Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor | Musulmanii fac legea la UNESCO. Un nor gigantic se va ciocni cu galaxia noastră. Gemenii au noroc, Balanțele caută

Radu Ștefpnescu. Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 2892 Vizualizari

Pe 19 octombrie s-au născut Auguste Lumiere, John Lithgow, Miguel Angel Asturias, Dumitru Almaş, Simion Mehedinţi.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții Proroc Ioil, Uar, Cleopatra și Ioan de la Rila. Nimic în ”Kalendar”. 

”The Times of Israël”, sub semnătura Amandei Borschel-Dan, publică un articol bun, sobru și foarte documentat, istoric și politic.

Pe 13 octombrie, UNESCO, la Paris, a adoptat o rezoluție privitoare la ”Palestina ocupată” care pretinde folosirea numai a denumirilor arabe pentru locurile sfinte din Ierusalim, ignorând și negând complet realitatea prezentului și rădăcinile evreiești și creștine. Rezoluția a fost votată favorabil de 24 țări musulmane, 6 țări, Israelul și cinci țări creștine, inclusiv Polonia, au votat împotrivă și 26 țări s-au abținut. Am eu o bănuială că și România a fost printre ele!

Rezoluția a stârnit un scandal diplomatic. Mexic și-a retras votul și a cerut repetarea lui. Dar, musulmanii fac legea la UNESCO, consiliul executiv nu a aprobat repetarea votului.

Dragi lupi, padawani și hobbiți probabil că o să ziceți, ei și? Ia gândiți-vă, dacă de mâine UNESCO o să hotărască că nu se mai poate spune Marea Neagră, toată lumea este obligată să spună Kara Deniz.

Amanada Borschel-Dan face istoria locurilor sfinte din Ierusalim și pretinde, ceea ce știam și eu, foarte sigur, că cel mai sfânt loc al musulmanilor, moscheea Al-Aqsa a fost construită pe zidurile unei biserici creștine bizantine imperiale, începută de împărăteasa Elena, mama lui Constantin cel Mare. Mozaicul bizantin din jumătate de milion de pietricele, descoperit pe Muntele Templului, în anul 1999, stă mărturie!

Substratul acestei rezoluții nu este numai unul politic. Ca orice, se rezumă la bani. La milione de dolari, fondurile UNESCO pentru restaurare și conservare. Musulmanii îndreaptă aceste fonduri, prin rezoluția aprobată, NUMAI către locurile sfinte islamice din Ierusalim. E vorba de parale!

Cercetătorii de la Hubble Space Telescope informează că un nor gigantic măsurând 11.000 de ani lumină pe 2.500 ani lumină este pe curs de coliziune cu Calea Lactee, galaxia noastră, spune ”Futurism”. Norul, format din hidrogen și sulfuri, se deplasează cu o viteză de 1,1 milioane de kilometri pe oră.

A fost observat prima dată de radioastronomul olandez Gail Smith în anul 1963. Cu tehnica de atunci Gail a făcut o scurtă comunicare: un nor în spațiu și atât.

Astăzi, la 50 de ani distanță în timp, cercetătorii care folosesc telescopul spațial Hubble pot spune că norul a fost expulzat de galaxia noastră acum 70 de milioane de ani și va reveni, se va ciocni cu o ramură a galaxiei noastre peste circa 30 de milioane de ani. Oamenii viitorului acela îndepărtat, dacă vor mai exista oameni, vor avea un spectacol feeric: formarea a peste două milioane de stele!

Pământul și sistemul solar, dacă vor mai exista, nu vor avea de suferit, ciocnirea este la mare distanță, pe o altă ramură spirală a galaxiei. Acest lucru demonstrează cât de dinamică este ”viața galaxiei”, după cum spune Andrew Fox de la ”Space Telescope Science Institute”.

Mai demult, am citit o nuvelă SF în engleză, eram la Virginia. Nu mai îmi amintesc titlul și autorul. Era vorba de o civilizație veche de o sută de milioane de ani, din centrul galaxiei nostre. Specialitatea lor era ingineria stelelor. Reparau stelele, aprindeau altele noi… Să fii inginer de stele, ce meserie frumoasă și poetică!

Cred că nu o să mai văd niciun film, visele mele sunt mult mai interesante. Știți că nu am putut vedea ”Inception”? Era o invadare a celei mai intime sfere ale mele, în mijlocul mijlocului a ceea ce sunt și reprezint. Am simțit ceva extrem de neplăcut, ceva de nesuportat, m-am ridicat și am plecat din sala de cinematograf. Poate suntem cu toții un vis, care visează într-un alt vis!

Dar, despre vise, altădată, mâine este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC  Păstrează-ţi standardul, farmecul şi dinamica, rapiditatea, proprii zodiei lui Marte. Nu-ţi fie teamă, nu sunt de aşteptat schimbări majore! Dar nici lucrurile nu o să rămână fixe! Astăzi eşti optimist şi ai o mare putere de muncă, dar te apasă grijile legate de familie. Tot azi caută să primeşti un răspuns pentru una dintre problemele la care te gândeşti de mult. Schimbări în bine, acasă, la serviciu şi, poate, şi în dragoste. O veste iti  face mare plăcere. Pentru un procent dintre Berbeci, câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.  Mai puţin tutun, mai puţină cafea, mai puţin alcool, dar nu renunţa total, pentru ca bucuriile vieţii sunt aşa de puţine şi rare!

TAUR  Nu te lua după zvonuri, dar verifică şi controlează. Nu iese fum, fără foc! Forţa morală şi curajul care te caracterizează suplinesc astăzi lipsa de energie provocată de toamna nostalgică. Eşti în situaţia de a purta conversaţii calme şi plăcute cu anturajul, ceea ce te relaxează. Însă, la serviciu, e o încurcătură şi calmul tău se risipeşte ca o grămăjoară de zahăr în furtună! Partea benefică a zodiei te ajută astăzi să-ţi înţelegei mai bine limitările şi să înţelegi că ordinea şi disciplina nu sunt doar „chestii militare”. Viaţa ta este vraişte, ştii asta, dar nu iei nici o măsură! Poate te gândeşti puţin la asta, te rog!

GEMENI Norocul îţi surâde dimineața, întâlnești o oportunitate. Ai o mare dorinţă de lucruri bune şi oameni interesanţi. Cultivă arta stării de bine, dacă spiritul este bucuros şi corpul e sănătos! Comunicarea este punctul tău forte, dar azi nu trebuie să insişti prea mult cu aceasta abilitate pentru că poţi să te bagi în situaţii complicate din care poţi ieşi doar cu mare greutate.  Aşa este felul tău, superficial şi cheltuitor, dar mare meşter la vorbe. Îţi rămâne să filozofezi şi să te bucuri de zile furtunoase, de vremea capricioasă, ca o prinţesă din poveste. Sanatatea iţi este bună, atenţie însă la răceli şi la persoanele care îţi strănută in faţă.

RAC Trebuie să acorzi mai multă atenție statutului tău de la serviciu, sau colaborarea cu o firmă. Verifică, cu discreție, clauzele contractului de muncă, taxele, contribuția și impozitele. Dai dovadă de umor inspirat şi de o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut în anturaj. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-ţi corpul şi încearcă să duci o viaţă mai sănătoasă. Stelele te sfătuiesc să ai răbdare şi chiar să dai dovadă de diplomaţie şi fair-play, pentru că lucrurile se pot lamuri aproape fără intervenţia ta. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Poţi reuşi în activităţi legate de tehnologie de vârf, telecomunicaţii, sau informatică. Dacă te ocupi de unul din domeniile menţionate vei simţi un nou impuls, o nouă stare de emulaţie; idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână!

LEU Trebuie să pui capăt şantajului sentimental. Ţine la distanţă pe cei care vor să intre cu orice preţ în sufletul tău, să se folosescă de tine. Cu blândeţe şi, încearcă fără răgete leoniene! Parcă şi la serviciu nu este aşa de rău, chiar dacă nu sunt bani! Trebuie să te gândeşti foarte bine cum o să foloseşti banii albi puşi deoparte pentru zile negre. Pentru că depunerea lor la bancă nu a fost soluţia corectă, trebuie să recunoşti. O perioadă bună pentru planificarea activitaţii şi mici achiziţii. Dacă ai probleme cu tensiunea arteriala, lucru destul de obişnuit pentru nativii din zodia Leului, este bine să eviţi mesele grele cu feluri multe şi complicate, schimbarea bruscă de temperatură şi presiune şi enervările fără motiv. Probabil că enervările cu motiv nu pot fi evitate!

FECIOARA  Contrar obiceiului, astăzi nu trebuie să dai mare importanţă detaliilor. Răspiră profund şi trăieşte viaţa din plin, pentru că primeşti o veste bună, care te ajută să-ţi regăseşti calmul. Fii prudent şi o să fie bine. Din nou ai ceva dificil de rezolvat dar numai în cursul dimineţii. Nu te grăbi, graba strică treaba! Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Este bine să dai dovadă de prudenţă la tot ceea ce înseamnă uniune, asociaţie, adunare. De asemenea, supraveghează-ţi regimul alimentar. Stomacul tău nu este în cele mai bune toane, aşa că trebuie să-l protejezi, sa iei măsuri. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate