Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Așa s-a hotărât la Bilderberg. Sfaturi pentru români

Radu Ștefănescu. Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 2 Comentarii | 2388 Vizualizari

Pe 25 iunie s-au născut Antonio Gaudi, George Orwell, George Michael, Hermann Oberth, Doru Stănculescu, Dorinel Munteanu, Paul Gherasim, Şerban Papacostea, Iulia Buciuceanu. Pe 26 iunie s-au născut Mildred „Babe” Zaharias, Pearl S. Buck, Abner Doubleday, Willy Messerschmitt, Temistocle Popa, Petre Pandrea, Vasile Ghe. Radu.

În calendarul creştin ortodox sunt, pe 25 iunie, Sfinţii: Dionisie, Dometie şi Fevronia. Este Odovania praznicului Pogorârii Sfântului Duh. Pe 26 iunie ne silim să-l amintim pe Cuviosul David din Tesalonic, care, prin ascetism stâlpnic, vieţuind trei ani într-un migdal, a dobândit darul facerii de minuni, fiind sfătuitorul multora. Se pare că numitul David a fost primul consultant politic, atestat documentar „pre mulţi ajutând şi vindecând cu sfatul”! Aşa cum, zic unii în glumă, şarpele a fost primul consultant pe probleme matrimoniale. Nu prea avea o bază de date, dar, oricum, reuşita a fost 100%! Şi mai este, în calendarul creştin ortodox şi Sf. Ioan, Ep. Goţiei, de bună amintire!

De data asta, nimic, în „kalendar”, nici sâmbătă și nici duminică!

Vă informam, acum câteva săptămâni, imediat după încheierea întâlnirilor Bilderberg de anul acesta, că acolo s-a hotărât ca rezultatul votului să fie pentru ieșirea marii Britanii din UE. De ce? De aia! Finanțiștii au înțeles imediat, vineri dimineața, după intrarea piețelor în fibrilație, iar celorlalți ar fi prea greu să le explic. Este vorba de bani. Bun, nu de bani, de enorm de mulți bani!

Ce o să se întâmple în continuare? Rău, foarte rău. Instabilitate economică și politică, tulburări sociale, căderea burselor prin principiul dominoului, devalorizări și dureri mari de cap pentru băncile naționale. Un vânt de separatism. Scoția o să vrea să o rupă cu coroana britanică, la fel și Irlanda de Nord, care a și anunțat acest lucru. Cele două țări au un pretext major. Tulburări, incidente sângeroase la Belfast. Haos politic la Londra. Probabil că se va ajunge la alegeri anticipate. Continentul se pierde în ceață!

Pe continent cu toate declarațiile ridicolului Hollande și a depășitei Merkel, rămâne aceiași lipsă de soluții. Provocată de promovarea în fruntea țărilor de peste tot din Europa a unor personaje mediocre, fără viziune și inteligență politică. Se poate ca UE să se destrame, de aici în câțiva ani, dând naștere oricărui scenariu, inclusiv războiul mondial.

Hai să nu ne ascundem după deget. Ieșirea marii Britanii din UE, cel puțin votul opular, pentru că până la ieșirea oficială mai este, a fost provocată de criza imigranților și a concurenței ”instalatorului polonez” pe piața muncii.

Dar, problema este că noi avem în Marea Britanie prieteni, rude, frați, surori, tați și mame. Au plecat cu buletinul, ca să muncească, mult mai mult ca în România, dar și pentru un venit mult mai mare. Trimit mulți bani aici, acasă, la rude. Unii plecați mai de mult, s-au naturalizat, au primit cetățenia, sunt supuși ai majestății sale, regina. Nu-mi fac griji pentru ei.

Dar, pentru ceilalți români din Marea Britanie, estimați de un ONG la peste 200.000? Am intrat pe situl Ministerului de Externe. Nici un cuvințel. Este prea devreme, oricum, o să reacționeze. Sfătuiesc și încurajez direcția de zonă să dea sfaturi juridice românilor aflați la muncă în Marea Britanie și să instruiască în acest sens Ambasada și Consulatele României din Marea Britanie. Este o situație de criză, trebuie soluții de criză!

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Oricum, astăzi, aici, în Prahova submontană mica mea pustnicie s-a transformat în stat major. Veneau și plecau, aproape continuu, rudele celor plecați la muncă în Anglia. Așa am aflat că frumoasa și încântoarea localitate are o mulțime de oameni plecați la muncă în Marea Britanie. Este curios, aproape numai în Albion! Toți veneau cu aceiași întrebare: ce să facă Ionuț, sau Vlad, sau Ioana aflați la Londra, Liverpool, pe șantiere de construcții, felceri, ospătari, șoferi, lucrători la ferme etc

Vă spun și domniilor voastre ceea ce le-am spus respectivilor, am luat legătura cu ei prin Skype. Tineri frumoși, dar speriați. În primul rând să-și păstreze calmul. O să fie provocări și bătăi dintre huligani și cei veniți la muncă. Termenul de huligan este propriu britanic. Am văzut deja scene îngrozitoare, pe o rețea particulară, secretizată, cum huliganii englezi dădeau foc unui manechin pe care scria ”polish plumber” în sens larg, imigrant din Europa.

Să țină legătura cu Ambasada, măcar să știe unde este și numărul de telefon. Amintesc diplomaților aflați la post că este datoria lor și conform cu uzanțele uniforme acordarea de asistență și eventual chiar azil a cetățenilor români aflați în dificultate în Marea Britanie. Ar trebui deja mărit bugetul pentru Ambasada de la Londra și trimis personal suplimentar. M-am săturat de lipsa de inteligență a miniștrilor care iau măsuri DUPĂ ce s-a consumat criza, când situația neplăcută se putea evita din timp.

Deocamdată este DOAR un vot popular, Marea Britanie face parte în continuare din UE și este obligată să respecte Tratatul de la Lisabona. Nimeni nu poate fi expulzat din Anglia pe baza unui vot popular și acela discutabil. Cei care sunt acolo, să nu se sperie și să-și vadă de munca lor. Dar să dea atenție informațiilor privitoare la starea lor. Mulți lucrează la negru. Foarte bine, piața subterană este un motor economic. Dar să încerce să-și legalizeze situația, cât de cât. Să nu ia de bun orice zvon, scos de cine știe ce tabloid. Dacă se duc să se îmbete la pub, sau la agățat, este bine să o facă împreună cu prietenii lor buni britanici, să nu fie ”lonly target” cum se spune. Repet, o să fie provocări, de către huligani și de către musulmani.

Care dintre băieții tineri vorbește cu vreo englezoiacă, este momentul să-i cumpere inelul și să programeze cât mai curând nunta. Cei care au un nume rău și au avut deja probleme cu poliția, să schimbe urgent localitatea, să se piardă în natură, ei vor fi primii expulzați.

Cei care lucrează la multinaționale, gulerele albe, nu ar fi rău să ceară o audiență la CEO. Și să ceară un post undeva, șef de filială în Shanghai, de exemplu, undeva în lume, unde nu sunt așa de mari idioți ca în Anglia. Pretextul este la îndemână și se dă dovadă de viziune și de anticipare a problemelor. Sau, să forțeze obținerea tuturor actelor necesare rămânerii în Marea Britanie. Care acte? Ei, aici este problema, încă nu se știe. S-ar putea să aflăm, mai repede, sau nu, pentru că prevăd că Marea Britanie va intra în ceața instabilității politice.

Până atunci vă rog să mă scuzați iarăși, soneria mea, hămăitul cățeilor, îmi vestește că am oaspeți, iar săracul protosinghel Cristian a obosit tot făcând protocolul: cafele după rețeta Marului Serdar Costică Ștefănescu și un pahar de sirop de cătină cu sifon rece-rece. Ei pe cine au în Marea Britanie? O să aflu și apoi o să mă uit la un episod cu ”The Saint” din 1962, din timpul când Albionul era respectabil și civilizat, nu fusese încă cotropit de musulmani. Pentru că poate știți, poate nu, musulmanii au votat masiv pentri ieșirea Marii Britanii din UE. O vor numai pentru ei!

Apoi o să discut puțin cu călugărul despre Evanghelia lui Toma, numai ca să-l necăjesc, că nu am pomenit cleric mai ținător de îndreptările BOR și apoi el o să se culcușeacă pe terasă, doar pe o saltea subțire, iar eu o să mă sui în hamacul marinăresc, amintire de pe ”Red Barracuda 2” cel mai rapid iacht din Oceanul Indian, jucăria prințului saudit Saad, mai rapid decât un avido sau un torpilor. O să închid ochii și o să mă aflu în Tibet, sau la Nur-e-Dasht, sau cotrobăind prin bazarul din Teheran, sau o să-mi amintesc cum am apărat o englezoică mică și speriată de doi bețivi, în iarna lui 1979 în Est End. Mica și speriata făptură se numea Kate Bush. Aveam să ne întâlnim câțiva ani mai târziu în Dubai, la Sheraton. Era celebră, dar mă privea ciudat, cu regret. Am rămas prieten cu tatăl ei, doctorul. Ultima dată când l-am văzut și el m-a privit ciudat, cu regret. Oare ce au așteptat oamenii aceștia de la mine? Eram prea tânăr ca să înțeleg, prea prins de căutarea aventurilor și a umblatului prin lume, în căutarea stelei mele. Aventura mea britanică s-a sfârșit înainte de a începe. Ba nu, a început colaborarea cu Jonathan Cainer!

Dar, să nu uitați, duminică 26 iunie, este Ziua Drapelului Naţional. Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Îmi amintesc, în State, câtă grandoare se dădea zilei similare. Cum toată lumea arbora acasă drapelul „Star and Stripes” şi se petrecea, se spuneau poveşti eroice, de război, la un grătar. Ferească Dumnezeu să uiţi să scoţi drapelul în faţa casei!

Acum, trebuie să fiu drept, în localitatea din Prahova submontană unde îmi fac stagiul de pustnic în rodaj, sunt mai multe steaguri cu trei culori, prin ogrăzile oamenilor, fluturând mândru. La mai multe steaguri, oriunde în România! Mă duc să-l arborez și pe al meu, este un tricolor frumos. Toate steagurile României sunt frumoase! Stema, nu, dă idei rele neprietenilor, o să mai discutăm despre asta.

Ei, probabil că știți deja, cu, sau fără Brexit, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC În weekend ai libertatea să faci unele lucruri după cum vrei. Poate fi şi o capcană, un risc, dar stelele spun că te poţi descurca onorabil. Nu te grăbi, fii cumpătat și te poți simți bine! Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte sâmbăta ca să pui ordine în lucrurile tale. Pregateşte-te sufleteşte pentru pragurile pe care le ai de trecut săptămâna viitoare. Sâmbătă nu intra in discutii despre patrimoniul comun cu familia sau asociatii. Nu-ti schimba planurile, sau programul! Este de bine! O periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză aprofundată. Noi evenimente sau propuneri vor face perioada interesanta. Duminică nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă, chiar daca eşti intr-o zi liberă – distracţia este tot un consum de energie - face să nu obţii rezultatul dorit. O veste sau o informatie interesantă în a doua parete a intervalului. Invata, în această lume superficială şi grăbită, să-ţi acorzi atenţie şi să nu te grăbeşti nejustificat.

TAUR Eşti avantajat în domeniul distracțiilor. În sensul că înţelegi de ce nu-ţi ajung banii! Lăsând gluma, în acest weekend trebuie să fii mai strâns la pungă, dar fără zgârcenii frustrante. Călătoriile sunt, de asemenea sub un semn fast. Transformări în bine, mai ales acasă. Atenţie mărită la sfârşitul perioadei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza răcelei sau incidentelor domestice sau rutiere. Un nativ, tot semn de pământ, din anturajul tau, te barfeste si te acuza pe nedrept, dar vei depasi situatia cu succes si cu oarecare profit social – duminică. Birfele si intrigile sunt la ordinea zilei. Nu te simti stinjenit, o mie de ani intriga si barfa au fost in Bizant preferate violentei si razboiului. Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, asa ca ai rabdare si vei afla ceea ce doresti!

GEMENI Dedică weekendul discuţiilor privin calitatea vieții tale. Eşti avantajat în comunicare, domeniul tău preferat, aşa că trebuie să pui la punct unele situaţii. Fii convingător, dar scurt! Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi pragmatică a analizei reci şi pertinente care te caracterizează. Sâmbătă poţi profita de acest lucru! In acesta perioada păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei din familie. Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar. Stomacul tău nu este în cele mai bune toane aşa că trebuie să-l protejezi, sa iei măsuri. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe. O perioadă indicată pentru investiţii în grătare şi în cărbuni – petreceri şi distracti pe cinste! Noi prietenii sau relaţii vor face perioada interesantă. Nu este bine sa mai faci bancuri fizice, dintre care cel preferat este sa dispari pe neasteptate ca măgarul in ceaţă, limitează-te la minciunile obişnuite. Sunt mai de efect!

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
13:14 Ce AVERE a lăsat Regele Mihai urmașilor săi. LOCUL ocupat de FAMILIA REGALĂ în TOPUL celor mai bogați români 11:50 Regele Mihai. Funeraliile Regale. AUDIENŢELE TELEVIZIUNILOR. Cine a acaparat ratingul? SURPRIZĂ! 11:18 IMAGINI EXCLUSIVE din Trenul Regal care se îndreaptă spre Curtea de Argeș. Foto de colecţie în articol 10:58 Comportamentul fiicelor regelui Mihai, la funeralii, explicat de un psiholog cunoscut 10:48 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 10:46 CADOUL INEDIT primit de Principele Nicolae în fața Palatului Regal. CULISELE unui MANIFEST ANTICOMUNIST. EXCLUSIV EVZ 09:37 Ce scrie presa internațională, despre FUNERALIILE REGELUI MIHAI! Publicația care și-a „INNEGRIT” prima pagină, în memoria Majestății Sale 09:32 SCANDAL POLITIC chiar în timpul doliului naţional. CHIAR NU EXISTĂ RESPECT pentru memoria Majestăţii Sale? 08:46 Gândul lui Cristoiu. Petre Roman despre vizita Regelui din decembrie 1990: „M-am trezit cu o situație contrară celor convenite” 21:49 Securea războiului regal n-a fost îngropată nici măcar la funeralii. Principele Nicolae, ţinta unui gest care va stârni multe reacţii 18:43 Mesajul IMPRESIONANT al președintelui Klaus Iohannis, după funeraliile Regelui Mihai 18:23 Regele Mihai. Cele mai emoționante imagini de la funeraliile regale - FOTO 18:16 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 18:15 Protest anti-PSD în ziua FUNERALIILOR Regelui Mihai 18:11 CULISELE EXPULZĂRII Regelui Mihai în decembrie '90. Whisky, SRI, Doi și-un Sfert, Iliescu, Roman, Pleșu... Dezvăluiri spectaculoase! 12:13 Carmen Iohannis a surprins pe toată lumea! Cum a apărut aceasta la FUNERALIILE REGALE. Foto în text! 11:16 Ce scriu PUBLICAȚIILE INTERNAȚIONALE despre funeraliile Regelui Mihai. Mesaje PLINE DE EMOȚIE și solemnitate 11:07 RĂMAS-BUN Majestate! Sicriul Regelui Mihai I a fost coborât în Necropola Regală, de la Curtea de Argeș 11:07 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 20:41 O ultimă UMILINŢĂ pentru Regele Mihai. Legea NU INTERZICE prezența Coroanei de Oțel la funeralii

Articole salvate