Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom' Profesor. DNA-ul ceresc al lui Sâm Petru

Autor: | | 0 Comentarii | 2451 Vizualizari

Pe 27 iunie s-au născut Willie Mosconi, Jerome Carcopino, Toti Dal Monte, Anna Moffo, Isabelle Adjani, Corneliu Ion, Samson Bodnărescu, Paul Petrescu, Eugen Ciceu, Sergiu Pavel Dan, Ioan Cărmăzan, Raluca Ripan, iar pe 28 iunie s-au născut Jean-Jacques Rousseau, Peter Paul Rubens, Luigi Pirandello, Mel Brooks, John Cussack, Eric Ambler, Harold Evans, Sergiu Celibidache, Ion D. Berindei, Paul Teodorescu, Paul Urmuzescu, Horia Teodor, Olga Morărescu Mărginean, Leonard Orban.

Pe 27 iunie, în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Samson, primitorul de străini, Anect şi Ioana, mironosiţa. Este dezlegare la peşte. Duminică, 28 iunie, sunt Sfinţii: doctori fără de arginţi Chir şi Ioan, aflarea moaştelor lor şi Papia.

Pe 27 nu este nimic în „kalendar”, dar, pe 28 iunie, tradiţional, Ajunul Sâm-Petrului, este încă un prilej pentru duhurile aerului, în grea bătălie cu cele ale focului, să-şi facă de cap. Dacă nu sunt protejaţi cu usturoi, (sau pelin, în unele regiuni) „Frumoasele” pot sminti călătorii, sau pe cei care dorm afară, sau îi întâlnesc din întâmplare.

Iată o istorie spusă de Dorina Ciobanu, din satul Drajna de Sus, Prahova, vecina mea, despre Frumoase:

„Era cam în timpul războiului cel mare (Primul război mondial) şi bunica mea era tânără. O chema Elena şi era foarte evlavioasă, cum îi cadea bine unei fete frumoase de la ţară. Pe atunci nu era electricitate şi televizor şi lumea muncea mult şi se culca devreme. Familia mea locuia în Cătun, în pădure.

În ziua de Ajun la Sf. Petru, mai pe seară, bunica mea aude nişte chicoteli în poiana din spatele casei. Curioasă, s-a dus să vadă ce este. Când, vede nişte fete uimitor de frumoase îmbrăcate după portul popular vechi, cu ii bătute cu fluturaşi de aur şi ţesute cu fir de argint. Fetele păreau că se pregătesc de horă. Bunica mea le întreabă: ”Încotro, fetelor?” dornică să meargă şi ea la horă. Fetele cele frumoase doar s-au uitat la bunica mea şi nu au zis nimic.

Pe data Elena s-a strâmbat şi nu a mai putut să vorbească. Mare nenorocire! Din fata frumoasă care fusese, ajunsese o stârpitură.

Dar părinţii ei ştiau despre ce este vorba şi au dus-o la Mânăstirea Cheia, unde era un călugăr atonit care le ştia pe toate. Cum a văzut-o pe bunica mea călugărul a exclamat: „Măi, măi, da’ rău te-au mai pocit Frumoasele, fato! Ascultă bine: să stai acolo unde le-ai văzut, pe la aceiaşi oră a serii până de Sf. Sisoe. Negreşit o să se întoarcă tot pe acolo, că aşa este meşteşugul lor. Să nu faci nimic, doar o cruce creştinească şi să le numeri câte sunt şi să vii să-mi spui!”

Zis şi făcut. Frumoasele au trecut înapoi, bunica mea şi-a făcut cruce şi pe dată i-a revenit vorba şi înfăţişarea de dinainte, ba unii spun că era şi mai frumoasă.

Apoi s-a dus la Mânăstire, cu daruri pentru Biserică şi de mâncare pentru călugări. Atonitul a mulţumit şi a întrebat repede „Da’ câte Frumoase au fost?” „Şase şi cu una care era şefa lor, şapte!” Călugărul s-a schimbat la faţă: „Mare primejdie ai trecut, fata mea. Erau Lupul Şchiop şi cei şase Filipi de Foc trimişi de Sf. Petru să pedepsescă vreun trădător de ţară, sau de neam, un netrebnic. Felul lor este să lucreze în taină, de aceea le iau vorba tuturor celor pe care îi întâlnesc, ca să nu dea de veste că i-au văzut. Erau Lupii cei Vechi de la Sf. Andrei, care se pot transforma în orice, chiar şi în fete frumoase!”

În zilele acelea a murit subit la Ploieşti un mare netrebnic şi trădător de neam şi de ţară, un venetic, un bogătan colaborator cu nemţii care ne cotropiseră ţara, un nenorocit care înşelease oamenii şi le furase pământurile şi ademenise multe fete naive. O slugă a declarat la procuratură că i s-a părut că din dormitorul stăpânului a ieşit un câine uriaş şchiop ce a trecut prin perete. Declaraţia se află şi astăzi la Parchet. Autorităţile au clasat dosarul şi medicul legist a scris: „deces provocat de stop cardio-respiratoriu”.

Dar oamenii de atunci ştiau, netrebnicul a fost muşcat de inimă de Lupul Şchiop!

Iar bunica mea, ca recompensă pentru sperietură, a primit de la Lupul Şchiop un dar fermecat: orice semăna, fie plantă, floare, copac se prindea şi înflorea ca în poveşti. Era chemată de departe să sădească, pentru că muşcatele ei erau cele mai frumose, iar legumele semănate de ea creşteau dublu.”

Sf. Petru funcţionează ca un fel de DNA ceresc care are şi atribuţii de judecată şi condamnare. Dă un singur fel de condamnare care este înmânată (ar trebui să spun înlăbată?) Lupului Şchiop, Executorul.

Nu încercaţi să deplângeţi „ineficienţa” sistemului lui Sf. Petru, pentru că s-a umplut ţara de netrebnici şi nenorociţi. Vedeţi, ei, Sfinţii, au alte repere, alte măsuri, un alt timp... alte socoteli. Şi, probabil că socotesc, în sfinţenia lor, că dacă noi ne adunăm cu hoţii, ticăloşii, desfrânaţii şi trădătorii şi nu luăm nicio măsură împotriva lor, înseamnă că-i aprobăm şi că ne place!

Acum, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, până s-o scărpina Lupul Şcghiop şi o lua urma netrebnicilor, să sperăm în acţiunea pământescului DNA şi a altor agenţii şi servicii cu misiuni similare. Că ce este mai plăcut săracului cinstit, amărâţilor de zi de zi, cei mulţi, baza piramidei, decât să vadă că, din când în când, cum sunt puşi în furci hoţii de bogaţi. Măcar atât!

Dar despre acestea şi alte taine, mâine după mâine, pentru că, probabil, pentru foarte mulţi dintre noi, este o altă zi!

BERBECUL   Un weekend favorabil, în care cei din jurul tău se poartă foarte frumos cu tine şi îţi îndeplinesc toate dorinţele, pentru că tu eşti numai miere şi ai uitat de încăpăţânara ta berbecească!

Ziua de sâmbătă  face să-ţi crească energia, ceea ce se  traduce printr-un mare volum al activităţilor făcute cu entuziasm. Un anumit procent dintre Berbeci primeşte o informatie neasteptată, plăcută, însă, sau o întâlnire neanunţată cu o personă dragă.  Încep să se profileze avantajele şi succesele eforturilor susţinute din ultima perioadă de timp.  Duminică eşti la un spectacol sau la o aniversare sau fă ca acest lucru să se întâmple – te relaxezi şi faci provizii de bunădispoziţie.

TAUR  Sâmbătă eşti din nou „Gică-contra”, chiar dacă eşti acasă, singur, cu căţelul sau pisica. Atitudine această de frondă curajoasă te părăseşte brusc, duminică, când se strâng toţi ai tăi.

Sâmbătă programul prestabilit va suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Duminică ai un program scurt: te trezeşti târziu şi te culci devreme, asta dacă nu te duci pe seară la vreun spectacol, club sau o petrecere instant.

GEMENI  În weekend eşti rafinat in opţiuni. Simţi nevoia să te izolezi şi bine faci. Incuie uşile şi oferă-ţi mâncare exotică, muzică de excepţie, o carte bună şi un film vechi, alb-negru, de artă!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate