Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. „Actele vorbeşte, cadrele hotărăşte!”

Autor: | | 0 Comentarii | 3059 Vizualizari

Pe 9 iunie s-au născut Cole Porter, Robert McNamara, Johnny Depp, Michael Fox, George Stephenson, Jon Lord, Ileana Cotrubaş, Cornel Ţălnar.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Chiril al Alexandriei, Tecla, Mariamni, Marta, Maria şi Enata. Este dezlegare la ulei şi vin.

Astăzi se împlinesc 99 de ani de la naşterea excepţionalului cadru de conducere care a fost Robert Strange McNamara. L-am întâlnit pe la începutul anilor 90’, la Washington, la sfârşitul unor cursuri de pregătire coordonate de un fost asistent al lui McNamara, la Preston şi Quantico. Fostul asistent ne-a făcut o surpriză şi la festivitatea de decernare a diplomelor l-a invitat pe Robert McNamara să spună câteva cuvine. Vârsta îşi spunea cuvântul, dar în ochii lui strălucea o stea, parcă era un spiriduş irlandez, care cu viclenie, îşi spunea în gând: „puteţi voi să gândiţi orice, eu tot ştiu, ceea ce ştiu!”

Complexă personalitate, fantastic conducător! Ştiaţi că el este cel care a introdus centura de siguranţă la automobile pe când era preşedinte la „Ford”? Tot el a fost cel care a hotărât să producă „Ford Falcon” un best-seller, care model, împreună cu Citröen DS şi Chevy Camaro Z28 au fost maşinile de vis ale tinereţii mele.

Dar McNamara rămâne în amintirea celor care contează pentru prestaţia lui politică. A fost un republican şi un presbiterian. Un model de moralitate şi integritate, un patriot mai presus de orice. Un absolvent de Berkeley şi Harvard, studii politice şi filozofie. A fost Secretar al Apărării în cea mai dificilă perioadă a istoriei Statelor Unite din a doua jumătate a secolului XX, sub preşedenţia lui John Kennedy şi a lui Lyndon Johnson. A scris câteva cărţi, puţine dar importante. „Thirteen Days”, „Strenght to Awaken” şi „Out of the Cold”, sunt cele pe care le preţuiesc cel mai mult şi încă le mai studiez.

I-am ascultat cu religiozitate scurta lui cuvântare de acum 25 de ani. La sfârşit am zâmbit.

Vedeţi dragi lupi, padawani şi hobbiţi, conducerea oamenilor este la fel, de la trib, la societate postmodernistă. Sunt câteva reguli, simple. Proletarii, pe timpuri, au făcut o glumă: „Actele vorbeşte, cadrele hotărăşte”, dar era o glumă adevărată!

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi, trebuie să fiţi de acord cu mine că problema României nu sunt banii, resursele, inteligenţa ci... lipsa cadrelor, a celor care să conducă!

În prostia lor funciară, proletarii au ştiut că nu pot să conducă, dacă nu învaţă cum să conducă. Nu te naşti învăţat, conducerea oamenilor şi a întreprinderilor, ca să nu mai vorbim de politica înaltă, nu este un talent, ci o ştiinţă! Aşa că proletarii comunişti au făcut „Ştefan Gheorghiu”. Academia pentru învățământ social-politic și perfecţionarea cadrelor de conducere “Ştefan Gheorghiu” de pe lângă C.C. al P.C.R.

Nu huliţi, nu daţi cu piatra, dacă verificaţi o să realizaţi că majoritatea absolvenţilor de Ştefan Gheorghiu sunt astăzi capitalişti de succes, proprietari, oameni bogaţi şi cu pretenţii. Au aplicat ceea ce au învăţat. Să ştiţi, însă, că nu mulţi au făcut adevăratul Ştefan Gheorghiu. Marea majoritate au făcut doar nişte cursuri de perfecţionare, care nu însemna mai nimic, doar o notă în dosarul de personal, ca să se poată mări salariul. Puţini, foarte puţini au făcut Academia de conducere, cursuri de zi, de trei ani, sau un an de zile pentru comerţ exterior şi relaţii internaţionale. Foarte puţini români, mai mult africani şi asiatici şi câţiva din Cuba şi America Latină.

De ce vă spun asta, dragi lupi, padawani şi hobbiţi? Pentru că, dacă vă mai amintiţi, în toamna trecută spuneam că s-au prezentat la votul pentru preşedenţia României 16 nulităţi. Pe niciunul dintre ei nu aveam şi nu am încredere să-l las nici măcar cu vaca pe luncă.

Niciunul nu avea capacităţi şi studii de conducere. Nici nu puteau, pentru că în România învăţământul politic este castrat. Nu există un urmaş al lui Ştefan Gheorghiu. În mod deliberat, coloniile nu trebuie conduse de oameni competenţi, ci obedienţi.

Nu avem o clasă politică ci doar o adunătură rapace de fripturişti oportunişti egoişti. Nu avem oameni care să poată să fie numiţi politicieni, nu avem politicieni, acesta este adevărul!

După delirul ridicol din toamnă, astăzi nimeni nu mai recunoaşte că a votat cu Herr Johannis. Telecomanda lui de la Berlin funcţioneză prost, sau pot să dea aia la ordine şi semnale cât cuprinde. Că e degeaba! Johannis nu a făcut Ştefan Gheorghiu! Nici Academia de studii comportamentale de la Quantico. Nici măcar echivalentul de la München, că ar mai fi fost pe limba lui!

Cum vreţi ca cineva să conducă, dacă nu ştie cum?

BERBEC Conjunctura iţi indică să nu te repezi să tragi concluzii, să ai răbdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Veştile pe care le primeşti prin mobil, din presa, sau reţele, par importante.

Te găseşti într-o colectivitate favorabilă care îţi aprobă ideile. Mici îmbunătăţiri şi transformări favorabile ale unei situaţii, pentru un procent dintre nativi: veşti bune de departe. Seară relaxantă şi plăcută. Dacă nu vrei să stai acasă, la o vorbă cu ai tăi, poţi să ieşi în oraş.

TAUR Aspectele benefice sunt în cumpănă cu influenţe mai puţin favorabile, aşa că ai o zi obişnuită, fără evenimente notabile negative. O zi care trece repede, pentru că nu ai de ce să te temi!

Trebuie să-ţi regăseşti zâmbetul şi buna dispoziţie. Tristeţea şi supărarea nu sunt opţiuni pentru ziua de astăzi, orice s-ar întâmpla. Fii mai „zen” nu lăsa orice necaz să te influenţeze! Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Dar, îţi cunoşti propriile interese?

GEMENI Găseşti o mare satisfacţie în ajutorul pe care-l oferi la treburile casei, sau în sprijinul unui prieten. Ascultă-ţi vocea interioară şi redu ritmul, e prea cald şi săptămâna e la început.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
17:09 VALIDAREA MANDATULUI lui Iohannis, sub SEMNUL ÎNTREBĂRII! Teoria incendiară a judecătorului CCR Petre Lăzăroiu 12:29 Sondaj: PSD și-a revenit din pumni. PNL pe tobogan. Un nou partid face valuri 15:41 Iohannis, între suspendare și demitere. Editorial de Horia ALEXANDRESCU 14:25 Ministrul Justiției comentează scrisoarea celor 1000 de magistrați: Să difuzați materialele, astfel intrăm în derizoriu 14:23 Toader îi dă REPLICA lui Iohannis. Avem „SUPERMINISTRU” la Justiție? Scandalul REVOCĂRII Laurei Kovesi ATINGE următorul nivel 14:14 Raportul final al anchetei parlamentare: Monica Macovei a scos în 2005 din arhiva SIPA un registru cu documente 14:05 DEZVĂLUIRE: Înainte să fie uns la SIE, Vlase își programase o întâlnire cu evrei influenți. Surse PSD: Vizita a picat 13:57 Sondajul BOMBĂ care o pune pe jar pe Kovesi. Câţi români o detestă? 11:48 Gata, KOVESI ŞI-A LUAT LA REVEDERE! Reacţia şefei DNA după ieşirea de la CSM a generat NEWS ALERT ÎN JUSTIŢIE. Reacţii-bombă! 11:46 Klaus Iohannis a dat PSD-ului spionajul extern! Gabriel Vlase, doctor la SRI, va fi noul director SIE 11:11 Judecătoarea Cristina Tarcea a NEGAT că a fost în vilele de protocol ale SRI 11:04 Scandalurile se țin lanț în partidul lui Băsescu! Demisie de ultimă oră. „Așa a hotărât Eugen Tomac, îi respect decizia! Asta e” 10:34 Condamnații penal pot fi miniștri după reabilitare. Decizia senatorilor. NEWS ALERT în politică 10:28 Revocarea Codruţei Kovesi. CÂND VINE MARELE MOMENT în Justiţie? Procurorul General a răspuns. Breaking news 09:44 Dragnea TAIE în CARNE VIE. L-A CONCEDIAT! Victimele SCANDALULUI Halep-Firea se înmulțesc 09:40 Scenariu inedit post-1989: PSD îl va suspenda pe Iohannis după care îl va reînscăuna la Cotroceni 17:36 Simona Halep a inflamat SPIRITELE în Parlament. Scandalul momentului a atins un nou NIVEL 15:49 Pentru că „#rezistenții sunt corecți cu idealuri înalte, Angela Gheorghiu va da banii înapoi PG pentru construcţia unei GRĂDINIŢE” 15:33 Becali L-A NIMICIT PE DRAGNEA cu un ATAC FEROCE. Lecţie de strategie şi pentru Firea. CARE VOR FI URMĂRILE? 14:50 Fisură la vârf? O VOCE GREA DIN PSD şi-a prezentat scuzele pentru UN ATAC MURDAR, care a avut-o în prim-plan pe Halep

Articole salvate