Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Anareta lui Dan Alexandru Condrea

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2896 Vizualizari

Pe 28 mai s-au născut Ian Fleming, Thomas Moore, George I, Edvard Beneş, George Macovescu, Ion Popescu-Puţuri, Wanda Mihuleac. Pe 29 mai s-au născut John F. Kennedy, Bob Hope, T.H. White, Isaac Albeniz, Latoya Jackson, Iannis Xenakis, Şerban Rădulescu-Zoner, Ionel Fernic, Anişoara Odeanu.

În calendarul creştin ortodox, pe 28 mai, sunt Sfinţii: Eutihie din Melitina, Nichita Mărturisitorul şi Alexandru. În calendarul creştin ortodox, pe 29 mai, sunt Sfinţii: Teodosia, Olivian şi Alexandru.

O să vă atrag atenţia asupra unuia dintre cei care şi-ar fi sărbătorit pe 28 mai ziua de naştere: Ian Lancaster Fleming „tatăl” lui Bond, James Bond, unul dintre personajele mele preferate, desigur, după Hercule Poirot. Nu, nu l-am întâlnit pe Fleming, ar fi fost cam greu, el a încetat din viaţă în 1964. Anul în care am plecat spre Pamir, ca să-l fotografiez pe Yeti. Am ajuns până la Ruse. Este o poveste lungă, aşa că o să v-o spun altă dată!

Opera lui Ian Fleming este aproape autobiografică, el fiind ofiţer în serviciile de informaţii ale marinei. Amintesc că Marea Britanie este o insulă... „Golden Eye” a fost, de exemplu, numele de cod al unei operaţiuni secrete din al Doilea Război Mondial. Douăzeci şi şapte de filme şi opt actori au personificat operele lui Fleming. Fără să-l pomenesc pe Johnny English!

Personal, prefer filmele de început, cele cu Sean Connery şi Roger Moore. Scoţianul juca serios, te trecea un fior când se uita la tine din marele ecran. Femeile îl adorau, atât în film cât mai ales în afara lui. Un tip periculos, dar care nu este rău şi ştie să se poarte cu doamnele! Roger Moore a adus acel zâmbet şi ochii rotunzi a mirare că cineva chiar doreşte să-l împuşte! Și modul acela voit comic, jocul dublu – ei, haide, nu este decât un film, haide să ne simțim bine!

Am toate cărţile lui Fleming, unele în ediţii rare, în original, cât şi ecranizările. Ele fac deliciul nopţilor când amintirile nu mă lasă să dorm. O amintire îmi aduce aminte de un film, anumite scene din film îmi evoca alte amintiri...

„God Speed, Mr. Bond!”

Spionaj, agenți secreți, o atmosferă de suspiciune și lipsă de încredere. Cam cea care domnește în anumite cercuri în România. Așa că nu m-am mirat deloc când am primit, pe Skype, o cerere ciudată: să fac horoscopul lui Dan Alexandru Condrea și să răspund la șapte întrebări. Inclusiv faptul că am primit pe Skype solicitarea, este evidentă dorința angajatorilor mei de a nu lăsa nicio urmă. Mobilul este ascultat și înregistrat, e-mailul, la fel. Și Skype este înregistrat, dar numai de marile servere aflate în zecile de clădiri imense, de ”back-up” din pădurile Virginiei. Iar în pădurile din Virginia ajungi printr-o poiană, cea de la Langley. Ca uriașii din Langley să-ți dea voie mai departe, este ca în poveste: trebuie să aduci o ordonanță a Congresului. Ca să obții o astfel de ordonanță trebuie să fii Făt Frumos, Frodo și Harry Potter, împreună. Așa că am pierdut două nopți și am făcut horoscopul lui Dan Condrea.

Un Capricorn sumbru, născut pe 1 ianuarie 1975. Are Soarele, Venus și Mercur în Capricorn, iar Luna este în Leu. Marte și Neptun sunt în Săgetător, Jupiter în Pești, Saturn, retrograd, în Rac, uranus în Scorpion și Pluton în conjuncție cu Fortuna, în Balanță.

Bun, horoscopul întreg are 17 pagini și două hărți teme astrale, cea de naștere și cea din momentul prezumtiv al morții.

De ce mi-a fost solicitat horoscopul? Simplu, în viață poți să porți o mască, să joci teatru, să înșeli pe toată lumea, să arăți o altă persoană decât ești de fapt. Dar nu în fața unui profiler astrologic. Analiza astrologică judiciară este un instrument foarte util celor care vor să întocmească un profil psihologic și comportamental. Folosit uneori, în cazuri mai dificile, în State și Occident.

Ceea ce pot să vă spun, dragi lupi, padawani și hobbiți, și sper că nu o să aterizeze niciun helicopter negru, fără însemne, în curtea mea, este că Dan Alexandru Condrea nu era de tipul depresiv-suicidar. Dar, avea, sau are, o mare capacitate combinatorie, o inteligență pragmatică deosebită, bazată pe cunoștiințe solide foarte specializate. Nu era un enciclopedist, dar ceea ce știa, știa foarte bine! Din punctul meu de vedere, cunoscându-l acum pe Dan Condrea mai bine decât se cunoștea el, ”accidentul” a fost un accident, sau o crimă.

Sau, aici intervine teoria conspirației, cadavrul nu este cel al lui Dan Condrea. Ceea ce știe puțină lume, este, că, analiza de ADN nu mai este relevantă. Este, doar, o minciună savantă pentru public. Medicina, farmacologia și ingineria genetică au progresat atâta, încât se poate ”aranja” un cadavru ca să corespundă până la 99% cu ADN luat de la rude de sânge. Se aranjează și amprenta dentară și posibilele fracturi și operații. Sunt, în lumea largă, firme, discrete, specializate în așa ceva și nici nu costă o avere. Cadavrul respectiv este ținut într-un congelator la -55 grade Celsius și folosit, la momentul potrivit, la ”accident”!

Dan Condrea, era, sau este, un hedonist, un om căruia îi plac lucrurile frumoase. Nu ar fi ales o sinucidere așa de brutală, care face atâta mizerie. Când avea la dispoziție atâtea preparate farmacologice minunate care îi puteau furniza o moarte frumosă, fără dureri, un vis transformat în eternitate. Nu, nu a fost sinucidere! Accident, crimă, sau... nu era acolo!

Ceea ce este curios, și niciun horoscop din lume nu o să poate explica, este de ce afacerea asta a pleznit acum, în tipul alegerilor, când se știa de ea de un an de zile? Este la fel cum clovnii de la ”Taxi” au lansat, cu preferințele lor, candidatura unui pretendent la primăria generală a capitalei. În timp ce toți specialiștii în marketing politic care contau, au fost agățați cu câte ceva, ca să fie scoși pe tușe. Chiar ne cred pe toți proști? Ceea ce aș vrea să știu este cine este ”păpușarul”, cine face jocurile. Pe cine întreb, și cunosc multă lume, slavă Domnului, toți spun că nu ei, nu ei, nu ei! Cui prodest, cine dă ordine în România? Sunt, oare, atât de naiv?

Haide să vedem ce mai aduce pisica, vorba americanilor, pentru că avem o singură certitudine: mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC După o noapte în care vremea şi gândurile nu te-au lăsat să dormi suficient, ai un weekend dens în care trebuie să te organizezi bine. Trebuie să cazi de acord asupra programului. Moderaţie în relaţiile cu Fecioarele şi Vărsătorii. Proiectele începute în această perioadă vor aduce rezultate excelente. Sâmbătă îţi stăpâneşti bine pornirile şi emoţiile. O veste sau o întâlnire îţi aduce aminte de un episod nu prea plăcut din trecut. Amintirile dor, uneori, dar constaţi că nu aşa de tare şi reflectezi că şi emoţiile se cicatrizează. Duminică eşti foarte generos. Eşti mulţumit de bucuria pe care o faci celor din jur, nu ai nevoie de prea mult ca să te simţi bine. Duminică seara poţi să te distrezi la un spectacol, consert, film sau la un club pentru ca urmează o nouă săptămână densă de lucru şi trebuie să ai rezervă de bună dispoziţie.

TAUR Nu te hazarda în discuţii lungi şi inutile, până la urmă. Nu promite nimic tot timpul weekendului, chiar dacă eşti solicitat. Duminică amână tot ce ţine de relaţiile umane, de social. Aspectele favorabile din casa a a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ţi asumi obligaţii pe termen lung. Cu moderaţie, mai ales la cheltuieli, o să evitiţi neplăcerile. Nativii care care posedă talente artistice sau literare au o perioadă de creaţie foarte bună. Sâmbătă ai ocazia să-ţi îndeplineşti o dorinţă mai veche. Dorinţele tale sunt la fel de legitime ca şi ale celor din jur, ale prietenilor şi familiei. Eşti puţin mai încăpăţânat decăt de obicei, dar asta poate fi şi o dovadă de personalitate. Duminică întâlneşti pe cineva, aproape din întâmplare, o nouă relaţie de dragoste sau reprinderea unei legături mai vechi.

GEMENI Sâmbătă trebuie să eviţi să faci declaraţii sau să discuţi mult. Modul tău de abordare nu este indicat, sau de succes. Duminică eşti prea direct, prea ironic şi criticile tale nu motivează. Primeşti, poate, ajutorul solicitat de la rude şi prieteni. Atenţie la un partener sau “prieten”. Saturn afectat indică o indiscreţie sau chiar o trădare. Trădare să fie, da’ să ştim şi noi! Culmea este că şi duşmanii te ajută – probabil nu te mai vorbesc de rău o perioadă! Sâmbătă nu te împărţi în mai multe direcţii odată. Stabileşte o ordine de priorităţi şi respect-o! Duminică ideile tale sunt constructive şi chiar au un sâmbure de entuziasm şi optimism. Nu pleca urechea la scenariile catastrofice şi la pesimiştii de serviciu. Cobitul, la români, este o artă naţională!

RAC Weekend favorabil în rezolvarea unor probleme urgente. Implică-te, sunt din domeniul intereselor tale, dar evită să exagerezi, pentru că nu ai întotdeauna răspunsuri şi rezolvări valabile. Trebuie să realizezi că şi mâine este o zi care se va juca chiar dacă nu eşti pregătit. Sâmbătă, armonia si echilibrul Cosmosului şi steaua fixa Fomalhaut te ajuta sa-ti intelegi mai exact propria personalitate, limitele, calitaţile şi drumul pe care sa-l urmezi. Duminică - lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul astăzi degeaba - rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci! Distrează-te sau odihneşte-te, nu te mai tortura cu gânduri fixe şi păguboase.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate