Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Bond, James Bond, astrologia şi declaraţia lui Neil Hunt

14-04/horoscop-465x390-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 2967 Vizualizari

Pe 28 mai s-au născut Ian Fleming, Thomas Moore, George I, Edvard Beneş, George Macovescu, Ion Popescu-Puţuri, Wanda Mihuleac.

Nimic în „kalendar”, aşa că o să vă atrag atenţia asupra unuia dintre cei care şi-ar fi sărbătorit astăzi ziua de naştere: Ian Lancaster Fleming „tatăl” lui Bond, James Bond, unul dintre personajele mele preferate, desigur, după Hercule Poirot. Nu, nu l-am întâlnit pe Fleming, ar fi fost cam greu, el a încetat din viaţă în 1964. Anul în care am plecat spre Pamir, ca să-l fotografiez pe Yeti. Am ajuns până la Ruse. Este o poveste lungă, aşa că o să v-o spun altă dată!

Opera lui Ian Fleming este aproape autobiografică, el fiind ofiţer în serviciile de informaţii ale marinei. Amintesc că Marea Britanie este o insulă... „Golden Eye” a fost, de exemplu, numele de cod al unei operaţiuni secrete din al Doilea Război Mondial. Douăzeci şi şapte de filme şi opt actori au personificat operele lui Fleming. Fără să-l pomenesc pe Johnny English!

Personal, prefer filmele de început, cele cu Sean Connery şi Roger Moore. Scoţianul juca serios, te trecea un fior când se uita la tine din marele ecran. Femeile îl adorau, atât în film cât mai ales în afara lui. Un tip periculos, dar care nu este rău şi ştie să se poarte cu doamnele! Roger Moore a adus acel zâmbet şi ochii rotunzi a mirare că cineva chiar doreşte să-l împuşte!

Am toate cărţile lui Fleming, unele în ediţii rare, în original, cât şi ecranizările. Ele fac deliciul nopţilor când amintirile nu mă lasă să dorm. O amintire îmi aduce aminte de un film, anumite scene din film îmi evoca alte amintiri...

„God Speed, Mr. Bond!”

Comparam ieri astrologia cu un trandafir în floare. Nimic mai adevărat, niciodată în istoria omenirii astrologia nu s-a bucurat de o asemenea răspândire. Sau, cel puţin, ceea ce se răspândeşte sub numele de astrologie...

În Occident şi poate şi în America, publicul are o oarecare experienţă în a a evalua cât de cât corect subiectele cu caracter astrologic. Pe acele „pieţe” au existat permanent „produse astrologice” în ultimii două mii de ani. Sigur, în America în ultimii cinci sute de ani, pentru că nu am date că pieile roşii s-ar fi ocupat cu astrologia...

Maya, toltecii, inca, aztecii însă aveau cunoştiinţe astronomice avansate. Nu prea le-au folosit la ceva... decât ca să-şi prevadă sfârşitul. Este un exemplu de ceea ce nu este astrologie. În cazurile amintite era vorba de religie!

Dar nu acelaşi lucru se întâmplă în proaspăt trecutele la capitalism republici din Estul Europei. Publicul nu are experienţă, nu şi-a format un sistem imunitar care să depisteze impostura şi şarlatania.

Bănuiesc, poate paranoic, că în România ca şi în alte părţi, nici nu s-a dorit să se lămurească problemele astrologiei. Mulţi văd în astrologie doar o metodă uşoară de a face bani. Aşa că lasă lucrurile la voia întâmplării, mai mult, se acreditează false criterii.

Unul dintre criteriile false, şi cu atât mai reprobabil, este criteriul „împlinirii profeţiei”. Conform acestei concepţii, care este foarte departe de astrologie, un astrolog este bun dacă „ghiceşte” ce o să facă subiectul, nativul.

Unul dintre marii teoreticieni ai astrologiei a fost britanicul William Joseph Simmonite, medic, matematician şi herbalist, care a trăit în prima jumătate a secolului al XIX-lea. Posed un exemplar destul de rar al operei sale capitale „The Celestial Philosopher”, ediţia din anul 1847.

Simmonite arată: „...mii de ani singurul „client” al astrologului era regele sau împăratul. Capetele încoronate aşteptau de la astrolog sfaturi înţelepte despre cum să evite neplăcerile şi în ce momente să ia decizii importante”.

Nu ştiu cum să mă exprim, ca să fiu mai bine înţeles, pentru că ceea ce spun o fac din inimă şi cu dorinţa de a pune corectitudinea, cinstea şi responsabilitatea la locul care li se cuvin, să fie respectate!

Dar, în România s-a reuşit compromiterea capitalismului, a democraţiei, a patriotismului... ce pretenţie să am că publicul nu este educat ca să deosebească un astrolog de un şarlatan şi că nu ştie ce este astrologia şi cum să consulte un horoscop, de fapt!

Mâine este o altă zi, şi voi folosi toate zilele de mâine ca să încerc să lămuresc problemele astrologiei, aşa cum o să mă pricep mai bine. Astrologia este importantă şi în societatea de mâine poate fi decisiv de importantă. Va face diferenţa dintre succes şi eşec... mâine!

Mâine? Săptămâna Internetului de la New York a adus mai multe surprize participantilor. Astfel, Neil Hunt, seful de productie al Netflix a declarat in cadrul unei conferinte, ca in viitor, acesta, internetul, va sti exact ce dorim sa vedem, chiar inainte de a ne exprima dorinta.

Iata cateva dintre predictiile lui Hunt pentru 2025 : in primul rand, pe net vor functiona 48 de milioane de canale de televiziune. Netflix va dezvolta un motor de cautare care va sti sa ne recomande din multitudinea de programe, unul sau doua, perfect potrivite gustului nostru. Televiziunea pe internet va permite cineastilor si amatorilor de productii speciale sau traditionale sa obtina o jumatate de ora pe saptamana in care sa-si prezinte creatiile. Episoadele serialelor vor putea fi scurtate  dupa timpul pe care dorim sa-l alocam…

Internetul, spune Hunt, va pune capat publicitatii traditionale, deoarece spectatorii doresc programe neintrerupte de reclame. Si sportul va inceta sa mai negocieze transmisiunile in direct, pentru ca ele vor fi accesibile oricui. Apoi, toata lumea va detine un Smart TV pana in 2025. (sursa: DGC, UE)

Acum uitaţi-vă la horoscopul meu, nu am dat rasol, nu pot să greşesc pentru că sunt asistat de tehnologia cea mai avansată. Greşelile de ortografie şi gramatică îmi aparţin, însă!

Continuăm mâine, pentru că, în definitiv, mâine este o altă zi!

 

BERBEC 

Ce ai făcut, ce mai ai de făcut, câţi bani îţi trebuie, pe cine mai suni… şi treburi de contabilitatea sufletului. Este momentul unui mic bilanţ personal. Astăzi, stabileşte priorităţile!

Astăzi,  plictiseala şi nervozitatea poat fi alungate şi prin cumpărături. Sau macar printr-o activitate ce mimează cumparaturile, dacă nu ai bani suficienţi. Sfârsitul lunii mai este apoteotic, cu toţi Berbecii convertiţi la noua religie a cumpăratului, dar nu cu orice preţ. S-ar pute să fie catarsisul de care ai nevoie în lumea asta uneori anapoda. Sanatatea este bună, atentie la durerile de cap şi nu sta în curent. Simti nevoia de solitudine, de atingere a divinului si treci pargul templului, fie ca se numeşte biserică, sinagogă sau moschee.

 

TAUR 

Compromisurile au în tine un maestru incontestabil! Azi poţi media între membrii anturajului care sunt de păreri diferite şi poţi obţine armonia şi consensul atât de preţuite de zodia ta.

La serviciu, la muncă, eşti înclinat să dai sfaturi anturajului. Trebuie să controlozi fluxul gândirii ca să fii logic şi concis. Numai aşa poţi fi de ajutor. Astăzi ai o mare putere de convingere, dacă eşti implicat în negocieri sau tratative nu renunţa aşa de uşor. Se pare că astăzi poţi avea un randament foarte bun. Procedează cu serenitate şi încredere, nu ezita să foloseşti momentele favorabile. În plan sentimental, declaraţiile pe care le auzi azi trebuie luate cu rezervă, în inventar. Nu te bucura, sau inflama, prematur, viitorul este încă departe… în ceaţă!

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Banii tai

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate