Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. Ameninţarea din spaţiu

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2924 Vizualizari

Pe 30 decembrie s-au născut împăratul Titus, Rudyard Kipling, Ben Johnson, Ion Gorun, Maria Alexandru.

Nimic în calendar, doar Sfinţii de serviciu Leon, Anisia şi Teodora din Cezareea şi iar nimic în "kalendar"!

Mulţumesc mult, mulţumesc din inimă, tuturor celor care mi-au urat cele bune cu ocazia Naşterii Domnului şi continuă să mă felicite pentru Anul Nou. O să ţin cont de sugestia pe care mi-aţi făcut-o mulţi dintre domniile voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi - aceea de a publica „Horoscopul 2016” pe 4 ianuarie 2016, luni, prima zi de muncă din an. Ca să vă puteţi respecta tabietul, dragii mei, cafeaua de dimineaţă şi horoscopul meu. „Acum sunt în insule, în Grecia, cu copiii şi soţul. Nu prea am timp, aşa că nu se poate se daţi horoscopul pe 2016, luni, 4?” – întreabă @Rodica. Sigur că da!

Mereu în slujba domniilor voastre, dragi lupi, padawani şi hobbiţi!

Stabilirea Anului Nou pe 1 ianuarie pare a fi total ilogică şi fără niciun suport religios sau cosmic, spiritual sau material. Nu se potriveşte cu nimic, nici în calendarul iulian, nici în cel gregorian. Şi nici în vechile calendare din antichitate.

Anul Nou a fost stabilit la trecerea secundei de la ora 24:00 din noapte de 31 decembrie, ca o sărbătoare nouă, laică, eliberată de orice religie, mit sau legendă! Un început nou, o resetare necesară pentru oamenii liberi, senini şi cu cugetul curat.

În vechime anul începea cu echinocţiul de primăvară, sau cu solstiţiul de iarnă, deci, 21 martie sau, respectiv, 22 decembrie. Şi astăzi popoare vechi şi dirijate de înţelepţi, precum evreii sau arienii (persanii, iranienii) respectă concordanţa dintre luni şi zodii. Oare de ce? De ce ei se bat pentru supremaţia regională şi, prin ricoşeu, a Lumii, iar noi suntem doar o amărâtă de colonie? Pentru că evreii, de exemplu, au avut întotdeauna conducători de excepţie, care au polarizat energia naţiei şi au creat condiţiile performanţei şi a excelenţei. Noi... haideţi să lăsăm, deocamdată, lucrurile cum au căzut, am spus de multe ori fraza pe care am auzit-o, demult, de la Rege: "nu te poţi bate cu o floretă împotriva unei armate de topoare!"

Să nu uităm că pe 30 decembrie se împlinesc 68 de ani, o viaţă de om, de la abdicarea Regelui Mihai şi proclamarea republicii în România. Unii istorici postmodernişti o consideră o greşeală. Tragic Rege! Era convins că rudele sale regale, învingătoare în conflictul mondial, o să-i sară în ajutor, o să menţină dinastia în România. Dar poţi să judeci cu datele de astăzi, pe cineva care a luat o decizie acum aproape 70 de ani? Ar fi o prostie... Pe de altă parte republica, cu instituţiile şi pârghiile ei a permis o dezvoltare accelerată. Statele Unite, Franţa, Germania, Rusia sunt republici, unele federale. Monarhia a supravieţuit în acele ţări cu o tradiţie veche, Marea Britanie, de exemplu, dar numai cu un rol simbolic. Un atavism preţios, scump şi inutil, spun unii.

În România posibilitatea unei restaurări se amână la calendele greceşti, spun analiştii din State, ca urmare a scandalurilor spumoase din interiorul casei Regale de România şi a rudelor de sânge albastru prea lacome, în pelerinaj pe la DNA, care, împreună, compromit ideea de monarhie. Originalitate monarhică, sau amatorism?

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, mi-a atras atenţia intervenţia lui Stephen Hawking despre cele trei ameninţări care ar putea distruge specia umană: inteligenţa artificială, agresivitatea umană şi invazia extratereştrilor. Mi-a atras atenţia pentru că sunt în posesia şi a altor documente, emise de autorităţi în domeniu, de pe tot globul, care spun cam acelaşi lucru. "Dacă vom fi vizitaţi de extratereştri, cred că urmările vor fi similare debarcării lui Cristofor Columb în America, eveniment care nu a mers tocmai bine din punctul de vedere al indigenilor americani", a susţinut Hawking într-unul din episoadele seriei "Into the Universe with Stephen Hawking", pe care probabil că aţi văzut-o pe Discovery Channel.

