Editura Evenimentul si Capital

HOROSCOP Zeelandia, încă un continent scufundat. Unde a ajuns un trauler din flota lui Băse

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 8367 Vizualizari

HOROSCOP Este izbitor sentimentul general al nostalgiei după pierderea unor locuri frumoase, a unei fericite perfecţiuni posedate odată de umanitate. Acest lucru trezeşte ideea că unii dintre noi poartă în subconştientul lor o speranţă de multe ori pe punctul de a se împlini, şi tot de atîtea ori dezamăgită, speranţă că undeva, cîndva, poate exista un continent al păcii şi al belşugului, al frumuseţii şi al dreptăţii, acolo unde noi, sărmane fiinţe care suntem, putem fi fericite.

HOROSCOP  Pe 2 octombrie s-au născut Mohandas Gandhi, Graham Greene, Sir Edward William Ramsay, Groucho Marx, Sting, Romina Power, Ciprian Porumbescu, Dan Spătaru, Adrian Daminescu, Gheorghe Gruia, Miron Radu Paraschivescu, Paul Goma, Francisc Hossu-Longin.

În calendarul creştin-ortodox pe 2 octombrie sunt Sfinţii Ciprian şi Iustina, nimic în „Kalendar”.

HOROSCOP  „Este izbitor sentimentul general al nostalgiei după pierderea unor locuri frumoase, a unei fericite perfecţiuni posedate odată de umanitate. Acest lucru trezeşte ideea că unii dintre noi poartă în subconştientul lor o speranţă de multe ori pe punctul de a se împlini, şi tot de atîtea ori dezamăgită, speranţă că undeva, cîndva, poate exista un continent al păcii şi al belşugului, al frumuseţii şi al dreptăţii, acolo unde noi, sărmane fiinţe care suntem, putem fi fericite.”, spune scriitorul L. Sprague de Camp în celebra sa carte   ”Lost continents – The Antlantis theme”.

HOROSCOP Dragi lupi, padawani și hobbiți, poate vă mai amintiți că eram surprins de faptul că prietenul meu de la Observatorul Mauna Kea nu mai mi-a răspun la apeluri. Surprins și îngrijorat. De obicei mi se răspunde imediat la telefon, de către cei care mă cunosc.

Dar, în weekend am aflat motivul. Prietenul meu hawaian fusese într-o expediție. Un astronom care a participat la explorarea unui continent scufundat. Ciudat, nu?

Timp de nouă săptămâni, oameni de știință din 12 țări au participat la explorări submarine, foraje de mare adâncime, pentru a descifra tainele unui continent scufundat.

Atlantida, Mu, Gondwana – cât s-a scris pe tema lor! Iată cu un nou continent scufundat, poate într-o noapte, Zeelandia, concureză la celebritate. Zeelandia este situată în estul Australiei și a avut acum 80 de milioane de ani o suprafață apropiată de cea a Australiei de astăzi. Noua Zeelandă este tot ce a mai rămas din continentul scufundat la 1.250 de metri adâncime.

HOROSCOP  32 de oameni de știință au fost îmbarcați pe vasul științific pentru foraje submarine JOIDES Resolution.  JOIDES însemnând Joint Oceanographic Institutions for Deep Earth Sampling.

Savanții au efectuat șase foraje de adâncime și au scos carote, mostre de pământ submarin de o lungime (mostrele se află în țevile speciale de foraj) de 2.500 de metri.

HOROSCOP  După cum au declarat șefii expediției, profesorii Gerald Dickens de la Universitatea Rice din Houston, Texas și Rupert Sutherland de la Universitatea Victoria, din Wellington, Noua Zeelandă,  acum 80 de milioane de ani Zeelandia era un continent plin de viață, de plante și animale. Din probele colectate în cele nouă săptămâni s-au evidențiat până acum peste 8.000 de specimene diverse, de la polen la rămășițe de animale mari. S-au identificat câteva sute de fosile.

HOROSCOP  Părerea oamenilor de știință este că Zeelandia s-a scufundat brusc în urma unei catastrofe vulcanice și seismice.

HOROSCOP  Acum urmează partea senzațională povestită de prietenul meu.  Vasul JOIDES Resolution nu a fost singur în explorare. L-a însoțit și ajutat în momentele grele un fost trauler, unul mare, sub pavilion liberian, converit în vas științific, înțesat de electronice pentru supraveghere submarină. Traulerul avea și un mic batiscaf, care a făcut extraordinare fotografii submarine, clasificate, mi-a spus prietenul meu. El nici nu le-a văzut.

Vasul științific cel misterios era plin de japonezi. Foarte politicoși și gata să ajute cu orice pe oamenii de știință. Gurile rele spun că ar fi vasul unei celebre și misterioase organizații din arhipelag. Yakuza. Tot gurile rele spun că actualul Yamaguchi-gumi, ramura Yakuza cea mai onorabilă, care practică vechea onoare și nu se ocupă cu drogurile, are o obsesie cu scufundarea Japoniei. Să ne amintim că Yamaguchi-gumi, după cutremurul catastrofal de la Kobe a ajutat mult populația cu bani, asistență medicală, adăposturi, chiar și cu un helicopter.

HOROSCOP  Asistând-i pe oamenii de știință de pe JOIDES Resolution, japonezii au beneficiat și de rezultatele muncii lor, de concluziile științifice, de teoriile privind scufundarea bruscă a Zeelandiei acum 80 de milioane de ani. Pentru că ceea ce s-a întâmplat Zeelandiei acum milioane de ani se poate întâmpla Japoniei, acum, oricând, sunt cam pe aceiași fractură a Cercului de Foc al Pacificului.

HOROSCOP  Dar prietenul meu mai mi-a spus ceva, de am rămas perplex, vorba politicienilor. Vasul japonezilor fusese odată un vas românesc, un trauler mare de vreo sută de metri lungime, din flota de pescuit oceanic. Prietenul meu a fost de mai multe ori pe fostul trauler, astăzi un vas științific oceanografic, elegant, alb ca o lebădă. Mărturie erau instrucțiunile, în limba română, ștanțate în metal, în mai multe locuri, pompele LCC, făcute la Aversa București. De exemplu, pe vanele cele mari este scris ”închis-deschis”, pe românește. Probabil, m-am gândit eu, este un vas din flota lui Băse, trecut din mână în mână, până a ajuns la japonezi. Să fie vorba de misteriosul trauler Parâng dispărut într-o noapte de la locul de ancorare? Yakuza și Băse, ce întâmplare ciudată!

Într-adevăr, ce întorsătura neașteptată a destinului, dar să ne bazăm pe faptul sigur că mâine este o altă zi!

                                                            ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC   Este luni și ai vrea să înţelegi de ce nu ai spor în ceea ce faci. Poate nu colaborezi cu cine trebuie, poate nu îţi pui în valoare potenţialul, nu ai chef de muncă. Sau, pentru că e luni! O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină. Toată ziua este plină de aspecte planetare bune, fiind o zi explicită, transparentă aşa că fii foarte atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au un moment de bunăvoinţă. Comunică cu prietenii. Veşti bune şi programe pentru activități de toamnă.

HOROSCOP

TAUR   Eşti nemulţumit de lentoarea cu care se rezolvă problemele şi de lipsa de soluţii pe termen lung. Totuşi, soluţia îţi e la îndemână, trebuie doar să iei taurul de coarne, să insişti, mereu! Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină. Astăzi noul nu este favorabil. Evita sa incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o "provocare". Vai, ce nu-mi place cuvântul ăsta, "provocare"!  Lasă pe mâine. Sau, pe „alta data”!

HOROSCOP

GEMENI   Ai încheiat o alianţă, ai făcut un compromis inutil. Dar atenţie, persoana în cauză nu este sinceră. Dar, ştiai! Peste puţin timp te va ataca din nou, exact unde ştie că te doare mai tare. O zi care se anunţă obişnuită, dacă nu te-ar nelinişti veştile rele din presă. Mai este un aspect minor negativ, dar pe care îl interpretez ca pe o obosela cronică sau o oarecare stare de disconfort faţă de vreme, vremuri şi oameni.

HOROSCOP

RAC  Hotărârea e buna, treci, acum, de luni, la fapte! Eşti mai hotărât ca niciodată să schimbi ceva în viaţa ta. Iar auspiciile sunt favorabile, trebuie doar să te mişti repede şi să nu amâni. Vezi-ţi de treburile tale, de familia ta, de programul tău şi gândeşte bine, pozitiv. Binele la bine trage! Odihneşte-te mai mult şi oferă-ţi mediul şi anturajul care îţi face plăcere. Şi gândeşte de bine, vorbeşte de bine, fă fapte bune!  

HOROSCOP

LEU    Ţi-ai promis o răsplată dacă reuşeşti să-ţi convingi şeful că ai dreptate. Ce să zic, azi nu sunt şanse, fii rezonabil şi mai aşteaptă. Într-o bună zi morile zeilor vor măcina și pentru tine! Sfera comunicării este afectată dar şi evenimentele şi emoţiile în sensul întârzierii şi a estompării lor, mai ales in sfera personala, a propriilor interese. Nu acţiona după prima bârfă pe care o auzi. Nu te repezi imediat şi lua de bun pe primul venit. Uneori leii se prind cu capcane primitive, sau cu linguşeală! Află cui foloseşte ingineria respectivă.

HOROSCOP

FECIOARA  Se pare că ai găsit aprobarea faţă de comoditatea plăcută, de luni. Şi aşa e, stelele îți dau voie să te plimbi, să cheltuieşti pe fleacuri şi să te răsfeţi, poate la stilist sau la un film. Poţi evita, cu siguranţă, o situaţie neplăcută, prin amânarea unor întâlniri sau prin reprogramarea unor evenimente. Configuratia astrologica iti indică sa nu te repezi să tragi concluzii greşite, să ai suficientă răbdare, pentru că lucrurile se vor lamuri. Puţintică răbdare, vorba eternului Caragiale!

HOROSCOP

BALANŢA   Nemulţumirea ta faţă de vecini este justificată. Dar este şi vina ta, ai vorbit prea mult, ai dat din casă şi ai devenit vulnerabil la bârfe. Recomandare: ia distanţă, cât mai repede! Configuraţia astrologică îţi indică o energie în creştere, în a doua parte a zilei. Profită de această amplificare a vitalităţii, cu harnicia şi spiritul armoniei care te caracterizează, să prevalezi, să ai succes.

HOROSCOP

SCORPION   Ai jucat bine până acum, dar nu vezi încă roadele şi asta te enervează. Astăzi poţi să apeşi  butoanele necesare ca să dai satisfacţie celor care încă mai au îndoieli în ceea ce te priveşte. Perioada zilei de astăzi nu este foarte rea, dar nici cea mai buna din viaţa ta! Ori problema cu care te confrunţi azi este foarte complexă, ori, din cauza vremii reci, capricioase, nu te poţi concentra. Şi într-un caz şi în celălat nu aştepta să intri în criză de timp, cere ajutor.

HOROSCOP

SĂGETĂTOR    Grija pentru un membru al familiei te obsedează şi astăzi. Nu ai motive întemeiate, însă, drobul de sare stă la locul lui. O veste de departe pare că este cheia tuturor problemelor. Cu toate ca vremea si vremurile te influenţează negativ şi treci printr-o perioadă mediocră, fă în aşa fel ca să nu fie vizibil pentru anturaj. Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi. Singurul care se pricepe este Destinul. Aşteaptă, nu risca, ai răbdare!

HOROSCOP

CAPRICORN    Astăzi mergi la cumpărături fără prea mulţi bani, dar ai norocul să găseşti ce îţi trebuie. Te gândeşti la cineva de departe, care, însă, nu se gândeşte la tine. Ești pierdut în comunicare! Configuratia astrologică arata că poţi coopera bine cu semnele de aer şi foc, un Leu te poate ajuta decisiv într-un domeniu sensibil al activităţii tale. Evită, dacă poţi, Racii şi Peştii. Totuşi, astăzi dispoziţia ta sufletească este dintre cele mai bune. Aproape nimic nu te poate întrista sau perturba.  

HOROSCOP

VĂRSĂTOR     Dacă ar fi după tine, ai lua o pauză mai lungă. Vremea capricioasă şi veştile rele te fac să simţi nevoia de somn şi de împăcare cu tine însuţi. Acordă-ţi o şansă şi evaluează evenimentele. Mai multa discreţie nu strică, dar foarte multă discreţie înstrăinează pe cei apropiaţi! Adică joci un rol şi uneori îţi cade masca, nu prea te pricepi. Vărsătorii nu sunt actori foarte buni, adică nu pot face roluri de compoziţie, ţine minte acest lucru!

HOROSCOP

PEŞTI   Pari zdrobit de timp şi obosit de ce ţi se cere să faci. Vrei calm, muzică plăcută şi un pahar de vin bun. Ei bine, ai răbdare! Trebuie să te încordezi încă odată şi să rezolvi totul rapid! Spune ce ai de spus, nu mai ţine pe inimă, poate ai surpriza şi vei fi bine primit! Conjunctura se schimbă, situaţia se schimbă, oamenii se schimbă aşa că poţi avea şi o perspectivă mai bună. Păstrează-ţi speranţa, viaţa este frumoasă şi poţi să o faci şi plăcută!

HOROSCOP

END
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate