc pe Johnny English!

Personal, prefer filmele de început, cele cu Sean Connery şi Roger Moore. Scoţianul juca serios, te trecea un fior când se uita la tine din marele ecran. Femeile îl adorau, atât în film cât mai ales în afara lui. Un tip periculos, dar care nu este rău şi ştie să se poarte cu doamnele! Roger Moore a adus acel zâmbet şi ochii rotunzi a mirare că cineva chiar doreşte să-l împuşte!

Am toate cărţile lui Fleming, unele în ediţii rare, în original, cât şi ecranizările. Ele fac deliciul nopţilor când amintirile nu mă lasă să dorm. O amintire îmi aduce aminte de un film, anumite scene din film îmi evoca alte amintiri...

„God Speed, Mr. Bond!”

Comparam ieri astrologia cu un trandafir în floare. Nimic mai adevărat, niciodată în istoria omenirii astrologia nu s-a bucurat de o asemenea răspândire. Sau, cel puţin, ceea ce se răspândeşte sub numele de astrologie...

În Occident şi poate şi în America, publicul are o oarecare experienţă în a a evalua cât de cât corect subiectele cu caracter astrologic. Pe acele „pieţe” au existat permanent „produse astrologice” în ultimii două mii de ani. Sigur, în America în ultimii cinci sute de ani, pentru că nu am date că pieile roşii s-ar fi ocupat cu astrologia...

Maya, toltecii, inca, aztecii însă aveau cunoştiinţe astronomice avansate. Nu prea le-au folosit la ceva... decât ca să-şi prevadă sfârşitul. Este un exemplu de ceea ce nu este astrologie. În cazurile amintite era vorba de religie!

Dar nu acelaşi lucru se întâmplă în proaspăt trecutele la capitalism republici din Estul Europei. Publicul nu are experienţă, nu şi-a format un sistem imunitar care să depisteze impostura şi şarlatania.

Bănuiesc, poate paranoic, că în România ca şi în alte părţi, nici nu s-a dorit să se lămurească problemele astrologiei. Mulţi văd în astrologie doar o metodă uşoară de a face bani. Aşa că lasă lucrurile la voia întâmplării, mai mult, se acreditează false criterii.

Unul dintre criteriile false, şi cu atât mai reprobabil, este criteriul „împlinirii profeţiei”. Conform acestei concepţii, care este foarte departe de astrologie, un astrolog este bun dacă „ghiceşte” ce o să facă subiectul, nativul.

Unul dintre marii teoreticieni ai astrologiei a fost britanicul William Joseph Simmonite, medic, matematician şi herbalist, care a trăit în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Posed un exemplar destul de rar al operei sale capitale „The Celestial Philosopher”, ediţia din anul 1847.

Simmonite arată: „...mii de ani singurul „client” al astrologului era regele sau împăratul. Capetele încoronate aşteptau de la astrolog sfaturi înţelepte despre cum să evite neplăcerile şi în ce momente să ia decizii importante”.

Nu ştiu cum să mă exprim, ca să fiu mai bine înţeles, pentru că ceea ce spun o fac din inimă şi cu dorinţa de a pune corectitudinea, cinstea şi responsabilitatea la locul care li se cuvin, să fie respectate!

Dar, în România s-a reuşit compromiterea capitalismului, a democraţiei, a patriotismului... ce pretenţie să am că publicul nu este educat ca să deosebească un astrolog de un şarlatan şi că nu ştie ce este astrologia şi cum să consulte un horoscop, de fapt!

Mâine este o altă zi, şi voi folosi toate zilele de mâine ca să încerc să lămuresc problemele astrologiei, aşa cum o să mă pricep mai bine. Astrologia este importantă şi în societatea de mâine poate fi decisiv de importantă. Va face diferenţa dintre succes şi eşec... mâine!

Mâine? Săptămâna Internetului de la New York a adus mai multe surprize participantilor. Astfel, Neil Hunt, seful de productie al Netflix a declarat in cadrul unei conferinte, ca in viitor, acesta, internetul, va sti exact ce dorim sa vedem, chiar inainte de a ne exprima dorinta.

Iata cateva dintre predictiile lui Hunt pentru 2025 : in primul rand, pe net vor functiona 48 de milioane de canale de televiziune. Netflix va dezvolta un motor de cautare care va sti sa ne recomande din multitudinea de programe, unul sau doua, perfect potrivite gustului nostru. Televiziunea pe internet va permite cineastilor si amatorilor de productii speciale sau traditionale sa obtina o jumatate de ora pe saptamana in care sa-si prezinte creatiile. Episoadele serialelor vor putea fi scurtate  dupa timpul pe care dorim sa-l alocam…

Internetul, spune Hunt, va pune capat publicitatii traditionale, deoarece spectatorii doresc programe neintrerupte de reclame. Si sportul va inceta sa mai negocieze transmisiunile in direct, pentru ca ele vor fi accesibile oricui. Apoi, toata lumea va detine un Smart TV pana in 2025. (sursa: DGC, UE)

Acum uitaţi-vă la horoscopul meu, nu am dat rasol, nu pot să greşesc pentru că sunt asistat de tehnologia cea mai avansată. Greşelile de ortografie şi gramatică îmi aparţin, însă!

Continuăm mâine, pentru că, în definitiv, mâine este o altă zi!

BERBEC 

Ce ai făcut, ce mai ai de făcut, câţi bani îţi trebuie, pe cine mai suni… şi treburi de contabilitatea sufletului. Este momentul unui mic bilanţ personal. Astăzi, stabileşte priorităţile!

Astăzi,  plictiseala şi nervozitatea poat fi alungate şi prin cumpărături. Sau macar printr-o activitate ce mimează cumparaturile, dacă nu ai bani suficienţi. Sfârsitul lunii mai este apoteotic, cu toţi Berbecii convertiţi la noua religie a cumpăratului, dar nu cu orice preţ. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta uneori anapoda. Sanatatea este bună, atentie la durerile de cap şi nu sta în curent. Simti nevoia de solitudine, de atingere a divinului si treci pargul templului, fie ca se numeşte biserică, sinagogă sau moschee.

TAUR 

Compromisurile au în tine un maestru incontestabil! Azi poţi media între membrii anturajului care sunt de păreri diferite şi poţi obţine armonia şi consensul atât de preţuite de zodia ta.

La serviciu, la muncă, eşti înclinat să dai sfaturi anturajului. Trebuie să controlozi fluxul gândirii ca să fii logic şi concis. Numai aşa poţi fi de ajutor. Astăzi ai o mare putere de convingere, dacă eşti implicat în negocieri sau tratative nu renunţa aşa de uşor. Se pare că astăzi poţi avea un randament foarte bun. Procedează cu serenitate şi încredere, nu ezita să foloseşti momentele favorabile. În plan sentimental, declaraţiile pe care le auzi azi trebuie luate cu rezervă, în inventar. Nu te bucura, sau inflama, prematur, viitorul este încă departe… în ceaţă!

GEMENI 

Astăzi trebuie să eviţi să faci declaraţii sau să discuţi mult. Modul tău de abordare nu este nici indicat, nici de succes. Eşti prea direct, prea ironic şi criticile tale nu motivează.

Magnetismul personal este în creştere. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută sau de veştile de la televizor. Aşa sunt ei, nu se pot vindeca! Nu-ţi lăsa interesele personale pentru mai târziu, în favoarea prietenilor sau rudelor. Nu lua sau nu da bani cu împrumut. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai nici o importanţă.  Mici probleme cu un aparat, utilaj, unealtă, dar se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii.

RAC 

Zi favorabilă în rezolvarea unor probleme urgente. Implică-te, sunt din domeniul profesional, dar evită să exagerezi, pentru că detaliile unor situaţii nu intră în competenţele tale.

Pe de altă parte ai o înclinaţie nativă către călătorii şi croaziere în special, doar eşti semn de apă. O călătorie face cât o universitate, se spune în Orient. Cel puţin gândeşte-te la acest aspect, astăzi. Supravegheză-ţi regimul alimentar, mai ales dacă eşti în călătorie. Se ştie că nu te fereşti de mâncărurile exotice, dar măcar întreabă din ce sunt făcute... Păstrează-ţi speranţa, viaţa este frumoasă şi poţi să o faci şi plăcută!

LEU 

Faci planuri, îţi vin idei, te decizi să iei iarăşi poziţie. Te simţi motivat. Dar, atenţie, nu repeta greşelile din trecut, chiar dacă oamenii sunt aceiaşi, ai nevoie de o noua abordare!

Ai din nou probleme în familie sau cu prietenii. Nu trebuie să-ti faci atâtea gânduri pentru orice amănunt, de obicei lucrurile astea se aplanează în timp. Singurul aspect negativ din umeda lună mai se referă la risc – atenţie la accidente.  Nu lua şi nu da bani cu împrumut, speculaţiile financiare nu sunt bine aspectate. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Mai pe seară trebuie să-ţi respecţi promisiunile făcute mai înainte.

FECIOARĂ 

Atenţie, azi, la legăturile tale sociale pentru că ai tendinţa de a fi permanent în ofensivă şi să te exprimi foarte direct. Este bine sa faci concesii parţiale şi/sau compromisuri mărunte.

Evita nerăbdarea şi graba, mai ales dimineaţa când munceşti. Trebuie să faci mai mult efort în ceea ce priveşte colaborarea, spiritul de echipă. Ai ocazia să faci o gafă. Mică. Totul se rezolvă bine, din fericire. O veste sau o întâlnire iti face mare plăcere. Este timpul potrivit să sa te gandesti cum sa finalizezi în condiţii bune afacerile care ti-au dat atâta bătaie de cap. Poziţia lui Venus şi a lui Mercur indică prieteni noi şi petreceri reuşite, dar nu prea ai timp de aşa ceva.

BALANŢĂ 

Azi amână tot ce ţine de relaţiile umane. Nu te hazarda în discuţii lungi şi inutile, până la urmă. Nu promite nimic, chiar dacă eşti solicitat. În schimb, ai inspiraţie în domeniul financiar!

Revin nişte proiecte sau idei din trecutul mai mult sau mai putin indepartat. Aliantele sunt bune daca poti sa le controlezi in mod eficient.  Nu forţa şi nu lua hotărîri importante mai ales în ceea ce înseamnă afaceri cu active sau imobiliare. Este timpul replierii, al prudenţei: mare atenţie la accidente, sub cerul liber sau pe şosea. Prima parte a perioadei, dimineaţa, îţi aduce recunoaşterea seriozităţii şi a muncii susţinute. Zodia Gemenilor, în care ne aflăm, este o perioadă bună pentru bilanţ şi începutul unor noi proiecte personale.

SCORPION 

Evită mişcările bruşte, la propriu şi figurat. Astăzi poţi conta pe intuiţia ta, te duce în direcţia bună. Fii mai atent, cu picioarele pe pământ şi nimic neplăcut nu se poate întâmpla!

Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii seniori sfârşitul lunii mai este o perioadă forte bună pentru îngrijirea reumatismelor, a tratamentelor de îngrijire şi întreţinere.  Veşti neaşteptate urmate de alte veşti la fel de neaşteptate. Planeta Venus avantajează munca artistică şi creaţia. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă stare; idei şi concepte noi iţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi printr-o creştere a agresivităţii.

SĂGETĂTOR  

O zi obositoare, dar în care poţi să duci la bun sfârşit un volum mare de lucrări. Cu toate că ai un randament bun, se pare că eşti în criză de timp. O veste, poate, un spectacol, pe seară.

Câştig la jocuri şi prin comerţ  – atenţie, asta se plăteşte mult mai târziu, ca să existe un echilibru! Nu lua decizii importante în această perioadă.  Astrele te favorizează, totuşi, în domeniile legate de proprietate şi speculaţii financiare. Pe de altă parte, domneşte o mare tensiune în legătură cu nişte  teste sau examene. Ai ocazia să-ţi pui un diagnostic la durerile acelea care nu te mai lasă. Veşti bune de departe.  Un Leu, mai curând o Leoiacă te ajută într-o problemă delicată.

CAPRICORN    

După o noapte în care căldura şi gândurile nu te-au lăsat să dormi suficient, ai o zi densă în care trebuie să te organizezi bine. Trebuie să soliciţi sprijin de la cei care te pot ajuta.

Unele lucruri sau persoane pot întârzia din cauze obiective. Ca să nu rămâi în contemplare sau meditaţie la poarta nouă, după cum spune vorba din popor, este bine să-ţi faci un plan amănunţit din timp. Cine poate, adică are portofelul plin, poate da o petrecere la un local, aşa de miercuri şi de ziua motanului Terente! Este de prost gust să-ţi inviţi anturajul la zi de post, dar e dezlegare la peşte. Evită "junk food", un fast food, care pe lângă că te otrăveşte, mai este şi o fabrică de mâncare, o cantină populară, până la urmă. Mâncare românească, mai ştii ce este?

VĂRSĂTOR   

Poţi întâlni astăzi oameni al căror ţel suprem în viaţă este să-ţi facă ţie neplăceri. Genul de funcţionar de stat de la ghişeu! Dar există şi o parte bună a zilei: primeşti o veste bună!

Păstrează-ţi calmul, farmecul şi stilul de viaţă imperial impecabil. Nu arăta că eşti rănit sau rănită, că hienele abia aşteaptă. Viaţa în jungla de beton este mai necruţătoare decât în savanele Africii, şi la cel mai mic miros de „sânge” toţi prădătorii o să-ţi sară in cap. Pe de alta parte nu lua in serios toate barfele şi intrigile facute parcă special să-ţi amărasca viata. De fapt, chiar aşa este!

PEŞTII 

Te bucuri de o formă bună, foarte bună, în tot cursul zilei. O veste bună. Sau ai o realizare care te motiveză şi îţi dă aripi. Ai energie şi eşti optimist chiar dacă eşti destul de obosit!

Un eveniment sau un spectacol, poate, mai pe seară. Îţi place din nou să monopolizezi atenţia anturajului şi să intri într-un vortex de trăiri, sentimente şi aventuri din cele mai interesante. Amintirile nu-ti dau pace si nu este o idee rea să le aşterni pe hârtie, sau sa deschizi un nou fişier. Nevoia ta permanentă de bani a făcut să te speteşti cu munca în ultima perioadă de timp. Odihneste-te astăzi ca să te poţi lupta cu greutăţile mâine. Te aşteaptă o perioada călduroasă, grea şi obositoare.
Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 07:36 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 07:30 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 07:16 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 08:22 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 21:36 Gușă, previziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului” 20:25 Scenariul-ȘOC! Cum poate Iohannis să STRICE planurile lui Dragnea 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu 16:55 CTP are un mesaj dur după moţiune: „ PSD e condus prin FRICĂ” 06:16 LIVIU DRAGNEA este în pragul SINUCIDERII POLITICE! Un lanț de greșeli a dus PSD în pragul scindării și pe punctul de a pierde puterea politică în cadrul alianței de guvernare. Ce câștigă VICTOR PONTA.

Articole salvate