De fapt se reia o idee a regretatului Carl Sagan: “dacă vin extratereştrii peste noi, nu poate să fie decât o invazie. “Venim în pace, duceţi-ne la conducătorul vostru!” este doar pentru seriale de desene animate!” S-ar putea ca tocmai una dintre caracteristicile umane, agresivitatea, de care se teme Hawking, să ne folosescă în războiul cu extratereştrii, război care pe măsură ce trece timpul şi datele se strâng, nu mai pare deloc o enormitate, ci o posibilitate! O ştire REUTERS, trecută cu vederea, de acum doi ani de zile, spunea că atât americanii cât şi ruşii au dezvoltat rachete cu focoase nucleare capabile să intercepteze obiecte aflate la de zece ori distanţa faţă de Lună. Oops! Musulmani veniţi din spaţiu, ca să se ducă la Mecca? Dacă nu ar şti ceva, ceva sigur, nu ar fi aruncat banii pe aceste jucării atât de scumpe, mai ales ruşii pe care nu-i scot banii afară din Kremlin. Dar, tot teoria conspiraţiei şi gurile rele spun că există un tratat galactic secret între americani, ruşi şi o specie de extratereştrii. O alianţă de război, împotriva altor extratereştrii, de fapt extragalactici. Nomazi extragalactici, care migrează de la un sistem la altul, de la o galaxie la alta, jefuind şi consumând totul, ceva gen filmul SF “Independence Day” Şi că noi umanii, suntem paznicii frontierelor galaxiei din acest sector cosmic. De aceea, spun oamenii de ştiinţă, s-a înregistrat, în ultimii cincizeci de ani, o evoluţie fulgerătoare în tehnologia armamentelor şi populaţia a crescut exponenţial, prodigios – marea confruntare se apropie. Poate, în august 2016, după cum se zvoneşte? Pare atât de fantastic, că poate fi adevărat!

 

BERBEC   Eşti într-o perioadă empatică şi vulnerabil la amintiri. Însă, împăcarea sufletească care domneşte între Craciun şi Anul Nou trebuie să te facă astăzi să te simţi bine. Nu pleca la drum! Stelele spun să laşi încapaţânarea şi să te distrezi cât poti de Revelion, pentru ca 2016 iti poate aduce noi prilejuri de afirmare, chiar cu ciudatul de Uranus în zodie, revenit în mişcare directă. Revelionul aduce unora dintre nativii din  Berbec o schimbare în bine. O veste bună desprea unii membrii ai familiei, veste de departe. Nu ai de ce să-ţi mai faci griji, totul este bine. Mare atenţie la băuturile reci, sau cu ghiaţă şi la durerile de dinţi, aşa, pentru echilibru!

TAUR  Zi bună pentru cumpărături şi vorbe de duh. Ai foarte multe planuri de Revelion. Prea multe pentru un singur om, aşa că mai gândeşte-te, trebuie să alegi varianta care îţi place mai mult! Revelionul acesta, de mîne seară, l-ai gândit ca o incununare a unei perioade, pentru ca esti sigur ca anul 2016 va fi mai bun pentru tine. Mici sau mai mari succese îţi lumineză sufletul. Ai mare nevoie de aceste confirmări ale valorii tale ca să-ţi întăreşti încrederea în forţele proprii. Mâine seară, de Revelion sunt favorizate vizitele şi întâlnirile cu prietenii şi rudele, reuniunile de familie. Vestea buna este ca problema care te preocupa de atâta timp se poate rezolva repede, iar vestea rea este că nu depinde de tine. 

GEMENI   Aştepţi nerăbdător Revelionul, aşa că drept repetiţie invită-ţi prietenii la "ceva bun", poate cartofi prăjiţi cu murături de casă! Conjunctura arată că domeniul prietenilor este favorizat. Mâine seară, de Revelion, sunt posibile din nou mici probleme în familie, cu prietenii, anturajul. Probleme de organizare, de timing etc. Trebuie să ajuţi un prieten sau o prietenă. Nu cu bani, nu în primul rând, ci cu solidaritate, o vorbă bună şi un sfat competent. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri pentru orice amănunt. Dacă telefonul tău nu sună asta nu înseamnă că rudele tale, copii, părinţii te-au uitat. Toată lumea este ocupată să sarbatoreasca cât mai mult, sau mai bine, pentru că este cam speriată de anul ce va să vină.

RAC    Cu Luna în conjunctură favorabilă, ai mai multă energie decât de obicei. Dar, mai încet, nu te grăbi, nu te repezi, graba strică treaba! Ziua se anunţă densă, dar şi cu surprize plăcute! Horoscopul foarte complex justifică opinia să te distrezi mâine seară cât poţi, pentru ca 2016 poate fi un an hotărâtor pentru tine. Se apropie Anul Nou, iată, mai este doar o zi -  stresul este în creşte, pentru tine este însă foarte important. Fie că este o „întâlnire” importantă, fie că ai un prag în viaţă, sau o reuniune de familie sfatul meu este să te grăbeşti încet în noaptea de Revelion. "Festina Lente" cum spuneau romanii, strămoşii unora dintre noi.                                                                                                                                                   

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate